Lesernes bryllup: Et fargerikt bryllup på Hellviktangen med Susanne og Torbjørn

En liten båttur fra Aker Brygge ligger vakre Hellviktangen. Her feiret Susanne og Torbjørn livets dag med alle nære og kjære på en av sommerens fineste dager. Med 29 grader i luften og teamet "Susannes verden" ble bryllupet ikke annet enn perfekt.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Ingrid Tjernström / @ingridtjernstrom / www.ingridtjernstrom.se og Sara Flyckt / @saraflycktphotography / www.saraflyckt.se
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

– Åh, bryllupet var magisk, forteller ukens brudepar.

Da planleggingen av drømmebryllupet endelig kunne starte, var det ingen tvil om hva ukens brud ønsket seg. Bryllupet skulle være et eventyr fylt med magiske farger, masse (!) blomster, såpebobler og deilig musikk. Nøyaktig slik ble det.

Har du en drøm om et fargerikt bryllup, rett ved havet og fylt med blomster? Da kan du lese denne bryllupshistorien med inspirasjons-garanti!

 

Vår kjærlighetshistorie

♥ Susanne og Torbjørn ♥

Møttes 7. oktober 2013
Forlovet 31. desember 2020
Gift 25. juni 2022

Temaet for bryllupet skulle være «Susannes verden»!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Kort fortalt så startet vår kjærlighetshistorie med en tur på byen og et par meldinger frem og tilbake. Vipps så var det oss to! Historien er litt mer romantisk enn det altså (hehe).

Hvordan var frieriet?

Etter ett år med graviditet, ny bolig og fødsel kom frieriet veldig overraskende. Torbjørn fridde under nyttårsmiddagen hvor vi var sammen med hans foreldre på hytta. Det ble helt perfekt!

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

For å pleie kjærligheten så snakker vi sammen. Av og til kan vi også unne oss en natt på hotell eller bestille en bedre middag og nyte hverdagen sammen.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Seremonisted / Hellviktangen
Bryllupsplanlegger / Amanda Strand Weddings
Antall gjester / 98
Invitasjoner / Inwhiite
Transport / Fjordcruise

Dresskoden for gjestene var sommerlig pent, og de kom i alle mulige deilige, blomstrete farger. Perfekt til bryllupstemaet!

— Brudeparet

♥ Vielsen

Vielsen ble holdt på baksiden av bryllupslokalet. Vi sto under en fantastisk blomsterbue laget av Ski blomster. Denne blomsterbuen var virkelig smykket til hele bryllupet. Området var i tillegg dekorert med blomsterblader i ulike farger, som laget en fin midtgang.

Da bryllupet var på en av de varmeste dagene i juni, var det flere som var og badet rundt i området. Dette gjorde vielsen ekstra spesiell, da det var så mange som ville se på vielsen fra avstand.

«You’re the Inspiration» av Chicago ble spilt på gitar av brudgommens nevø da jeg gikk opp midtgangen. Litt ut i vielsen sang lillesøsteren min en solosang «Fordi eg elskar deg» av Ingebjørg Bratland og en venninne sang «If ain’t got you» av Alicia Keys. Det betydde litt ekstra mye for oss at familie og venner var en så stor bidragsyter i vielsen.

På forhånd hadde vi informert om at vi ønsket en mobilfri vielse. Dette var en veldig fin ting synes vi!

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «You’re the Inspiration» av Chicago
  • Solosang: «Fordi eg elskar deg» av Ingebjørg Bratland og «If ain’t got you» av Alicia Keys
  • Utmarsj: «For once in my life» av Stevie Wonder

♥ Bryllupsfotografering

Vi ønsket oss både fotograf og videograf til bryllupet og vi hadde lett og sjekket priser lenge. Vår bryllupsplanlegger Amanda Strand tipset oss om både fotograf og videograf, og vi ble så fornøyd.

I forkant var vi veldig spente på hvordan det kom til å være og ta oppstilte bilder sammen, men fotografen fikk frem det beste i oss. Vi tok bilder i både dagslys og i solnedgang.

For å fange alle øyeblikk hadde vi to fotografer som fikk fanget øyeblikket da alle gjestene kom med båt fra Aker Brygge og ut til Hellviktangen og forberedelsene i forkant. Det ble også tatt mange fine bilder av gjestene under middagen.

Vi angrer heller ikke på at vi valgte å ha videografer. Vi har sett filmen 100 ganger sammen med familie og venner, og det er noe helt spesielt å se bryllupet på film i etterkant.

For et team – de er virkelig å anbefale.

Fotograf / Ingrid Tjernström & Sara Flyckt
Videograf / Kaldheimstudio
Lokasjon / Hellviktangen

Stol på fotografene og ha det gøy! Dette er bilder dere vil ha for livet.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Etter vielsen var det flere av gjestene som tok seg et bad, da det var hele 29 grader denne dagen. Bryllupsfesten var rigget til ute på terrassen til det romantiske Jugendhuset på Hellviktangen.

Terrassen var dekorert med den vakre blomsterbuen fra vielsen og masse blomster hengende fra taket. Bordene var dekket med fargerike blomsterbuketter som popper, nydelige, rosa menyer og høye kronelys i rosatoner.

Vi hadde to helt fantastisk flinke toastmastere som ledet hele middagen fra musikkinnslag til morsomme ord. Etter middagen var det tid for fest, som startet allerede under middagen med servering av shots og servietter svingende luften. Etter brudevalsen trakk vi oss videre inn i huset hvor det var klart for dansing med diskolys og egenkomponert spilleliste.

Festen ble avsluttet på en partybåt hvor vi i 1,5 time kjørte på Oslofjorden og tilbake til Aker Brygge hvor vi alle skilte lag ved soloppgang.

Bordkort og meny / Inwhiite
Bryllupslokalet / Hellviktangen
Dekorasjoner / Blomster, blomsterbue, servietter, perlekjede og kronelys
Bryllupskake / Hellviktangen
Brudevals / «All my life» av Shayne Ward
Maten / Hellviktangen

Blomsterbuen fra vielsen ble tatt med opp til bryllupslokalet og sto som pen og fargerik pynt bak brudeparet.

— Brudeparet

♥ Bryllupslokalet

Hellviktangen er et skikkelig romantisk sted. Det er et gammelt hus plassert på en plass med nydelig utsikt utover Oslofjorden. Det vi likte så godt med dette lokalet var at vi kunne ha både vielse, middag og fest på samme sted.

Det ble en opplevelse i seg selv for gjestene å ankomme bryllupet med båt på brygga.

Hellviktangen står for alt av mat og drikke, og noen måneder i forveien kan man komme for å smake på de ulike rettene som man velger å servere i bryllupet.

♥ Maten og desserten

Til minglingen ble det servert tapas ute på plassen. Til bryllupsmiddagen serverte vi en tre-retters meny med blåskjellsuppe til forrett, kalvefilet til hovedrett, etterfulgt av en crème brûlèe. Det var også lagt opp til vegetaralternativer.

Bryllupskaken ble en treetasjesostekake med pasjonsfrukt.

♥ Brudevalsen

Brudevalsen var det svigermor som hadde komponert. Vi danset til sangen «All my life» av Shayne Ward. Vi danset brudevalsen ute på plenen bak lokalet, barbeint. Da vi danset hadde det begynt å mørkne og alle gjestene fikk utdelt sin egen såpeboblemaskin. Dette skapte den perfekte, romantiske stemningen. Rett etter dansen ble alle gjestene dratt med ut på «dansegulvet» og festen var i gang.

♥ Kjolen og tilbehøret

Brudekjolen designet jeg selv. Jeg fikk hjelp til å sy den av en venninne av svigermor fra ENA design. Stoff kjøpte vi på Grønland i Oslo og vi fant de nydeligste stoffene av silke.

Designet på kjolen hadde jeg hatt klart i hodet mitt lenge, og jeg var rundt om i salonger og prøvde kjoler, men jeg fant ikke den perfekte. Derfor ble valget om å sy sin egen ganske enkelt.

Kjolen var en ganske enkel brudekjole med puffermer og silkestoff med broderier. Jeg ønsket meg i utgangspunktet to kjoler, derfor sydde jeg et skjørt utenpå som kunne tas av etter at brudevalsen var danset. Blomstene på skjørtet var en forlengelse av blomsterteamet for bryllupet.

Som tilbehør hadde jeg et slør, kjøpt på Kristins brudesalong, som vi sydde på blomster på fra stoffet. Vi sydde også en sløyfe av det samme stoffet. Jeg ønsket også å ha noe «something blue» og det ble dermed et par blå brudesko med sløyfe fra Custommade. I tradisjon tro ønsket jeg også noe «something old» og jeg lånte et gammelt gullsmykke av bestemoren til Torbjørn. Som giftering valgte jeg å smelte sammen en ring fra min mor, mormor og svigermor for å få den perfekte ringen.

I ettertid har jeg valgt å sy om brudekjolen litt kortere, slik at jeg kan bruke den til flere arrangementer senere også.

Brudekjolen / Sydd selv
Brudesløret / Kristins brudesalong
Brudeskoene / Custommade / Birkenstock til festen
Brudebuketten / Ski blomster
Hår og makeup / Eli Favela fra Marlou Stylingbar

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Vi valgte å bruke bryllupsplanlegger, Amanda Strand Weddings, og det angrer vi ikke et sekund på.

Hun forsto nøyaktig hva vi ønsket oss og var så behjelpelig med alt. Amanda hadde kontakt med alle leverandører og søkte etter de perfekte detaljene gjennom hele prosessen. Bryllupsplanleggeren var også tilstede på selve bryllupsdagen for å passe på at vi bare kunne nyte, og ikke tenke på noe annet enn oss selv og gjestene. Det var en så deilig følelse. Vi anbefaler virkelig Amanda videre!

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Pinterest og Amanda hadde masse ideer og inspirasjon å komme med.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Gøteborg
Gifteringer / Brudgommen: Bjørklund / Brud: Omseltet ring fra mor, mormor og svigermor

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

Ettersom bryllup er kostbart hadde vi ikke planlagt å gi hverandre noe på forhånd, men Torbjørn overrasket meg med perleøredobber. Så hyggelig!

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Definitivt robotstøvsuger!

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Vi skulle ønske vi startet noe tidligere med bordkart. Det er en liten utfordring å sette sammen bordkart fordi man ønsker at alle skal bli fornøyd og ha en fin kveld. Derfor burde man bruke litt ekstra tid på denne.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Bryllupsplanlegger!

♥ Bryllupsreisen

Vi reiste noen dager til Gøteborg rett etter bryllupet. Med store summer brukt på bryllup, ser vi frem til en liten bryllupsreise litt senere.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Skriv ned de detaljene som er viktig for dere begge to, helt i starten av planleggingsprosessen.
  2. Tenk nøye gjennom hvem dere inviterer.
  3. Har man budsjett til det – ansett en bryllupsplanlegger.
  4. Velg en fotograf som tar bilder i den stilen dere liker.
  5. Husk at det er deres dag!

♥ Vår bryllupsliste

Seremonisted: Hellviktangen
Bryllupslokalet: Hellviktangen
Bryllupsplanlegger: Amanda Strand Weddings / @amandastrand.weddings
Trykksaker: inwhiite / @inwhiite
Antall gjester: 98
Blomsterleverandør: Ski blomster / @skiblomster
Transport: Fjordcruise
Fotograf: Ingrid Tjernström / @ingridtjernstrom & Sara Flyckt / @saraflycktphotography
Videograf: Kaldheimstudio / @kaldheimstudio
Maten: Hellviktangen
Brudevals: «All my life» av Shayne Ward
Bryllupskake: Hellviktangen
Brudekjole: Laget av bruden og Anne i Ena design
Slør: Kristins brudesalong
Brudebuketten: Ski blomster / @skiblomster
Brudesko: Custommade
Hår og makeup:  Eli Favela fra Marlou stylingbar 
Morgengave til bruden: Perleøredobber
Bryllupsreise: Gøteborg
Gifteringer: Brudgommen: bjørklund / Bruden: omsmeltet ring fra mormor, mamma og svigermorc- Bugge & Authen
Den beste bryllupsgaven: Robotstøvsuger
Dekorasjon: Bruden sydde alle linservietter selv

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: