Lesernes bryllup: Et romantisk og avslappet todagers bryllup med Ingeborg og Mathias

Vi elsker å dele bryllupshistorier med våre lesere (og ikke minst lese de selv). Denne uken er vi så heldig å få dele historien til Ingeborg og Mathias som ga hverandre sitt ja i mai i år. Få tips fra bruden til planlegging, fotografering, tips til underholdning og mye, mye mer!

Tekst: Hanna Roen Olsen og Linn-Eva Sørlie
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Foto: Eline Jacobine Photography / @elinejacobine / www.elinejacobine.com

Etter et par hint fra Ingeborg Louise Zimmer fridde endelig hennes nåværende ektemann, Mathias Zimmer, til henne i fjor under pandemien. Da var tiden inne for å planlegge det perfekte bryllupet, og brudeparet feiret kjærligheten med en magisk bryllupshelg i mai. Fredagen startet med hagefest, mingling, god drikke og overaskelsesartist, til vielse og bryllupsfest i vakre Halden på lørdagen.

– Etter en lang tid med pandemi ønsket vi å arrangere en stor fest for mange av våre kjente og kjære, sier Ingeborg og Mathias.

Allikevel var det viktig for brudeparet at festen ikke ble for stor. De ville sørge for at det skulle være litt intimt og at de skulle klare å gi alle gjestene sine oppmerksomhet.

– Vi er veldig fornøyd med hvordan bryllupshelgen ble og gleder oss til å dele vår historie, sier brudeparet.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Ingeborg og Mathias ♥

Møttes: 17. august 2016
Forlovet: 15. mars 2021
Gift: 14. mai 2022

Et forhold preget av brutal/enkel kjærlighet (though love) og med to hunder, setter vi pris på de enkle tingene

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi møttes i fadderuken på togafest under masterstudiet (siviløkonomi) i Bergen. Begge hadde et godt øye til hverandre i starten, men vi brukte litt tid på å bestemme oss for at vi skulle satse på hverandre. Etter litt frem og tilbake endte vi opp med å bli kjærester på Valentines Day, og avsluttet studiet med å skrive masteroppgaven sammen.

Hvordan var frieriet?

Med begrensninger fra en pågående pandemi valgte Mathias å sette hverdagen i fokus. Han valgte å fri på gjesterommet ved å avbryte meg mens jeg lagde middag en mandags kveld. Jeg hadde hintet og ventet i lang tid, og overraskelsesmomentet og gleden var derfor stor.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi setter av tid til hverandre og bruker ofte tid på å lære mer om hverandre og å kommunisere bedre, for eksempel gjennom å lage middag sammen, ta frem Fuelbox eller gå i parterapi.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/seremonisted: Berg kirke i Halden
Bryllupsplanlegger: Amanda Strand Weddings
Trykksaker (invitasjoner og vielsesprogram): inwhiite
Antall gjester: 80
Transport: En gammel Volvo P1800
Budsjett : 500 000,- + fredagen som ble sponset av foreldre

Se linker nederst i saken.

Vi ønsket et estetisk, vakkert bryllup med en fargesprakende, vårlig og romantisk palett med fokus på detaljene

— Brudeparet

Bryllupet

Etter en lang tid med pandemi ønsket vi å arrangere en stor fest for mange av våre kjente og kjære. Vi ønsket mange nok gjester til at det ble en god fest, men ikke flere enn at vi greide å ha det intimt og gi alle gjestene oppmerksomhet. For at selve bryllupsdagen skulle bli så bra som overhodet mulig, ble det naturlig å arrangere en uformell samling dagen før. Samlingen på fredagen ble holdt i hagen til brudens foreldre.

Vi stod for grillmat, øl på tap fra Grünerløkka mikrobryggeri og bartender som lagde drinker. Som underholdning arrangerte vi quiz om brudeparet og hadde overraskelseskonsert med Simen Steinklev, en «up and coming» norsk rapartist som avsluttet fredagen med å lage skikkelig show i regnet. Fredagen ble mer vellykket enn vi hadde tenkt og selv om vi skulle holdt på hele natten, måtte vi avslutte festen for å ha nok krefter til en ny dag.

Vi valgte å ha first look før vielsen. Årsaken var at vi ønsket å gjøre ferdig det meste av fotografering i forkant og få mer tid med gjestene under minglingen, i tillegg til at vi ønsket et intimt øyeblikk bare vi to. I ettertid er jeg enda mer glad for at vi gjorde dette, da jeg ikke hadde forberedt meg på alt stresset i kroppen da jeg gikk ned kirkegulvet.

Det ble mange inntrykk med alles øyne på meg (ikke snuble.. når skal jeg sette meg ned? sløret må fikses..), noe som gjorde at jeg ikke klarte å fokusere hundre prosent på Mathias sin reaksjon.

Vi ønsket et estetisk, vakkert bryllup med en fargesprakende, vårlig og romantisk palett med fokus på detaljene. Vi hadde i utgangspunktet ikke planlagt å leie en bryllupsplanlegger, men endte (heldigvis) opp med å samarbeide med Amanda som hjalp til med design, spørsmål underveis, med pynting av lokalet og koordinering på dagen. Hun er en superherlig og dyktig person å jobbe med, og det var et av de beste valgene vi tok!

Vielsen

Ettersom bryllupet var i mai, og da med frykt for regn og kulde – valgte vi å ha vielsen i kirken. For å lette på stemningen hadde vi booket fiolin og cello til å spille mens gjestene ankom kirken. Alle fikk utdelt kirkeprogram med samme blomsterdesign som invitasjonene og resten av bryllupet.

Ingeborg hadde et brudefølge på fire personer som gikk ned kirkegulvet før Ingeborg gikk ned midtgangen med sin far til Canon in D på fiolin og cello. Solosangene som ble spilt var ekstra spesielle og personlige; det var Ingeborg sin forlover og en venninne som sang.

Vi hadde mobilfri vielse, og det ble en lett og ledig stemning i kirken med mye applaus og latter (vi slet med å få på ringene). Live-musikk i form av fiolin, cello og piano var superromantisk og et nydelig innslag som vi virkelig anbefaler. Kirken var pyntet med to store blomsteroppsatser ved alteret. Enkle blomster, lyslykter og roseblader på gulvet langs kirkegulvet.

Vi brukte instrumentene til både inn- og utmarsj, samt solosangene. Etter at vi hadde gått ut av kirken tok vi en svensk variant, hvor vi gikk rundt hjørnet og inn kirkens bakdør uten at gjestene så hvor vi ble av. Forloverne fikk alle på to rekker og delte ut hjemmelaget blomsterkonfetti. Det ble satt på musikk (Best day of my life), vi kom ut kirkedøren på nytt og ble introdusert som Herr og Fru Zimmer!

Konfetti ble kastet og vi satt oss i bilen for å kjøre til minglingen.

Vielsesmusikk

 • Innmarsj: Canon in D på fiolin og cello
 • Salmer: Kjærlighet fra Gud og Herre Gud ditt dyre navn og ære
 • Solosang: Det vackraste og You are the reason
 • Utmarsj: A thousand years på fiolin og cello
 • Instrumentale innslag: Fiolin og cello spilte mens gjestene ankom kirken

♥ Bryllupsfotografering

Fotograf / Eline Jacobine / @elinejacobine
Videograf / Eline Jacobine og mannen hennes Marius – www.elinejacobine.com
Lokasjon / First look hos Ingeborg sine foreldre på utsiktsplass, fotografering med brudefølge på Rød Herregård, photoshoot i båt og golden hour på Østgård
Budsjett på fotograf: 40 000

Se linker nederst i saken.

For å øve oss foran kamera hadde vi forlovelsesfotografering med Eline et år i forveien. Dette gjorde at vi slappet mer av under fotograferingen på bryllupet, i visshet om at bildene kom til å bli nydelige uansett!

Eline og Marius fulgte oss fra morgen til kveld, og de hadde en beroligende effekt på oss opp i alt av stress, følelser og inntrykk på dagen. De var virkelig behagelige å ha rundt seg. Fotograferingen var et deilig avbrekk og bildene kan ikke beskrives som noe annet enn helt fantastiske.

Fotograf og videograf er den beste investeringen og prioriteringen vi gjorde i forbindelse med bryllupet. Det ble mye inntrykk under dagen som jeg ikke var forberedt på, og som gjorde det vanskelig å være 100% tilstede i øyeblikket og få med seg alt.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

 

Bordkort og meny / Inwhiite lagde bordkart og meny
Bryllupslokalet / Låvetoppen på Garder Østgaard / Plass til omtrent 120
Dekorasjoner / Leide gullbestikk gjennom Amanda, lagde egne linservietter med frynser, lagde egne bordnummer hvor jeg presset blomster og limte det i gullrammer, stearinlys fra Ester og Erik, leide messinglysestaker fra Tabletales, leide stoler fra Lavvoutleie
Bryllupskake / Faltengs bakverk i Halden
Brudevals / Brudesalsa til Do you only wanna dance
Maten / Garder Østgaard

Se linker nederst i saken.

Minglingen

Etter vielsen dro gjestene direkte til mingling ute på Østgaard, mens vi dro for å ta flere bilder. Vi gjorde entre med sangen Celebration, og hadde skjæring av bryllupskaken direkte etter dette. Vi ønsket at gjestene kunne ha noe å gjøre under minglingen, og hadde derfor satt opp litt ulike stasjoner:

 • Østgård hadde et gigantisk sjakkbrett ute.
 • Pappa hadde laget et amerikansk spill som heter Cornhole som vi satt opp.
 • Vi laget noen hefter med tittelen «sjuke ting Ingeborg har sagt eller spurt om» som var fylt med sitater fra Ingeborg som Mathias har lagret i et mobilnotat opp gjennom årene, som gjestene syns var veldig morsomt å lese.
 • Vi laget en litt utradisjonell gjestebok. Tre glasshus fylt med blomsterkonfetti hvor gjestene kunne skrive på lapper og legge oppi: 1) Det beste minnet med oss, 2) Beskriv brudeparet med 1-3 ord, 3) En hilsen som vi skal lese om et år.Dette gjorde det lettere for gjestene å vite hva de skulle skrive, og vi fikk masse morsomme lapper å lese i ettertid. I tillegg hadde vi to polaroidkameraer som gjestene brukte til å ta bilder og henge det opp i en gullramme. I ettertid kan vi sette sammen gjesteboken selv med lappene og polaroidbildene.

Middagen

Middagen ble holdt i Låvetoppen på Østgaard. Det har et rustikt, men romantisk preg og var nydelig dekorert av Amanda Strand Weddings. På bordene hadde vi lagt ut samtalestartere for å få praten raskt i gang. Det ble servert en kjempegod tre-retters meny, og vi hadde mange morsomme og rørende taler som også gjestene ga veldig mye skryt til.

Etter desserten kom servitørene ut med kule briller og isfakler mens de serverte shots. Vi avsluttet middagen med stjerneskudd ute mens lokalet ble klargjort for fest.

Festen

Vi hadde leid inn DJ og saksofonist, og etter at salsaen var ferdig fikk gjestene endelig starte festen. Festen startet rundt 22.00 og dansegulvet var aldri tomt frem til lokalet stengte klokken 03.00. Festen ble mer overtenning enn vi begge hadde forventet, og Paf.no ble satt på hele fem ganger!

Til tross for at vi hadde leid inn DJ var vi ganske involvert i valg av sanger til dansegulvet, da vi ønsket sanger som vi visste at gjestene våre, inkludert oss, ville danse til! Det angrer vi ikke på.

Det ble servert pølser til nattmat, noe jeg helt hadde glemt! De ble svært populære og var et fint påfyll til resten av dansingen.

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Av praktiske årsaker ønsket vi å arrangere bryllupet i hjembyen til en av oss, og vi ønsket en landlig og avslappet følelse rundt bryllupet. Valget falt raskt på Låvetoppen på Østgaard – classy låvebryllup med lysekroner og bjelker i taket.

Området rundt er utrolig vakkert, med en dam hvor det er mulig å holde utendørs vielse. Østgård leier også ut en stor leilighet hvor jeg kunne fikse meg på morgenen, og hvor vi sov sammen med våre forlovere og hadde en hyggelig frokost på søndagen.

I tillegg var det deilig å ha kokk, servitører og bartender inkludert i prisen, slik at vi slapp å tenke på noe av dette.

Maten og desserten

Østgaard stod for servering av mat og vi var på prøvesmaking et halvt år i forveien, og fikk hele 14 småretter!

Til forrett valgte vi; danilleskinke, melon, krutonger, basilikum og trøffelolje. Til hovedrett fikk vi smake på mange gode varianter, men vi endte faktisk opp med noe vi aldri hadde smakt før.

Hovedretten var breiflabb, potet- og sellerirotmos, asparges, stekte cherrytomater, fritert villreke og soya/ingefærsaus.

Desserten var multeparfait, bringebærcoulis, sprø kjeks og mynte. Vi fikk masse skryt for valget av breiflabb.

Vi hadde også en del gjester som var vegetarianere/veganere. De fikk servert søtpotet- og ingefærsuppe til forrett. Til hovedrett fikk de rødbetbiff med soppstuing, løk og poteter, og til dessert fikk de sorbet. Kvaliteten på vegetaralternativet var veldig bra.

Vi hadde også kakebord til minglingen, og noen av gjestene laget flere kaker som ble servert sammen med bryllupskaken, musserende og kaffe. Bryllupskaken bestilte vi fra Faltengs bakverk og var en to etasjes sjokoladekake med melkesjokoladesmørkrem, karamell og bringebær i, og hvit smørkrem utenpå. Den ble pyntet med blomster og satt på et eget bord for kakeskjæring.

De andre kakene vi hadde var: glutenfri sitronostekake, vegansk gulrotkake, og multekake.

Brudevalsen

Vi var tidlig ute med å bestemme oss for at vi ønsket å legge ned tid og energi i brudedansen. Høsten før bryllupet meldte vi oss på et 13 ukers salsakurs hvor vi lærte basisen i social dancing (det var ikke så lett!), og våren hadde vi tre privattimer for å lære koreografi til bryllupet. Danseløvene stod for kurs og koreografi.

For å kunne gjennomføre dansen byttet jeg kjole til en nydelig, glitrende hvit paljettkjole. For å bygge opp stemningen ble belysningen satt ned, vi satt på en mystisk og oppbyggende musikk (high for this av the Weekend) i det vi gikk inn.

Det ble en stor overraskelse og sceneskifte i det vi satt på salsasangen. Brudedansen satt en helt annen stemning for resten av festen!

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Brudekjolen / Chey by Anna Kara / Kjøpt på Diin brud
Kjole nummer 2 / Asos Bride
Brudesløret / Ofrenda studio kjøpt på Whitebygreen 
Brudeskoene / Høyhelte sandaler fra Peter Kaiser / Kjøpt på Zalando
Brudebuketten / Vårlige og romantiske blomster fra Ro&Raff
Hår og make-up / Hår av en venninne som er frisør Liv Frøshaug @styledbylivf / Sminket meg selv 
Brudgommens dress / Smoking fra Cavaliere / Kjøpt fra House of Singles
Brudgommens tilbehør / Mansjetter fra David Andersen og klokke fra Seiko

Se linker nederst i saken.

Hvor fant du brudekjolen?

Den fant jeg på Diin brud og var den aller første kjolen jeg prøvde på. Jeg hadde i utgangspunktet sett for meg en tettsittende havfruekjole med dyp utringing. Hadde aldri sett for meg å ende opp med halterneck, men kjolen føltes eventyrlig, lett og veldig meg.

Jeg falt for blomsterdetaljene med tyll oppå, den vakre ryggen og måten kjolen falt på. Kjolen kom i utgangspunktet uten slep, så dette la jeg til. Som slør trodde jeg at jeg ville ende opp med et helt enkelt et. Ved en tilfeldighet prøvde jeg et slør som var langt utover budsjettet jeg hadde sett for meg, og jeg falt pladask.

Det var vakrere enn jeg noensinne hadde sett for meg!

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Jeg stod ansvarlig for det aller meste av planleggingen, mens Mathias jobbet for å betale for bryllupet. Amanda har også vært en stor del av planleggingen, og det har vært så deilig å ha noen som var like engasjert i detaljer som meg. Vi har kun vært i ett bryllup tidligere og det var derfor fantastisk å få hjelp til å sette opp kjøreplan for dagen.

Servietter er noe som kan gjøre en stor forskjell på borddekkingen! Hvis man ønsker andre servietter enn papirservietter eller hvite servietter, og er villig til å legge ned litt arbeid, så anbefaler jeg å kjøpe stoff i en farge man liker og lage serviettene selv.

Vi brukte mye tid på å lage en «samtalestarter» som vi la på stolene til middagen. Der hadde vi skrevet en setning om alle gjestene ved bordet og vår relasjon til de. Oppgaven var å finne ut hvilken beskrivelse som tilhørte hvem! Fasiten stod på baksiden. Dette bidro til å få samtalene raskt i gang, mulighet til å fortelle historier og bli kjent med hvem som satt på samme bord.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Mye inspirasjon hentet vi fra instagram, bryllupspodcaster, pinterest, og bryllupsmagasiner. Fargene til bryllupet er inspirert fra to bilder og fargene vi har i leiligheten.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden / Diamantkreoler fra David Andersen
Morgengave til brudgommen / Klokke fra Seiko 
Bryllupsreise / Vi planlegger å ta bryllupsreisen i vinter og Thailand står foreløpig øverst på listen
Gifteringer / Forlovelsesring og gifteringer kjøpt hos Tesori 

Se linker nederst i saken.

At fiolin og cello ble spilt mens gjestene ankom kirken skapte en veldig fin og lun stemning.

Brudeparet

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

Mathias fylte også 30 år på selve bryllupsdagen og fikk derfor gaven sin som en overraskelse på selve dagen. Han fikk en klokke sammen med et kort rett før vi skulle ha first look, og brukte klokken resten av dagen.

Morgengaven til meg glemte Mathias å gi på søndagsmorgenen, i tillegg til at han glemte gaven i skuffen i leiligheten. Dette kom han på etter vi hadde sjekket ut av leiligheten og var på vei hjem!

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Alt engasjementet og festviljen til gjestene våre og all støtte, både økonomisk og i arbeid av foreldrene våre!

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Vi var redd for å angre på ting vi ikke gjorde, så selv om vi ikke hadde budsjettert med videograf i utgangspunktet, så endte vi opp med det til slutt likevel!

Selv om bryllupshelgen ble helt magisk, har jeg i ettertid en tendens til å overanalysere hva som kunne gjort ting enda bedre. Nå som det faktisk ble sol angrer jeg jo på at vi ikke hadde utevielse.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

 1. At vi hadde fredagen i tillegg, og at vi hadde skaffet artist! Dette gjorde helgen til en større opplevelse enn om vi kun hadde hatt lørdagen.
 2.  Spesielt fotograf og videograf, slik at vi kan se bryllupet vårt «utenfra» i ettertid.
 3. At vi brukte mye tid på detaljer, og at vi ikke begrenset oss budsjettmessig. Vi tror vi ville angret på at vi ikke gikk «all in» i ettertid! Du gifter deg bare en gang, og dette var for oss livets dag.

Bryllupsreisen

Reisen er ikke bestilt enda, men vi ser for oss sol og varme når det ellers er mørke dager i Norge. Turkist vann, hvite strender, tropiske omgivelser, opplevelser og mango!

Våre 6 beste tips til kommende brudepar

 1. Bry dere om små og personlige detaljer.
 2. Tenk på hvordan gjestene får det best mulig: gjør tiltak for at gjestene raskt blir kjent med hverandre og at de får en oversikt over hvem som er der.
 3. Ta kaken til minglingen og heller snacksbord og nattmat etter middagen.
 4. Legg vekt på belysning og musikk dersom dere ønsker fest en god fest. Stikkord: DJ, saksofonist, glowsticks, fargede lys, strobelights, partykjole.
 5. Velg et lokale som inkluderer mye! Det kan være servitører, kokk, bartender, dekorasjon, nedrigg, osv. Det sparer det for en hel del stress dagene i forveien. Det er nok annet å tenke på.
 6. Hvis dere ønsker en todagers, skaff dere en bryllupsplanlegger for å hjelpe til med klargjøring og pynting av bryllupslokalet dagen før. Så kan dere fokusere mest på dagen før/fredagen.

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og sko: Kjole Anna Kara fra Diin brud / Sko Peter Kaiser fra Zalando
Brudgommens antrekk: Smoking fra Cavaliere kjøpt fra House of Singles.
Hår og makeup: Hår av Liv Frøshaug og makeup av meg
Bryllupsplanlegger: Amanda Strand / @amandastrand.weddings
Fotograf: Eline Jacobine Buchman-Skavås / www.elinejacobine.com
Videograf: Marius Buchman-Skavås / www.elinejacobine.com
Vielsessted: Berg kirke
Selskapslokale: Østgaard
Innmarsj: Canon in D på fiolin og cello
Salmer: Kjærlighet fra Gud og Herre Gud ditt dyre navn og ære
Solosang: Det vackraste og You are the reason
Instrumentale innslag: fiolin og cello spilte mens gjestene ankom kirken
Utmarsj: A thousand years på fiolin og cello
Blomster: Ro & raff / @roandraff
Kaker: Faltengs bakverk i Halden
Dekor: Leide gullbestikk gjennom Amanda, lagde egne linservietter med frynser, lagde egne bordnummer hvor jeg presset blomster og limte det i gullrammer, stearinlys fra Ester og Erik, leide messinglysestaker fra Tabletales, leide stoler fra Lavvoutleie
Invitasjoner: inwhiite / www.inwhiite.com 
Gifteringer: Tesori
Transport:Volvo P1800
Bordkort og lignende: Selvlaget og inwhiite
Slør: Ofrenda studio kjøpt på Whitebygreen
Kjole nr. 2: Asos Bride
Øredobber: Barokkperler fra Thune. Byttet til blomsterøredobber kjøpt på Etsy utover dagen.
Hår og makeup (makeup-artist, frisør): Hår av en venninne som er frisør Liv Frøshaug @styledbylivf.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: