Lesernes bryllup: Elegant bryllup på ærverdig slott i Frankrike

bryllup slott Frankrike

Med en drøm om et utendørs bryllup, falt valget av bryllupslokasjon til brudeparet Hong-Anh og Sang på et helt spesielt slott i Frankrike. Chateau de Robernier ligger i vakre omgivelser og gir deg akkurat den perfekte dosen med eleganse. 

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Christophe Serrano
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Hong-Anh og Sang drømte om å ha bryllup utendørs hvor alt kunne være samlet på et sted.

–  Men ettersom et utendørsbryllup er noe risikabelt i Trondheim, og vi tross alt elsker å reise, bestemte vi oss for at det var i utlandet vi skulle gifte oss. Vi er skikkelig matentusiaster begge to, og valget falt derfor på Frankrike.

Slik ble det ikke bare bryllup i Frankrike, men også på et slott, nærmere bestemt Chateau de Robernier. Bli inspirert av deres elegante og gjennomførte detaljer på alt fra dekor til bryllupsbildene som involverer solnedgang over lavendelåkere. Perfeksjon!

Vår kjærlighetshistorie

Hong-Anh & Sang

Møttes februar 2005
Forlovet Reykjavik 17. mars 2018
Gift 25.05.2022

Vi er alltid to om alt.

— Brudeparet

Hvordan begynte deres kjærlighetshistorie?

Vi ble sammen i tidlig alder, men som om ungdomskjærlighet ikke var vanskelig nok, hadde vi også avstandsforhold! Sang er nemlig fra Porsgrunn og Hong-Anh fra Trondheim. MSN, datidens sosiale medier var derfor vår faste plattform.

Hvordan var frieriet?

Sang kjøpte forlovelsesringen i LA med Hong-Anhs søstre i 2015. Planen var å fri ved neste reisemål. Det skulle derimot vise seg at det å finne det rette øyeblikket var vanskelig. Det tok så lang tid at på et tidspunkt fikk Sang melding fra søsknene til Hong-Anh hver gang Rema-reklamen med slagordet «det enkle er ofte det beste» gikk på TV.

Ringen ble med på reise totalt gjennom fem destinasjoner – LA, Hong Kong, Tokyo, Maldivene, London – før frieriet endelig skjedde i Reykjavik i en bekmørk strand med nordlyset over oss.

Det tok så lang tid at på et tidspunkt fikk Sang melding fra søsknene til Hong-Anh hver gang Rema-reklamen med slagordet «det enkle er ofte det beste» gikk på TV.

Brudeparet

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi er veldig flinke til å kose oss, kanskje litt for mye. Hver eneste kveld setter vi av tid for å være sammen, da koser vi oss gjerne med noe godt i glasset eller noe godt å bite. Høydepunktet er helgen hvor vi tar en sen lunsj i byen og en ekstra god middag på lørdagskvelden.

I tillegg elsker vi begge å reise. Det å utforske nye steder sammen gjennom maten og kulturen er inspirerende og givende for oss som par.

Planlegging

Hvordan var deres bryllupsforberedelser?

Det var viktig for oss at bryllupsplanleggingen skulle være minst mulig stressende. Derfor bestemte vi oss tidlig i prosessen for at vi trengte en bryllupsplanlegger. Laure Annerel var bryllupsplanleggeren vår og hjalp oss med alt.

Vi bestemte oss for fem viktige kriterier som vi hadde som utgangspunkt for å finne det perfekte stedet.

  1. Utendørsbryllup
  2. Seremonistedet og festlokalet må være på samme sted
  3. Et sted som har nok soveplasser til nærmeste familie
  4. Mulighet for plan B dersom regn
  5. Må ha plass til ca 50-70 bryllupsgjester

Videre reiste vi til Frankrike hvor Laure tok oss med til fire ulike lokaler som passet kriteriene våre. Vi falt til slutt for Chateau de Robernier. Et nydelig slott fra 1600-tallet som er renovert og et perfekt sted for å ha bryllup i Frankrike med all dens pomp og prakt.

bruden i klassisk brudekjole på bryllup i frankrike i et ærværdig slott

Dagen før dagen

Vi kickstartet bryllupet med en velkomstmiddag på restauranten i vingården Le Clos des Vignes i Cotignac «dagen før dagen». Vi hadde hele restauranten for oss selv og gjestene fikk i forkant velge forrett, hovedrett og dessert.

Denne dagen fikk også gjestene utdelt en goodiebag som inneholdt en brosjyre med navn og bilde av gjestene og en setning om hver enkelt som kan brukes som icebreaker for å bli kjent med hverandre. I goodiebagen fikk de også en flaste med vann, potetgull, solkrem, antibac, paracet og tyggegummi.

Trykksaker

Vi ble tidlig enig om at begge skulle ta del av hele bryllupsplanleggingen. Det var noe vi skulle gjøre sammen. Et eksempel var trykksakene som vi valgte å gjøre selv. Her hadde vi date nights hvor vi sammen satt sammen invitasjonene, laget bordkort, kirkeheftet og så videre. Det er veldig fint å se tilbake på alle kveldene hvor delte både frustrasjon og glede over det flotte resulatet.

Generelt lot vi oss inspirere av «chateau»-stilen og det gamle, franske. Vi ønsket å sette denne franske tonen fra start og gikk for en «fransk rød tråd» i valget av invitasjoner og trykksaker.

meny

«Save the date»-kortetene designet vi som en boks inspirert av Laduree, Inni boksen var det tre hjemmelagde makroner og en liten booklet som fortalte når vår kjærlighetshistorie startet, reisen til ulike destinasjoner, forlovelsen og hvor reisen ender med bryllup på slott i Frankrike.

Vi ville at gjestene skulle få så mye informasjon som mulig så invitasjonen inneholdt fem deler bestående av: selve invitasjonen, en detaljbok, transportinformasjon, RSVP, og gjennomsiktige skilleark, såkalt vellum-papir.

Ettersom bryllupet ble utsatt med to år på grunn av Covid-19 sendte vi ut en ekstra invitasjon med mål om å vekke reise- og festlysten til gjestene. Vi gikk for en «statement», men fremdeles klassisk stil med velur og trykk av slottet, Chateau Robernier, for å minne gjestene på hvor bryllupet skulle være.

Sang fridde til meg på en strand under det vakre nordlyset i Reykjavik.

Bruden

Vielsen

Vi ønsket oss en fullverdig, katolsk brudemesse. Det er noe uvanlig å ha brudemessen ute og ikke i en kirke, så vi måtte gjennom flere søkeprosesser for å få tillatelse. Vi hadde med vår egen prest fra Norge for å gjøre det ekstra personlig.

Siden omgivelsen i Chateau de Robernier er så vakre, trengte ikke vielsesstedet mye dekor. Fargepaletten var preget av klassisk hvit og frodig grønn, både elegant og tidløst. En tre meter lang buet krans dekket med hvite blomster var kronen på verket under seremonien.

For å holde det tidløse og klassiske elementet, valgte vi strykeinstrumenter og harpe som musikals innslag. De startet å spille en time før selve vielsen, da gjestene kom, og fortsatte med hele ni sanger under selve vielsen. Blant annet var en av sangene dedikert til brudens mor som har gått bort.

Vielsesmusikk

PROCESSIONAL

PRELUDE / Can´t help falling in love ~ Elvis presley

BRIDE´S ENTRANCE / Canon in D ~ Pachelbel

WEDDING MASS

RESPONSORIAL PSALM / Bless The Lord My Soul~ Psalm 103:1-5

GOSPEL ACCLAMATION / Allelujah ~ Chorus messiah

SONG FOR THE BRIDE’S LATE MOTHER / Bong Hong Cai Ao/A rose for your pocket ~ Pham The My

OFFERTORY PSALM / Ca Khuc Tram huong ~ Lm. Dao Kim

COMMUNION / Hallelujah ~ Cohen

POST COMMUNION / Diem tinh ca 3

RECESSIONAL / Mendelssohn ~ Wedding March

brudeparet i slottet i frankrike på bryllupsdagen

♥ Bryllupslokalet

Bryllupslokale / Chateau de Robernier, kan ta 150 gjester

Antall gjester / 55

Fortell litt om selskapslokalet og hvorfor dere valgte akkurat det

Et av våre kriterier for valg av bryllupslokasjon var å kunne ha alt på ett sted. Dette for å gjøre det ekstra lettvint for familiene våre, slik at det ble minst mulig stress under helgen.

Chateau de Robernier har 15 rom og plass til 33 gjester til overnatting. Videre kan de ta hele 150 gjester på middag og fest. Det å få lov til å bo på et slott i tre dager og feire, var en helt fantastisk opplevelse både for oss og hele familien. Ved å ha alt på ett sted sparte vi også tid på selveste bryllupsdagen.

Vi benyttet virkelig hele området rundt Chateau Robernier på bryllupsdagen. Selve vielsen fant sted ved inngangspartiet til slottet. Og etter vielsen gikk vi ved siden av slottet hvor vi kunne mingle med mat og musikk.

Til middagen flyttet vi oss til ballsalen som hadde en tilhørende bakgård. Denne bakgården ble brukt hele kvelden – her hadde vi kakekutting, mingling, bar, photobooth og dansing. Bakgården var pyntet med lysslynge som føltes ut som man danset under stjernehimmelen.

♥ Bryllupsfotografering

Fotograf / Christophe Serrano

Videograf / Tuan Nguyen films

Budsjett på fotograf / 50 000

Det var viktig for oss å ha både fotograf og videograf på bryllupsdagen for å forevige alle øyeblikkene. Samtidig som vi ikke ville bruke mange timer av bryllupsdagen på dette og være borte fra gjestene for lenge. Derfor ble vi enig med fotografen vår Christophe om å ta noen få «oppstilte bilder» på bryllupsdagen, men ellers kun øyeblikksbilder.

For å få til flere bryllupsbilder valgte vi å fotografere i en nydelig lavendelåker noen dager etter bryllupet.

Hva er den viktigste erfaringen dere har å dele om bryllupsfotografering til kommende brudepar?

Finn den fotografen som er flink til å lytte. Vær ærlig med forventningene dine.

Finn den fotografen som er flink til å lytte. Vær ærlig med forventningene dine.

Brudeparet

♥ Bryllupsmaten

Vi gikk for en klassisk meny som vi viste ville falle i smak hos de fleste.

Meny på bryllupsdagen:

Forrett: Pan-fried fresh scallops with poppy seeds, leek fondue, shellfish cream and mixed herbs

Hovedrett: Tournedos Rossini, Filet mignon and foie gras topped with au jus Served with mini roasted vegetables from Haut Var

Dessert: Deconstructed Croquembouche, Vanilla and chocolate choux with red seasonal fruit dressed in chocolate and homemade whipped cream

Brudevalsen

Brudevalsen ble noe nedprioritert, men med litt øving på hotellrommet dagene før bryllupet, klarte vi å gjennomføre en brudevals (med løft!), mens alle gjestene stod rundt oss med stjerneskudd i hendene.

Brudevalsen var det Sang som sto for. Ingen av oss er dansere, men ville gjerne gjøre en innsats for å få til en brudevals. Vi rundet Youtube etter «brudevals» og «first dance», og falt tilslutt for Whitney Houston – I Have Nothing.

Valsen ble dessverre nedprioritert under planleggingen og vi endte opp med å danse hver kveld på hotellrommet de fem dagene før selve bryllupet for å lære oss koreografien som Sang hadde funnet opp underveis.

Vi var derfor veldig spente under bryllupet. Vi hadde aldri prøvd å danse med brudekjolen på, og spesielt lurte vi på hvordan løftet skulle bli med en såpass stor kjole.

Dansen gikk over all forventning! Vi tror gjestene ble overasket både over selve valsen og atmosfæren – alle gjestene fikk nemlig stjerneskudd som de tente mens vi danset. Det satt en magisk stemning over det hele.

♥ Bryllupsantrekkene

Jeg elsker bryllup, kjoler og sko. Jeg valgte derfor flere ulike antrekk for bryllupsdagene.

Dagen før dagen-kjolen

Ettersom jeg gikk for en stor brudekjole, ville jeg ha noe helt annet dagen før bryllupet. Jeg valgte en moderne «off shoulder»-brudekjole med en stor sløyfe bak. Det er også denne jeg har på under lavendel-fotoshooten vi hadde etter bryllupet.

Brudekjolen

Jakten på brudekjolen var vanskelig. Jeg ville ha en tidløs kjole med ermer, men var ellers åpen for det meste. Jeg prøvde flere ulike fasonger og stiler i brudesalonger i Norge, men fant dessverre ingen som jeg likte eller som kunne passe til bryllup på slott i Frankrike.

Lik mange bruder før meg søkte jeg på x antall bryllupsider på Instagram, og plutselig dukket en kjole fra Milla Nova opp som jeg ikke fikk ut av hodet. Jeg fant ut at nærmeste Milla Nova-butikk var Milano, og dro dit for å prøve kjolen.

Brudekjolen ble derfor fra Milla Nova og modellen heter Carmen. Det er en langarmet kjole med blonder som dekker armene og halsen. Kjolen var for meg klassisk og passet perfekt til bryllup på et slott i Frankrike.

En slik prinsessekjole hadde jeg ikke forventet å ha, men så tenkte jeg at er det en dag jeg kan bære en så stor kjole er det nettopp på et slottsbryllup i Frankrike!

Siden jeg er en petit brud ønsket jeg å ha høye heler, men trengte noen som var komfortable nok til å gå med en hel dag. Derfor falt valget på Jimmy Choo i modellen Saracria, dekket av perler.

Gjestene mottok en goodiebag med en brosjyre som inneholdt både bilder og navn av alle gjestene, og en setning som sa noe om dem. En god ice-breaker for gjestene som ga dem noe å snakke om.

Brudeparet

Fortell litt om antrekket til brudgommen:

Vi brukte tid på å finne smoking til brudgommen. Men etter mye frem og tilbake, fant vi ut at det enkleste ofte det beste. Valget falt på en smoking fra Dressmann som satt så godt at man skulle tro den var skreddersydd. Skjorten, mansjettknapper, buksesele, sløyfe og sko kjøpte vi hos Retro i Trondheim.

Knapphullsblomsten var en liten hvit blomst med olivenblad. Ringbæreren hadde samme knapphullsblomst som brudgommen. Resten av forloverne og familiemedlemmer hadde kun olivenblader som pynt.

smoking brudgom under bryllup på slott i frankrike

Bryllupskaken

Det er smaken som teller! Vi ville ha en bryllupskake som var god på smak og ikke for overdådig pyntet.

Vi valgte derfor en enkel design på kaken og dekor som hvite blomster og olivenblader for å reflektere de vakre omgivelsene vi var i. Istedenfor den tradisjonelle bryllupskaketoppen med et brudepar, toppet vi kaken med initialene våre – lik den gjestene hadde mottatt på invitasjonene.

Bryllupskaken var laget av kakebunn med mandler og hvit sjokoladekrem, masse friske bringebær og pistasjnøtter.

I tillegg til bryllupskaken hadde vi et dessertbord bestående av friske fruktspyd og et utvalg av små franske kaker.

bryllupskake

Hva er dere mest glad for at dere la ekstra vekt på?

Strykeorkester, de gjorde vielsen både høytidelig og personlig. De spilte alt fra klassikere som «Canon D» av Pachelbel, til Elvis Presley. De tok også utfordringen med å spille latinske salmer og en vietnamesisk kjærlighetsmelodi – dedikert til brudens avdøde mor. Det var virkelig en musikalsk opplevelse for både oss og gjestene.

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

En nydelig matopplevelse i speilsalen på Britannia hotell i Trondheim.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Nei, det ble mye bedre enn vi hadde drømt om.

Dro dere på bryllupsreise?

Den kommende bryllupsreisen blir en blanding av strand og by.

Vi gikk for et enkelt design på bryllupskaken. Den var pyntet med hvite blomster og olivenblader som reflekterte omgivelsene rundt oss.

Brudeparet

♥ Våre beste tips

  • Prioriter den røde tråden i trykksaker og i detaljer for å sette stemningen, både før, under og etter bryllupet (takkekort).
  • Et lokale som har alt på ett sted er utrolig tidsbesparende og sørger for mindre stress for alle.
  • En bryllupsplanlegger, en venn eller et familiemedlem kan være godt å ha som en koordinator på bryllupsdagen.

PS:

Bryllupet til Hong-Anh og Sang finnes også i printutgaven av Ditt Bryllup-magasinet. Kjøp magasinet her.

Bryllupslisten – Bryllup på slott i Frankrike

Kirke/seremonisted / Utendørs – Chateau de Robernier
Bryllupslokale / Chateau de Robernier
Bryllupsplanlegger: Laure Annerel
Trykksaker / Egendesignet av brudeparet, Coutumn Print fra Traque

Antall gjester / 55
Blomsterleverandør / Atelier Zeste d’Amour 
Fotograf / Christophe Serrano
Videograf / Tuan Nguyen films
Budsjett fotograf / 50 000
Bryllupslokale / Chateau de Robernier. Ca 150 gjester
Maten / Carthier Traiteur
Brudevals / Whitney Houston – I Have Nothing
Bryllupskake / Les délices de Gladys
Brudekjole / Milla Nova
Slør / Pronovias
Brudebuketten / Atelier Zeste d’Amour 
Brudesko / Jimmy choo
Hår og makeup / Joana JM Ronquillo
Brudgommens dress / Dressmann, tilbehør fra Retro Trondheim
Morgengave til bruden / Pool party for alle gjestene
Morgengave til brudgommen / Taco-truck
Gifteringer / Laget på bestilling hos Gullsmed Karlgård AS

Inspirert til å holde bryllup på slott i Frankrike?

Få full oversikt over den franske rivieraen og bryllupslokaler her

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: