Lesernes bryllup: Bryllup i Italia med Monica og Kenneth

Bryllup i Italia

Champagnetårn, lyslenker som speiler seg i bassenget, oliventrær, hester og en magisk villa er noen av de vakre momentene som oppsummerer ukens bryllupshistorie. Monica og Kenneth giftet seg i Italia i sommer og de har delt sin fine historie med oss.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Fotograf Marthe Mølstre / @marthemolstre / www.marthemolstre.no

Bare ved å gå inn porten til La Pescaia Resort i Toscana, visste brudeparet at dette var drømmestedet for deres bryllup.

– Det var rett og slett som å være i en film. Villaen med den lange steintrappen, stallen og innhegningene med hestene rundt om på eiendommen, gjør stedet utrolig romantisk. Alt ligger til rette for å feire livets dag der, forteller brudeparet.

Monica og Kenneth planla drømmebryllupet i Toscana sammen med bryllupsplanleggeren Valentina Lindi som driver LaLindi. Har du en drøm om å gifte deg i Italia? Da burde du lese denne historien og ta med deg masse tips til egen planlegging.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Monica & Kenneth ♥

Møttes i oktober 2015
Forlovet 22. november 2019
Gift 9. juli 2022

Vi er ambisiøse og opptatt av å utvikle oss til det bedre sammen.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi møttes tilfeldig på en fest og holdt kontakten etterpå via sosiale medier. Gjennom felles venner traff vi på hverandre igjen og kjente med en gang at vi hadde en kjemi. Bare noen måneder senere ble vi sammen og resten er historie.

Hvordan var frieriet?

Kenneth fridde til meg i Paris og det var skikkelig romantisk. Vi hadde booket bord på en båt som gikk langs elven Seine. Båten går fra Eiffeltårnet, forbi Notre-Dame og tilbake. På vei tilbake stoppet båten under Eiffeltårnet slik at man kan nyte utsikten. Hver time begynner Eiffeltårnet å glitre, og da det skjedde gikk Kenneth ned på kne.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi har flere felles interesser som vi dyrker sammen. Ellers prøver vi å sette av litt ekstra tid til det lille ekstra i hverdagen, som å lage god mat, se en film og tenne stearinlys. Utenom det prøver vi å se hverandres behov i hverdagen.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / La Pescaia Resort
Bryllupsplanlegger / Valentina Lindi, @lalindi_bryllup
Antall gjester / 30
Invitasjoner / Laget selv ved hjelp av maler kjøpt på Etsy

Før vielsen valgte jeg å ha first look-fotografering med pappa før han fulgte meg opp midtgangen. Dette var virkelig et sterkt øyeblikk.

— Bruden

♥ Bryllupet

Bryllupet vårt fant sted på La Pescaia Resort i Maremma i Italia. Vi hadde booket resorten til oss og de 41 gjestene våre. På grunn av SAS-streiken var det dessverre 11 gjester som ikke fikk kommet i bryllupet, og vi endte derfor opp med å ha 30 gjester.

Vi ønsket at bryllupet skulle være en fest fra start til slutt og det hele startet med en italiensk velkomstmiddag fredag kveld.

Lørdagen – selve bryllupsdagen – startet med en god frokost. Vielsen skulle ikke være før klokken 17:30 på kvelden og vi hadde dermed god tid på dagen til å tilbringe tid ved bassenget sammen med gjestene. Klokken 14:00 var det tid for at jeg og brudgommen gikk hvert til vårt og det var klart for bryllupsforberedelser. Nå var vi alle så spente!

Før vielsen valgte jeg å ha first look-fotografering med pappa før han fulgte meg opp midtgangen. Dette var virkelig et sterkt øyeblikk som jeg er så glad for at vi fikk til.

♥ Vielsen

Vielsen hadde vi ute i vakre, italienske omgivelser foran villaen. Min drøm var å komme gående ut av den vakre villaen og ned den lange steintrappen sammen med pappa og bort til vielsesområdet. Den drømmen gikk i oppfyllelse. Det ble virkelig en grand entrance og ble et magisk øyeblikk som vi alle vil huske for alltid. I bakgrunnen ble sangen «A Thousand Years» av Christina Perri spilt på gitar og fiolin av en italiensk trio.

Som dekorasjon på vielsesområdet hadde vi store blomsteroppsatser i forskjellige høyder som rammet inn området. I tillegg var det strødd blomsterblader rundt om på vielsesplassen.

Da vielsen vår i Italia var en symbolsk vielse, kunne vi velge hvem som skulle vie oss. Vi valgte en god venninne til oppgaven, som gjorde vielsen ekstra nær og personlig for oss. Vi var i utgangspunktet litt skeptisk til å gjennomføre på denne måten, men det ble utrolig flott og sterkt. Ved en symbolsk vielse velger man også programmet selv. Vi valgte å skrive en tale og løfter til hverandre, som vi leste opp under vielsen. Den italienske trioen spilte sangen «Make You Feel My Love» av Adele og venninne vår leste et kapittel fra bibelen som handler om kjærlighet.

Deretter gikk vi jublende og kyssende ut til «Marry you» av Bruno Mars.

Da var vi gift!

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «A Thousand Years» av Christina Perri.
  • Solosang: «Make You Feel My Love» av Adele.
  • Utmarsj: «Marry you» av Bruno Mars.

♥ Bryllupsfotografering

Bryllupsfotograferingen var en flott opplevelse. Vi hadde med oss en lokal fotograf fra Bodø som reiste til Italia sammen med oss og var der hele helgen.

Vi er utrolig fornøyd med bildene og fotografen fanget virkelig stemningen gjennom helgen. Siden vi hadde henne der hele helgen, valgte vi også å ta en del bilder på søndag der vi tok på oss bryllupsantrekkene igjen og kunne fotografere i en litt mer avslappende setting. Da fikk vi tatt flotte bilder sammen med hestene på resorten også.

Fotograf / Marthe Mølstre / @marthemolstre
Videograf / Ivan Caiazza
Lokasjon / La Pescaia Resort

Velg en fotograf som dere er komfortabel med. Kjenner du ikke fotografen fra før kan det være lurt å ta noen prøvebilder på forhånd, slik at dere er komfortable i settingen. Slapp av og ha det gøy, da blir bildene best!

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Festen startet med mingling i hagen foran resorten, hvor den italienske trioen spilte vakker musikk i bakgrunnen og gjestene fikk servert kanapeer og drinker. På dette øyeblikket var det virkelig love is in the air.

Etter minglingen forflyttet vi oss til bassengområdet hvor vi ble tatt i mot av et magisk langbord dekorert etter temaet enchanted forrest. Blomstene og kronelysene var i rosatoner og hengende over bordet var det rikelig med lyslenker og lysekroner. Trykksakene hadde jeg laget selv gjennom Templett og de var også i rosatoner.

Etter middagen fortsatte festen inne i baren og på dansegulvet. Til festen hadde vi laget en Spotify-liste med musikk.

Søndagen ble tilbragt ved bassenget sammen med alle gjestene og vi ble vartet opp med pizzabuffet og iskremvogn. 

Brudeparet

Bordkort og meny / Designet gjennom Templett
Bryllupslokalet / La Pescaia Resort
Dekorasjoner / Blomsterdekorasjoner, lyslenker og kronelys
Bryllupskake / Tradisjonell italiensk bryllupskake fra Guidi Lenci Catering
Brudevals / «You Are The Reason» av Calum Scott
Maten / Guidi Lenci Catering

Langbordet var pyntet med nydelige blomsteroppsatser, høye kronelys i rosatoner og over bordet hang det masse lyslenker som speilet seg i bassenget og skapte den magiske, italienske stemningen.

— Brudeparet

♥ Bryllupslokalet

På grunn av covid fikk vi ikke muligheten til å reise rundt og se på venues under planleggingsprosessen. Derfor måtte vi velge bryllupslokasjon basert på bilder og videoer på nettsidene. La Pescaia Resort skilte seg soleklart ut for vår del og valget ble dermed enkelt, men kostbart.

Vi angrer overhodet ikke på at vi valgte La Pescaia, og det ble akkurat slik vi drømte om. Men hadde vi reist nedover og sett stedene fysisk, tror jeg kanskje vi hadde funnet billigere plasser, som er kjempeflotte, men som ikke er så gode på markedsføring. Dette er noe å ha i tankene.

Stedet hadde plass til alle gjestene våre og alt det vi så etter. Vi kjente på det allerede da vi entret porten!

♥ Maten og desserten

Cateringselskapet het Guidi Lenci og kommer fra Firenze. De har en avtale med resorten, så ved å booke dem booker du dette cateringselskapet. Etter pandemien fikk vi endelig dratt ned og sett på resorten og prøvesmakt menyen vi skulle servere. Vi var topp fornøyd med mat og kvalitet på selskapet!

Dette serverte vi:

Forrett: Ravioli fylt med ricotta og spinat, servert med salviesmør.

Hovedrett: Lammecarre servert med grønnsaker og mintsaus.

Dessert: Bryllupskake – Millefoglie.

Bryllupskaken var en tradisjonell italiensk bryllupskake – Millefoglie med bær, krem og sjokoladebiter. Kaken ble laget live av en kokk, og vi fikk delta i pyntingen. Kaken smakte himmelsk!

Etter bryllupskaken hadde vi fått ordnet et champagnetårn som brudeparet skulle fylle opp med prosecco. Bildene som ble tatt når vi gjorde dette ble utrolig kule, så champagnetårn anbefaler vi.

♥ Brudevalsen

Vi danset brudevalsen ute under fairylightsene ved bassenget, til sangen «You Are The Reason» av Colum Scott. En uke før bryllupet ble jeg litt nervøs for at vi ikke hadde lagt så mye planlegging i brudevalsen. Vi scrollet oss gjennom Instagram og fant en reel som vi lærte oss noen dansetrinn fra. Vi klarte til og med et løft og det var en så fin opplevelse og det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet.

♥ Kjolen og tilbehøret

Kjolen jeg valgte fant jeg på White By Green i Oslo. Kjolen heter Ryder og er fra det australske merket Made With Love Bridal. Skoene ble også kjøpt hos White by Green og er i modellen Camellia i blå fra Loffler Randall. Disse skoene var mine «something blue».

Brudebuketten ble satt sammen av Miia Events And Flowers i fargepalettene vi hadde valgt ut. Jeg ønsket meg en moderne bukett, litt løs og i hjerteform. Hårpynten kjøpte jeg i Firenze bare noen dager før bryllupet. Håret ble ordnet av Elena Mersi og sminken ordnet jeg selv.

♥ Brudgommens antrekk

Kenneths dress fant vi hos en lokal dressbutikk, Ricardo, og er en dress fra Tiger of Sweden. Skoene er også fra Tiger of Sweden. Som tilbehør hadde han sorte bukseseler og knapphullsblomst fra Miia Events And Flowers.

Brudekjolen / Made With Love Bridal via White By Green 
Brudesløret /  Made with Love Bridal via White By Green
Brudeskoene / Loffler Randall
Brudebuketten / Miia Events And Flowers
Hår og makeup / Hår av Elena Mersi / Makeup av bruden selv 
Brudgommens dress / Tiger of Sweden
Brudgommens tilbehør / Tiger of Sweden

Hvor fant du brudekjolen?

White By Green i Oslo.

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Monica sto for majoriteten av planleggingen sammen med bryllupsplanleggeren Valentina Lindi. Vi (Kenneth og jeg) var enig fra dag èn om at vi ville gifte oss i utlandet. Vi anbefaler å starte planleggingen og ikke minst sparingen tidlig, spesielt om man skal gifte seg i utlandet. Spar gjerne opp en ekstra buffer, det kommer alltid noen uforutsette kostnader.

Valentina Lindi, bryllupsplanleggeren vår, var til stedet store deler av fredagen og hele lørdagen. Hun var til enorm hjelp og har et fantastisk øye for detaljer. Vi kunne ikke klart å fått til et så flott bryllup uten henne.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Pinterest og Instagram, i tillegg til mange gode tips og råd fra Valentina.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Mylockme Chain Bag fra Louis Vuitton
Morgengave til brudgommen / Reise til New York 
Bryllupsreise / Amalfikysten
Gifteringer / Kenneth brukte sin forlovelsesring som vi fikk pusset opp til bryllupsdagen. Jeg (bruden) kjøpte min giftering på Ponte Vecchio i Firenze. En fin liten detalj å ha giftering fra Italia når vi giftet oss der. 

 

Vi anbefaler å starte planleggingen og ikke minst sparingen tidlig, spesielt om man skal gifte seg i utlandet. Spar gjerne opp en ekstra buffer, det kommer alltid noen uforutsette kostnader.

Brudeparet

Hvordan var opplevelsen av å motta og åpne morgengaven?

Kenneth fikk en reise til New York i gave av Monica, og Monica fikk en veske fra Louis Vuitton av Kenneth. Gavene åpnet vi sammen etter at vi våknet på søndagen. Dette var en hyggelig og rolig stund for oss selv, før vi møtte de andre gjestene til frokost.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Den beste gaven var at gjestene kom reisende til Italia for å dele disse dagene sammen med oss.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

At vi fikk ekstra tid sammen med gjestene våre, i form av en hel bryllupshelg, er vi glad for at vi fokuserte på. I tillegg er vi glad for at vi prioriterte en god fotograf som vi hadde god kjemi med, og videograf som foreviget mye av dagen.

♥ Bryllupsreisen

Etter bryllupshelgen reiste vi videre til Roma sammen med familie og venner, før vi reiste videre til Amalfi som var bryllupsreisedestinasjonen. Her bodde vi på et fantastisk flott 5 stjerners-hotell, Hotel Raito i Vietri sul Mare. Hotellet hadde oppgradert rommet vårt til en suite med privat terrasse og hage. Her storkoste vi oss i fem dager.

Vi utforsket videre Vietri sul Mare som er en fantastisk flott by langs Amalfikysten. Vi var også på en heldagsutflukt til Capri, der vi fikk se hele Amalfikysten fra båt, og fikk utforsket øya.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Ikke stress over små detaljer, de blir mindre viktige på selve dagen.
  2. Bruk bryllupsplanlegger!
  3. La familie og venner ta del i seremonien hvis det er mulig.
  4. Start planleggingen tidlig, spesielt om dere skal gifte dere i utlandet.
  5. Nyt øyeblikket!

♥ Vår bryllupsliste

Kirke/seremonisted: La Pescaia Resort
Bryllupslokalet: La Pescaia Resort
Bryllupsplanlegger: Valentina Lindi / @lalindi_bryllup / www.lalindi.com
Trykksaker: Laget selv ved hjelp av maler kjøpt på Etsy
Antall gjester:  30
Blomsterleverandør: Miia Events & Flowers / @miiaeventsflowers
Lyslenke-leverandør: Mixar Srl
Transport: Leiebil fra flyplass
Fotograf: Marthe Mølstre / @marthemolstre
Videograf: Ivan Caiazza
Maten: Guidi Lenci Catering
Brudevals:  «You Are The Reason» av Calum Scott
Bryllupskake: Tradisjonell italiensk bryllupskake fra Guidi Lenci
Brudekjole: Ryder Crepe fra Made with Love Bridal kjøpt hos White By Green
Slør: Carla veil  fra Made With Love Bridal kjøpt hos White by Green
Brudesko: Camellia lys blå fra Loeffler Randall
Hår og makeup: Elena Mersi
Brudgommens dress: Tiger of Sweden
Morgengave til bruden: Mylockme Chain Bag fra Louis Vuitton
Morgengave til brudgommen: Reise til New York
Bryllupsreise: Amalfikysten
Gifteringer: Firenze

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: