Lesernes bryllup: Elegant gårdsbryllup med Ida og Didrik

Artikkelen inneholder annonselenker

Med en egendesignet brudekjole, en sønn i matchende smoking som sin far (brudgommen) og dansetimer med selveste Santino fra "Skal vi danse", er det ingen tvil om at dette bryllupet er planlagt ned til en minste detalj. Ida og Didrik ga hverandre sitt ja i sommer og feiret kjærligheten i nydelige omgivelser på Digra Gård, og vi er så heldig å få dele historien deres!

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Jarran Flokkmann Foto / Instagram: @flokkmannphotography / Nettside: jarranflokkmannfoto.no
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Hos ukens brudepar var ingenting overlatt til tilfeldighetene på den store dagen. Både antrekk, dekorasjonene og selskapslokalet var nøye utvalgt for at alt skulle passe perfekt.

– For oss var det viktig å velge et lokalt selskapslokale, da vi er fra samme sted og har det meste av familien i nærheten. Vi synes også det er koselig å kunne bruke stedet vi giftet oss til andre sammenhenger senere også, forteller brudeparet.

Brudeparet ble forlovet i 2019, og legger ikke skjul på at selv om pandemien satte en stopper for bryllupet en liten stund, egentlig passet bra, slik at de fikk enda mer tid til å planlegge. Blant annet for at bruden skulle få designe sin helt egen (og helt fantastiske) brudekjole.

– Jeg visste akkurat hva slags kjole jeg ville ha, og kjolen ble helt perfekt, forteller bruden.

Psst: Likte du stilen til Ida like godt som oss? Nederst i saken finner du inspirasjon til hvordan du kan «stjele stilen»!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Ida og Didrik ♥

Møttes 10.01.2017
Forlovet 22.11.2019
Gift 30.07.2022

To stabeister som er bestevenner og kjærester!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi kjente hverandre gjennom felles bekjente og møttes i en sosial sammenheng med venner. Så og si rett etter dette flyttet jeg (bruden) inn til Didrik før vi nesten rakk å bli kjærester. Alt gikk veldig fort, men det var helt riktig for oss. Resten er historie!

Hvordan var frieriet?

Skikkelig drømmefrieri i Paris. Dette har bruden allerede skrevet en sak om hos oss!

Les om verdens fineste opplevelse her.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi reiser og opplever ting sammen. Vi prøver også å ha «date nights» med god mat og vin når vår sønn William er lagt i seng.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Norderhov Kirke (Ringerike)
Bryllupsplanlegger / Brudeparet / Oslo Event på selve bryllupsdagen
Antall gjester / 83
Invitasjoner / Elin´s Art Studio
Transport / Mercedes EQS AMG 2022 modell
Budsjett / Langt over budsjett

Vi lagde «Bryllupsposten» som var en egen avis med detaljer om dagen slik at gjestene hele tiden var oppdatert på programmet gjennom dagen.

— Brudeparet

Bryllupet

Bryllupet arrangerte vi på vakre Digra Gård. Digra gård er i tilknytning til Klækken Hotell som er fem minutter fra der vi bor. For oss var det viktig å velge lokalt da vi er fra samme sted og har det meste av familie i nærheten. Vi har brukt Klækken i andre sammenhenger, og syns det er koselig å kunne bruke stedet vi giftet oss flere ganger i etterkant. Det at de har pusset opp en låve for å kunne bruke som selskapslokale, passet oss helt perfekt.

Bryllupshelgen startet allerede fredag kveld hvor bruden hadde overnatting på Klækken Hotell med sine forlovere. På bryllupsmorgenen kom mammaen hennes og sønnen William, og stylistene for dagen som var Nikola Grozdic og Thomas Erdis. Fotograf Jarran Flokkmann og videograf fra Noiva Photography var også til stede for å ta bilder og filme. Didrik hadde sine forlovere hjemme hvor de ordnet seg og hadde noen forfriskninger.

Så var det tid for vielse.

Vielsen

Brudgommen ankom kirken først og tok i mot gjester og stilte seg klar med sine forlovere ved alteret og med knapphullsblomsten på.

Didrik har ytret i etterkant at han var veldig nervøs og synes ventetiden føltes ut som en halv dag…

Endelig ankom Ida og gjorde seg klar sammen med sønnen William og tre blomsterpiker, og så begynte kirkeklokkene å ringe. Først gikk de tre brudepikene inn, i liker kjoler og søte blomsterkranser. Sammen med dem gikk også sønnen William i matchende smoking som faren (smelt), som i tillegg sa hei til en og en.

Mendelsohns bryllupsmarsj begynner å spille og arm i arm kommer bruden opp kirkegulvet sammen med sin far. Øyeblikket da jeg og Didrik så hverandre var ubeskrivelig! Tårene rant, og nervøsiteten begynte å avta.

Da vielsen var over ble brudeparet og den ene forloveren til Ida kjørt av gårde med en Mercedes EQS AMG.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Mendelsohns bryllupsmarsj.
  • Solosang: «Fordi jeg elsker deg» av Ingebjørg Bratland og «Det vackraste» av Cecilia Vennersten. Gaute Ormåsen på vokal og Madeleine Ossum på fiolin.
  • Utmarsj: Orgelversjon av «Star Wars Main Theme» av John Williams.

♥ Bryllupsfotografering

Fotograf Jarran Flokkmann kjenner vi fra før, og har brukt han tidligere. Dette var for oss en stor fordel, da vi kunne slappe av hundre prosent sammen med han og han kjenner til vår stil og hva vi ønsker. Vi valgte tre forskjellige lokasjoner for å ta bilder, da vi ønsket ulike uttrykk på bildene.

Fotograf / Jarran Flokkmann Foto
Videograf / Noiva Photography
Lokasjon / Ulike lokasjoner i området

Vi valgte tre forskjellige lokasjoner for bryllupsfotografering, da vi ønsket ulike uttrykk på bildene.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Da vi ankom Digra gård etter bryllupsfotograferingen, sto alle gjestene ute og ventet på gårdstunet mens fiolinist Madeleine Ossum spilte. Der mottok vi også drikke og skålte med gjestene. Vi tok et utradisjonelt valg med å sette frem bryllupskakene før vi trakk inn til middag, for at kakene skulle få nok oppmerksomhet. Det kan virkelig anbefales, og kakene ble satt frem igjen etter middagen.

Bryllupsmiddagen var en nydelig sammensatt tre-retters middag.

Vi valgte å leie inn egen toastmaster som er en kjent, lokal komiker som heter Morten Grøtnes. Han gjorde en fantastisk jobb som toastmaster og vi er veldig glade for at vi valgte en som er profesjonell. Dette er en veldig viktig og stor rolle, som han gjorde veldig bra.

Bryllupsfesten endte med å bli en fest med stor F. Etter middagen hadde vi leid inn DJ med saksofonist, noe som viste seg å bli en stor hit! Alle gjestene danset, uansett alder, og det var så god stemning. Ved siden av dansegulvet hadde vi photobooth med blomstervegg og neonskilt hvor det stod «Better Together», hvor gjestene kunne ta bilder. Dette var også skikkelig populært.

Dekorasjoner

Fargene som gikk igjen i dekorasjoner og trykksaker var hvitt og gammelrosa. Da festen ble holdt på en låve som er nyoppusset, var det viktig å ha en stil som både var klassisk, men også moderne.

Når det kommer til trykksaker, ble alt fullført i samme stil. Innbydelsene som ble sendt ut til gjestene fikk frem hvilken stil vi valgte å ha gjennom hele bryllupet. Monogrammet vårt var også noe som gikk igjen flere steder, blant annet på drinkpinnene i baren.

Alle gjestene fikk makroner på bordplassene sine, og disse var pakket inn i bokser med stempel av monogrammet vårt. Som en ekstra oppmerksomhet fikk alle gjestene gaveposer, selvfølgelig med monogram, som var fylt med «Bryllupsposten», sjokolade med monogram, personlig «Love Hearts», drikkeflaske med monogram, vaniljekjeks og blyant med «Ida & Didrik 30.07.22».

Blomster var også noe som var veldig viktig for oss, og her var også fargene rosa og hvitt som blomsterleverandør Ro & Raff laget.

Bordkort og meny / Elin´s Art Studio
Bryllupslokalet / Digra Gård
Dekorasjoner / Photobooth, blomsteroppsett, neonskilt, gaveposer, blomsterskilt
Bryllupskake / Soul Cake
Brudevals / «You are the Reason» av Calum Scott
Maten / Digra Gård

Ved siden av dansegulvet hadde vi en «photobooth» med blomstervegg og neonskilt hvor det stod «Better Together», hvor gjestene kunne ta bilder. Dette var også skikkelig populært!

— Brudeparet

Maten og desserten

Maten var skikkelig god. Vi valgte en meny som var tradisjonell, slik at den passet for alle gjestene. Dette er mat som begge to elsker og menyen ble nøye satt sammen med tilhørende viner. Et par måneder før bryllupet prøvesmakte vi menyen med forskjellige viner, slik at vi valgte det som vi selv syns passet best.

Menyen:

Forrett: Kongekrabbe med sommersalt, urte-chili, aioli og krutonger.

Hovedrett: Pepperstekt indrefilet av okse med grillede grønnsaker og estragon sjy.

Dessert: Creme Brulee, markjordbærsorbet og sjokoladetrøffel.

Bryllupskaken

Da Ida er hobbybaker var kakene spesielt viktig. Hun bakte cupcakes og makroner selv, og selve bryllupskaken ble bestilt fra Soulcake Oslo. Den to etasjes bryllupskaken var selvfølgelig i gammelrosa med perler over hele og blomster, toppet med gullskilt hvor det stod «Ida & Didrik».

Kaken var sjokoladekake med salt karamell og melkesjokoladekrem (nam).

Brudevalsen

Vi hadde en dansetime med Santino Mirenna kjent fra «Skal vi danse» samme uken som bryllupet, hvor vi lærte de grunnleggende trinnene til wienervals. Sangen vi danset til var «You are the Reason» av Calum Scott, da dette også er sangen vi ble forlovet til.

Vi øvde litt på kveldstid, men valgte å ikke legge for mye press rundt valsen. Vi tenkte det var sjarmerende at den ikke var for innøvd, men det gikk overraskende bra. Vi koste oss med dansen, og det ble starten på mange timer på dansegulvet den natten.

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Jeg valgte å designe min egen kjole da jeg visste akkurat hvordan den skulle se ut. Jeg fikk hjelp av Ivory & Grace i Gøteborg som tegnet og sydde kjolen min. Jeg hadde en del møter med de over facetime, før mamma, William og jeg dro til salongen for å velge ut stoff. Da fikk jeg prøve ulike kjoler de hadde i salongen, og gikk nøye gjennom hvordan jeg ønsket at kjolen skulle se ut.

En måned før bryllupet dro jeg tilbake til Gøteborg med forloverne mine for å se kjolen for første gang. Jeg var så spent da jeg kun hadde èn tegning som viste hvordan kjolen skulle se ut, og hadde ingen «back up»-plan dersom kjolen ikke ble slik jeg hadde sett for meg. Heldigvis var kjolen helt perfekt og akkurat slik jeg hadde drømt om. Skoene til kjolen var fra Jimmy Choo med perler – skikkelig fine og passet perfekt til stilen på bryllupet.

Brudebuketten var bestående av peoner, som er min absolutte favorittblomst. Men siden bryllupet var i slutten av juli, visste jeg at dette ikke var sesong for peoner. Allikevel klarte Ro & Raff å få tak i peoner – jeg følte meg så heldig.

Etter middagen skiftet jeg til en mer tettsittende og lettere kjole med paljetter. Til denne kjolen hadde jeg i utgangspunktet tenkt å ha et par pumps fra Manolo Blahnik,  men hadde såpass vondt i føttene etter en lang dag i høye hæler, at jeg faktisk valgte hvite flip flops fra Gucci.

Brudekjolen / Ivory & Grace
Brudesløret / Ivory & Grace
Brudeskoene / Jimmy Choo
Brudebuketten / Ro & Raff
Hår og make-up / Tomas Erdis og Nikola Grozdic
Brudgommens dress / Italiensk, skreddersydd smoking fra Cavaliere i S150 ullkvalitet
Brudgommens tilbehør / Lakksko fra Dahlin og knapphullsblomst Ro & Raff

 

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Bruden hadde ansvar for det meste av planleggingen. Jeg elsker å drive med sånne ting, og hver minste detalj er viktig. Men på bryllupsdagen hadde vi en bryllupsplanlegger som hjalp oss, da jeg ikke ønsket å stresse rundt, men heller nyte dagen til det fulle.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Jeg hentet mye inspirasjon fra Pinterest, Instagram og bryllupsmagasiner.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Cartier Love Bracelet
Morgengave til brudgommen / Weekendbag fra Louis Vuitton
Bryllupsreise / Maldivene – Grand Park Kodhipparu
Gifteringer / Thune

Ro & Raff sto for blomster til bryllupet og hun designet også en diadem med porselensblomster til bruden som passet perfekt til brudekjolen.

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Pengebidrag til bryllupet fra foreldrene våre.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

At vi la vekt på alle detaljene slik at det ble en rød tråd gjennom det hele. Underholdning utgjorde også en stor forskjell, og vi håper dette medførte til en fest gjestene sent vil glemme.

Bryllupsreisen

Vi har vært på en 14-dagers reise til Maldivene på Grand Park Kodhipparu. Helt fantastisk sted!

Vår 4 beste tips til kommende brudepar

  1. Planlegg, planlegg, planlegg!
  2. Velg en stil dere liker og finn inspirasjon ut i fra det.
  3. Kakebord før middag.
  4. Legg litt ekstra i underholdningen, det får dere igjen for senere.

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / Ivory & Grace og Jimmy Choo
Brudgommens antrekk / Torvet herreklær
Hår og make-up / Tomas Erdis og Nikola Grozdic
Bryllupsplanlegger / Oslo Event på selve bryllupsdagen
Fotograf / Jarran Flokkmann Foto
Videograf / Noiva Photography
Vielsessted / Norderhov Kirke (Ringerike)
Vielsesmusikk / Innmarsj: Mendelsohns bryllupsmarsj. Solosang: «Fordi jeg elsker deg» av Ingebjørg Bratland og «Det vackraste» av Cecilia Vennersten. Gaute Ormåsen på vokal og Madeleine Ossum på fiolin. Utmarsj: Orgelversjon av «Star Wars Main Theme» av John Williams.
Bryllupslokale / Digra Gård (Klækken hotell) 
Blomster / Ro & Raff
Maten / Digra Gård
Kaker / Cup cakes og makroner laget av bruden. Bryllupskake laget av Soulcake. 
Dekor / Photobooth, blomsteroppsett, neonskilt, gaveposer, blomsterskilt
Invitasjoner / Elin´s Art Studio
Gifteringer / Thune
Transport / Mercedes EQS AMG 2022 modell
Trykksaker / Elin´s Art Studio

Stjel stilen

Synes du stilen til Ida var like fin som oss? Nedenfor har vi funnet plagg og tilbehør som er inspirert av brudens antrekk!

Èn av brudekjoletrendene for 2023 er høyhalset brudekjole med blonder. Dette er en detalj som gjør en kjole til et smykke i seg selv, og at man dermed ikke er avhengig av så mye tilbehør. Brudekjoler med blonder setter et sofistikert og romantisk preg på kjolen, og det passer jo perfekt til en romantisk bryllupsdag?

Som tilbehør valgte Ida en klassisk skinnveske, perleøredobber, brudesko med perler og blomsterkrans og perler i håret. Blomsterkransen kan bestå av både kunstige og ekte blomster, dette er smak og behag. Ida fikk blomsterleverandøren til å lage en diadem bestående av blomster. En «second dress» kan gjerne være litt mer leken, og hva skaper vel ikke mer feststemning enn en kjole med paljetter?

Stjel stilen til Ida!

perleøredobber fra David Andersen

Perleøredobber fra Susanne Friis Bjørner

David Andersen
Kjøp her

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: