Lesernes bryllup: Eventyrlig slottsbryllup med Synne og Kyrre

Artikkelen inneholder annonselenker

Det hviler en særegen og romantisk magi over denne ukens "Lesernes bryllup". Etter to år med planlegging var det endelig tid for en bryllupshelg fylt av kjærlighet og eventyrlige omgivelser på Bjertorp Slott i Sverige. La deg inspirere av bryllupet til Synne og Kyrre!

Tekst: Hanna Roen Olsen
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Foto: Other Wedding Stories by Amanda & Tyrone / @otherweddingstories / www.otherweddingstories.com

I det du entrer porten inn til Bjertorp Slott i Sverige er det som tatt rett ut av et eventyr. Rundt deg er det grønt og romantisk så langt øye kan se. På utsiden av slottet blir du tatt i mot av et vakkert inngangsparti med rød løper og et velkomstskilt hvor det står «Velkommen til vårt bryllup» – Synne og Kyrre, 10.-12. juni 2022.

Om «Love is in the air» har en destinasjon – dette er stedet.

Bryllupshelg på Bjertorp Slott

Synne Bryhn og Kyrre Killingland ga hverandre sitt ja i magiske omgivelser under en bryllupshelg på Bjertorp Slott i juni. Slottet ligger omtrent en tre timers kjøretur fra Oslo.

– Vi ønsket ikke at våre gjester skulle behøve å reise for langt, samtidig ville vi skape følelsen av å være på tur, sier bruden.

Brudeparet så på deres bryllupshelg som en unik mulighet til å samle alle nære og kjære for en storslått feiring og fest.

– Vi er utrolig glade for at vi valgte å feire bryllupet vårt over en hel helg. Det ga oss god tid til å være sammen med alle gjestene og å oppleve alt vi ville oppleve – for en ting er sikkert; tiden flyr i et bryllup, forteller bruden.

Kunne du tenkt deg samme look og detaljer i ditt bryllup? Nederst i saken har vi laget en shopping-liste hvor du kan stjele stilen.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Synne og Kyrre ♥

Møttes: Høsten 2013
Forlovet: 18. september 2020
Gift: 11. juni 2022

Vi er generelt flinke til å kose oss i hverandres selskap. Det er også en fordel at vi har samme type humor – det gjør livet litt morsommere.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi møttes på Tinder. Etter å ha snakket mye sammen, møttes vi for første gang på kafè i Oslo høsten 2013. For Kyrre var det kjærlighet ved første blikk. Etter første møte, hadde han gått tilbake til kontoret hvor han jobbet og fortalt sine kolleger at han hadde truffet kona si. Det skulle vise seg å stemme.

Hvordan var frieriet?

Frieriet var utrolig fint og et øyeblikk jeg aldri vil glemme. Faktisk var hunden vår Kokos med på frieriet. Hun hadde ringen og et skilt rundt halsen hvor det sto «Mommy, will you marry daddy?». Selv om vi begge visste at vi ønsket å forlove oss, kom det som en stor overraskelse når det først skjedde.

Kyrre fridde til meg da vi var på telttur sammen for første gang, noe som var ganske utypisk oss. Derfor kom det nok også ganske overraskende på venner og familie. De fleste hadde nok trodd at Kyrre kom til å fri på en reise eller ferie, men i og med at det var midt i koronapandemien, ble det på telttur i stedet.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Humor og opplevelser. Vi er begge veldig glade i å reise og spise god mat og har vært mye på tur sammen. Enten det er korte weekendturer til København, skiturer på fjellet eller lengre reiser til varmere strøk. Vi er generelt flinke til å kose oss i hverandres selskap. Det er også en fordel at vi har samme type humor, som gjør livet litt morsommere.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Fyrunga kirke 
Bryllupsplanlegger / Brudeparet planla bryllupet selv
Antall gjester / 64
Invitasjoner / Designet av Mia Susanne Dalene – venninne av bruden
Transport / Porsche 911 Targa 

I kirken hadde vi et overraskende element (som vi begge var veldig spente på), men som ble akkurat slik vi hadde drømt om. Det var at vår hund Kokos var ringbærer i kirken.

— Brudeparet

Bryllupet

Vi feiret bryllupet vårt over en helg i eventyrlige omgivelser på Bjertorp Slott i Sverige. For oss var dette først og fremst en unik mulighet til å samle familie og venner for en storslått feiring og fest. Det var i underkant av 70 gjester, og vi ønsket å feire bryllupet vårt et sted der alle kunne bo under samme tak. Det var ekstra fint at vi hadde slottet for oss selv hele helgen.

Vi ønsket ikke at våre gjester skulle behøve å måtte reise for langt, samtidig ville vi at man skulle føle at man var på tur. Sverige var derfor en optimal destinasjon.

Bjertorp Slott skapte den perfekte rammen for vårt bryllup. Vi ønsket en avslappet, uformell og god stemning, samtidig som vi ville at det skulle føles ærverdig og litt høytidelig, som et bryllup er.

Gjestene ankom Bjertorp Slott på fredag. I tilknytning til slottet ligger en fin golfbane, så flere av gjestene kom tidlig på dagen for å spille golf sammen med brudgommen. Andre tidlig ankomne, spiste en hyggelig lunsj på slottet sammen med bruden og hennes foreldre.

På rommene til forlovere, brudepiker og toastmaster ventet en liten personlig velkomsthilsen fra oss til hver enkelt. Forlovere og brudepiker til bruden fikk i tillegg en egen goodiebag med diverse produkter. De fikk også hver sin morgenkåpe med navnet sitt på og matchende slippers til bryllupsdagen. Forloverne fikk også toalettmappe og sovemaske med navn på.

Da alle gjestene hadde ankommet var det tid for en felles samling med velkomstskål ute i slottsparken. Deretter ble det servert grillbuffet med god drikke som ble satt ut i isbøtter. Det var lagt opp til en avslappet og uformell stemning, med mingling, hageleker, musikk og dans utover kvelden.

Den store dagen

På selve bryllupsdagen våknet gjestene opp til en god frokostbuffet. En ivrig gjeng startet dagen med en runde på golfbanen, mens andre syklet seg en tur.

Været var som bestilt – solen skinte og det var nydelig temperatur med litt bris. Forlovere, brudepiker og brudens mor samlet seg på bryllupssuiten sammen med frisør og makeup-artist. Hunden Kokos var selvsagt med. Brudgommen og hans nærmeste med forlover samlet seg på et forloverrom hvor de gjorde seg klare sammen.

Vielsen

Vielsen fant sted i Fyrunga kirke som ligger rett ved slottet. Kirken var dekorert med hvite roser, brudeslør, grønt og hvitt silkebånd langs radene oppover kirkegulvet. Kirkeprogrammet sto i stil med resten av bryllupsdekorasjonene og trykksaker.

Vi hadde valgt sanger som vi følte representerte oss. Til å fremføre musikken hadde vi leid inn svenske Johan Silfverhjelm, en dyktig solist som spilte piano og sang, og som var godt kjent med både kirken og Bjertorp Slott fra tidligere. Det skapte en ekstra dimensjon med livemusikk under vielsen, noe vi var veldig glade for.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Wildest Dreams» av Duomo
  • Solosang: «Kärleksvisan» av Sarah Dawn Finer og «Just the Two of Us» av Bill Withers og Grover Washington
  • Utmarsj: «You’re the First, the Last, My Everything» av Barry White

Vi har i ettertid hørt at vi hadde en ganske unorsk vielse. Løftene var selvsagt litt annerledes, siden vi giftet oss i Sverige, og i stedet for å sitte, sto vi gjennom hele vielsen. Vi hadde også et overraskende element i kirken (som vi begge var veldig spente på), men som ble akkurat slik vi hadde drømt om. Det var at vår hund Kokos var ringbærer i kirken.

Hunden vår hadde fått spesiallaget en egen hvit kjole i silke med sløyfe, og ble fulgt opp midtgangen av brudens mor til den klassiske brudemarsjen Canon in D, med ringene festet til kjolen.

Dette ble både litt humoristisk, men også ganske rørende. I og med at det var Kokos som kom med ringene under frieriet, synes vi det var på sin plass at også Kokos skulle være den som leverte ringene da vi ga vårt ja.

Da vielsen var over ble vi møtt av gjestene våre på kirketrappen med konfetti og såpebobler, et øyeblikk vi sent vil glemme. Deretter var det tid for fotografering.

♥ Bryllupsfotografering

Vi hadde to fotografer som dokumenterte hele bryllupsdagen, fra forberedelsene startet på morgenen og frem til midt under middagen. Vi valgte å ha både foto og video, noe vi er veldig glade for i ettertid. Med så vakre omgivelser, var det ikke vanskelig å finne egnede steder å ta bilder på og rundt slottet.

Hva er den viktigste erfaringen dere har å dele om bryllupsfotografering til kommende brudepar?

Man har ofte et bilde i hodet av hvordan bryllupsbilder skal se ut. Det er fint å la seg inspirere, men viktigst av alt er at man er seg selv og gjør det man føler seg komfortabel med. En mulighet er å møte fotografene i forkant, slik at man blir godt kjent med hverandre og får en felles forståelse av hvilke forventninger man kan ha til bildene.

Men ikke minst; stol på fotografene du har valgt og ikke undervurder verdien av øyeblikksbilder – de blir ofte de fineste.

Fotograf / Other Wedding Stories, Amanda og Tyrone Stevens
Videograf / Other Wedding Stories, Amanda og Tyrone Stevens
Lokasjon / Bjertorp Slott

Se linker nederst i saken.

Stol på fotografene du har valgt og ikke undervurder verdien av øyeblikksbilder – de blir ofte de fineste.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Bordkort og meny / Mia Susanne Dalene – venninne av bruden
Bryllupslokale / Bjertorp Slott
Dekorasjoner / Blomster fra Vänerblommor / Trykksaker fra Mia Susanne Dalene / Pynt og dekorasjon fra Bjertorp Slott 
Bryllupskake / Conditori Nordpolen 
Brudevals / «My Destiny» av Lionel Richie.
Maten / Bjertorp Slott

Se linker nederst i saken.

Vi ville at blomster og dekor skulle stå i stil med omgivelsene, og valgte derfor en klassisk fargepalett bestående at hvitt og grønt.

— Brudeparet

Minglingen

Etter vielsen dro gjestene tilbake til slottet, hvor det ble servert musserende, snitter og kanapéer. Da vi kom tilbake fra fotograferingen var det tid for brudeskål ute på slottstrappen, etterfulgt av mingling og felles bilder.

Vi fikk gjort alle de tradisjonelle tingene som vi hadde ønsket å få tid til, som å kutte i bryllupskaken og kaste brudebuketten på slottstrappen. Solisten som sang under vielsen i kirken ble med tilbake til Bjertorp Slott, hvor han sang og spilte på el-piano ute på slottsbalkongen. Det skapte en utrolig fin stemning.

Middagen

Det ble servert en nydelig tre-retters middag med tilhørende vin. Vi hadde en dyktig toastmaster som kom med flere overraskende elementer underveis. Kort fortalt ble det utrolig god stemning med mange fantastiske taler og innslag. Til kaffe og avec hadde brudgommen med en egen humidor med sigarer som ble tilbudt de som ville ha.

Festen

Når middagen var overstått entret en saksofonist rommet og gjestene ble overrasket med musikk. Dette skapte en perfekt overgang til festen. Selve festen foregikk i slottets fellesarealer. Vi hadde både DJ og saksofonist gjennom hele kvelden, som sørget for fest og fantastisk stemning.

Sent på kvelden ble det servert pølser til nattmat, før dansingen fortsatte.

Bryllupslokalet

Bjertorp Slott har en fantastisk atmosfære og vi synes det var et vakkert sted å feire kjærligheten. I tillegg likte vi muligheten til å ha slottet for oss selv og gjestene hele helgen, og at reisen dit ikke var for lang. Vi ønsket en avslappet, uformell og god stemning, samtidig som vi ville at det skulle føles ærverdig og litt høytidelig, som et bryllup er. Det følte vi at dette stedet ga oss.

Maten og desserten

På fredag ble det servert grillbuffet i slottsparken bestående av grillet kjøtt og fisk med diverse tilbehør. Vi serverte både musserende, vin, øl og cider til maten.

I forkant av bryllupet var vi på en prøvesmaking på Bjertorp Slott, og ble enige med kjøkkensjefen om en tre-retters bryllupsmeny med tilhørende viner. Til forrett serverte vi en tartar av okse med ramsløkemulsjon, potetchips og karse. Til hovedrett ble det servert bakt torsk med hvit asparges, spisskål, sprøtt rugbrød og champagne beurre blac, og desserten var en panna cotta med rabarbara, sitron og vanilje.

Middagen ble avsluttet med kaffe og avec.

Bryllupskaken

Bryllupskaken ble levert av Conditori Nordpolen i Vara, et sjarmerende konditori ikke langt unna Bjertorp Slott. Vi hadde valgt smak og design på kaken da vi hadde vært på prøvesmaking hos konditoriet noen måneder tidligere.

Vi hadde valgt friske smaker av bringebær, pasjonsfrukt og sjokolade. Etter tips fra Bjertorp Slotts bryllupskoordinator, valgte vi å servere bryllupskaken til brudeskålen etter vielsen i stedet for etter middagen, noe vi er veldig glade for at vi gjorde.

 

Brudevalsen

Brudevalsen var det vi var minst forberedt på. Vi hadde ikke øvd noe som helst i forkant, med unntak av en rask sving på stuegulvet hjemme et par dager før bryllupet. Dansen ble derfor gjort på stående fot der og da.

Vi danset til Lionel Richies «My Destiny» og overraskende nok gikk brudevalsen veldig bra, og det ble en perfekt start på festen.

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Brudekjolen / «Emma» fra Eva Lendel, kjøpt hos White by Green i Oslo
Brudesløret / Sløret var fra Les Accesssoires Barcelona, kjøpt på Tise
Brudeskoene / Camellia Blue Pleated Bow Heel fra Loeffler Randall, kjøpt hos White by Green i Oslo
Brudebuketten / Brudebuketten og forloverbukettene ble laget av Vänerblommor (Bukettene besto av store hvite roser, hvit lisianthus, hvite peoner og grønne blader)
Hår og make-up / Hår ble gjort av brudgommens søster, Vilde Skog Killingland, @vildeskog / Makeup ble gjort av Jolin Blom på salong Luxury by Jessica Lennartsson i Sverige @jolinblommua
Brudgommens dress / Mørkeblå smoking fra Skabo i Oslo 
Brudgommens tilbehør / Sløyfe fra Skabo i Oslo / Sko fra Tods / Smokingskjorte fra Eton

Se linker nederst i saken.

Hvor fant du brudekjole, slør og sko?

Brudekjolen ble kjøpt hos White by Green i Oslo. Jeg var ganske åpen for forslag da jeg skulle lete etter brudekjole, men visste at jeg ønsket en kjole som var klassisk, elegant og tidløs. Etter et par besøk på ulike salonger, endte jeg opp med å velge den aller første kjolen jeg prøvde, modellen Emma fra Eva Lendel.

Jeg valgte et enkelt, men langt slør i tyll fra Les Accesssoires Barcelona kjøpt på Tise. Brudeskoene var i lyseblå fra merket Loeffler Randall, kjøpt hos brudesalongen White by Green.

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Det var bruden som sto for mesteparten av bryllupsplanleggingen.

Å planlegge et bryllup er en lang og krevende prosess, som det i tillegg er knyttet store forventninger til. Det å spørre forlovere, prøve brudekjole og arrangere forlovermiddag. Dette er alle hyggelige milepæler man kan gjøre noe ekstra ut av.

Alle sier at man bør starte forberedelsene i god tid, og det gjorde vi. Det kan allikevel være ganske overveldende å skulle sette i gang. Da kan det lønne seg å bare starte et sted, og planlegge bryllupet i etapper. Noe av det første jeg gjorde var å kjøpe gjesteboken (som ikke hastet i det hele tatt) ett og et halvt år i forveien, men da var jeg i gang og det ble enklere å gå videre til neste punkt på listen.

Det er mange tips der ute – gjør det som føles rett for dere, i deres eget tempo.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet mye inspirasjon fra Instagram, Pinterest og bryllupsmagasiner.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Fredagskjolen til bruden fra Self Portrait
Morgengave til brudgommen / Fotoalbum
Bryllupsreise / Rett etter bryllupet reiste brudeparet bort noen dager til Frankrike (Cannes/Antibes), men bryllupsreisen blir i Spania i sommer
Gifteringer / Gullborgen i Oslo

Se linker nederst i saken.

Ved innkjørselen til slottet hadde vi fått laget et eget skilt i tre som viste vei og som ble gjestenes første møte med bryllupet.

Brudeparet

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

Våre morgengaver ga vi hverandre i forkant av bryllupet. Jeg fikk en hvit kjole med blonder fra Self Portrait som jeg brukte på fredagen. Av meg fikk brudgommen et fotoalbum, som han åpnet torsdag kveld før bryllupshelgen startet.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Den beste gaven vi fikk var alle gode minner med familie og venner som hadde satt av hele helgen for å feire oss.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Jeg skulle ønske at jeg hadde stresset og bekymret meg mindre for alt som kunne gå galt, men det er lettere sagt enn gjort. Jeg er derimot veldig glad for at jeg faktisk klarte å legge vekk alt av bekymringer da bryllupshelgen først var i gang, slik at jeg kunne være hundre prosent til stede og nyte hele helgen. Det hadde jeg bestemt meg for på forhånd.

Hadde jeg ikke vært så detaljorientert og planlagt så mye i forkant, hadde jeg nok heller ikke klart å slappe av så mye som jeg gjorde. Så alt i alt, var det verdt alle bekymringer og stress, som endte i at bryllupet ble akkurat slik vi ønsket oss.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Bryllupshelgen ble alt vi hadde drømt om og mer. Vi er veldig glade for at vi valgte et sted som hadde mye erfaring med å arrangere bryllup fra før, og som hadde gode tips til leverandører i nærområdet som vi kunne benytte oss av. Vi er også utrolig glade for at vi valgte et sted hvor det var plass til at alle gjestene kunne overnatte, og hvor vi var for oss selv.

Man kan planlegge så mye man vil, men til syvende og sist er det gjestene som gjør bryllupet uforglemmelig. Som brudgommen sa under velkomstskålen, «dette er ikke en forestilling, alle må stille opp og bidra til at dette blir en fest» og det gjorde de virkelig.

Bryllupsreisen

Rett etter bryllupet reiste vi til Antibes i Frankrike i noen dager. Det var veldig fint å kunne reise bort og senke skuldrene litt, slappe av og mimre tilbake til bryllupshelgen, mens det var så friskt i minnet. Ikke minst var det gøy å få kikke på første sneak peak av bryllupsbildene som vi fikk tilsendt fra fotografene mens vi var i Frankrike. Den ordentlige bryllupsreisen blir i Spania i sommer.

Vår 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Når det kommer til planlegging må man bare komme i gang. Start et sted og ta det derfra.
  2. Det er godt med alt som er gjort. Man skal ikke undervurdere verdien av gode og detaljerte kjøreplaner og to do-lister. Planlegg bryllupet i etapper, og sett egne tidsfrister som kan krysses av underveis.
  3. Ta pauser fra bryllupsplanleggingen med jevne mellomrom. Det skaper forhåpentligvis mindre stress og gir ny motivasjon og inspirasjon.
  4. Prioriter og ha tro på deres egen plan og visjon. Man kan fort bli farget av å se og lese om andres bryllup. Ikke sammenlign dere for mye med andre, stol på at det man selv planlegger blir bra.
  5. Legg bort kjøreplanen når bryllupet starter. Vært mentalt til stede og nyt bryllupsfeiringen fra start til slutt. Tiden flyr fortere enn man tror.

♥ Vår bryllupsliste

Kirke/seremonisted: Fyrunga kirke.
Bryllupslokalet: Bjertorp Slott i Sverige.
Bryllupsplanlegger: Brudeparet planla bryllupet selv.
Trykksaker: Alle trykksaker ble designet av Mia Susanne Dalene, en venninne av bruden, i samråd med bruden selv.
Antall gjester: 64.
Blomsterleverandør: Vänerblommor, Lidköping, Sverige.
Transport: Brudeparet kjørte en Porsche 911 Targa fra kirken.
Fotograf: Other Wedding Stories, Amanda og Tyrone Stevens / @otherweddingstories
Videograf: Other Wedding Stories, Amanda og Tyrone Stevens / @otherweddingstories
Maten: Bjertorp Slott
Brudevalsen: Vi danset til «My Destiny» av Lionel Richie.
Bryllupskake: Fra Conditori Nordpolen i Vara, Sverige.
Brudekjole: «Emma» fra Eva Lendel, kjøpt hos White by Green.
Slør: Sløret var fra Les Accesssoires Barcelona, kjøpt på Tise.
Brudebuketten: Brudebuketten og forloverbukettene ble laget av Vänerblommor.
Brudesko: Camellia Blue Pleated Bow Heel fra Loeffler Randall, kjøpt hos White by Green.
Hår og makeup: Hår: Vilde Skog Killingland, @vildeskog. Makeup: Jolin Blom på salong Luxury by Jessica Lennartsson i Sverige @jolinblommua.
Brudgommens dress: Mørkeblå smoking fra Skabo i Oslo.
Morgengave til bruden: Fredagskjole fra Self-Portrait.
Morgengave til brudgommen: Fotoalbum.
Bryllupsreise: Frankrike (Cannes/Antibes) og Spania
Gifteringer: Både forlovelsesringer og gifteringer ble kjøpt hos Gullborgen i Oslo.
Den beste bryllupsgaven: Alle gode minner med familie og venner som hadde satt av hele helgen for å feire oss.
Annet: Kokos sin kjole ble designet og sydd av brudens tante.

Shop the look

Annonse
spenner brud

Perlespenner

Etsy Kjøp her
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: