Lesernes bryllup: Nydelig gårdsbryllup med Nathalie og Stian

Fra første stund var Nathalie og Stian sikre på at de ville samle alle nære og kjære til en fullpakket bryllupshelg i Halden og på Østgaard Garder! Med overraskelsesmomenter, en nydelig lokasjon og masse DIY-tips, gleder vi oss til å dele denne bryllupshistorien med dere.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Fotograf Christina Aakervik / @fotograf.aakervik / fotografaakervik.no
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Ukens brudepar har en ekstra spesiell historie. De var faktisk barndomskjærester tilbake i 2008 da de var 14 år gamle. Åtte år senere, i 2016, tok de opp kontakten igjen. Og nå er de gift.

– Jeg møtte opp med hunden min under den ene armen og vesken min i den andre. Vi bare visste at det var oss, forteller bruden.

I 2021 fridde endelig Stian til Nathalie, og det selvfølgelig på en plass hvor de tilbake i 2008 også satt hånd i hånd, forelsket og kun ønsket å være med hverandre.

Vi har vært så heldig å få prate med dem om deres planlegging av sitt drømmebryllup. De har laget alt av dekorasjoner til bryllupet selv, så her får du masse tips til egen planlegging, men ikke minst får du også lese om en nydelig bryllupshelg på vakre Østgaard Garder.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Nathalie og Stian ♥

Møttes i 2008
Forlovet 10. juli 2021
Gift 11. juni 2022

Hvis vi står sammen gjennom alt, vil alt gå bra.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vår historie begynte allerede i 2008, da vi var 14 år gamle. Barndomskjærligheten var sterk, men siden Nathalie bodde i Sverige og Stian i Norge, var det vanskelig å holde den i live. Åtte år senere i 2016 tok Stian kontakt på nytt, og da var det ikke mye å tvile over. Med hunden i den ene hånden og reisevesken i den andre, flyttet Nathalie inn til Stian, og fra den dagen begynte deres kjærlighetshistorie på nytt.

Hvordan var frieriet?

Stian fridde i Sandefjord på Kværnberget, på det samme stedet som Nathalie og Stian satt hånd i hånd som 14-åringer tilbake i 2008. Forelsket da, og forelsket nå.

For en drøm!

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi har to barn og omgås mye med familie. For oss er det naturlig å pleie kjærligheten sammen med familien når vi finner på ting og opplever verden. Vi er flinke til å sette pris på de små tingene i hverdagen, som en middag og en film på Netflix.

 

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke/Seremonisted / Sarpsborg kirke
Bryllupsplanlegger / Brudeparet planlagte selv
Antall gjester / 94
Invitasjoner / Sweetprintery
Transport / Mercedes
Budsjett / 350.000

Opplevelsen av å være omringet av gjestene i en stor ring med stjerneskudd og klar himmel når vi danset brudevals – det var magisk.

— Brudeparet

Bryllupet

Vi ble fort enige om at dette ikke bare skulle være èn bryllupsdag, men en bryllupshelg! Vi booket da Clarion Collection Hotel Park i Halden til alle gjestene. Fredagen startet med en nydelig middag sammen gjestene på hotellet. Nathalie, forloverne og brudepikene trakk seg etter hvert rolig tilbake og hadde en hyggelig kveld sammen, og sov, i brudesuiten på Østgaard Garder. Stian sov på hotellet.

Bryllupsdagen

Jeg og jentene startet lørdagen med en rolig frokost, skålte i champagne og sminket oss og ble fikset av makeup-artisen Mari. Videograf og fotograf kom også på morgenen.

Vielsen var planlagt utendørs helt frem til dagen før. Værmeldingen var så usikker at vi endte opp med alternativ to, som var å ha vielsen i nydelige Sarpsborg kirke. For oss var det viktig at kirken lå i vakre omgivelser, og det var nettopp det den gjorde.

Vi var totalt 84 gjester til vielse og middag. Middagen og festen hadde vi på vakre Østgaard Garder i Halden.

Helgen avsluttet vi med en nydelig frokost sammen med alle gjestene.

Vielsen

For oss var det viktig at vielsen ikke skulle være så lang, og at det skulle være en lett og ledig stemning, fylt med latter og kjærlighet.

Kirken var dekorert med sløyfebånd, blomster og vaser i en lys rosafarge (som også var vårt fargetema).

Vielsen startet med at artisten Rebecca Falck begynte å synge «You are my sunshine» og inn kommer barna våre og forlovere. Deretter kommer jeg inn til sangen «Here comes the sun». Det var en nydelig kombinasjon.

Da vielsen var ved veis ende, etter nydelig solosang og ringene var på fingrene, skulle vi marsjere ut. Vi ville starte festen allerede på vei ut av kirken og valgte sangen « Shut up and Dance». Dette ble godt mottatt av gjestene og alle sto med store smil, da vi gikk ut av kirken.

Vielsesmusikk

 • Innmarsj: «You are my sunshine» av Christina Perri og «Here comes the sun» av The Beatles
 • Salmer: «Å leve det er å elska»
 • Solosang: «You are the reason» av Calum Scott og «Kärleksvisan» av Sarah Dawn Finer
 • Utmarsj: «Shut up and Dance» av Walk The Moon

♥ Bryllupsfotografering

Vi ble fort enige om at vi ønsket oss både fotograf og videograf. Vi valgte en fotograf som var lett å jobbe med og var rask på tilbakemeldinger. Christina Aakervik var utrolig lett og behagelig å jobbe sammen med og hadde gode innspill og lyttet til oss hele veien.

Videografen vår var Marion Mossing og hennes mann Geir. Så utrolig flinke mennesker. Vi ble fort enige om at de skulle fange øyeblikk og kun være tilstede og få med seg hele dagen. Det fikk dem til. Vi merket lite til dem, som nettopp sørget for at de kunne fange de ekte øyeblikkene, og de leverte virkelig.

Fotograf / Christina Aakervik
Videograf / Marion Mossing
Lokasjon / Bildene ble tatt utenfor kirken, i parken og på Østgaard.

Vi anbefaler å ha videograf i tillegg til fotograf. Hvis mulig, legg fotograferingen på samme lokasjon som festen. Da får man tid til å mingle sammen med gjestene også!

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Etter vielsen var det tid for mingling og for oss var denne tiden sammen med gjestene viktig. Alle fikk noe godt i glasset og en liten matbit. Festen startet med en skikkelig stor overraskelse da pappaen til Stian og pappen min (bruden) hadde planlagt en landskamp, Sverige mot Norge, i kubb. Dette ble en stor suksess!. Norge stakk av med seieren til slutt, og selve kongen ble tatt av brudgommen selv!

Deretter var det tid for middag. Og bryllupsmiddagen ble fylt av nydelige taler og en toastmaster som skapte god stemning. Middagen ble til fest når bartendere kom inn med shots til sangen «Shots» av LMFAO. Etter middagen var det tid for bryllupskake og brudevals. Brudevalsen hadde vi ute på gressplenen omringet av alle gjestene som sto rundt oss med stjerneskudd.

Etter brudevalsen ble vi møtt av bartendere og åpen bar, glowsticks og DJ inne i lokalet og det var klart for tidenes fest!

Dekorasjoner

Da vi ikke valgte å prioritere bryllupsplanlegger, men sto for planleggingen og dekoreringen selv, valgte vi derimot å ha en koordinator på selve dagen. Det var godt å vite at Nina på Østgaard hadde full kontroll på alt som vi hadde planlagt.

Lokalet var pyntet i fargepalettene lys rosa, grønn og gull. Målet med dekorasjonene var at det skulle være elegant, men med et innslag av et avslappet bryllup. Alt av dekorasjon, blomster, lysestaker og skilter lagde vi selv.

Vi ønsket at alle trykksaker skulle ha samme layout og at de skulle ha en rød tråd.

Bordkort og meny / sweetprintery.se. 
Bryllupslokalet / Østgaard Garder
Dekorasjoner / Blomsteroppsett laget av Nathalie og forlover. Skilter laget av Stian og Nathalie. Lys fra Ester og Erik. Candybar laget av Nathalie sin mamma. Servietter leid fra Finn.no. Bordnummer leid fra Finn.no. Polaroidkamera kjøpt på Elkjøp. Gjestebok fra Ark. Lyslenker fra Europris og vaser kjøpt brukt.
Bryllupskake / @matter_of_taste_1
Brudevals / «Thoug Ones» av Cooper Alan. 
Maten / Østgaard

Alt av dekorasjon, blomster, lysestaker og skilter lagde vi selv.

— Brudeparet

Bryllupslokalet

Gildehallen på Østgaard Garder var akkurat det lokalet vi hadde drømt om. Det hadde store låvedører ut til hagen, og vi ville ha en fest som naturlig ble en del av det nydelige utemiljøet. Utrolig koselig og historisk lokale. Østgaard Garder er drevet av Nina Garder og mannen Lars Garder, som vet å ta vare på brudepar. Så jordnære, snille og gode mennesker.

Maten og desserten

Maten var en skikkelig god matopplevelse. Rett og slett upåklagelig! Gjestene våre prater fortsatt om maten nå to måneder senere (haha).

Forrett: Bøffelmozzarella bakt i parmaskinke. Serveres med rødløkchutney, ruccola salat og reddik.

Hovedrett: Langtidstekt hjorteflatbiff med bringebærsaus, sopp, løk, selleripure, frisk asparges og urtebakte amandinepoteter.

Dessert: Franske oster med frukt og nøttebrød, aprikos puré og valnøtter i portvinsaus.

Brudevalsen

Stian lot Nathalie planlegge mye og bestemme selv, men det var èn ting han gjerne ville bestemme, og det var sangen til brudevalsen. Sangen han valgte var en helt nydelig country sang «Thoug Ones» av Cooper Alan. Den er så vakker og forteller veldig mye om vår historie. Vi vet at vi kommer å være sterke, og holde sammen i gode og onde dager.

Opplevelsen av å være omringet av gjestene i en stor ring med stjerneskudd og klar himmel til den sangen – det var magisk.

Også var jo overraskelsesnummeret til Stian fra meg (bruden) prikken over i-en. Jeg overrasket nemlig brudgommen med en helt egen dans til «Sexy back» av Justin Timberlake. Et tips er å tørre og planlegge et overraskelsesnummer – det var så vellykket og så gøy for gjestene.

♥ Kjolen, dressen og tilbehøret

Drømmekjolen ble funnet tidlig, men siden ingen leverandører i Norge solgte nettopp den kjolen, tok jeg til slutt direkte kontakt med leverandøren som het LuceSposa i Ukraina, og kjøpte den rett av dem.

Sko bestille jeg fra Nelly. Brudebuketten var fra Kildebo blomster i Halden. Makeup ble gjort av venninnen til bruden Mari, og hår ble gjort av Nathalie sin forlover som også er frisør.

Brudekjolen / LuceSposa / Modell Serenity
Brudesløret / LuceSposa 
Brudeskoene / Nelly
Brudebuketten / Kildebo blomster i Halden
Hår og make-up / Mari – Instagram: @marimakemeup / Hår gjort av forlover
Brudgommens dress / Smoking fra Volt
Brudgommens tilbehør / Knapphullsblomst fra Kildeboblomster

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Vi begynte planleggingen i god tid. Nathalie var motoren gjennom hele planleggingen og Stian bygget og ordnet alt. Vi begynte med alle innkjøp og bygging omtrent ett år i forveien.

Vi ønsker å tipse om nettopp det, å begynne i tide. Det er mye man kan starte med tidlig, slik at ukene og dagene inn mot bryllupet blir rolige og hyggelige. Excel-lister med budsjett var til veldig god hjelp for oss.

Våre beste DIY-tips:

 • Lage staffelier selv! Kjøp materialer, pensler og farge – så er du godt i gang!
 • Kjøp brukt! Det finnes så mye fine ting.
 • Velg en rimelig leverandør på alt av trykksaker til vielse, meny og festhefte. Vi valgte via Sverige og sparte flere tusen på det!
 • Lag borddekorasjon selv. Det gikk utrolig smidig og ble fantastisk vakkert! Et godt tips er; snittblomster 3 for 2.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Pinterest, Instagram-kontoer og aviser. Overalt kan man egentlig si!

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Et armbånd fra Lily and Rose 
Morgengave til brudgommen / Klokke fra Tommy Hilfiger 
Bryllupsreise / Venezia, Italia
Gifteringer / Gullfunn

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

At vi fikk drømmereisen til Venezia som vi hadde drømt om – bare oss to. Vi ønsket oss nemlig bidrag til bryllupsreisen.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Helt klart videograf!

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

 1. Planlegg i god tid!
 2. Prøv å lage det meste selv.
 3. Prioriter videograf.
 4. Legg inn morsomme overraskelsesmomenter under middagen.
 5. Legg en god plan etter deres forventninger.

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / Kjole fra LuceSposa / Sko fra Nelly / Slør fra LuceSposa
Brudgommens antrekk / Smoking fra Volt
Hår og make-up / Make-up @Marimakemeup og hår gjort av forlover
Bryllupsplanlegger / Brudeparet planla selv
Fotograf / Christina Aakervik / @fotograf.aakervik / fotografaakervik.no
Videograf / Marion Mossing Foto & Video / @bymarion
Vielsessted / Sarpsborg kirke
Vielsesmusikk / Innmarsj: «You are my sunshine» av Christina Perri og «Here comes the sun» av The Beatles / Salmer: «Å leve det er å elska» / Solosang: «You are the reason» av Calum Scott og «Kärleksvisan» av Sarah Dawn Finer / Utmarsj: «Shut up and Dance» av Walk The Moon
Bryllupslokale / Garder Østgaard
Blomster / Kildebo blomster i Halden
Maten / Garder Østgaard
Kaker / @matter_of_taste_1 
Dekor / Blomsteroppsett laget av Nathalie og forlover. Skilter laget av Stian og Nathalie. Lys fra Ester og Erik. Candybar laget av Nathalie sin mamma. Servietter leid fra Finn.no. Bordnummer leid fra Finn.no. Polaroidkamera kjøpt på Elkjøp. Gjestebok fra Ark. Lyslenker fra Europris og vaser kjøpt brukt.
Invitasjoner / Sweetprintery
Gifteringer / Gullfunn
Transport / Mercedes
Trykksaker / Sweetprintery

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: