Lesernes bryllup: Bryllup på Operaen i Oslo med Stella og Kristian

Denne uken gleder vi oss til å dele Stella og Kristian sitt vakre bryllup på Operaen med dere. Ned til den minste detalj får du vite hvordan du kan planlegge fotografering med barna, hvordan du lager digitale bryllupsinvitasjoner og selvfølgelig får du høre om den perfekte middagen på Havsmak på Operaen.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: PerlaFotografi / Henriette G Haga / @perlafotografi / www.perlafotografi.no og Ludvik Blom / @ludvikblom
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Ukens brudepar ville skape en uforglemmelig dag både for seg selv og for gjestene. Med sine to døtre gående opp midtgangen hånd-i-hånd i kirken i Gjerdrum, var det ikke et tørt øye å se. Gående inn til sangen «Canon In D» kommer deretter Stella hånd-i-hånd med sin far. Drømmevielsen ble akkurat slik de håpet på.

– Det var et veldig fint øyeblikk der verden og tiden sto litt stille, forteller brudeparet.

Brudeparet valgte å ha vielsen i Gjerdrum kirke og deretter ta med seg alle gjestene til den vakre restauranten Havsmak på Operaen i Oslo. I et nydelig lokale med lyst tre, marmor og en vakker utsikt, var dette det perfekte lokalet for dem.

Dette er bryllupshistorien til Stella og Kristian!

 

Vår kjærlighetshistorie

♥ Stella og Kristian ♥

Møttes januar 2013
Forlovet 30. november 2019
Gift 3. september 2022

Livet med hverandre er helt perfekt. Vi er hverandres trygget, og trives veldig godt i hverandres selskap.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Kristian så et bilde av meg (bruden) på sosiale medier i september 2012, men vi møttes for første gang på en avskjedsfest i januar 2013. Noen måneder senere reiste vi på en ferie sammen til Barcelona. Etter dette var det oss to!

Hvordan var frieriet?

Vi var på en helgetur til København, en liten «babymoon», før vår yngste skulle bli født. Nest siste kvelden var vi på tivoli, og det var ganske romantisk med lys i hele parken og skikkelig julestemning. Kristian dro Stella med rundt hele parken for å finne den «perfekte» plassen for å fri. Vi har alltid snakket om å gifte oss en gang, men frieriet kom likevel veldig overraskende. Og Kristian hadde planlagt det i lang tid, og Stella hadde faktisk ingen mistanke.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

I det hektiske småbarnslivet forsøker vi å unne oss en helg sammen, bare oss to. Sove lenge, lage god mat, og komme oss ut av huset og gjerne til hytta. Ellers prøver vi begge å gjøre ekstra små hverdagslige ting for hverandre.

Foto: PerlaFotografi

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/ Gjerdrum Kirke
Bryllupsplanlegger / Vi planla alt selv
Antall gjester / 54
Invitasjoner / Design av Andrea Gude, brudens kusine og Camilla Lutro Kristensen, brudens forlover 
Transport / Egen bil

Bryllupet

Vi hadde 54 gjester og det var viktig for oss at det skulle være enkelt for gjestene å delta i bryllupet vårt. Derfor valgte vi å ha vielsen i Gjerdrum Kirke, og bryllupsfesten på restaurant Havsmak på Operaen i Oslo. Der var lett for gjestene våre å komme seg dit, samtidig mange muligheter for hotell for de som ønsket å overnatte.

Planleggingen startet vi ett år i forveien. Ingen av oss ønsket å stresse i forkant av bryllupet eller bruke masse energi på planlegging, selv om det selvfølgelig ble noe. Blomster og trykksaker fikset vi i løpet av de siste fire ukene før bryllupet. Vi hadde planlagt å ha alt ferdig senest én uke før bryllupet, så vi slapp å stresse og kunne glede oss til dagen uten bekymringer for å rekke alt. Det klarte vi!

Vi hadde ingen bryllupsplanlegger, så vi planla hele bryllupet selv. Men de siste ukene før bryllupet fikk vi stor hjelp av hovmesteren på Havsmak. Hun er svært rutinert da hun har vært i restaurantbransjen i mer enn 20 år, og har gjennomført mange bryllup. Hun hjalp oss med alt fra sammensetning av vin og mat, bordplasseringer, pynt i lokalet og tidsskjema for kvelden – rett og slett all koordinering. Det roet nervene våre og fikk oss til å slappe av.

Vi gjorde alt av invitasjoner og kort digitalt, og brukte appen Appycouple. Det syns vi fungerte supert, og vi kunne enkelt kommunisere med alle gjestene gjennom appen underveis.

Vielsesprogram, bordkort, menyer, bordkart og velkomstskilt fikk vi designet med hjelp av forloveren min og kusinen min, som begge jobber med design til vanlig. Vi brukte detaljer fra appen (Appycouple) på alt av trykksaker, slik at alt passet sammen. Det gikk i hvitt med grønne detaljer.

Foto: PerlaFotografi

Vielsen

Kristian er både døpt og konfirmert i Kirken vi hadde vielsen i, samtidig som vår yngste datter også er døpt der. Kirken er veldig vakkert utsmykket og ligger landlig til. Vi trengte derfor ikke å pynte kirken noe særlig, vi satt kun opp blomsterbuketter på hver side av der vi satt med forloverne.

Våre to små jenter på 2 år og 5 år var brudepiker, og vi var veldig spent på om vår yngste ville tørre å gå opp alene sammen med storesøster. Vi dro tre dager før vielsen for å «øve», og selv uten noen i kirken synes vår yngste datter at det var skummelt. Vår eldste var veldig bestemt på at dette skulle hun gjennomføre selv om lillesøster ikke skulle tørre det.

På selve dagen turte lillesøster å gå opp, men holdt godt fast i hånden til storesøster. De gikk opp først med forlovere bak seg. Da var det ikke lett for Kristian å holde tårene tilbake. Begge jentene var super stolte, og det var en stor dag for dem begge med mye oppmerksomhet.

Ved innmarsj ønsket vi ikke orgelmusikk og fikk derfor organisten til å spille «Canon in D» på piano. Når Stella kom opp kirkegulvet med sin far, var det vanskelig å holde tårene tilbake. Det var et veldig fint øyeblikk der verden og tiden sto litt stille. Presten var svært folkelig og morsom som ga bryllupet en fin atmosfære fra start til slutt og som fikk oss til å slappe av. Samtalen vi hadde med presten uken i forkant gjorde oss trygge og hjalp veldig slik at vi ikke skulle være redde for å gjøre noe feil på selve dagen.

Stella kom over en jente som heter Emilia Ora helt tilfeldig på TikTok som sang helt fantastisk, og sendte henne en forespørsel om hun kunne tenke seg å synge i vielsen. Hun sang to sanger, en før ekteskapsinngåelse «Je te laisserai de mots» av Patrick Watson (engelsk versjon) og «Home» av Edith Wiskers.

Utmarsjen…

Vi ønsket oss god stemning og fullt «trøkk» ved utmarsj og vi fikk presten til å sette på fullt volum på høyttaleranlegget med «Marry Me» – Bruno Mars.

Vi stoppet før vi kom ut av kirken og hilste på alle gjestene våre som deretter ble geleidet ut og møtt av fotografen Henriette som stilte alle opp for å få perfekte bilder når vi kom ut av kirken. Det var gull verdt å ha en fotograf som virkelig tok ansvar for at alt skulle være perfekt når vi kom ut. Vi hadde laget kremmerhus på forhånd med vårt design som inneholdt puffet ris. Dette ble kastet i været når vi kom ut av kirken og det ble fantastiske bilder av det!

Vi gjorde oss ferdig med alle oppstilte bilder med forlovere og nær familie før vi dro fra kirken, det var deilig å ha det unnagjort slik at vi slapp å stresse med det senere på dagen.

Siden den kommende festen var i Oslo og gjestene skulle ha tid til både transport og til å sjekke inn på hotellet, så lot vi alle dra til sitt, mens vi dro med fotografen for å ta bryllupsbilder i Gjerdrum.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Canon In D
  • Solosang: «Je te laisserai de mots» av Patrick Watson (engelsk versjon) og «Home» av Edith Wiskers
  • Utmarsj: «Marry Me» – Bruno Mars

Foto: PerlaFotografi

♥ Bryllupsfotografering

Vi hadde to fotografer. Vår ene fotograf Henriette Haga, @perlafotografi), tok bilder under vielsen samt portrettbildene våre. Vi liker stilen hennes veldig godt. Hun tar bilder i en blanding av klassisk og bohemsk, hvor det er mye bevegelse i bildene. Hun fokuserer veldig på at vi som brudepar skal ha vårt eget «øyeblikk» på bildene. Noe hun absolutt klarte også!

På forhånd hadde vi sendt henne noen inspirasjonsbilder, i tillegg til at vi hadde vi et fysisk planleggingsmøte noen dager før bryllupet.

Henriette er fra Gjerdrum og der ville vi også ha fotograferingen. Ettersom Henriette er så godt kjent i området anbefalte hun noen plasser vi skulle dra til og dette ble perfekt.

Vi startet fotograferingen med barna våre slik at de skulle få slippe å være med på hele seansen. Besteforeldre var med og kunne ta med barna hjem etter vi var ferdige med bildene sammen med dem. Barna våre var enormt viktig for oss å ha med og vi har fått noen av de vakreste bildene vi har av dem.

Henriette er trygg og rolig, men også bestemt som førte til at vi kunne slappe helt av og bare nyte øyeblikket med hennes veiledning. Vi hadde med oss en champagne som vi ristet og sprutet ut mens hun tok bilder, de ble så bra! Vi dro i tillegg til sentrum av Gjerdrum for å ta noen urbane bilder ved en lys grå murvegg, en fin kontrast til skogsbildene.

Vår andre fotograf Ludvik Blom, @ludvikblom, tok også bilder under vielsen, men fokuserte mest på film. Han ble også videre med på festen og tok bilder og film under minglingen, middagen og festen. Han er god på å få frem stemning og genuine øyeblikk både hos brudepar og gjester.

Å ha en profesjonell film fra vielsen, middagen og festen er noe vi anbefaler til absolutt alle. Bilder gir et innblikk i dagen, men video tar deg rett tilbake til selve øyeblikket, følelsen og omgivelsene. Det er som et lite bibliotek av minner dukker opp så fort man ser videoen. Det er lett å gå inn i sin egen lille «bryllups-boble» på denne dagen og da får man ikke med seg det som skjer rundt, men videoen tar deg rett tilbake til dagen, slik at du kan nyte den i etterkant også.

Fotograf / PerlaFotografi, Henriette G Haga – @perlafotografi og Ludvik Blom – @ludvikblom 
Videograf / Ludvik Blom – @ludvikblom 
Lokasjon / Gjerdrum 

Bruk god tid på å finne din bildestil, samt hva du ikke ønsker. Når du kommer over inspirasjonsbilder, eller stilen du ikke ønsker, lagre bildene og send dem til fotografen.

Brudeparet

Foto: PerlaFotografi

♥ Bryllupsfesten

Det var viktig for oss at bryllupet skulle være «oss», og vi ønsket en ren og enkel stil uten for mye pynt og dill-dall. Lokalet til Havsmak er i nordisk stil, masse marmor og lyst treverk, ren kunst og masse lys. Vi kjøpte en del lyslenker som vi hang rundt i lokalet og blomstene vi brukte i kirken, brukte vi også som pynt i lokalet. Vi pyntet også med ballongbuketter. Det ble ellers tent masse levende lys i hele lokalet. Velkomstskiltet vårt brukte vi både utenfor kirken og ved inngangen av Havsmak.

Vi hadde tett program under middagen med 12 taler/innslag og vår toastmaster gjorde en usedvanlig god jobb. Å ha en person som tar denne jobben med største alvor ga oss mulighet til å slappe helt av under middagen, det gikk på skinner med henne som dirigent. Vi hadde også sagt til henne at vi ikke ønsket å vite på forhånd hvem som skulle tale/ha innslag, så det var like spennende for oss.

Vi var veldig klare på at bryllupsfesten skulle være en skikkelig fest med dans, høy musikk og topp stemning. Derfor skaffet vi lysrigg og et skikkelig anlegg i tillegg til å leie inn en DJ fra DJ Booking Norge. For en fest det ble! Dansegulvet ble innviet til vår «brudevals». Vi ønsket ikke en typisk «klein» brudevals og valgte derfor en «feel good» sang (Fly me to the moon – Shoby, Izzie Naylor) som vi danset til, ikke noe som var innøvd.

Resten av selskapet ble fort med i dansen slik at vi slapp å danse foran alle i en «evighet» og etter dette gikk alt bare en vei, fest! Ettersom lokalet var delt med mingleområde og bar i en del og spiseområde i en annen så valgte vi å ha festen der vi hadde spist. Dette gjorde vi så folk også kunne ta seg en pause og mingle og stå i baren uten at det var midt i dansegulvet. En perfekt kombinasjon!

Bordkort og meny / Design av Andrea Gude, brudens kusine og Camilla Lutro Kristensen, brudens forlover 
Bryllupslokalet / Havsmak på Opraen i Oslo 
Dekorasjoner / Lyslenker, skilt, ballongbuketter og blomsteroppsett
Bryllupskake / 6 ulike kaker og bakst
Brudevals / Fly me to the moon
Maten / Havsmak

Vi kjøpte en del lyslenker som vi hang rundt i lokalet og blomstene vi brukte i kirken, brukte vi også som pynt i lokalet. Vi pyntet også med ballongbuketter.

— Brudeparet

Foto: PerlaFotografi

Bryllupslokalet

Havsmak er perfekt utformet for et bryllup. For det første er det i Operaen som er stilig i seg selv, men for det andre er lokalet utformet slik at du først kommer inn i et mingleområde med en stor bar og masse fine sitteplasser. Deretter går du ned en kort og bred marmortrapp på 3 trappetrinn inn i selve spiseområdet. Lokalet føles veldig sammenhengende og inkluderende uansett hvor man er. Det føles intimt med store rektangulære vinduer og svært luftig atmosfære.

Maten og desserten

Maten var fantastisk. Vi hadde prøvesmaking uken før bryllupet, for å få med oss sesongens råvarer og vi var fast bestemt på å ha fisk til forrett, kjøtt til hovedrett og en sesongbasert dessert. Noe som passer for alle. Vi fikk prøve mange ulike retter, og fikk satt sammen menyen vi ønsket selv. De som hadde spesielle behov fikk et alternativ som vi også smakte på, det er viktig å ikke la disse gjestene få noe som er dårligere enn resten av selskapet!

Forrett: Hylleblomst og lime gravet laks, agurksalat, sitrongress kremost og bonitoflak.

Hovedrett: Braisert svinekjake, rotgrønnsaker, potetpuré og portvinsaus.

Dessert: Eplepai, hvit sjokolade, vaniljesaus og friske bær.

Nattmat: Wienerpølser med tilbehør.

Vi hadde også snacks stående på bordene i mingleområdet som ble satt frem etter middagen.

Bryllupskaken

Vi ønsket ikke en tradisjonell bryllupskake, da vi vet at det ofte ikke er alle som kanskje får med seg kaken fordi den blir servert litt sent, og ikke minst at folk er veldig mette. Derfor fikk vi avtalt med Havsmak at vi fikk ta med oss våre egne kaker til kaffen. Det var perfekt for da fikk vi gjester til å ta med 5 kaker når de ankom lokalet.

Brudevalsen

Dette var rett og slett noe vi tok på sparket. Vi fant sangen vi ønsket kvelden før, og hadde heller ikke øvd. Vi hadde egentlig snakket om å droppe det, fordi vi syns det er litt kleint. Men det ble faktisk den perfekte start på festen med masse god stemning. Allier deg med forlovere slik at de blir med å danse etter en avtalt tid.

Foto: PerlaFotografi

♥ Kjolen og tilbehøret

Kjolen kjøpte jeg direkte fra By Malina. I og med at det var et høstbryllup ønsket jeg en kjole som dekket litt mer, men som likevel hadde rene linjer, blonder var klassisk i stilen. Sløret kjøpte jeg på Finn.no, et langt slør med blondedetaljer som matchet kjolen. Skoene kom jeg tilfeldig over på nett, de var akkurat så høye at jeg klarte å gå med dem uten å få vondt og de passet perfekt til kjolen. De var i fargen Ivory, med masse glitter.

Én uke før bryllupet hadde jeg tenkt litt på at det kanskje ville bli litt vanskelig å danse i kjolen, så jeg bestilte en helt enkel hvit kjole fra Zara som var perfekt til fest. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde! Da slapp jeg å tenke på å ødelegge kjolen.

Kjole og sko til jentene kjøpte vi også på nett fra Monsoon. Blomsterkurvene kjøpte jeg via en bryllupsgruppe på Facebook. I kurvene hadde de hvite rosebalder.  Det var ikke enkelt å få tak i samme kjole til ulik størrelse da det ble utsolgt raskt, så det var vel i boks to måneder før selve dagen.

Buketten ønsket jeg helt enkel, og ikke i den typiske runde formen. Kan man kalle det «sukkerspinn» oppsett (?) – blomstene i litt hulter til bulter. Valget ble de hviteste rosene som jeg fikk tak i og med lange stilker. Blomsterstua på Jessheim lagde alt av blomster til bryllupet, buketter til meg og forlovere, kanpphullsblomster og blomster til kirke/lokalet.

Forloverne min fikk en mindre bukett med brudeslør, og det samme var knapphullsblomstene til brudgommens forlovere og våre respektive fedre.

Brudekjolen / By Malina
Brudesløret / Finn.no
Brudeskoene / Fra Zalando
Brudebuketten / Blomsterstua på Jessheim 
Hår og make-up / Jeathrine, Gjerdrum frisør og velværesalong

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Stella fikset mye av det som ble planlagt helt i begynnelsen. Men etter dette, var fordelingen 50/50. Vi fordelte oppgaver, og det var gøy at vi begge var like engasjerte.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Rett og slett pintrest, samt idéer og tips fra venner og familie. Det var viktig for oss at bryllupet skulle gjenspeile hvem vi er. Vi ønsket alle rammene det skal være i et bryllup, men at stemningen skulle være avslappet og med mye energi. Vi tenkte nøye gjennom bordplanen, og at alle satt med sin partner og i nærheten av noen de kjente godt fra før, eller hadde masse felles interesser med. Dette tror vi skapte mye av stemningen, denne kvelden ønsket vi ikke småprat og «bli kjent» samtaler. Toastmaster leverte også helt fantastisk denne kvelden, og det kunne ikke blitt bedre.

Foto: PerlaFotografi

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Thailand
Gifteringer / Thune

Foto: PerlaFotografi

Har du mulighet til å ha fotograf kombinert med film hele dagen/kvelden – go for it! Det er et av de best valgene vi har tatt.

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

At alle våre gjester hadde mulighet til å komme å feire dagen sammen med oss. Vi fikk også masse bidrag til vår bryllupsreise.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Nei, faktisk ikke.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Vi er veldig glad for at vi ikke brukte mye tid og energi på masse små detaljer av nips og pynt. Det viktigste for oss var at gjestene våre skulle få en like uforglemmelig kveld for oss, og vi brukte mye tid på bordplasseringen. Fotograf er også noe vi er glad vi la vekt på, bildene og filmen er uerstattelige.

Bryllupsreisen

Med hektisk hverdag, så ønsker vi oss også mer tid med barna våre. Så å ha dem med på bryllupsreise er en selvfølge for oss. Vi reiser derfor to uker med dem til Thailand til vinteren.

Vår 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Ro ned rett før bryllupet, slik at du er opplagt og klar for dagen med lave skuldre.
  2. Ikke bruk masse energi på små detaljer hvis dette er et stressmoment.
  3. Skal du du ha noen som ordner hår/sminke er det en stor fordel at de kan komme dit du er. Det var utrolig godt å ikke måtte tenke på transport frem og tilbake for dette.
  4. Følg deres egen stil og hva som er riktig for dere – da blir dagen helt perfekt.
  5. Har dere små barn med som brudepiker/brudesvenner og ha med en liten «premie» i form av en godteeske, det var suksess.

Foto: PerlaFotografi

♥ Vår bryllupsliste

Kirke: Gjerdrum Kirke.
Bryllupslokalet: Havsmak på Opraen i Oslo.
Bryllupsplanlegger: Vi planla alt selv.
Trykksaker: Design av Andrea Gude, brudens kusine samt Camilla Lutro Kristensen brudens forlover.
Antall gjester: 54 middag, 60 til fest.
Blomsterleverandør: Blomsterstua på Jessheim.
Transport: Vi brukte vår egen bil.
Fotograf: PerlaFotografi, Henriette G Haga – @perlafotografiwww.perlafotografi.no og Ludvik Blom – @ludvikblom.
Fotograf og videograf: Ludvik Blom – @ludvikblom.
Bryllupslokale: Havsmak – de tar opp til 70 gjester til middag.
Maten: Havsmak.
Brudevals: Fly me to the moon – Shoby, Izzie Naylor.
Bryllupskake: 6 ulike kaker og bakst.
Brudekjole: Belle Gown fra By Malina.
Slør: Kjøpt på Finn.no.
Brudebuketten: Blomsterstua på Jessheim.
Brudesko: Kjøpt på Zalando.
Hår og makeup: Jeathrine, Gjerdrum frisør og velværesalong.
Bryllupsreise: Thailand med barna våre.
Gifteringer: Enkle i gult gull med personlig inngravering på innsiden. Vi kjøpte dem på Thune.
Den beste bryllupsgaven: Gjestene våre.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: