Lesernes bryllup: Minifestival i Lofoten

Laila Henriette og Kristoffer lagde en minifestival ut av bryllupshelgen, og traff blink med Lofoten-været. Vi falt for den kreative løsningen deres på bryllupslokalet og ikke minst hvordan de skapte et nedpå, men samtidig ultra-fresht bryllup.

Tekst: Redaksjonen Foto: Adele Grosås/ Adele G photography
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Laila Henriette har drømt om bryllup siden hun var fem år og fikk bære sløret til kusinen sin som giftet seg. Disney-filmer ble inspirasjonskilden og hun fortsatte å fantasere om å en dag få ha sitt eget, magiske bryllup.

– De siste årene har jeg gått mer over til å ønske meg et bryllup som er som en minifestival, gjerne i Lofoten, forteller hun.

– Selve bryllupsdagen går så fort, og samtidig er det da du har samlet alle de beste folkene, både de som bor i nærheten og tilreisende. Derfor ønsket vi å få mest mulig tid med dem, selv om det er travelt både før og etter et bryllup.

En minifestival i Lofoten

Fredagen før bryllupet inviterte de derfor alle gjestene på en uformell grillfest på Unstad der Laila Henriette og Kristoffer bor. Brudeparet stilte med grill, og så tok gjestene med det de måtte ønske av mat.

– Det hadde vært skikkelig dårlig sommervær i Lofoten, men heldigvis begynte været å lette på fredag. Det ble grilling og mingling.

– Jeg hadde akkurat bikket tre måneder som gravid, og vi slapp nyheten under grillingen. Like etter gikk Anna Kajander på scena, med fjellene og havet i bakgrunnen, og spilte Sabla fin, Mandag og Helt OK. For oss var dette en perfekt start på bryllupshelga!

– Grillfesten varte til de sene nattetimer, og så kom lørdagen. Vi våkner opp til strålende sol og kan ikke tro våre egne øyne. Lofoten er så vakker som bare den kan være, og vi skjønte at dette kom til å bli en perfekt dag- og det ble det virkelig.

– Søndagen avsluttet vi med «restefest» hos oss med mat, kaker og åpning av gaver. Det var veldig koselig å møte flere av gjestene igjen og mimre tilbake på gårsdagen. I tillegg var det fint å få åpne pakkene i ro og mak sammen med gjestene.

Alt i alt, er helt perfekt og nær helg med våre kjære.

Bli inspirert av Laila Henriette og Kristoffers bryllup à la minifestival i Lofoten

Jeg hadde akkurat bikket tre måneder som gravid, og vi slapp nyheten under grillingen. Like etter gikk Anna Kajander på scena, med fjellene og havet i bakgrunnen, og spilte. En perfekt start på bryllupshelga!

Lek, reis, lev i nuet. Følg hjertet, være nysgjerrig, ta vare på- og skape nære relasjoner.

— Brudeparet

Vår kjærlighetshistorie

♥ Laila Henriette og Kristoffer ♥

Møttes 25.juli 2013
Forlovet 20.juni 2020
Gift 30.juli 2022

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi møttes på Unstad, her begynte vi å surfe litt sammen. Kristoffer surfer mye, og jeg, Laila Henriette, startet med dette for å sjarmere Kristoffer. Da det var «satt» at det ble oss, la jeg derimot surfingen rimelig raskt på hylla. Jeg er egentlig ganske så redd for havet og dens naturkrefter. Hva man ikke ofrer for kjærligheten!

Hvordan var frieriet?

Kristoffer hadde tatt meg med på rorbu-weekend til Sørvågen. Vi gikk en nydelig kveldstur på Reinebringen og skulle ut og spise en deilig middag sammen. Etter vi hadde fikset oss til kvelden ville Kristoffer at vi skulle gå ned på en brygge å ta noen bilder. Han satt opp kameraet, og ikke visste jeg at han egentlig filmet! Det var en nydelig solnedgang, Kristoffer sa så mange vakre ord til meg før han til slutt gikk ned på kne og fridde. Det var så romantisk!

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi drar på turer og reiser sammen. Alt fra fjellturer, strandturer til turer i marka både i Norge og rundt om i verden. Det er også viktig å si gode ord til hverandre – og erte litt. Vi prater sammen og er stille sammen, har lange klemmer og mye småsussing.

Hva betyr ekteskap for dere?

Det betyr infinity. At vi begge har valgt at det skal være oss for alltid, og at vi skal være der for hverandre i fine og tøffe perioder. Gresset er ikke grønnere på den andre siden, fordi gresset er grønt der man vanner det. Vi har bygget stein på stein siden vi møttes, og skal fortsette med å utvikle forholdet vårt. Ekteskap betyr at vi skal gi det lille ekstra for at vi begge skal ha det best mulig i hverdagen. For, størst av alt er kjærligheten.

Han satt opp kameraet, og ikke visste jeg at han egentlig filmet! Det var en nydelig solnedgang, Kristoffer sa så mange vakre ord til meg før han til slutt gikk ned på kne og fridde. Det var så romantisk!

Laila Henriette
Laila Henriette og Kristoffer sammen med forlovere.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/seremonisted / Borge kirke
Bryllupslokalet / Torvdalshalsen grendehus
Bryllupsplanlegger / Meg selv, Laila Henriette
Trykksaker / Optimalprint
Antall gjester /  160
Blomsterleverandør / Lofoten blomster
Transport / ValgsWagen transporter, veteranbil fra 1979.

Jeg har gledet meg siden jeg var liten til å gifte meg. Jeg husker enda når jeg var 5 år og fikk holde slepet på brudekjolen til søskenbarnet mitt!

— Laila Henriette

Vielsen

Vi giftet oss i Borge kirke, der vi begge er døpt og konfirmert. Mamma leide meg inn, mens Kristoffer sto ved alteret og ventet. Det var helt magisk å gå opp det lange kirkegulvet, se alle menneskene som vi er så glade i, og vite at vi dag skal vi feire kjærligheten mellom oss med de beste menneskene vi vet rundt oss.

For å skape helhet i dekorasjonene hadde vi tatt inn markblomster og dekorert inngangen, på samme måte som vi hadde gjort i festlokalet.

Salmene vi hadde var Kjærlighet fra Gud før vi avsluttet med Deilig er jorden. Presten fikk alle til å reise seg når vi sang Deilig er jorden, her ble det spilt både orgel, tromme og el-gitar. En mektig opplevelse og avslutning på vielsen.

Innmarsjen var Celebration av Rolf Løvland og utmarsjen var Wedding March av Mendelssohn. Vi hadde leid inn Ola Strand til solosang. Han sang Din hånd av Bendik og Kor enn du finn på å dra av Lyse netter.

Bryllupsfotografering i Lofoten

♥ Bryllupsfotografering i Lofoten

Adele var helt nydelig å ha rundt oss hele dagen. Hun fikk oss til å være avslappet, og skled inn som en del av vår omgangskrets. Vi hadde møter med henne på forhånd og svarte på flere spørreskjema slik at vi skulle ha en felles forståelse for hva vi ønsket og hvem vi er. Hun har vært fint å hatt med i planleggingen også, som vi kunne spurt om tips hvis det var ting vi var usikre på.

Bryllupsbildene valgte vi å ta utenfor huset hvor Laila Henriette hadde vokst opp, og på jordet til mormoren til Laila Henriette. Der er det også et ferskvann hvor man har en nydelig fjellrekke i bakgrunnen.

Hva er den viktigste erfaringen dere har å dele om bryllupsfotografering til kommende brudepar?

Det viktigste er å finne en fotograf du har god kjemi med og som du tenker blir en god støtte gjennom bryllupsdagen. I tillegg til at du stoler på at fotografen får med seg øyeblikk som er viktig for deg, og dermed er det viktig å finne en fotograf som du er trygg på.

Vi våkner opp til strålende sol og kan ikke tro våre egne øyne. Lofoten er så vakker som bare den kan være, og vi skjønte at dette kom til å bli en perfekt dag- og det ble det virkelig.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Vi ønsket et skikkelig sommerbryllup med masse markblomster. Jeg synes det er vakkert med en blanding av det lyse og klassiske, med gulldetaljer. Her brukte vi  messinglysestaker og eldre gullrammer for å vise bordnummer, mikset med en haug av fargerike markblomster.

Det var både musikkinnslag og nydelige taler, både til hverandre og fra familie og venner. Det var veldig rørende, gøy og vakkert.

bryllupslokalet

Dette er helt rart, men alt gikk etter plan A. Hele dagen, kvelden og natten.

— Laila Henriette

Bryllupslokalet

Vi begge har store familier og vennekretser, så det viktigste for oss var at det var plass til alle gjestene våre. Det vi endte med var et grendehus som trengte en skikkelig make over.

Heldigvis fikk vi ha lokalet i god tid og kunne bruke en uke på å pynte det slik at vi fikk det bryllupsklart. Dette hadde vi ikke klart å få til uten familie og venner som stilte opp. Vi tok bort og byttet om på både lamper og gardiner i tillegg til at vi tilførte detaljer som skilt og forheng.

Hva spiste dere?

Vi fikk levert tapas fra Lofotmat. Her hadde vi en god blanding av klassisk tapas blandet med ulike slag med fiskesorter fra Lofoten.

Bryllupskaken

Kristoffer ønsket seg en gulrotkake, og det fikk han! Det var en treetasjes gulrotkake med salt karamell, pyntet med fargerikt blomster. Kakeskjæringen tok vi utendørs. Alle gjestene fikk velkomstdrikke ute, så tok vi bryllupskaken som aperitiff før vi gikk inn i festlokalet.

Været er ganske ustabilt i Lofoten, så vi var bare så utrolig heldig som fikk en dag med strålende sol som gjorde at kakeskjæringen faktisk kunne skje utendørs! Flertallet var skeptiske i forkant, men jeg var overbevisst om at det kom til å bli fint vær og at hovedplanen kunne gjennomføres.

Brudevalsen

Brudevalsen var et nydelige øyeblikk. Vi hadde vært ute og tatt noen bilder i solnedgangen, og da vi kom tilbake ble vi møtt av alle gjestene som tok oss i mot med stjerneskudd. Deretter gikk vi inn for å danse brudevalsen. Vi hadde tatt noen timer hos danselærer for å få øvd inn en klassisk vals. Vi gikk inn i valsen med god takt, og avsluttet noe utenfor takten, men veldig lykkelige.

Brudekjole fra White One

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Jeg kjøpte kjolen min i Oslo på Brudekjolen, den er fra White One. Jeg byttet kjole senere på kvelden da dansegulvet kom i gang. Kjole nummer to hadde jeg fått spesialdesignet fra Biagio Norway. Kjolen min var veldig stilren og elegant, så jeg fant noen sko som var i samme stilen fra Xti.

Jeg ønsket meg en stor bukett med duse farger og mye grønt, og spesielt for den var at jeg ønsket å ha med en stor Protea som er Sør-Afrikas nasjonalblomst. Jeg og Kristoffer hadde en av våre reiser dit, og det var også der vi kjøpte forlovelsesringen min. Dermed betydde det litt ekstra for meg å ha med den blomsten.

– Fortell litt om antrekket til Kristoffer!

Kristoffer kjøpte dessen sin på Volt, fra These Glory days. En nydelig beige lindress. Skoen var fra Stockholm design group med gullspenner. Knapphullsblomsten besto av en hvit orkidè og noe grønt, som også var i brudebuketten. Mansjettknappene var i gull, spesialdesignet fra 925 Catrine Linder og utformet som surfebrett!

Brudekjole: White one
Brudebuketten: Lofoten blomster
Brudesko: Xit
Hår og makeup: En venninne som ordnet meg, Rita Martinsen
Brudgommens dress: These glory days
Mansjettknapper: 925 Catrine Linder 

Les også: Bli med på bryllup i den unike naturen i Lofoten

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Jeg, Laila Henriette, var bryllupsplanleggeren. Helt siden jeg var liten har jeg gledet meg til å gifte meg. og husker enda da jeg var fem år og fikk holde slepet på brudekjolen til søskenbarnet mitt! Dette har vært en eviglang drøm, som ble så vakker som jeg hadde ønsket meg.

Mitt beste tips er å bruke god tid, se på litt ulike stiler før du bestemmer deg helt. Sett opp budsjett! Book vielse, lokalet, fotograf og catering i god tid, og send ut en «Save the date» til gjestene. Resten kan man ta litt etter litt.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet det meste fra Pinterest og Instagram, og hentet inspo fra ulike bryllup som vi hadde vært gjester i.

Den koseligste gaven vi fikk var nok en liten body. Jeg var gravid i tredje måned da vi giftet oss, og vi hadde annonsert nyheten fredagen før bryllupet.

Brudeparet
kakespising utendørs i lofoten

Ga dere hverandre morgengave?

Vi gav hverandre morgengave på selve bryllupsdagen. Jeg fikk et nydelig ovalt diamantsmykke som jeg hadde på meg på bryllupsdagen. Den har lik form som forlovelsesringen og matchet perfekt. Kristoffer fikk spesialbestilte mansjettknapper i gult gull utformet som surfebrett, designet av 925 Catrine Linder.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi satt veldig pris på alt vi fikk, både pengegaver og interiør vi hadde ønsket oss! Den koseligste gaven vi fikk var nok en liten body. Jeg var gravid i tredje måned da vi giftet oss, og dette hadde vi annonsert fredagen før bryllupet under grillingen med alle gjestene.

just married bil

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Vi er glade for at vi fikk ha med alle gjestene fra start til slutt! At alle gjestene fikk være med på seremonien, middagen og festen.

Bryllupsreisen

Bryllupsreisen kommer litt etter hvert. Akkurat nå koser jeg meg i permisjon med et lite gull hjemme i Lofoten. Planen for bryllupsreisen er enten Seychellene eller på en vakker øy i Hellas.

brudeparet i midnattsola i Lofoten

Vår 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Lag dere en bryllupsfestival! Møt gjestene på fredag til mingling, bryllup på lørdag, og restefest med oppakking av gaver på søndag.
  2. Kos dere med planleggingen!
  3. Gjør deres greie. Lytt til forslag, men ta bare til dere det som kjennes rett for deres hjerter. Det er deres dag.
  4. Gi dere helt over på bryllupsdagen, ha det gøy og slapp av! Hvis noe skulle skjære seg eller ikke gå etter planen. Trekk på skuldrene og le. Det kommer ikke til å bety noe i det store bildet.
  5. Hvis dere ikke har videograf, avtal med noen av gjestene om å filme spesielle øyeblikk!
Brudekjole og brudebukett

♥ Vår bryllupsliste

Kirke/seremonisted:  Borge kirke
Bryllupslokalet: Torvdalshalsen grendehus
Bryllupsplanlegger: Meg selv, Laila Henriette
Trykksaker: Optimalprint
Antall gjester:  160
Blomsterleverandør: Lofoten blomster
Transport: ValgsWagen transporter, veteranbil fra 1979.
Bryllupsbudsjett: 100 000 +
Fotograf: Adele Grosås/ Adele G photography
Budsjett på fotograf: 40 000
Bryllupslokale: Torvdalshalsen grendehus, 160 gjester
Maten: Lofoten mat
Brudevals:  Neville’s Waltz
Bryllupskake: Anothais konditori
Brudekjole: White one
Brudebuketten: Lofoten blomster
Brudesko: Xti
Hår og makeup: En venninne som ordnet meg, Rita Martinsen
Brudgommens dress: These glory days
Morgengave til bruden: Gullsmykke med oval diamant, formet som forlovelsesringen
Morgengave til brudgommen: Mansjettknapper i gull formet som surfebrett, designet av 925 Catrine Linder
Bryllupsreise: Den er enda i planleggingen. Vi fikk en liten jente i januar, så hun blir med oss på bryllupsreise etter hvert. Kanskje blir det øyhopping i Hellas eller Seychellene.
Gifteringer: Kristoffer kjøpte sin på Gullfunn. Jeg arvet mormor sin og endret dato og tekst.
Den beste bryllupsgaven: En liten body til babyen vår

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: