Lesernes bryllup: Drømmebryllup i Italia med Inger Johanne og Iver-Andreas

Har du noen gang har sett for deg drømmebryllupet ditt i romantiske omgivelser i Italia? Nå kan du både se og lese om hvordan den drømmen kan realiseres. Dette er den fine bryllupshistorien til Inger Johanne og Iver-Andreas!

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Stian Van Der Meeren / Instagram @fotograf.stianvandermeeren / www.stianvandermeeren.com
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Ja, dette er bryllupet vi vet at mange drømmer om. Det var hvite vifter til seremonien, lavendel rundt hvert hjørne og nydelig italiensk atmosfære. Inger Johanne og Iver-Andreas giftet seg på en borg i Umbria i Italia i juni. De drømte om et avslappet og romantisk bryllup, og med det perfekte, italienske preget.

– For å få til den italienske atmosfæren som vi ønsket oss, hadde vi masse lyslenker over bordene, serverte italiensk mat og pyntet bordene med blant annet lime og grapefrukt, forteller brudeparet.

Offisielt giftet paret seg i Norge 20. februar i år, men Italia-eventyret ble oppfylt bare noen måneder senere, og brudeparet ga hverandre sitt ja, omringet av sine nære og kjære.

– Bryllupet ble så mye mer enn vi hadde drømt om. Det ble rett og slett helt perfekt, sier bruden.

Len deg tilbake, få masse tips og nyt intervjuet med dette brudeparet.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Inger Johanne og Iver-Andreas ♥

Første date 04. januar 2015
Forlovet 07. februar 2021
Gift 27-29. juni 2022

Livet er best ute med familien i et friskt vestlandsvær!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi hadde en bekjent hver som gikk på skole sammen og de snakket sammen og mente vi var en perfekt match! Vi bodde 2,5 time fra hverandre og ante ikke hvem hverandre var, men vi ble venner på sosiale medier og møttes bare to uker senere! Resten er historie.

Hvordan var frieriet?

Julegaven i 2020 bestod av overnatting i en av flokehyttene på Ryvarden i Sveio. Det var sol, blå himmel og minus grader. I solnedgangen gikk Iver-Andreas ned på kne – blir det mer romantisk enn det?

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi er begge aktive og liker veldig godt å være ute. Drømmescenarioet er å få barnevakt i perfekt høstvær, kaffe i termosen og dra ut på hjortejakt sammen. Ellers slår en fjelltur eller sykkeltur aldri feil.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Borg i Umbria 
Bryllupsplanlegger / Kathrine Brenne 
Antall gjester / 52
Invitasjoner / Templett designer

Seremonien fant sted på det øverste området på borgen. Det var en nydelig vielse med en fantastisk atmosfære.

— Brudeparet

Bryllupet

Bryllupet startet mandag 27. juni og begynte med at vi møtte vår fantastiske bryllupsplanlegger Kathrine Brenne i lokalet og fikk ordnet siste detalj før gjestene kom. 52 gjester sjekket inn og fikk hver sin leilighet.

Deretter var det tid for mingling, hvor noen valgte å ligge ved bassenget, noen andre i baren og noen gikk en tur rundt borgen. Deretter fortsatte dagen med vinsmaking av lokal vin og på kvelden var det endelig tid for pizzaparty. Det ble servert forskjellige typer pizza med tilbehør og selvsagt vin. Kvelden fortsatte i perfekt italiensk sommervær og god stemning.

Bryllupsdagen

Plutselig var bryllupsdagen her og dagen startet med en italiensk frokost i et idyllisk restaurantområdet, omringet av fontene med rennende vann og møbler med et italiensk preg.

Gjestene hadde stor frihet til å gjøre hva de ville frem til vielsen som startet 17:30. Noen gjester valgte å reise ut av borgen, andre slappet av med bassenget og noen gikk turer. Det ble servert en lett lunsj i 12-tiden.

Seremonien fant sted på det øverste området på borgen. Det var en nydelig vielse med en fantastisk atmosfære. Etter vielsen tok vi bryllupsbilder, mens gjestene gikk ned til borgen hvor det var duket for aperitiff og live-musikk. Deretter var det tid for bryllupsmiddag, og atmosfæren der, den er vanskelig å beskrive. Det var nydelige bord pyntet med frukter og blomster, det var lyslenker over bordene og behagelig bakgrunnsmusikk. Rett og slett idyllisk.

Etter noen fine timer ved middagsbordet fortsatte festen ved baren. Vi hadde booket en DJ som laget god stemning, og dansegulvet ble etterhvert folksomt og vi koste oss til siste slutt!

Vielsen

Vielsen var ledet av Anders Lilleheim som er en norsk prest. Vi kjente han godt fra før av og ville ikke hatt noen andre til denne jobben. Han var med på å gjøre vielsen perfekt!

Jeg (bruden) gikk opp til Iver-Andreas sammen med min far til sangen «Stand by me» av Boyce Avenue. Presten hadde en fin tale før Solisten sang «Biblical» av Calum Scott. Det ble deretter en ringseremoni før vi gikk ut til sangen «Everything» av Michael Buble.

Under vielsen hadde vi booket en italiensk sanger som het Vanessa Elly. Alessandra Palumbo ordnet med nydelige blomster og pynt til vielsen, som var pokallignende støtter med blomster i. Da det var veldig varmt under vielsen, lå det klart en vifte på hver stol, slik gjestene kunne kjøle seg ned. Vi hadde også tegneark og fargestifter til barna slik de kunne kose seg.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Stand by me» av Boyce Avenue
  • Solosang: «Biblical» av Calum Scott
  • Utmarsj: «Everything» av Michael Buble

♥ Bryllupsfotografering

Vi var så heldige og fikk med oss fotografen Stian Van Der Meeren som også er samarbeidspartner til bryllupsplanleggeren vår Kathrine Brenne. Han tok de fineste bildene. Alle gjestene skrøt han opp i skyene for den innsatsen han gjorde for å fange de beste stemningsbildene.

Han var så avslappet, erfaren og profesjonell. Vi hadde på forhånd gått igjennom plassene rundt borgen vi ønsket å ta bilder. Fotograferingen gikk derfor veldig fort, akkurat slik vi ønsket det, da vi ville bruke mest mulig tid sammen med gjestene.

Rundt borgen var det lavendel i alle kriker og kroker. Det var som å være i en skikkelig romantisk film.

Fotograf / Stian Van Der Meeren
Lokasjon / Borgen

Vi er veldig glad for at vi gikk igjennom alle stedene vi skulle ta bildene på forhånd, slik at bryllupsfotograferingen var effektiv. Vi anbefaler også å ha en samtale med fotografen i god tid før bryllupet og komme med ønsker.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Vi ønsket at bryllupsmiddagen og dekorasjonen skulle ha et mest mulig italiensk preg. Det skulle være avslappet og romantisk.

Det fikk vi til da bryllupsmiddagen ble holdt ute midt inni borgen, og vi hadde lyslenker over alle bordene. Jeg ønsket et mer lekent og «rotete» bord, og bordene var pyntet med grønne, oransje, røde og hvite blomster. Det lå også forskjellige frukter som lime og grapefrukt rundt om på bordene.

Vi ville ha en enkel meny på bordene som også fungerte som bordkort. Da slapp vi nemlig ekstra pynting og en ekstra ting å huske på.

Etter bryllupsmiddagen forflyttet vi oss ned til barområdet. Der stod en italiensk DJ klar med lys og musikk.

Bordkort og meny / Templett designer
Bryllupslokalet / Borg i Umbria
Dekorasjoner / Lyslenker, frukter og blomsteroppsett
Bryllupskake / Millifoglie 
Maten / Forrett: Ricotta- og spinatravioli med tomatsaus, basilikum med saltet ricotta og risotto med pære, spekeskinke og brie. Hovedrett: Kalv i demi-glace med steinsopp. Siderett: Sesongens grønnsaker og potetpai. Dessert: Bryllupskake, millefoglie med bær og kakebuffet.

 

Bordene var pyntet med grønne, oransje, røde og hvite blomster. Det lå også forskjellige frukter som lime og grapefrukt rundt om på bordene for å skape den Italienske stemningen.

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Kathrine Brenne fant flere forskjellige lokasjoner, men da denne borgen dukket opp var det ingen tvil. Den var perfekt! Den hadde alt vi kunne drømt om på èn og samme plass.

Maten og desserten

Menyen ble selvsagt italiensk. Borgen hadde kjøkken og servitører så vi slapp å tenke på noen ting. Det var deilig!

Forrett: Ricotta- og spinatravioli med tomatsaus, basilikum med saltet ricotta og risotto med pære, spekeskinke og brie.

Hovedrett: Kalv i demi-glace med steinsopp.

Siderett: Sesongens grønnsaker og potetpai

Dessert: Bryllupskake, millefoglie med bær og kakebuffet.

Brudevalsen

Vi valgte rett og slett å ikke ha brudevals!

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Brudekjolen er fra Cathrine Deane og ble kjøpt på Bruden i Stavanger. Jeg visste med en gang at dette var drømmekjolen da jeg fikk den på. Brudeskoene ble kjøpt på nettsiden Booztlet og er fra merket Apair. Brudebuketten ble selvsagt laget av samme florist som borddekorasjonene – Alessandra Palumbo.

Antrekket til brudgommen

Dressen til Iver-Andreas er kjøpt hos Salomonsen AS i Stavanger. Det var en lindress av merket SAND Copenhagen som passet perfekt i varmen.

Brudekjolen / Merket: Cathrine Deane / Kjøpt: Bruden i Stavanger
Brudesløret / Kjøpt på Bruden i Stavanger
Brudeskoene / Fra Boozlet / Merke: Apair
Brudebuketten / Laget av Alessandra Palumbo.
Hår og make-up / Maria Paola
Brudgommens dress / SAND Copenhagen og kjøpt fra Salomonsen AS i Stavanger

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Vi var så heldige som hadde bryllupsplanlegger Kathrine Brenne med på laget. At hun bor og jobber i Italia gjorde planleggingen som en lek. Hun brenner for jobben sin og har stålkontroll på alt. Hun er og var helt fantastisk og avgjørende for at vårt drømmebryllup ble en realitet! Vi kan virkelig anbefale henne om noen skal gifte seg i Italia.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Det gikk mye tid i Pinterest og Instagram. Vi hentet også ideer fra alle mulige kilder og satt sammen vårt drømmebryllup.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Sorrento
Gifteringer / Gullfunn

Vi ønsket at bryllupsmiddagen og dekorasjonen skulle ha et mest mulig italiensk preg. Det skulle være avslappet og romantisk.

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Den beste gaven var at alle gjestene kom i bryllupet vårt.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Planleggingen gikk veldig fint! Om det er noe jeg angrer på, så skulle jeg ønske at jeg klarte å nyte bryllupsmiddagen enda mer og leve i nuet. Den gikk så alt for fort (!!!).

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Uten tvil – lokasjonen. Den satte prikken over i-en. Det føltes ut som å være i en romantisk film, og luktene fra lavendel og atmosfæren der var bare magisk.

Bryllupsreisen

Rett etter bryllupet reiste vi til Sorrento sammen med vår datter. Ferien inneholdt blant annet av utflukter til Pompeii, Napoli, Capri og Positano.

Det er bare så nydelig langs kysten i Italia, og denne turen gjorde vårt Italia-eventyr komplett!

Vår 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Planlegg i god tid! Det blir fort hektisk på slutten.
  2. Lag bryllupet slik du/dere ønsker, ikke tenk på hva andre mener og synes.
  3. Prøv å lev i nuet på bryllupsdagen, det går så fort!
  4. Ha fotograf gjennom hele dagen/natten. Det er de fotografiske minnene en sitter igjen med når alt er ferdig.
  5. Ha begrensning på taler og taletid. Vi hadde max 3 minutter per person og totalt 6 planlagte taler. Da slapp gjestene å sitte uendelig lenge på stolen.

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / Fra Bruden i Stavanger / Merke Cathrine Deane 
Brudgommens antrekk / Dress fra SAND Copenhagen og kjøpt på Salomonsen AS i Stavanger
Hår og make-up / Maria Paola
Bryllupsplanlegger / Kathrine Brenne, @kathrinebrenne.weddingplanner
Fotograf / Stian Van Der Meeren, @fotograf.stianvandermeeren
Vielsessted / Borg i Umbria 
Vielsesmusikk / Innmarsj: «Stand by me» av Boyce Avenue / Solosang: «Biblical» av Calum Scott / Utmarsj: «Everything» av Michael Buble
Bryllupslokale / Borg i Umbria
Blomster / Alessandra Palumbo
Maten / Borgen
Kaker / Millifoglie 
Dekor / Lyslenker, frukter og blomsteroppsett
Invitasjoner / Templett designer
Gifteringer / Gullfunn
Trykksaker / Templett designer

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: