Lesernes bryllup: Nyttårsbryllup med Cathrine og Ole

Hvor romantisk er det ikke å avslutte året med en skikkelig bryllupsfest? Ukens brudepar planla en stor fest med familie og venner og gikk inn i det nye året som mann og kone.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Ida Hvattum / @fotografidahvattum / www.idahvattum.no
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Ukentlig henter vi inspirasjon fra Instagram-profilen til ukens brud. Cathrine Heieren Hansen jobber som brudestylist og står bak Instagram-kontoen @cathrineheierenhansen. Dagen før nyttårsaften i 2017 var tiden inne for å stå brud selv og hun giftet seg med sin Ole. Vi har vært så heldig å få høre hele historien fra vielsen i Torsnes kirke til bryllupsfest på Tune Prestegård i Sarpsborg.

Drømmer du om å gifte deg på vinteren? Da får du masse gode tips her!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Cathrine og Ole ♥

Møttes 2. august 2011
Forlovet 26. januar 2016
Gift 30. desember 2017

Koselige meldinger, lange svar, gode klemmer og kyss på pannen er fire gode ting som oppsummerer vårt forhold.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Det hele startet med at Ole sendte meg en venneforespørsel på Facebook der avtalte vi en filmkveld. Den ene filmkvelden endte med å bli til flere filmkvelder. Etter rundt tre måneder med dating dro vi til Krakow på helgetur. På vei hjem spurte han meg om jeg ville være hans.

Hvordan var frieriet?

Frieriet kom veldig uventet hjemme en morgen før vi skulle på jobb. Han hadde kjøpt en rose, gikk ned på kne og spurte om jeg ville gifte meg med han.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Å reise på helgeturer sammen er vi veldig glad i. Får vi til et par turer i året hvor vi kan kose oss på hotell og gå ut å spise, hjelper det masse på et hektisk liv med full jobb og to barn. I hverdagen er vi flinke til å fordele oppgaver, passe på at begge får mulighet til å gjøre ting som gir energi og som gjør oss glad.

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke / Torsnes kirke
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Antall gjester / 70
Invitasjoner / HeyPaperie
Transport / Tesla Model x
Budsjett / 150 000

Vi var så heldig og fikk snø på bryllupsdagen vår. Da vi giftet oss på vinteren er det ekstra hyggelig med vakker, hvit bakgrunn på bildene.

— Brudeparet

♥ Bryllupet

Vi giftet oss i Torsnes kirke da min mann er derfra. Familien hans bor kun et steinkast unna, og derfor falt det seg naturlig for oss å ha vielsen der. Kirken er veldig koselig og ikke så stor, og passet perfekt for oss.

Bryllupet planla jeg (bruden) helt selv, men forhørte meg selvsagt med mannen litt underveis. Han var stort sett enig i mine valg. Bryllupsfesten hadde vi på Tune Prestegård i Sarpsborg – helt nydelige lokaler. Vi hadde til sammen 70 gjester i bryllupet.

Trykksakene bestilte vi fra HeyPaperie og de leverte akkurat det designet vi ønsket.

♥ Vielsen

På vei til selve vielsen var jeg helt rolig og jeg gledet meg masse. Det var ikke før jeg så min far stå utenfor kirken at nervene begynte å komme. Kirken var pyntet av Ina Lindberg i Eucalyptus. Hun hadde også dekorert lokalene på Tune Prestegård i den samme stilen.

Da jeg og min far gikk arm i arm inn i kirken ble Mendelssohn brudemarsj spilt – det var et magisk øyeblikk.

Solosangene i kirken ble utført av solist Annsofi Klevfoss som sang «A moment like this» av Kelly Clarkson og Anders Martin Kolshus Hjelmark som sang «Nerven i min sang» av Ole Paus. På vei ut ble den klassiske «Bruremarsj av Førde» spilt.

Da var vi gift!

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Mendelssohn brudemarsj
  • Solosang: «A moment like this» av Kelly Clarkson og «Nerven i min sang» av Ole Paus
  • Utmarsj: Bruremarsj av Førde

♥ Bryllupsfotografering

Vår fotograf i bryllupet var Ida Hvattum.

Vi var så heldig og fikk snø på vår bryllupsdagen vår. Da vi giftet oss på vinteren er det ekstra hyggelig med vakker, hvit bakgrunn på bildene. Etter vielsen tok vi noen bilder utenfor kirken og deretter kjørte vi til noen fine lokasjoner i Torsnes. På en vakker åker med skog bak fikk vi tatt masse lekre bilder.

Planen var å bruke 1,5 time på fotograferingen, men med tanke på det kalde været fikk det holde med 20 minutter. Etter fotograferingen måtte vi kjøre raskt til huset til Oles foreldre for å varme oss før vi kunne dra videre til selve festen.

Fotograf / Ida Hvattum
Lokasjon / Torsnes

Ta med pledd og jakker dersom dere skal ta bilder ute på vinteren.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Da det var vinter ønsket vi minst mulig farger i dekorasjonene og gikk for en kombinasjon av hvite blomster, eucalyptus og sukkulenter som bordpynt. Dette sto pent dandert sammen med glasskrukker med kubbelys. Rundt om i lokalet var det også plassert ut høye vaser med grener med lys på – dette skapte vinterstemningen inne også.

Med en god toastmaser, skoleken og flere tradisjonelle innslag som kyssing på stolene og under bordet, ble middagen helt perfekt. Etter middagen ble det full fart på dansegulvet med DJ og dans.

Bordkort og meny / HeyPaperie
Bryllupslokalet / Tune Prestegård
Dekorasjoner / Ina Lindberg i Eucalyptus
Bryllupskake / Butterfly
Brudevals / «Den finaste eg veit» av Hellbillies
Maten / Kokkeline

♥ Bryllupslokalet

Tune Prestegård ble vårt endelige valg da vi synes lokalene og atmosfæren der er så fin. Lokalene er veldig fine i seg selv og trengte derfor svært lite pynt.

Vi dekorerte bordene og inngangspartiet med fin pynt og blomster.

♥ Maten og desserten

Vi bestilte mat fra cateringselskapet Kokkeline. Da det var vinter ønsket vi å gå for en «vintermeny» i bryllupet og serverte kremet blomkålsuppe med sprøstekt bacon og urtedryss til forrett, indrefilet av okse til hovedrett og panna cotta til dessert.

Vi var så fornøyd med maten og selskapet!

♥ Brudevalsen

Ole fikk velge sangen vi skulle danse til, og vi danset til «Den finaste eg veit» av Hellbillies. Vi hadde øvd inn noen trinn i forkant, og dansen ble veldig fin og gikk rolig for seg.

♥ Kjolen og tilbehøret

Min bestevenninne og jeg reiste til Krakow på weekendtur for å prøve kjoler. Vi avtalte prøvetimer med flere salonger i forkant av turen og brukte en full dag på det.

Det var ikke før i den siste salongen jeg fant min drømmekjole. Kjolen min var fra merket Anna Kara og modellen het Elsa. Det var en nydelig kjole med blonder på ermene og på ryggen, og stoffet var i silke og chiffon.

Da de kun hadde utstillingsmodellen i butikk, tok de alle målene av meg for å kunne sy en kjole som skulle sitte perfekt. Derfor måtte vi tilbake igjen for tilpassing og henting av kjolen. Jeg ble veldig glad for at vi da hadde vært tidlig ute, slik at de rakk å bli ferdig med kjolen.

Som brudesko gikk jeg for et par enkle, beige pumps. Håret gjorde jeg selv, med hjelp fra min bestevenninne og forlover Stine og min mor. Sminken gjorde Emilie, en kollega av meg på Fem Små Stuer.

Brudekjolen / Anna Kara
Brudebuketten / Ina i Eucalyptus
Hår og makeup / Meg selv og kolleger på Fem Små Stuer
Brudgommens dress / Morris

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Jeg sto for det meste av planleggingen, men forhørte meg med Ole underveis. Vi var stort sett ganske enig i alt. Mitt beste råd når det kommer til planlegging er å starte tidlig, lage en oversikt over inspirasjonen du har funnet og lage en liste med alle gjøremålene.

 

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Jeg hentet all inspirasjon fra Pinterest.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Den aller beste gaven var at dagen ble så mye mer enn vi kunne drømt om!

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Det var veldig deilig å få hjelp til invitasjoner, bordkort og menyer. Da jeg ble gravid ble det plutselig litt mer å fikse!

Bryllupsreisen

Det ble dessverre ikke noen bryllupsreise med en liten nyfødt, men vi har storkost oss på familieferier i etterkant.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Planlegg i god tid.
  2. Lag en collage med all inspirasjonen du har samlet.
  3. Sett opp et budsjett.
  4. Ha en morsom og flink toastmaster.
  5. Åpen bar.

♥ Vår bryllupsliste

Brudekjole / Anna Kara
Brudgommens antrekk / Morris
Hår og makeup / Bruden selv og jentene på Fem små Stuer
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Fotograf / Ida Hvattum / @fotografidahvattum / www.idahvattum.no
Vielsessted / Torsnes kirke
Bryllupslokale / Tune Prestegård
Blomster / Eucalyptus 
Maten / Kokkeline
Kaker / Butterfly
Invitasjoner / HeyPaperie
Transport / Tesla model x

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: