Lesernes Bryllup: Skjærgårdsbryllup på hytta

Ingenting blir vel mer romantisk enn å ha vielsen på samme sted som frieriet, eller hva? Bli med på bryllup på hytta til bruden hvor Emma og Alexander hadde sin drømmedag med 80 gjester!

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Camilla Andersen / @millifoto_wedding
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

I årets Ditt Bryllup-magasin, som du kan kan kjøpe her, har vi intervjuet flere brudepar. Blant annet har vi pratet med Emma og Alexander som har delt sin bryllupshistorie med oss. De hadde bryllup på hytta til Emma i fjor sommer, og mer personlig skjærgårdsbryllup skal du lete lenge etter! Her er en liten smakebit på historier du kan lese om i årets magasin.

Hvordan begynte deres kjærlighetshistorie?

Emma skulle være «wingwoman» for en venninne på et studentarrangement i 2011. Det hele endte med at Emma selv fant den rette den kvelden, nemlig Alexander.

Hvordan var frieriet?

Det var en vindstille sommermorgen på hytta til Emma. Vi tok med oss frokosten ut på svaberget og der fridde Alexander.

Fortell litt om selve bryllupet?

Vi var så heldig å få ha bryllupet på hytta til brudens foreldre, som ligger på en holme i Bamble/Kragerø-skjærgården. Gjestene ble hentet med ferge i Langesund og ble tatt med på en liten båttur før de kom ut på holmen hvor selve bryllupet skulle være. På båten var det musikk og det ble servert forfriskninger. Da gjestene kom ut på holmen til oss var det tid for vielse. Bryllupsmiddagen hadde vi i et stort, hvitt telt utenfor hytta og der var også festen.

Fortell om vielsen?

Vi hadde vielsen ute på svaberget, samme sted som Alexander fridde. I midten var det en liten stripe med gress som dannet en naturlig midtgang for Emma. Vi hadde en borgerlig vielse og det var varaordføreren i Bamble kommune som var vigsler. Emma gikk ned midtgangen til ”Can’t Help Falling In Love” av Elvis Presley. En veldig god venn av oss spilte keyboard til alle sangene under vielsen og den ene forloveren til Alexander sang. Dette gjorde vielsen veldig personlig og nær for oss.

Omgivelsene med svaberg, sjø og holmer var dekorasjon nok i seg selv, så vi hadde ingen dekorering til vielsen. Kun friske blomsterblader som ble kastet over oss ved utgangen.

I gifteringene våre står det: ”Der du er, vil jeg også være”.

Brudeparet

Hvordan var logistikken rundt å arrangere bryllup på hytta?

Bryllupet var på en holme uten innlagt vann og strøm. Det sørget for at vi hadde nok å gjøre ukene i forveien. Vi rigget til alt selv de siste dagene før bryllupet, med hjelp av nærmeste familie og venner. Vi leide inn alt fra telt til stoler, gulv, bord, tallerkener og bestikk, lyd- og lysanlegg, festivaltoaletter, kokker og servitører. Alt ble fraktet til hytta med en lekter med kran, når det er snakk om bryllup kan virkelig alt løses!

Fortell litt om borddekkingen og trykksakene?

Bordkort og menykort var fra Søstrene Grene. Mamma skrev bordkortene for hånd. Vi printet ut menyen fra PC selv og limte den på menykortene. Rundt disse knyttet vi små sløyfer. Som dekorering gikk vi for blomster i farger som var moderne, enkle og i en markblomst-aktig stil. Vasene til blomstene og telysholdere var gamle kombucha-flasker og syltetøyglass som vi hadde spart på i et års tid i forveien. Det var en stor jobb å fjerne etiketten og limet på alle disse glassene, men det ga bordet veldig sjarm og vi sparte noen kroner på det.

Vasene til blomstene og telysholdere var gamle kombucha-flasker og syltetøyglass som vi, foreldrene våre og noen venner hadde spart på i et års tid i forveien.

Hvordan var bryllupsfesten?

Etter bryllupsmiddagen var det tid for fest i teltet. Broren til en av Emmas forlovere var DJ og hadde tatt med seg en kompis som lagde drinker for oss. Vi hadde bedt alle gjestene sende oss den sangen som fikk dem ut på dansegulvet, før vi sendte spillelisten videre til DJ-en. Smart tips for å få dansegulvet til å ta av!

Fortell litt om bryllupskaken!

Mamma bakte flere nøttebunnkaker med krem og masse friske bær, som ble dandert på et kakestativ. Det ble skikkelig vellykket. All kaken forsvant!

Danset dere brudevals?

Brudevalsen tok vi ute på brygga i solnedgangen. Her delte vi ut stjerneskudd og telys i syltetøyglass til gjestene, som stod i en sirkel rundt oss. Vi hadde ikke øvd en eneste gang, så det ble en god gammeldags stilledans. Men det gjorde ingen ting. Vi danset til “Perfect” av Ed Sheeran.

Vi ba alle gjestene sende oss den sangen som fikk dem ut på dansegulvet. Smart tips for å få dansegulvet til å ta av!

Brudeparet

Fortell litt om antrekket til bruden

Emma hadde på seg en brudekjole fra Eva Lendel, i modellen Jess. Den ble kjøpt hos White by Green i Oslo. Brudebuketten var fra Harbitz Blomster. Brudeskoene var klassiske, beige pumps med spiss tå og blokkhel fra Høgl. Solbrillene var fra Lapima.

Emma hadde tatt et sminkekurs hos Gimle Parfymeri og sminket seg selv på bryllupsdagen. Frisøren fra salongen Klippen over I-en, kom ut på holmen hvor hun ordnet Emma og forloverne på håret.

Fortell litt om antrekket til brudgommen?

Alexander brukte smokingen han har hatt i mange år. Smokingskoene var fra Oscar Jacobson, og sløyfe og bukseseler fra Ferner Jacobsen. Smokingskjorten var fra Stenströms og solbriller fra Oliver Peoples.

Hvordan var planlegging for å ha bryllup på hytta?

Vi gjorde alt av bryllupsplanleggingen selv. Det var en ekstra stor jobb når vi arrangerte det på et sted uten innlagt vann og strøm, og hvor alt må fraktes ut med båt. Vårt beste tips er å starte tidlig, både med innkjøp og planlegging!

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet inspirasjon fra Instagram, Pinterest, bryllupsbilder fra andre fotografer og bryllup som vi selv har vært i.

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

Den beste gaven var å samle alle vennene våre og lage tidenes fest. Vi ble virkelig tatt på senga av hvor overveldende det var, og det ble mye bedre enn vi hadde turt å håpe på!

Hva er dere mest glad for at dere la ekstra vekt på?

Definitivt fotograf! Det er èn dag – den går altfor fort, men bildene varer evig.

Hvor gikk bryllupsreisen?

Vi var i Peru, Cuba og Turks- og Caicosøyene.

5 tips til kommende brudepar

  1. Velg det som er viktig for dere – ikke det alle andre forventer eller mener.
  2. Invester i en dyktig fotograf og ha first look-fotografering før vielsen.
  3. Lag en detaljert kjøreplan med alle gjøremål – både stort og smått.
  4. Hvis dere er opptatt av at det skal bli en skikkelig fest – inviter masse venner fremfor familie du sjeldent ser.
  5. Spør om hjelp til å rigge og fikse ting på forhånd fra venner, særlig når du organiserer det selv. Du ville gjort det samme for dine venner!

Vår bryllupsliste

Seremonisted / På svaberget på en holme i Bamble/Kragerø-skjærgården

Bryllupslokalet /Telt ved vannkanten på samme holme

Trykksaker / Søstrene Grene og selvlaget

Antall gjester / 80

Blomsterleverandør / Harbitz Blomster

Transport / M/S Dikkon

Fotograf / Camilla Andersen / @millifoto_wedding / www.millifoto.no

Maten / Kreativ Catering

Brudekjole /Eva Lendel via White by Green i Oslo

Slør / White by Green

Brudesko / Høgl

Hår / Klippen over I-en i Langesund

Gifteringer / Klassiske gifteringer i gull fra Thune

Bryllupsreise / Peru, Cuba og Turks- og Caicosøyene

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: