Lesernes bryllup: Personlig og inspirerende bryllup med Veline og Normann

På toppen av Fløyen i Bergen feiret Veline og Normann kjærligheten med familie og venner. Med alt planlagt ned til den minste detalj, både når det gjelder dekor og brudekjole, er det en glede å få dele deres bryllupshistorie.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Fotograf for dagen: Siv-Elin Skoglund, @wideinwonder.sivelin / Second shoot: Lene Tronrud, @throughmylenski og Sharon Berg, @sharonxaron
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Da vi spurte ukens brudepar hva ekteskap betyr for dem, var de tydelig i svaret. Ekteskap for Veline og Normann betyr at man velger hverandre i gode og onde dager og at man er klar for å takle livet sammen.

– Ekteskapet er noe veldig stort og hellig for oss. Å være gift gir oss en dyp trygghet for vår relasjon, forteller brudeparet.

Dette er historien til Veline og Normann!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Veline og Normann ♥

Møttes 7. desember 2020
Forlovet 4. november 2021
Gift 26. februar 2022

Skilsmisse er ikke et alternativ!

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi møttes på en kristen samling for studenter en mandag kveld. Jeg visste litt hvem Normann var fra før, men jeg hadde aldri snakket med ham. Da Normann gikk ut en tur fulgte jeg etter ham for å slå av en prat, det ble vår første samtale. Selv om samtalen kun varte i fem minutter, var definitivt gnistene der.

Hvordan var frieriet?

Det var fantastisk! Normann inviterte meg til en kjæreste-photoshoot på Ulriken, men jeg hadde en liten mistanke om at det kunne være noe mer. Selv om jeg ikke ville tillate meg å tenke det utenkelige.

Mot slutten av shooten fortalte Normann at han skulle hente noe han trodde ville kle meg fint, og han fant frem en rosebukett fra sekken. I tillegg la jeg merke til en liten boks som han tok ut fra sekken og la i baklommen. Jeg ble overveldet, snudde meg rundt og begynte å gråte.

Han kom bort til meg igjen og fortalte meg fine ord, og han sa til meg for første gang at «jeg elsker deg». Så gikk han ned på kne for meg, mens han åpnet boksen med ringen.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi setter av èn kveld i uken til date night, hvor vi velger å prioritere hverandre og kjærligheten. I tillegg fokuserer vi på å ha felles aktiviteter og interesser som trening, fjellturer, lage mat og høre på lydbøker.

En av våre absolutt favoritter er å sette opp projektoren, lage hjemmelaget pizza og sitte på rommet i sengen og se på en film.

Foto: Siv-Elin | Wide in Wonder

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke / Årstad kirke, Bergen
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Antall gjester / 63
Invitasjoner / Selvlaget i Indesign
Transport / Tesla

Ekteskap er veldig stort og hellig for oss. Å være gift gir oss en dyp trygghet for relasjonen vår, og vi vet at vi kan takle det som kommer. Vi har valgt hverandre i gode og onde dager.

— Brudeparet

Vielsen

Vi giftet oss i Årstad kirke i Bergen. Kirken er veldig fin innvendig, derfor valgte vi å ikke pynte den noe ekstra, bortsett fra blomster ved alteret.

Om selve vielsen forteller Normann at han i forkant var veldig, veldig spent. Jeg stelte meg hjemme i kollektivet, sammen med mine forlovere og en stylist. Vi gjorde om stuen til et skikkelig jenterom med speil og sminke. Å ta på seg brudekjolen og tilbehøret var en helt spesiell følelse for meg.

Pappa kom deretter og hentet meg, og kjøreturen til kirken var fylt av spente følelser, men den var også veldig fin. Da vi kom frem var tiden inne – jeg skulle gå inn sammen med pappa til den originale sangen «Bryllupsmarsj» av Felix Mendelssohn.

I kirken fremførte både venner og familie musikalske innslag, som fikk frem en tåre i øyekroken hos både oss og gjestene. Jeg er så takknemlig for alle de fine innslagene.

Utmarsjen…

Til utmarsj valgte vi noe litt utradisjonelt. Mine tre roomies i Bergen ledet sangen «Kjempefest» av Lisa Børud, en stor kristen artist som jeg hørt veldig mye på i barndommen. Jeg ville få frem stemning og glede, og invitere gjestene inn i samme følelser som det vi hadde. Det fikk vi høre i etterkant at vi fikk til!

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Bryllupsmarsj» av Felix Mendelssohn
  • Solosang: «Elskede Jesus» , «Jeg vil gi deg O Herre min lovsang», «Ingen er så trygg i fare» og «Våpendrager»
  • Utmarsj: «Kjempefest» av Lisa Børud

Foto: Siv-Elin | Wide in Wonder

♥ Bryllupsfotografering

Vi hadde en utrolig flink fotograf til å ta bildene våre. Det var samme fotograf som også hadde tatt våre forlovelsesbilder. Etter at vi hadde stått på kirketrappen og tatt bryllupsbilder, satt vi oss i bilen og kjørte til Ulriksbanen.

Der møtte vi våre forlovere og vi tok banen opp til toppen av Ulriken. På turen opp hadde jeg mine fem verste (og beste) minutter i livet, fordi det var så (!) sterk vind. Heldigvis gikk gondol-turen fint, og vi tok bilder i stiv kuling på toppen av fjellet.

En second shoot…

For å også få bilder i fint vær, bestemte vi oss for å ha en second shoot i august. Det var en positiv opplevelse å ha en fotografering til, da var vi nemlig enda mer trygge foran kamera og vi hadde ikke følelsene og adrenalinet fra bryllupsdagen.

Vi koste oss masse og hadde en veldig fin stund. Jeg kjøpte blomster på Mestergrønn og satt sammen en bukett og knapphullsblomst selv. Fotografen vi hadde da var Lene Tronrud (@throughmylenski) og Sharon Berg (@sharonxaron).

Fotograf / Siv-Elin Skoglund / @wideinwonder.sivelin
Fotograf second shoot / Lene Tronrud (@throughmylenski) og Sharon Berg (@sharonxaron)
Lokasjon / Kirketrappen og Ulriken

Noe vi kjente som veldig betryggende var at vi hadde tatt bilder med bryllupsfotografen tidligere. Dette gjorde at samspillet mellom oss og fotografen ble mer naturlig og vi hadde en mer avslappet stund sammen.

Brudeparet

Foto: Siv-Elin | Wide in Wonder

♥ Bryllupsfesten

Etter vielsen og photoshooten, kjørte vi til toppen av Fløyen. Gjestene var allerede i lokalet da vi kom, og de sto i gangen og oppover trappen til andre etasje og ga applaus da vi kom inn. Det var utrolig gøy og vi jublet masse.

Under middagen ble det et helt magisk lys på himmelen. Hele himmelen ble rosa og utsikten ble så vakker. Både gjestene og vi ble overveldet av det fantastiske skaperverket.

Både jeg og Normann har familie og venner som er glad i å tale, så det ble mange, fine taler i løpet av kvelden. Det var også andre innslag, blant annet en strålende opptreden av Normanns kompiser med min bror på piano. De hadde laget en sang til oss og sang den med full hals.

Det kom også besøk av ABBA, eller i hvert fall noen som likte å tro de var ABBA. Det var mye latter og god stemning.

♥ Dekorasjonene

Jeg hadde tre ord jeg tok utgangspunkt i da vi planla uttrykket til bryllupet, det var: Enkelt, rent og stilig. Dette var i bakhodet i alle avgjørelser. Fargepalettene i bryllupet var hvitt, sort og gull.

Vi dro opp dagen før bryllupet for å pynte lokalet. Lokalet var nydelig i seg selv, derfor trengte vi ikke så mye dekor annet enn på bordene. Bordene var runde, dekket med hvit duk, hvitt service og hvite tøyservietter. Vi pyntet med lysestaker i forskjellig høyder, kubbelys, vaser med blomster og lave glass med stoff fra den redesignede brudekjolen min.

Blomstene jeg brukte til pynt var hvite tulipaner og lisianthus. Vi ville ikke kjøpe bukett til hvert bord, da dette er veldig dyrt, derfor bestilte jeg en mengde med hvite tulipaner og lisianthus.

Menykortene lagde jeg selv via programmet Indesign. De hadde en enkel og ren look. For å sette et personlig preg på dem, festet vi en bit av stoffet fra brudekjolen med en gullbinders. Bordkortene var enkle, hvite og hadde gullkant. De ble kjøpt på Søstrene Grene og vi skrev på de selv med en gulltusj.

Bordkort og meny / Egendesignet i Indesign
Bryllupslokalet / Fløien Folkerestaurant
Dekorasjoner / Vi pyntet med lysestaker i forskjellig høyder, kubbelys, vaser med blomster og lave glass med stoff fra den redesignede brudekjolen til mamma. 
Bryllupskake / En bekjent som lager bryllupskaker
Brudevals / «I Love You for Sentimentel Reasons» av Linda Ronstadt 
Maten / Fløien Folkerestaurant

Da jeg valgte å redesigne brudekjolen til mamma hadde jeg mye stoff til overs. Dette ville jeg bruke til pynt. Stoffet er i en kald hvitfarge med litt perleskimmer. Det ser elegant ut og passet godt inn med de andre fargepalettene.

— Brudeparet

Foto: Siv-Elin | Wide in Wonder

Bryllupslokalet

Vi hadde festen vår på Bergens perle, Fløyen, og i lokalene til Fløien Folkerestaurant. Vi hadde festen i øverste etasje, hvor det er vinduer rundt hele lokalet og panoramautsikt over Bergen. Min familie har ikke vært så mye i Bergen, derfor var det ekstra gøy å kunne ta dem med til Fløyen og gi dem en majestetisk opplevelse.

Maten og desserten

Vi hadde treretters meny med skalldyrkremsuppe til forrett, indrefilet av okse med sesongens grønnsaker, ovnsbakte poteter og kremet soppsaus til hovedrett, og konfektkake med bringebær, bringebærcoulis, vaniljeis og krokan til dessert.

Det var fantastiske retter og veldig bra levert av restauranten.

Brudevalsen

Vi danset til «I Love You for Sentimentel Reasons» av Linda Ronstadt. Det ble veldig fint til tross for litt klumsete trinn da det å øve til dans var ganske langt nede på prioriteringslisten når vi kun hadde fire måneder på oss til å planlegge.

Gjestene sto rundt oss, og etter dansen sang alle gjestene velsignelsen over oss, som er en kristen sang om at Gud må velsigne og beskytte oss. Det var en veldig fin opplevelse.

Etterpå gikk gjestene utenfor lokalet med fakler og stjerneskudd. Deretter kom vi løpende ut og gjestene jublet oss av gårde.

Foto: Siv-Elin | Wide in Wonder

♥ Brudekjolen

Jeg har alltid drømt om å kunne gifte meg i mamma sin brudekjole. Det handler nok mye om at mine foreldre er skilt, og det har vært veldig vanskelig for meg. Brudekjolen blir da en påminner om at de en gang var gift.

Kjolen var opprinnelig en 90-talls kjole med store tulipanarmer, sløyfe og et stort prinsesse skjørt. Personlig liker jeg ikke denne søte stilen. Jeg liker en stil som er stram, enkel og med litt spesielle detaljer. Men jeg elsket tulipanarmene, og beholdt disse!

Jeg tegnet kjolen med et «slimt» skjørt, en utvidelse av den åpne ryggen og endret midje. Jeg tok vekk sløyfene, men sparte på perlene som var festet langs halsen og den åpne ryggen.

For meg var det fint og rørende å kunne redesigne kjolen og forvandle den om til min. Det vet jeg at det var for mamma også, da hun brukte dette som en rød tråd i talen sin.

Her kan du se litt av prosessen fra brudens Instagram.

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

♥ Tilbehøret

Gjennom et butikkvindu fant jeg drømmeskoene mine i gull (!). Disse har jeg også brukt til flere anledninger etter bryllupet også, og jeg elsker at jeg kan fortsette å bruke dem.

Sløret fikk jeg kjøpt hos Judy Hansens brudesalong i Kristiansand. Jeg falt pladask for sløret! Det var rett og slett helt meningen at det skulle bli akkurat det sløret.

Jeg har fått flere spørsmål om sløret mitt og hvor det er kjøpt og om folk kan kjøpe det eller leie det av meg. Jeg har bestemt meg for at jeg verken skal selge kjolen eller sløret. Hadde mamma solgt kjolen sin hadde jeg ikke hatt denne muligheten.

Som smykker gikk jeg for noen lekre perleøredobber og et gullarmbånd.

♥ Brudgommens antrekk

Normann gikk i sort smoking fra Dressmann med hvit skjorte, hvit sløyfe og sorte lakksko. Smokingen hadde spisse slag, og han hadde en plissert skjorte. Lakkskoene er fra merket Lloyd. Lommetørkelet lagde vi av stoffet fra kjolen min, og vi begge syntes det var gøy at han kunne ha en del av kjolen min som en del av sitt antrekk. Han brukte mansjettknapper i gull, og hadde en knappehullblomst som matchet min bukett.

♥ Hår og makeup

Seline Bjørseth Hauge (@stylingspotno) kom til leiligheten min midt i sentrum på bryllupsdagen og fikset håret mitt og la sminken. Jeg ble veldig fornøyd med sminken og håret. Sminken ble så naturlig og fin. Jeg synes jeg lignet på meg selv, og jeg følte meg ikke oversminket. Håret ble eksakt som jeg hadde tenkt, da jeg ville ha det ganske rent og enkelt, men samtidig stilig. Jeg hadde vært på en prøvetime hos henne cirka en mnd før bryllupet, for å teste hvordan jeg ville ha det.

Brudekjolen / Redesignet brudekjole fra brudens mor
Brudesløret / Judy Hansens brudesalong i Kristiansand
Brudeskoene / Högl
Brudebuketten / Bestilt fra Interflora
Hår og makeup / Seline Bjørseth Hauge / @stylingspotno
Brudgommens dress / Dressmann

Foto: Bryllupsfotograf Lenski

Hvordan var dere bryllupsplanlegging?

Vi hadde fire måneder på å planlegge bryllupet. Vi er begge effektive, og er gode på ulike områder. Normann var veldig flink til å sende mail, kommunisere og han hadde en utrolig tålmodighet til å undersøke og finne gode priser og avtaler.

Jeg sto mye for det kreative, innkjøp og kommunikasjon med gjestene. Ellers planla vi mye felles og tok beslutningene sammen. Vi var et godt team, og vi tullet med hverandre flere ganger om vi rett og slett skulle bli profesjonelle bryllupsplanleggere. Jeg hadde ikke greid dette alene, så jeg er veldig takknemlig for at Normann var så involvert og tok ansvar.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

For det meste Pinterest, magasiner, Instagram og andres bryllup. Mye av inspirasjonen kom også fra min lidenskap for klær, mote og bilder.

En av dem jeg ofte har hentet inspirasjon fra er prinsesse Diana. Hun er mitt «stil-ikon», og hun påvirker hvordan jeg kler meg. Dette passet veldig bra med at mammas kjole er inspirert av Dianas brudekjole, og bærer preg av det. Jeg har gjort den mer minimalistisk og stivere i stilen, men bevart puffermene. Jeg håper Diana hadde likt kjolen!

Foto: Bryllupsfotograf Lenski

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Morgengave til bruden/ Smykke med diamant
Morgengave til brudgommen / Smykke med gull-kors
Bryllupsreise / Skiathos, Hellas
Gifteringer / diamanter.no

Foto: Bryllupsfotograf Lenski

Det var et magisk øyeblikk å pynte bryllupslokalet. Jeg hadde sommerfugler i magen og nøyt tiden. Atmosfæren var så fin og jeg gledet meg enormt til den store dagen.

Brudeparet

Hva ga dere hverandre i morgengave?

Jeg ga Normann et smykke med gull-kors. Han ga meg et diamantsmykke. Begge var veldig fornøyde med morgengavene, og vi bruker smykkene daglig.

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi fikk veldig mange fine gaver, men skal vi trekke frem én så blir det sengen. Dette måtte kjøpes inn uansett, så vi var veldig heldig som fikk dette som gave.

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Vi kunne gjerne hatt bedre tid til selve planleggingen, da det ble mye stress og sene kvelder til tider. Jeg hadde et ønske om å ha god tid til å planlegge og å kunne nyte den tiden, men det ble litt knapt når vi kun hadde fire måneder. Tross dette fikk vi gjort det vi skulle, og vi er veldig fornøyd med dagen vår.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Ringene, for dem skal vi ha livet ut.

Foto: Bryllupsfotograf Lenski

Bryllupsreisen

Vi reiste på bryllupsreise til Skiathos. Vi fikk anbefalt dette stedet, og det var der «Mamma Mia» ble spilt inn, så det var litt ekstra stas. Bryllupsreisen la vi til sommerferien og det var vi veldig glad for.

Våre fem beste tips til kommende brudepar

  1. Kjøp blomster selv og lag egne buketter. Mye å spare her!
  2. Snakk godt sammen om hvordan dere ønsker å prioritere pengebruken. Ikke ta dyre valg bare fordi dere tenker at andre forventer det.
  3. Skriv talen i god tid! Ikke ødelegg siste natt som ugift med å skrive en skippertak-tale.
  4. Til brudgommen: Ha en ekstra skjorte til skift tilgjengelig.
  5. Ha en generalprøve i kirken hvor alle parter vet oppgavene sine. Forlovere bør også være med.

Foto: Bryllupsfotograf Lenski

♥ Vår bryllupsliste

Kjolen og skoene / Redesign av morens brudekjole / Högl
Brudgommens antrekk / Dressmann 
Hår og make-up / Seline Bjørseth Hauge / @stylingspotno
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Fotograf / Siv-Elin Skoglund / @wideinwonder.sivelin
Fotograf til second shoot / Lene Tronrud, @throughmylenski og Sharon Berg, @sharonxaron
Vielsessted / Årstad kirke i Bergen
Bryllupslokale / Fløien Folkerestaurant
Blomster / Interflora
Maten / Fløien Folkerestaurant
Kaker / Bekjent av brudeparet
Invitasjoner / Egenlaget
Gifteringer / diamant.no
Transport / Tesla
Trykksaker / Egenlaget i Indesign

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: