Lesernes bryllup: Mamma Mia-bryllup i Santorini med Andrea og Ole

Ukens brudepar oppfylte drømmen om et ekte Mamma Mia-bryllup, hvor romantisk er ikke det? Har du tenkt på Santorini som en mulig destinasjon for ditt bryllup, da kan du lese om Andrea og Oles erfaringer her!

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Adele G Photography / @adelegphotography / www.adelegphotography.com
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Med Mamma Mia-tema som en rød tråd i bryllupet, har vi gleden av å få dele unike detaljer fra bryllupet til ekteparet Andrea og Ole. Drømmebryllupet fant sted i Santorini i Hellas, sammen med nærmeste familie og venner.

– Jeg har drømt om bryllupet mitt siden jeg var liten. Heldigvis møtte jeg Ole som på lik linje som meg er like glad i strand, sol, familie, venner og kjærlighet. Dette i kombinasjon med min forkjærlighet for Mamma Mia-filmen, var det ingen tvil om at det måtte bli bryllup i Santorini, forteller Andrea.

Bryllup i Santorini

Datoen er 4. august og drømmen skal gå i oppfyllelse. Andrea iført en vakker, egendesignet kjole og Ole i en beige lindress. Begge står de under en pergola bestående av hvitt stoff, foran en utsikt man bare kan drømme om. Nå er de klare for å gi hverandre sitt evige «ja». Dette er historien til Andrea og Ole.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Andrea og Ole ♥

Møttes sommeren 2016
Forlovet 4. august 2021
Gift 4. august 2022

Vi tuller alltid med hverandre om at vi er et «team», fordi vi heier, pusher, tilrettelegger og møter utfordringer sammen.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi er begge svært opptatt av trening og møttes på treningssenteret. Jeg trodde oppriktig at han var interessert i Zumba-timene våre da han tok kontakt. Ser tilbake på det nå og tenker at det kanskje var litt naivt.

Hvordan var frieriet?

Frieriet var helt magisk! Vi har ofte tatt bilder sammen med verdens flinkeste fotograf Adele Grosås, men denne ene fotograferingen skulle bli helt spesiell. Han gikk ned på kne på en vakker sandstrand på Sørlandet i solnedgangen. Heldige meg som har både video og bilder fra frieriet.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi trener sammen nesten hver dag, pusser opp leiligheter, bygger hus, går tur med hunden og lager middag sammen. Helt hverdagslige ting som vi begge elsker, men som er så mye morsommere å gjøre sammen.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Rocabella Santorini Hotel & Spa 
Bryllupsplanlegger / Rocabella Santorini Hotel & Spa 
Antall gjester / 32

I Santorini ble vi viet av en lokal prest på en klippe med enestående utsikt. Vielsesstedet var dekorert i hvitt og gull som stod i kontrast til den blå utsikten.

— Brudeparet

Bryllupet

Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å gifte meg. Både jeg og Ole elsker stranda, sola, familie, venner og kjærlighet. Disse elementene kombinert med min kjærlighet for filmen «Mamma Mia» gjorde at vi valgte Santorini som vår destinasjon.

Vielsen

Da vi skulle gifte oss i utlandet ordnet vi alt det praktiske i Norge først. Vi hadde en veldig fin og intim seremoni i kirken sammen med Oles nærmeste familie. Deretter hadde vi en stor feiring med alle i familien på en sørlandsk perle.

I Santorini ble vi viet av en lokal prest på en klippe med enestående utsikt. Vielsesstedet var dekorert i hvitt og gull som stod i kontrast til den blå utsikten.

Før innmarsjen sang min vakre søster og forlover «I have a dream» av ABBA og deretter kom jeg gående inn til en rolig pianoversjon av «Dancing Queen» av ABBA. Som utmarsj hadde vi den originale versjonen av «Dancing Queen».

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Dancing Queen» av ABBA (pianoversjon)
  • Solosang: «I have a dream» av ABBA
  • Utmarsj: «Dancing Queen» av ABBA (original)

♥ Bryllupsfotografering

Som vår fotograf hadde vi Adele Grosås, som også fotograferte forlovelsen. Vi vil skryte av henne til det uendelige, men bildene snakker for seg selv. Vi er så fornøyd!

Dagen før den store dagen, tok vi bilder ved flere lokasjoner vi fant i løpet av uka. På denne måten fikk jeg nydelige solnedgangsbilder på taktopper og ved de klassiske blå kirkene. Dette tok også bort mye av stresset på selve bryllupsdagen. Alle bildene på selve dagen ble tatt på magiske Rocabella Hotell.

Vi hadde også videografer fra Mont Videography som sørget for at hele bryllupsdagen ble fanget på film.

Fotograf / Adele Grosås 
Videograf / Mont Videography 
Lokasjon / Rundt om i områdene

Ha en fotograferings-session dagen før! Det tar bort mye stress på selve bryllupsdagen.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Som dekorasjoner ønsket jeg en lys, bohemsk stil da utsikten var en dekorasjon i seg selv. Vi valgte derfor hvite stoler og duker, masse tente lys i klare glasskrukker, pampas, strå og gullfargede palmer. Som et ekstra element hadde vi et stort lysskilt med «Mr & Mrs Hogga», i tillegg til lyslenker over bordene.

I tråd med Mamma Mia-filmen hadde vi fokus på det gøyale, og ankom derfor lokalet til «What dreams are made of» fra Lizzie McGuire-filmen, og kuttet bryllupskaken til «Cake» av Flo Rida. Det var viktig for oss at dette var en feiring av kjærligheten og livet.

Vi valgte å ha en venn fra hver vår side som toastmastere. Dette ble en skikkelig god kombinasjon da begge sider var representert – det er et godt tips.

Bryllupslokalet / Rocabella Santorini Hotel & Spa
Dekorasjoner / Tente lys i glasskrukker, pampas og strå, gullfargede palmer, lysskilt og lyslenker
Bryllupskake / Santorini Pastries
Brudevals / «I see the light» av Brent Morgan
Maten / Rocabella Santorini Hotel & Spa

Før innmarsjen sang min vakre søster og forlover «I have a dream» av ABBA og deretter kom jeg gående inn til en rolig pianoversjon av «Dancing Queen» av ABBA.

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Med selve hotellet tok vi kontakt allerede i 2019 og sjekket ledighet og priser. Som to økonomer måtte dette på plass tidlig. På selve Rocabella Hotel & Spa var det flere ulike selskapslokaler og vi booket to av dem. Èn til vielsen og en til bryllupsfesten og middagen.

Begge lokalene var nydelige hver for seg, men jeg er så glad vi booket begge. De var virkelig fantastiske på hver sin måte, og passet perfekt for det dem ble brukt til.

Maten og desserten

Vi hadde mat servert fra hotellet, og valgte en buffè av masse tradisjonell, gresk mat. På denne måten kunne vi virkelig få et ekte, gresk bryllup. De serverte maten de er eksperter på og alle gjestene kunne smake på de forskjellige rettene og forsyne seg med all den maten de måtte ønske. Jeg er så glad for at vi valgte dette alternativet.

Som «kveldsmat» ble det serverte klassiske crêpes med nutella og banan.

Brudevalsen

Som danseinstruktør i ti år var dansen spesielt viktig for meg. Jeg koreograferte dansen, men vi gikk også på dansekurs. Vi har begge konkurrert på samme lag i cheerleading og visste derfor at vi måtte ha flere løft enn grunntrinn. Vi avsluttet valsen med en koreografi guttegjengen til mannen min lagde på ungdomskolen, for å mimre litt tilbake.

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Jeg forelsket meg fort i en designer som var langt utenfor eget budsjett og landegrense. Etter å ha innsett at jeg ikke tør å kjøpe en uprøvd, brukt designerkjole fra utlandet, tok jeg kontakt med en lokal salong – Judy Hansen’s atelier i Kristiansand.

Da jeg fortalte hva jeg ønsket meg, forstod hun raskt hvilken designer jeg snakket om, og vi avtalte at hun fra salongen skulle designe kjolen min. Og kjolen ble helt perfekt.

Som tilbehør hadde jeg smykker i gull og perler som jeg hadde arvet fra bestemor. Det betydde så mye. Før brudevalsen skiftet jeg til en enkel, hvit kjole i sateng, med åpen rygg. På grunn av varmen, var dette veldig lurt.

Brudekjolen / Egendesignet fra Judy Hansen’s atelier i Kristiansand
Brudeskoene / Kjøpte i Stockholm 
Brudebuketten / Santorini Florist
Hår og make-up / Marianna Omikou
Brudgommens dress / Maica Modehaus

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Jeg følte at vår byllupsplanlegging var ganske stressende. Hellas er et land som tar ting som de kommer, de har lav puls og ikke den aller beste internetten. Derfor booket jeg alle leverandører fra Norge.

Resultatet ble ekstremt bra, men som perfeksjonist så må jeg bare se tilbake på det og le litt. Mitt aller beste tips er god kommunikasjon og undersøk alle alternativer og leverandører før du tar et valg. Ha også et skikkelig godt budsjett. Sistnevnte vet jeg gjennom jobben min at kan være en rot til konflikt. Sørg derfor for å budjsett på plass i forkant av booking av leverandører.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vår bryllupsplanlegger driver en Instagram-konto hvor hun publiserer video og bilder, og er veldig flink til å tagge leverandører. Det å hente inspirasjon derfra var en drøm.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Hellas 
Gifteringer / Gullsmed Berglihn 

Som tilbehør hadde jeg smykker i gull og perler som jeg hadde arvet fra bestemor. Det betydde så mye.

Bruden

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi ønsket ikke gaver utover oppmøte, så den beste gaven var absolutt at alle de fantastiske menneskene som tok seg fri fra jobb og reiste hele veien ned for å feire oss. Tusen takk!

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Jeg skulle ønske at jeg stresset mindre under planleggingen og ikke hørte så mye på alle andre sine meninger. Jeg klarte heldigvis på bryllupsdagen å slippe all stress og bare nyte øyeblikkene.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Fotograf og videograf ble ca 1/3 av budsjettet. Det angrer vi ikke et sekund på, og snakker fortsatt om hvor lykkelig vi er for at vi investerte i dette.

Bryllupsreisen

Da vi allerede var i Hellas på en bryllupsreisedestinasjon, booket vi øyhopping. Vi dro dagen etter bryllupet til Mykonos, videre til Naxos, Paros, Ios og tilbake til Santorini. Vi var borte i totalt en måned hvor vi lå på stranden, tok båtturer, dykkerkurs, spiste god mat, opplevde kulturen og feiret det nye kapittelet i livet vårt.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Nyt hvert eneste øyeblikk! Dagen går fort over.
  2. Ha en god struktur for dagen, og ha noen som er ansvarlig for å holde skjema.
  3. Alt kommer ikke til å gå etter planen. Det går helt fint – ikke heng deg opp i det. Slapp av!
  4. God kommunikasjon er oppskriften på fantastisk bryllup og lykkelig ekteskap.
  5. Sett deres personlige preg på bryllupet. De tingene som ble best på vår dag (og som alle husker) er de tingene som reflekterte oss. Ikke det perfekte eller det Instagram-vennlige.

♥ Vår bryllupsliste

Kirke/seremonisted: Rocabella Santorini Hotel & Spa
Bryllupslokalet: Rocabella Santorini Hotel & Spa
Bryllupsplanlegger: Rocabella Santorini Hotel & Spa
Antall gjester: 32
Blomsterleverandør: Santorini Florist
Transport: Fly
Fotograf: Adele G Photography
Videograf: Mont Videography
Bryllupslokale: Rocabella Santorini Hotel & Spa. Kapasitet inntil 250 personer.
Maten: Rocabella Santorini Hotel & Spa
Brudevals: «I see the light» Brent Morgan
Bryllupskake: Santorini Pastries
Brudekjole: Judy Hansen’s atelier i Kristiansand
Brudebuketten: Santorini Florist
Brudesko: Stockholm
Hår og makeup: Marianna Omikou
Brudgommens dress: Maica Modehaus
Bryllupsreise: Øyhopping i Kykladene
Gifteringer: Gullsmed Berglihn 
Den beste bryllupsgaven: Alle gjestene som kom
Skilt: Illuminography
Lys: Multi Media events

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: