Lesernes bryllup: Bryllup på Aker Brygge med Cecilie og Micke

Det blir vel ikke mer unikt enn å ankomme sitt eget bryllup i en fantastisk fin båt? For ikke å snakke om de elegante og helt spesielle bildene du får. Hent inspirasjon og få masse tips til egen planlegging fra bryllupet til Cecilie og Micke.

Tekst: Redaksjonen Foto: Fotograf Camilla Andersen / @millifoto_wedding / www.millifoto.no
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Hver uke føler vi oss så privilegert som får dele unike bryllupshistorier med dere lesere, og som forhåpentligvis gir dere den dosen med inspirasjon og planleggingtips som dere trenger. Ukens brudepar – Cecilie og Micke – valgte å gifte seg ved havet på Aker Brygge, omringet av nærmeste venner og familie.

Endre til «De stod mellom det samme valget som mange andre; Skal vi gifte oss i Norge eller i utlandet? Valget falt på Norge, men med en god dose utland, vil vel vi si. De lærte i hvert fall oss et nytt begrep (og inspirerte de som er forlovet hos oss til å gjøre det samme i fremtiden), nemlig å dra på buddymoon.

– Vi bestemte oss for å kjøre Oslo-bryllup og heller invitere vennene i bryllupet til buddymoon i Palma. Buddymoon er det samme som honeymoon, men med venner som reisefølge. På den måten fikk vi i pose og sekk, og gjestene kunne velge selv om de ville reise til utlandet, forteller brudeparet.

Dette er historien om bryllupet til Cecilie og Micke.

♥ Vår kjærlighetshistorie

♥ Cecilie og Micke ♥

Møttes 11. juli 2013
Forlovet 12. august 2017
Gift 2. juni 2022

Sammen klarer vi hva som helst!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Cecilie var på vei nedover vestkysten av California og Micke var på vei oppover. Helt tilfeldig møttes vi tre ganger på samme dag i Santa Barbara. I døra på utestedet kom Micke med tidenes mest originale sjekkereplikk: «Kan jeg få en klem? Det har vært så lite kjærlighet på denne turen».

Hvordan var frieriet?

På familieferie i Palma hadde Micke ordnet en overraskelse for Cecilie, mens moren hans var barnevakt. Overraskelsen var en privat middag i en grotte på Hotel Hospes Maricel & Spa med fantastisk utsikt over havet. Middagen endte i et veldig hyggelig frieri.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Hverdagen med tre barn er hektisk, men vi er opptatt av å få litt voksentid sammen. Vi liker begge å trene og se på serier, og gjør det ofte sammen. Snille besteforeldre gjør det mulig å reise på en voksentur i ny og ne – gjerne med gode venner. Vi er også flinke til å gi hverandre rom til å gjøre ting med andre. En kombinasjon av kvalitetstid med familien, med hverandre og hver for oss er nøkkelen i vårt forhold.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke / Gamle Aker kirke
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Antall gjester / 58
Invitasjoner / Selvlagd med gratis mal funnet på nettet /  Papir, printing og kutting: Norway Designs
Transport / Bil: Morgan (BookAclassic) / Båt: Aquariva 33 (Riva Italia)

Det var helt spesielt å ankomme bryllupslokalet i båt, mens alle gjestene stod på brygga og vinket til oss.

— Brudeparet

Forberedelsene

Da Micke fridde sommeren 2017, var vi begge innstilt på et bryllup ikke så altfor lenge etterpå. Våren 2018 ble Cecilie gravid, og vi bestemte oss for å vente med bryllup til våren 2020. Planen var å gifte oss i Palma – et sted vi har vært mange ganger sammen og som har blitt vårt sted. Vi engasjerte en bryllupsplanlegger i Palma som viste oss noen fantastiske steder, men vi skjønte ganske fort at det kom til å bli mye logistikk – spesielt i forhold til barna.

Vi kjente også litt på å «pålegge» gjestene en utenlandstur for å delta i bryllupet vårt. Derfor ble det Oslo-bryllup og vi inviterte heller vennene i bryllupet til buddymoon i Palma. Buddymoon er det samme som honeymoon, men med venner som reisefølge. På den måten fikk vi i pose og sekk, og gjestene kunne velge selv om de ville reise til utlandet. Tanken var at buddymoonen skulle være en forlengelse av bryllupet, og vi kunne dermed ikke gifte oss en fredag eller en lørdag. Vi landet på onsdag 20. mai 2020, men korona satt dessverre en stopper for oss som for mange andre.

Bryllupet ble utsatt til august 2020, så til mai 2021, så til september 2021 – før vi endelig fikk giftet oss (på femte forsøk) torsdag 2. juni 2022. Vi holdt på de opprinnelige planene hele veien, med noen tilleggs-elementer siden vi hadde tid til å tenke mens vi ventet. Vi ønsket begge et litt annerledes bryllup som samtidig gjenspeilet oss. Drømmen var en kombinasjon av en fin og skikkelig morsom dag – både for oss og gjestene!

♥ Dagen før dagen

Vi sjekket inn på The Thief dagen før bryllupet – på hvert vårt rom med hver vår forlover. Vi fire spiste middag sammen på Hanami før vi tok en tidlig kveld. Cecilie og hennes forlover hadde en suite, hvor det var plass til frisør, sminkør, fotograf og brudepiker i timene før vielsen.

♥ Vielsen

Musikk i bryllupet, og kanskje spesielt i vielsen, var viktig for oss. Det gir en helt spesiell stemning og setter samtidig et personlig preg på dagen. Da gjestene kom inn i kirken spilte solisten, Marius Barhaugen, gitar som bakgrunnsmusikk. Selve vielsen startet med at de to brudepikene, vår datter og niese, småløp opp kirkegulvet. Deretter åpnet dørene seg, og Cecilie ble fulgt opp kirkegulvet av sin far til «Shallow» av Lady Gaga og Bradley Cooper spilt på piano av organisten, Ulf Nilsen. Han var utrolig dyktig, og er ifølge presten en av Norges flinkeste.

Under vielsen sang Marius to låter som vi hadde valgt. Det var en rolig versjon av «Heaven» av Bryan Adams og «Love Someone» av Lukas Graham. Marius gjorde låtene til sine egne og bidro til en magisk stemning under vielsen. På den siste låten reiste alle seg og klappet takten, noe som gjorde at stemningen ble ekstra god. Det var generelt veldig god stemning under vielsen – mye takket være presten, Jorunn Jåvold. Hun ledet oss gjennom vielsen på en uformell, vakker og humoristisk måte.

To av våre beste venner bidro under skriftlesningen, noe som gjorde det hele mer personlig. Under ekteskapsinngåelsen måtte navnene våre leses opp flere ganger. Micke har veldig langt navn, og det ble derfor mye latter. Vår sønn ga Micke ringene mens han satt på armen til hans forlover, og alle gjestene klappet da vi kysset Et fantastisk øyeblikk!

Det hele ble avsluttet med utgang til «Memories» av Maroon 5, spilt på orgel av Ulf. For oss handler låten om å leve i nuet. Vi bør skåle for de vi har og de vi skulle ønske var der, men mest av alt ta vare på minnene vi skaper sammen.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Shallow» av Lady Gaga og Bradley Cooper
  • Salmer: «Å leva det er å elska» og «Måne og sol»
  • Solosang: «Heaven» av Bryan Adams og «Love Someone» av Lukas Graham
  • Utmarsj: «Memories» av Maroon 5

♥ Bryllupsfotografering

Vi ønsket naturlige bilder som i størst mulig grad gjenspeilet dagen og stemningen. Valget falt på Camilla Andersen. Ikke bare er hun en utrolig dyktig fotograf, hun er også supersøt. Hun var profesjonell og tydelig på en veldig hyggelig måte, og det var en fornøyelse å ha henne rundt oss. Hun stod på fra morgen til kveld, og vi følte at hun gjorde alt hun kunne for at vi skulle få så bra bilder som mulig.

Camilla startet allerede fotograferingen på The Thief, hvor hun tok bilder av forberedelsene på begge rommene. Hun fortsatte i kirken. På vei til Tjuvholmen stoppet vi på Frogner, hvor vi tok bilder både i og utenfor bilen. Vi brukte en del tid på bilder i båten som vi alle elsket. Camilla var med oss frem til midnatt, og hun fikk tatt mange bilder under middagen og på festen.

Fotograf / Camilla Andersen / @millifoto_wedding / millifoto.no
Lokasjon / Frogner og i båten

Bra bilder er ikke bare fine å se på, men de vekker også følelsene du hadde på selve dagen. Penger brukt på en flink fotograf, som dere har god kjemi med, er derfor vel verdt.

Brudeparet

♥ Middagen

Vi er begge glad i asiatisk mat, og Ling Ling har den beste asiatiske maten i byen. De har også et kult lokale med super beliggenhet – spesielt når du ankommer bryllupsfesten i båt.

Festen startet med velkomsttalen som ble avsluttet med en overraskelse fra Cecilie. Dagen var spesiell av flere årsaker; Moren til Cecilie gikk bort samme dag for 19 år siden, og Mickes far lever heller ikke. Som en hyllest til de to som vi skulle ønske at var der, sang Marius «Tears in Heaven» av Eric Clapton. Det ble en følelsesladd og fin start på middagen.

Etter talen til brudens far, kom overraskelse nummer to. Det var en hyllest til de vi har: moren til Micke, faren til Cecilie og bonusmoren til Cecilie – som takk for at de alltid stiller opp. Faren til Cecilie elsker Queen. Det var en opplevelse å se alle gjestene stå i ring rundt de tre – mens de trampet, klappet og sang med til Marius sin versjon av «We will rock you».

Etter Mickes tale, kom brudens største (og eneste) overraskelse i bryllupet. Marion Ravn med gitarist kom gående inn i lokalet, og hun sang «Nerven i min sang» til Cecilie fra Micke. Hun avsluttet med «Den finast eg veit» av Hellbillies, mens vi danset med alle gjestene i ring rundt oss. Et minnerikt øyeblikk til en passende låt siden vi faktisk møttes i døra.

Som en avslutning på talen til Cecilie sang Marius «Elegi» av Lars Winnerbäck som er en av Mickes favorittlåter.

Takk for maten-taleren fikk folk opp av stolene og alle fikk servert Kamikaze. Vi telte ned fra tre, og mens vi drakk smalt Marius og saksofonisten, July Sax, i gang med «Firestone» av Kygo. Da var festen virkelig i gang!

♥ Dekorasjoner

Akkurat som kirken, er Ling Ling-lokalet finest som det er. Vi hadde ordnet bordpynten selv som bestod av enkle glassvaser med eukalyptus, kubbelys og telys. Pengene ble heller lagt i en takdekorasjon av ballonger levert av Festlige Ting. Ballongene var i samme grønnfarger som trykksakene.

Vi hadde også jumboballonger og et skilt i pleksiglass ved inngangen, og en gaveboks til konvolutter og et skilt på bardisken i samme stil levert av Anna Mor. Vi hadde leid en selfiestasjon av selfiestation.no som ble plassert nedenfor der vi spiste. Det ble det tatt utrolig mange morsomme bilder under festen.

♥ Bryllupsfesten

Bryllupsfesten startet klokken 23.00. Marius bidro til god stemning på dansegulvet hele veien. Det du kan forvente av et band, fikk vi av en mann. Konseptet er et one man-show med live musikk med backing tracks i kombinasjon med DJ. July Sax bidro i tillegg til ekstra god stemning de første timene.

Bryllupsfesten ble avsluttet klokken 03.00 til «Always Remember Us This Way» av Lady Gaga – som også er en av brudeparets favoritter. En fornøyd gjeng ruslet bortover Aker Brygge til The Thief, i håp om å få noen timer på øyet før vi skulle sette kursen mot Palma.

Bordkort og meny / Selvlagd med gratis mal funnet på nettet / Papir, printing og kutting: Norway Designs
Bryllupslokale/ Ling Ling
Dekorasjoner / Ballongdekorasjon fra Festlige Ting 
Bryllupskake / Cupcakes fra By Hancock
Brudevals / Den finast eg veit av Hellbillis
Maten / Ling Ling 

På grunn av begrenset plass til dekorasjon på bordene, hadde vi en ballongdekorasjon fra Festlige Ting i taket som gikk ton-i-ton med grønnfargene som var fargetemaet for bryllupet.

— Brudeparet

♥ Bryllupslokalet

Vi er begge glad i asiatisk mat, og Ling Ling har den beste asiatiske maten i byen. De har også et kult lokale med super beliggenhet – spesielt når du ankommer bryllupsfesten i båt. Derfor falt valget på Ling Ling!

♥ Maten og desserten

Ling Ling er en kantonesisk restaurant som tar utgangspunkt i Hakkasans signaturretter. Målet er å skape en opplevelse som reflekterer de lokale omgivelsene og spiller på norske råvarer. Menyen i bryllupet ble satt sammen etter våre ønsker – i tett samarbeid med General Manager på Ling Ling, Philip Georgsson.

Forretter: «Crispy duck salat» og «Dampet dim sum kurv».

Hovedretter: «Tigerreker med sitronsaus», «Norsk kveite med champagnesaus», «Szechuan mala wagyu» og «Stekt ris med trøffel».

Dette ble servert som et sharing-konsept, hvor maten kom fortløpende til bordet og alle smakte på litt av hver rett.

Dessert: «Matcha panna cotta» og kaffe avec.

Det var en supergod middag som var nydelig koordinert – mye takket være Philip. Han sørget for en perfekt gjennomføring av bryllupsfesten. Ling Ling, med Philip i spissen, kan anbefales på det sterkeste.

Rundt klokken 01.00 ble det også servert nattmat i form av nuddelbokser.

♥ Bryllupskake

Vi valgte cupcakes i stedet for bryllupskake. Disse ble levert av By Hancock, og var i sjokolade pyntet med de samme grønnfargene som gikk igjen i bryllupet.

♥ Kjolen og tilbehøret

Cecilie brukte litt tid på å lete etter kjolen hun ville ha. Målet var å finne en enkel kjole som ikke var kjedelig. Hun endte opp med en brudekjole i havfruefasong med blonder fra Jesus Peiro. Sløret var også fra Jesus Peiro med de samme blondetaljene som kjolen. Verken kjolen eller sløret var tilgjengelig i butikk, og det ble derfor bestilt usett i august 2019. Alt passet heldigvis.

For ikke å ta fokuset vekk fra kjolen, gikk hun for enkle hvite pumps og en klassisk konvoluttveske som tilbehør. Av smykker, brukte hun kun creoler med perlecharms i gult gull fra serien Joy by Thune. Håret var satt opp i en enkel lav knute og sminken var klassisk. En time ut i festen skiftet Cecilie til en hvit buksedress med blondedetaljer på skuldrene.

Brudebuketten var medium stor, og bestod av hvite og grønne blomster. Brudepikene hadde blomsterkranser i samme stil og hvite kjoler med tyllskjørt fra Monsoon.

♥ Antrekket til brudgommen

Mickes smoking var fra Morris, smokingskjorten fra Eton og mansjettknappene fra Montblanc. Han hadde sorte bukseseler, sort sløye og sorte smokingsko. Antrekk og sko ble kjøpt på Follestad, og mansjettknappene ble kjøpt på David Andersen.

Knapphullsblomsten til Micke, hans forlover og Cecilies far var også i samme blomster som brudebuketten.

Brudekjolen / Jesus Peiro
Brudesløret / Jesus Peiro
Brudeskoene / Gabor
Brudebuketten / Frøken Flood
Hår og makeup / Hår: Studio M / Makeup: Jeanette Møller Lund
Brudgommens dress / Morris 
Brudgommens tilbehør / Sko fra Follestad / Mansjettknapper fra David Andersen

Hvem sto for planleggingen og har dere et godt tips til andre brudepar?

Cecilie stod for det meste av planleggingen. Hennes beste tips: Hent inspirasjon her og der, og sett alt sammen til deres eget.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Inspirasjon ble hentet fra nettet og diverse Instagram-kontoer, blant annet Ditt Bryllup.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Toalettmappe og sminkepung fra Louis Vuitton
Morgengave til brudgommen / En winder fra Wolf
Bryllupsreise / Palma
Gifteringer / Håndlaget fra en gullsmed på Mallorca 

Micke fikk en gullsmed på Mallorca til å lage forlovelsesringen til Cecilie. Hun lagde også gifteringene på bestilling etter våre ønsker.

Brudeparet

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

Cecilie fikk toalettmappe og sminkepung fra Louis Vuitton, mens Micke fikk en winder fra Wolf. Overrekkelsen ble en kort prosess siden vi skulle rekke flyet til Palma.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Etter ni år og flere barn har vi det meste vi trenger. Vi ønsket oss derfor bidrag til å kjøpe kunst. Vi gleder oss til å kjøpe bilder som hver dag minner oss om en magisk dag med fantastiske mennesker.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

I ettertid er vi mest glad for at bryllupet var godt planlagt. Det gjorde at vi kunne nyte dagen til det fulle. Vi er også veldig glad for at vi investerte tid (og penger) i fantastisk underholdning og en dyktig fotograf. Valg av kirke, prest, bryllupslokale og mat var også helt perfekt for oss og vel verdt pengene.

♥ Bryllupsreisen/Buddymoon

Vi var ti stykker som reiste på buddymoon dagen etter bryllupet. Vi sjekket inn på Puro Hotel i Palma sent fredag kveld. De påfølgende dagene bestod av besøk på fantastiske beachclubs og hyggelige middager på kveldstid. En perfekt avslutning på bryllupet med fine venner.

De siste i venneflokken reiste hjem tirsdag morgen, og vi gikk automatisk over til bryllupsreise. Ferden gikk videre til Can Auli Luxury Retreat og deretter til et sjarmerende finca ved navn Ca N`ai. Etter ti dager på reise, var det på tide å komme seg hjem til barna. En fantastisk og etterlengtet ferie, først med venner og så bare oss to – takket være snille barnevakter.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

1. Hent inspirasjon her og der, og sett alt sammen til deres eget.
2. Bruk musikk for et personlig preg og en magisk stemning i bryllupet.
3. Hold mest mulig hemmelig for gjestene, og legg gjerne inn noen overraskelser til hverandre for å skape helt spesielle øyeblikk.
4. Velg en toastmaster som er morsom og har kontroll. Begrens lengden på talene og få de fleste til å holde seg innenfor fem minutter.
5. Invester i en god fotograf som fanger øyeblikkene som gir dere minner for resten av livet.

♥ Vår bryllupsliste

Kirke: Gamle Aker kirke
Selskapslokale: Ling Ling
Kapasitet på restauranten: 114 (sittende)
Trykksaker: Selvlagd med gratis mal funnet på nettet / Papir, printing og kutting: Norway Designs
Antall gjester: 58
Blomsterleverandør: Frøken Flood / @frkfloodblomster / www.frkfloodblomster.no
Ballongdekorasjon: Festlige Ting
Bil: Morgan (BookAclassic)
Båt: Aquariva 33 (Riva Italia)
Fotograf: Camilla Andersen / @millifoto_wedding / www.millifoto.no
Brudevals: Den finast eg veit av Hellbillis
Cupcakes: By Hancock
Brudekjole: Jesus Peiro
Slør: Jesus Peiro
Brudesko: Gabor
Hår: Studio M
Makeup: Jeanette Møller Lund
Brudgommens smoking: Morris 
Morgengave til bruden: Toalettmappe og sminkepung fra Louis Vuitton
Morgengave til brudgommen: En winder fra Wolf 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: