Lesernes bryllup: Eventyrlig bryllup på Kongsvinger festning med Oda og Emil

Kongsvinger festning

Det nydelige brudeparet Oda og Emil feiret sin kjærlighet på idylliske Kongsvinger Festning sammen med sine 80 gjester! De ble inspirert av fargene i blomsterengen til Odas mamma, og Festningen ble drømmeplassen for et bryllup fylt med sommerlige farger og blomster. 

Tekst: Julie Haldorsen Foto: May Hege Paulsen
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Bryllup på Kongsvinger festning

Hvordan var frieriet?

Frieriet skjedde i forbindelse med Oda sin 30 års dag på The Well.

Etter en deilig dag på spa skulle vi videre å spise en fem retters middag på Mori. Lite visste Oda om at det i tillegg til 30 års dagen skulle feires at vi hadde blitt forlovet.

Vår kjærlighetshistorie

♥Oda og Emil

Møttes Høsten 2015
Forlovet 15.01.22
Gift 01.07.23

Vi er et dreamteam sammen!

— Brudeparet

Hvordan var deres vielse?

Vielsen holdt til i Vinger kirke, som er kirken vi tilhører og hvor vi døpte vår sønn. Kirken hadde vi pyntet med friske markblomster langs hele midtgangen som var plukket av nær familie og laget små buketter av. Under vielsen hadde vi valgt en norsk og en svensk salme, da Emil er halvt svensk. Brødrene til Emil fremførte to musikalske innslag i kirken; The Book of love av Peter Gabriel og Den finast eg veit av Hellbillies. The Book of Love ble akkompagnert med orgel, mens Den finast eg veit ble fremført med Jonathan på flygel og Fabian på gitar. 

Odas søskenbarn, Aleksander, fremførte skriftlesing av tekster vi hadde valgt ut. Sønnen vår, Birk, overleverte ringene til en av Emils forlovere, Håkon. Dette gjorde at hele vielsen ble veldig personlig og spesiell, da vi hadde flere i nær familie som står oss nært til å sette sitt preg på vielsen. 

Fortell litt om bryllupsfesten?

Festen ble holdt på Kongsvinger festning med våre 80 gjester. Der hadde vi leid to lokaler; kommandantboligen med kommandanthagen av Festningshotellet og Arsenalet av Forsvarsbygg. I kommandantboligen med hage hadde vi velkomst og mingling før festmiddag i strålende vær og med nydelig utsikt. Deretter forflyttet vi oss noen meter over til Arsenalet hvor festmiddagen og festen fant sted.

I kommandanthagen var det Festningshotellet som sto for servering av fingermat og bobler til gjestene under minglingen, mens vi tok bilder med fotografen. En DJ som vi hadde booket inn spilte lounge musikk, og det ble veldig god stemning. Arsenalet er opprinnelig et kruttlager fra 1737, men som i dag er omgjort til utleielokalet. Dermed medfulgte det kun runde bord og stoler, og utover dette måtte alle andre detaljer ordnes av oss. Lokalet har heller ikke vann eller kjøkken, og vi ordnet selv med kjøleskap og laget bar-område med fri bar til festen.

Toastmasterne våre, Fabian og Jonathan, sto for underholdningen under hele festmiddagen. Mellom bordene var det lagt opp til lagkonkurranse med spørsmål om brudeparet og videoklipp fra både Nikolai Ramm og skuespillere fra serien «hvite gutter». Både jeg og Emil har konkurrert i idrett, og den røde tråden til toastmasterne var blant annet inspirert av dette. Et flott opplegg som vi er veldig takknemlige for. Hele dagen ble en fest, akkurat slik vi ønsket oss!

Danset dere brudevals?

Brudevalsen ble danset til Your Song av Elton John. Det var veldig koselig!

Forlovet forlovelsesring i vielse brudepar sammen

Fortell litt om maten/cateringen?

Maten ble bestilt fra et lokalt catering firma, Holsæther catering. Som vi både før og under selve bryllupet fikk veldig god erfaring med. Vi fikk tilpasse menyen slik vi ville ha den med gode råd fra kokken, og prøvesmake denne i forkant av bryllupet. Menyen besto av en tre-retters middag og rettene var inspirerte av friske smaker som passet perfekt til et sommerbryllup.

Fortell litt om bryllupskaken?

Bryllupskaken ble levert fra Ingelsrud konditori, en lokal konditor. Kaken ønsket vi at skulle gjenspeile temaet vårt i bryllupet, slik at den skulle pyntes med masse friske blomster, makroner, pikekyss, bær og sjokoladepynt. På Ingelsrud konditori fikk vi muligheten til å komme å prøvesmake forskjellige kaker i forkant. Til slutt falt valget på kombinasjonen med sjokoladekake, ostekake med rips og bringebærterrin.

Meny på bryllupsdagen

Forrett: Chili og hvitløksmarinert scampi, frisk salat, urtevinaigrette, ristede pinjekjerner og toast 

Hovedrett: Pepperstekt kalvefilet, glasert småløk, appelsinkokt gulrot, timianstekt sopp, mild peppersaus og rosmarin og baconbakte Finnskogpoteter

Dessert: Vaniljepanacotta med limemarinerte friske bær

Fortell litt om antrekket til bruden?

Brudekjolen kjøpte jeg på Ivory & Grace i Gøteborg, som var stedet jeg hadde fått anbefalt av en venninne. Min mor Janne og min forlover Kristine tok en jentehelg til Gøteborg, hvor jeg prøvde mange kjoler en hel lørdag. Jeg er utrolig fornøyd med kjolen jeg valgte og kunne ikke ha følt meg finere!

Fortell litt om antrekket til brudgommen?

Jeg dro på Ferner Jacobsen sammen med min far, Steinar. Vi kikket på to typer smoking, og valget falt til slutt på en med klassisk stil med spisst slag på jakken. Merke er Corneliani og modell Tuxedo peak, Classic black. 

Brudens antrekk

Brudekjole: Ivory & Grace, modell Chanel
Slør: Ivory & Grace
Brudebuketten: Floriss Kongsvinger v/ blomsterdekoratør Malin Høglund Bråten
Brudesko: Loefller randall
Øredobber: Majorica pearls.
Forlovelsesring: Bjørklund.
Veske: Zara.
Solbriller: Tom Ford
Hår og makeup: Cathrine Ringsrud og Ida Marie Melgaard

Brudgommens antrekk

Smoking: Ferner Jacobsen, merke Corneliani og modell Tuxedo peak, Classic black
Skoene: Ferner Jacobsen, merke Lotusse
Mansjettknappene: David Andersen
Solbriller: Tom Ford

Planlegging

Hvordan var deres bryllupsforberedelser?

Hele bryllupet ble planlagt av oss selv. Invitasjon, kirkeprogram, meny, bordkort og bordplasseringskort ble bestilt fra Optimal print. Planleggingen bar preg av litt treg start, da det føltes så lenge til. Lokalet, dato og tid i kirken fant vi ut av ca. 1 år i forkant. Etter hvert laget vi lister og fordelte oppgaver oss i mellom. Emil lagde blomster-bue av armeringsjern som vi kledde med blomster og han snekret langbord som vi skulle sitte ved. På bruktbutikk fant vi både flere små blomstervaser og lysestaker som vi brukte i lokale. Vår transport under hele dagen var Emils foreldres nyrestaurerte Volkswagen boble cab 1303 S, 1974-modell.

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på/ekstra budsjett til?

Fotograf, blomster fra blomsterdekoratør og detaljene under hele bryllupet.

 

Et godt råd er å start i god nok tid og lag tidsfrister på når ting skal være ordnet. Husk at det er en gang i livet dette skjer, så jobb hardt for å få det slik du tenker at du vil ha det denne dagen.

— Brudeparet

Bruk en god bryllupsfotograf! Den foreviger dagen på en slik måte at ved å se på bildene i ettertid vil du kjenne på de samme følelsene som du hadde på bryllupsdagen.

Brudeparet

Ga dere hverandre morgengave?

Ja, Oda fikk diamantring som sidering til gifteringen fra David Andersen, og Emil fikk Louis Vuitton lommebok som var inngravert. Det var en veldig koselig start på morgenen som nygifte. 

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

Vi er takknemlig for alle gavene vi fikk, og det er vanskelig å trekke frem èn enkelt gave!

Fortell litt om bryllupsreisen som kommer eller har vært

Etter bryllupet dro vi på bryllupsreisen. Først var vi tre netter på Capri og deretter èn uke i Sorrento på Amalfikysten i Italia. Reisen ble så bra som vi hadde turt å drømme om. Det ble ikke spart på noe og vi nøt livet som nygifte. Alle inntrykkene fra bryllupsdagen fikk vi da god tid til å la synke inn.

brudepar sammen under treet på Kongsvinger Festning

5 tips til kommende brudepar

1. Start planleggingen tidlig.

2. Lag deg ditt drømmebryllup og prioriter penger på de tingene som er viktig for dere.

3. Book DJ som sørger for god stemning både under mingling og på festen.

4. Allier dere med nok folk i forkant og etterkant av bryllupsdagen, dersom dere skal ordne hele lokalet selv.

5. Dra rett på bryllupsreise etter bryllupet.

brudepar kysser hverandre på Kongsvinger festning

♥ Vår bryllupsliste

 • Kirke/seremonisted: Vinger kirke
 • Bryllupslokalet: Kommandantboligen m/hage og Arsenalet, Kongsvinger festning
 • Antall gjester: 80
 • Bryllupslokalets kapasitet: 80-90 gjester
 • Bryllupsplanlegger: Brudeparet
 • Trykksaker: Optimal print
 • Transport: Volkswagen boble cab 1303 S, årsmodell 1974.
 • Blomsterleverandør: Floriss Kongsvinger v/ blomsterdekoratør Malin Høglund Bråten
 • Fotograf: May Hege Paulsen @lyckliga
 • Maten: Holsæther Catering
 • Brudevals(sangen): Your song av Elton John
 • Bryllupskake: Ingelsrud konditori
 • Brudekjole: Ivory & Grace, modell Chanel
 • Slør: Ivory & Grace
 • Brudebuketten: Floriss Kongsvinger v/ blomsterdekoratør Malin Høglund Bråten
 • Brudesko: Loefller randall
 • Hår og makeup: Cathrine Ringsrud og Ida Marie Melgaard
 • Brudgommens dress: Corneliani
 • Morgengave til bruden: Diamantring
 • Morgengave til brudgommen: Louis Vuitton inngravert lommebok
 • Bryllupsreise: Capri og Sorrento, Italia
 • Gifteringer: kjøpt hos David Andersen og gravert
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: