Lesernes bryllup: Romantisk bryllup i Arendal med Ingrid Elise og Theodor

Med en drøm om et sommerlig bryllup, ble dagen akkurat slik Ingrid Elise og Theodor hadde drømt om. Omringet av nære venner og familie feiret de kjærligheten i vakre Arendal.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Johannes S. Ekrem / @crookedgrinds
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Ukens brudepar hadde visst hvem hverandre var i hele fire år før de skjønte at de hadde et ekstra godt øye til hverandre. Med lidenskap for musikk begge to var det nettopp det som bragte de sammen. Da sier det vel seg selv at bryllupet var fullt av musikalske overraskelsesmomenter, hvor selveste bruden også overrasket brudgommen med sang.

Med et nydelig dekket bord i et lokale i Arendal, nydelig vær og et dansegulv og en scene som kokte, gikk drømmen om det perfekte bryllupet i oppfyllelse for brudeparet.

Dette er historien til Ingrid Elise og Theodor!

Vår kjærlighetshistorie

♥ Ingrid Elise og Theodor ♥

Møttes i 2016
Forlovet 6. august 2021
Gift 30. juli 2022

Forholdet vårt er preget av humor og latter. Vi er hverandres beste venner og har et sterkt ønske om at den andre skal ha det bra.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Gjennom felles venner har vi visst hvem hverandre var siden 2016. Det var likevel ikke før i 2020 hvor vi ble ordentlig kjent. Vi bestemte oss for å starte et prosjekt sammen, da begge driver med musikk, og det var med det kjærligheten blomstret. Siden det har det vært oss to.

Hvordan var frieriet?

Theodor fridde til meg på Bergen festning like før vi skulle på kino. Det ble selvsagt et ja, og ingen av oss husker vel hvilken kinofilm vi så den dagen.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Vi bruker generelt mye tid sammen. Det å lage mat sammen og lage musikk sammen synes vi er veldig hyggelig, men vi liker også å se på en serie og slappe av hjemme.

Foto: Johannes S. Ekrem

♥ Våre bryllupsdetaljer

Kirke / Hisøy kirke
Bryllupsplanlegger / Brudeparet
Antall gjester / 125
Invitasjoner / Eget design
Transport / Triumph Herald 1200 lånt av Arvid Johannessen

Vielsen

Selve vielsen var noe vi begge to så veldig frem til, og den ble så fin og rørende. Vi giftet oss i Arendal og i Hisøy kirke. Theodor var på plass i kirken fra gjestene begynte å komme, mens jeg kom litt senere. Før det hele skulle starte fikk jeg et lite pust i bakken og en klem av mamma da hun skulle overrekke brudebuketten til meg og knapphullsblomsten til pappa. Det var et så fint øyeblikk.

I det jeg gikk inn i kirken sammen med pappa ble sangen «Soul Mate» spilt. Jeg holdt blikket mitt festet på Theodor hele veien opp midtgangen.

Presten som viet oss kjenner vi fra før og at det var nettopp han som viet oss gjorde vielsen ekstra spesiell. Talen hans traff oss rett i hjertet og vi kommer til å ta vare på ordene han gav oss for alltid.

Etter ekteskapsløftene hadde vi bestemt oss for å si noe mer til hverandre. Vi hadde begge to skrevet ned noen ekstra ord ti hverandre som vi leste opp etterpå. Dette ble en utrolig fin seanse.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: Soul Mate av Flora cash
  • Fellessanger: Hyll deg, Frelser og forsoner, Goodness of God
  • Solosang: Love Never Fails av Brandon Heath
  • Utmarsj: This Is Heaven av Nick Jonas

Vi knotet litt med ringene, eller rettere sagt; jeg fikk ikke på ringen til Theodor uten litt makt. Men dette var bare humor og vi følte at det gjenspeilet oss. Gjestene lo og vi lo!

— Brudeparet

♥ Bryllupsfotografering

Fotografen vi valgte var kjæresten til Theodors søster, og han fulgte oss fra morgen til kveld og fanget alle øyeblikkene og stemningen. At vi kjente fotografen fra før gjorde bryllupsbildene enda mer avslappet og det ble en gøy seanse å ta bilder. Vi hadde også hatt en testfotografering noen måneder i forkant slik at vi ble litt vant med settingen.

Portrettbildene ble tatt på to forskjellige steder i nærheten av kirken. Uken før bryllupet kjørte vi litt rundt og lette etter lokasjoner hvor vi kunne fotografere slik at vi fikk det vi hadde sett for oss.

Vi hadde også videograf i bryllupet – dette er vi så glad for. Det er hyggelig å se tilbake på og kjenne på alle de gode følelsene den dagen ga oss igjen.

Fotograf / Johannes S. Ekrem / @crookedgrinds
Videograf / Ottar Jenssen 
Lokasjon / Områder rundt kirken

Velg en fotograf som forstår hva dere ønsker og som dere har god kjemi med. Da slapper man mer av på dagen og på selve bildene.

Brudeparet

♥ Bryllupsfesten

Vi ønsket en avslappet stemning og en sensommer vibe over bryllupet vårt. Det følte vi at det virkelig ble. Et vennepar av oss var toastmastere og de bidro til en lett og ledig stemning.

I tillegg var det mange fine, artige og underholdende taler fra forlovere, foreldre og besteforeldre. Mine venninner hadde blant annet laget en video med masse klipp som de viste frem, noen andre venninner hadde laget en «roast» som handlet om meg og Theodor som par. Theodors forlovere hadde laget en rap om han som var veldig artig og underholdende.

Etter min tale til Theodor hadde jeg skrevet en sang til han som en overraskelse. Hans bror og forlover spilte gitar, og det ble skikkelig fint.

♥ Dekorasjonene

Bordene holdt vi helt klassiske og hvite, men med et lite hint av fargene jeg hadde i brudebuketten. På bordene sto det vaser i ulike størrelser og kronelys i samme farge som sløyfen på serviettene.

Bordkort og meny designet vi selv og sendte til trykk og festet dem sammen med en gullhjertet binders. Terrassen utenfor hadde vi pyntet med hagemøbler, blomster og lyslenker.

Bordkort og meny / Designet selv
Bryllupslokalet / Metodistkirken i Arendal
Dekorasjoner / Vaser, blomster, kronelys og lyslenker
Bryllupskake / White Chocolatecake levert av Microbakeriet 
Brudevals / How Sweet It Is (To Be Loved By You) av James Taylor
Maten / Grillbuffet til hovedrett, sjokolademousse til dessert, kakebord og snacks

Alle fargene som jeg hadde i buketten og som var i knapphullsblomstene gikk igjen i dekorasjonen på bordene.

— Brudeparet

♥ Bryllupslokalet

Metodistkirken i Arendal var et fint lokale for oss hvor det var plass til alle de 125 gjestene i bryllupet. Vi brukte en del tid på både opprigg og nedrigg for å få lokalet slik vi ville, men det var absolutt verdt det og vi fikk masse god hjelp av familie og venner.

♥ Maten og desserten

Vi hadde grillbuffet. Det var en venn av Theodors familie som sto for en del av matlagingen og grillingen på selve dagen. I tillegg hadde våre foreldre laget en god del i forkant.

Dette gjorde at budsjettet på mat ble en del rimeligere enn det vi trodde og maten ble så utrolig god. Det var et perfekt sommerbord med forskjellig kjøtt, salater, focaccia og annet tilbehør.

Til dessert laget Theodors pappa hjemmelaget sjokolademousse med bringebærkollig til alle gjestene.

♥ Bryllupskaken

Bryllupskaken ble laget hos et lokalt bakeri Microbakeriet og var en tre etasjes «White Chocolatecake» med ulike sjokoladekremer.

♥ Brudevalsen

Brudevalsen danset vi til sangen «How Sweet It Is (To Be Loved By You)» av James Taylor, som ble fremført av bandet vi hadde med oss. Vi ønsket ikke at brudevalsen skulle være for stiv eller innøvd, derfor gjorde vi det som falt oss inn der og da, og fikk etter hvert gjestene med i dansen.

Brudevalsen ble starten på en perfekt kveld på dansegulvet!

Midt oppi dansingen ble Theodor hentet opp av sine to barndomsvenninner på scenen og de sang hele Jan Teigens medley som de har sunget på x antall bilturer opp igjennom. Det var helt fantastisk, og resten av gjestene sang med.

♥ Kjolen og tilbehøret

Brudekjolen min fant jeg hos White by Green i Oslo. Merket var Anna Kara og kjolen het Coco. Jeg hadde lett etter en enkel og elegant kjole, gjerne litt «flowy», med noen gøyale detaljer. Med den høye splitten, dype halsen og ballongarmene ble det min drømmekjole.

Sløret jeg valgte var i samme materiale som kjolen og falt helt nydelig langs kjolen. Som annet tilbehør hadde jeg perleøredobber fra Maison Sabben og brudesko fra Lulus, som jeg bestilte på nettsiden deres.

Når det kom til håret ønsket jeg meg en lav og enkel knute i nakken. Makeupen ønsket jeg enkel, men samtidig litt ekstra. Det resulterte i en naturlig base, men med en nydelige øyenskygge som passet resten av looken.

Brudebuketten bestod av hvit, rosa og en ferskenfarget palett, med et hint av blått som sørget for at den fikk et lite pop.

Brudekjolen / White by Green / Merke: Anna Kara
Brudesløret / White by Green
Brudeskoene / Lulus
Brudebuketten / Sissel Bjerga i Kreativ Blomsterdesign Interflora
Hår og makeup / Rita Røisland hos Komponisten Kristiansand
Brudgommens dress / Bertoni

Hvor lang tid brukte dere på bryllupsplanleggingen?

Vi var ansvarlig for planleggingen begge to. Alt fra planleggingen av selve dagen, farger og detaljer var avgjørelser vi tok sammen. Selv om jeg (bruden) fikk lov til å bestemme litt mernår det kom til fargepalettene. Theodor er også glad i å planlegge, og er veldig flink til det, og for en ubesluttsom sjel som meg, var det deilig å være to om å ta beslutninger.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet mye inspirasjon fra Pinterest og Instagram.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Roma
Gifteringer / Mestergull Markens Kristiansand

Sminken ønsket jeg at skulle være så naturlig som mulig, samtidig som jeg ønsket litt ekstra. Det resulterte i en ganske naturlig base, men med en nydelig øyenskygge som passet til resten av looken.

Brudeparet

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi fikk hele bryllupet i gave av våre foreldre. Vi vet hvor heldige vi er, og vi er så utrolig takknemlig!

Er det noe dere skulle ønske dere gjorde annerledes under planleggingen og på selve dagen?

Vi skulle ønske at vi fikk mulighet til å slappe av litt mer kvelden før bryllupet. Ting tok lenger tid enn planlagt og det var mye som skulle rigges den dagen.

I tillegg er vi to detaljorienterte mennesker, så det å gi fra seg ansvaret til andre synes vi var vanskelig. Det å gi litt slipp og la andre som ønsker å hjelpe til få lov til det, det er egentlig ganske lurt. Men vi vet hvor vanskelig det er.

Hva er dere ekstra glad for at dere fokuserte på/hadde ekstra budsjett til?

Det var absolutt verdt det å ha videograf i bryllupet!

Bryllupsreisen

Vi reiste noen dager til Roma etter bryllupet og bodde i en nydelig studioleilighet vi fant på Airbnb. Det var noen deilige dager hvor vi vandret gatelangs i Roma, vi var innom kjente plasser og spiste god mat.

Våre 5 beste tips til kommende brudepar

  1. Gjør dagen til deres, og la den representere hvem dere er.
  2. Tenk over hva som er viktig for dere, og hva dere ønsker at dagen skal være!
  3. Kos dere med planleggingen, selv om det ikke alltid er like koselig.
  4. Husk at til syvende og sist handler alt om å feire kjærligheten mellom dere to.
  5. Slapp av og nyt dagen når den er der. Da får du ikke gjort noe uansett!

♥ Vår bryllupsliste

Kirke/seremonisted: Hisøy kirke
Bryllupslokalet: Metodistkirken Arendal
Bryllupsplanlegger: Brudeparet
Trykksaker: Eget design
Antall gjester: 125
Blomsterleverandør: Kreativ Blomsterdesign Interflora
Transport: TRIUMPH HERALD 1200 lånt av Arvid Johannessen
Fotograf: Johannes S. Ekrem / @crookedgrinds
Videograf: Ottar Jenssen 
Maten: Grillbuffet til hovedrett, sjokolademousse til dessert, kakebord og snacks
Brudevals (sangen):  How Sweet It Is (To Be Loved By You) – James Taylor
Bryllupskake: White Chocolatecake levert av Microbakeriet
Brudekjole: White by Green / @whitebygreen
Slør: White by Green / @whitebygreen
Brudebuketten: Sissel Bjerga, Kreativ Blomsterdesign Interflora
Brudesko: Lulus
Hår og makeup: Rita Røisland, Komponisten Kristiansand
Brudgommens dress: Bertoni
Bryllupsreise: Roma, Italia
Gifteringer: Mestergull Markens Kristiansand
Den beste bryllupsgaven: Bryllupet – vi fikk det av våre foreldre
Annet: Ettersom brudgommen jobber som musiker, hadde vi et fantastisk band både i vielsen og gjennom hele kvelden bestående av musikervenner som gjorde dagen magisk. Vi var også så heldige å få sponset lyd og lys fra Pa-systemer som leverte en fantastisk lydpakke.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: