Lesernes bryllup: Havnært og vakkert bryllup med Lydia og Awais

En knapp time utenfor Oslo arrangerte Lydia og Awais sitt drømmebryllup på restauranten Villa Malla. I sommerlige og magiske omgivelser ble dagen akkurat slik de hadde håpet på.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Fotograf Maja Brand / @brandochbrindle / www.brandochbrindle.se
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bryllupsfesten til ukens brudepar startet med en fantastisk opplevelse, og det var å bli fraktet til bryllupsfesten intet mindre i en yacht på åpent hav. Før dette hadde de vært byen rundt og på sine favorittsteder og fotografert en rekke unike bryllupsbilder. Brudeparet forteller at båtturen var en surrealistisk opplevelse, men et deilig pust i bakken før bryllupsfesten, hvor de to kunne nyte de første timene som nygift. Vakre bilder ble det også.

– Ved ankomsten på Villa Malla ble vi ønsket velkommen med spilling av tradisjonelle pakistanske trommer og dansende gjester på brygga, forteller brudeparet.

Dette er historien til Lydia og Awais!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Lydia og Awais ♥

Møttes i 2009
Forlovet 2. oktober 2021
Gift 20. august 2022

Det som forklarer vårt forhold aller best er at det er laidback og gøy!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Det hele begynte etter at vi møttes på en intimkonsert vinteren 2019. Vi hadde kjent hverandre i et tiår, men akkurat denne kvelden var starten på et unikt vennskap. Ett år senere blusset kjærligheten opp og vipps, så ble det oss to.

Hvordan var frieriet?

Awais fridde til meg da vi var på en spontan togtur til Gøteborg. Han gikk ned på kne på hotellrommet og jeg svarte selvsagt – ja!

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Kommunikasjon er kanskje det aller viktigste for oss begge. Ellers er vi flinke til å støtte hverandre og vise takknemlighet. Av natur er vi begge livsnytere og sørger for at vi alltid har noe vi kan se frem til, både stort og smått.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke / St.Olav kirke i Oslo
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Antall gjester / 182
Invitasjoner / Kaja Gustafson
Transport / Buss, bil og båt

På bordkortene hadde vi et barnebildet av oss to ikledd festantrekk – det var både personlig og skikkelig stas.

— Brudeparet

Vielsen

Vielsen tok plass i St.Olav kirke i Oslo. Det ble en emosjonell vielse for oss begge da vi kommer fra ulik religiøs bakgrunn. Etter noe frem og tilbake falt valget på å ha vielsen i kirken og det angrer vi ikke på et sekund. Vi ser tilbake på dagen som en nydelig opplevelse for alle.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Canon in D på cello og piano
  • Solosang: Spring Song av Frank Bridge
  • Utmarsj: Find Someone Like You av Snoh Aalegra

♥ Bryllupsfotografering

Valg av fotograf var ekstremt viktig for oss og etter mange søk på nett fant vi endelig fotograf Maja Brand. Hun gjorde en perfekt jobb og fanget alle de dyrebare øyeblikkene. Nadja Endler, en venninne av fotografen, bisto med videografi.

De var en eksemplarisk duo!

Fotograf / Maja Brand
Videograf / Nadja Endler
Lokasjon / Favorittområder rundt om i Oslo

En dyktig fotograf er et absolutt must på den store dagen. Man kommer ikke til å angre når man har mulighet til å bli dratt tilbake til de fine øyeblikkene umiddelbart ved hjelp av foto.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Vi ønsket at alle gjestene skulle få en slags feriefølelse, og med nydelig vær og fantastisk lokasjon så fikk vi til det. Med 182 gjester var vi litt nervøse i forkant for at det ikke skulle bli intimt, men det var det ingen grunn til. Det ble en perfekt, lun stemning og meget personlig og familiært.

Middagen startet med en rekke tårefylte og morsomme taler. Kvelden fortsatte med kaffe og kaker ute med lun belysning og live srilankisk musikk. Musikk betyr mye for oss begge og var en av de tingene vi hadde til felles da vi ble kjent. Festen fortsatte inne med dans i flere timer, før bussen tok oss hjem.

Som dekorasjon valgte vi fargerike vaser og blomster, også klippet vi til dukene selv.

Trykksakene var vi så heldig å få tilbudt gjennom en barndomsvenninne av meg (bruden) like før bryllupet. På bordkortene hadde vi et barnebildet av oss to ikledd festantrekk – det var både personlig og skikkelig stas.

Bordkort og meny / Kaja Gustafson, barndomsvenninne av bruden
Bryllupslokalet / Villa Malla
Dekorasjoner / Fargerike blomster og vaser
Bryllupskake / Mendel’s og hjemmelagd kake 
Brudevals / Best Part av Daniel Caesar feat. H.E.R 
Maten / Middelhavsbuffet

Vi valgte en eklektisk dekorasjon med masse forskjellige blomster og fargerike vaser.

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Dette var det første og eneste lokalet vi sjekket ut før bryllupet, og vi ble svært fornøyd med valget. Lokalet er mer enn stort nok for over 180 gjester, og man kunne benytte seg av både ute- og inneplassen.

Servicen var profesjonell og vi hadde god kontakt med dem gjennom hele planleggingsprosessen.

På toppen av alt var vi så utrolig heldig med været og det kjentes ut som om vi var i bryllup i sørlige Europa.

 

Maten og desserten

Maten som serveres hos Villa Milla er middelhavsbuffet av høy kvalitet. Gjestene var utrolig imponert. Vi angrer veldig på at vi ikke spiste mer!

Brudevalsen

Vi begge er lite glad i oppmerksomhet, så en brudevals sto absolutt ikke på planen. Men, vi ble overrasket av brudens storebror som organiserte live-musikk av en ny artist som heter Hillari. Vi ble mektig imponert over henne, og da hun skulle fremføre sin siste låt så ble det ei lita dans med alle gjestene i ring rundt oss.

Når vi tenker tilbake på det nå så er vi glad for at vi ikke forberedte en dans, da det føltes enda mer emosjonelt og organisk med en freestyle.

♥ Kjolene og tilbehøret

Jeg ønsket meg en tradisjonell srilankisk sari, samtidig som jeg ønsket meg en blondekjole som brudekjole. Resultatet ble en miks av begge. Jeg kjøpte stoffene på et marked i Pakistan, mens vi var på ferie der. Stoffet var vanskelig å sy, men ved hjelp av en superdyktig designer, Josephine Malcorps, fikk vi til et glamorøst korsett. Resten av sarien ble sydd av moren min.

På kvelden ville jeg ha på meg en kjole som var komfortabel og elegant. Denne kjolen kom til livet ved hjelp av en dyktig designer, Amna Podur, som tryllet frem en drømmende og flagrende silkejole. Jeg følte meg rett og slett som en gresk gudinne.

Kjolen ble laget på Sri Lanka, og stoffet var utrolig fint og det strålte i det nydelige sollyset. Det var viktig for meg å få frem en blanding av kulturene til meg og Awais og det var derfor artig å kunne innlemme dette gjennom stoffet vi brukte til brudekjolene.

♥ Antrekket til brudgommen

Smokingen til Awais var skreddersydd fra en bekjent av broren til bruden. Dresskoene var fra Dior og ringene fra Tom Wood og Bjørklund. Knapphullsblomstene var laget av Linda Lykke.

Brudekjolen / Kjole nummer èn laget av Josephine Malcorps og brudens mor / Kjole nummer to laget av Amna Podur
Brudeskoene / Armani og Bottega Veneta
Brudebuketten / Moren til bruden
Hår og makeup / Jannike Larsen ved Gevir Frogner
Øredobber / Jenny Skavlan by David Andersen / Christie Nicolaidsen
Brudgommens dress / Skreddersydd av en bekjent

Brudgommens tilbehør / Sko fra Dior / Ringer fra Tom Wood og Bjørklund / Knapphullsblomst fra Linda Lykke 

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Vi planla bryllupet vårt på litt under ett år. Vi var begge delaktig i planleggingsprosessen. Bruden sto for å holde orden på alt som skulle fikses, mens brudgommen sto bak en del av ideene som gjorde bryllupet vårt unikt.

Hvis vi skal gi ett godt tips til andre så er det å ha god tid. Vi brukte mye tid på å kommunisere hva som var viktig for oss, hva slags stemning vi ønsket og alle de små detaljene som gjorde dagen ekstra personlig for oss.

Google Sheets var en lifesaver!

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet mye inspirasjon fra Pinterest og Instagram. I tillegg hentet vi en del inspirasjon fra gamle bryllupsbilder av foreldrene våre.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Fethiye, Tyrkia 
Gifteringer / Bjørklund

Det var viktig for meg å få frem en blanding av kulturene våre og det var derfor artig å kunne innlemme dette gjennom stoffet vi brukte til kjolene. 

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi fikk blant annet gensere med bilder av oss – de var så fine!

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Vi planla så godt vi kunne, og på selve dagen klart vi faktisk å slippe alt og gi ansvaret over til familie og venner.

Et tips fra oss – toastmaster er viktig!

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Vi er ekstremt glad og takknemlig for bildene og videoene vi sitter igjen med. Så vi er veldig glad for at vi ikke sparte en krone på det.

Bryllupsreisen

Vi reiste til Fethiye i Tyrkia. Det var en helt magisk reise, hvor vi bare kunne slappe helt av og nyte hverandres selskap. En uke senere fløy vi direkte til Albania, hvor vi skulle delta i et bryllup til et vennepar.

Vår 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Planlegg i god tid! Mye av inspirasjonen og ideene kommer som regel på helt tilfeldige tider under planleggingsfasen.
  2. Husk at det er deres dag! Gjør det som føles riktig for dere.
  3. Spis og drikk nok i løpet av dagen – det er veldig enkelt å glemme dette.
  4. Velg en toastmaster dere stoler på, og som klarer å finne gode løsninger dersom ting ikke går som planlagt.
  5. Gi slipp på bekymringene på selve dagen og fokuser på kjærligheten!

♥ Vår bryllupsliste

Kirke / St.Olavkirke 
Bryllupslokalet / Villa Malla / @villamalla
Bryllupsplanlegger / Brudeparet 
Trykksaker / Kaja Gustafson, barndomsvenninne av bruden
Antall gjester / 182 
Blomsterleverandør / Lindas Lykke / @lindas_lykke
Velkomstskilt / @_bloomtheroom_
Transport / Buss, bil og båt
Fotograf / Maja Brand / @brandochbrindle
Videograf / Nadja Endler / @nadjaendler_wedding
Maten / Middelhavsbuffet 
Brudevals / Best Part av Daniel Caesar feat. H.E.R 
Bryllupskake / Mendel’s og hjemmelagd kake 
Brudekjole / Skreddersydd sari og kjole av Podur 
Brudebuketten / Moren til bruden 
Brudesko / Bottega Veneta og Armani 
Hår og makeup / Gevir Frogner av Jannike Larsen / @gevirjanko
Brudgommens dress / Skreddersydd 
Bryllupsreise / Fethiye, Tyrkia 
Gifteringer / Forlovelsesring fra Chupi og gifteringer fra Bjørklund

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: