Lesernes bryllup: Trine-Lise og Daniels bohemske bryllup

Se for deg en romantisk låve pyntet med pampas, strålamper og harmoniske linstoffer, mikset med stilrene Tolix-stoler. Denne magiske atmosfæren får du lese om og inspireres av i vår faste spalte - Lesernes Bryllup.

Tekst: Hanna Roen Olsen Foto: Jarran Flokkmann / @flokkmannphotography / www.jarranflokkmannfoto.no
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Trine-Lise og Daniel drømte om et avslappet bryllup som skulle gjenspeile dem. Bryllupet fant sted på vakre Holm Gård i Holmsbu med utsikt over Drammensfjorden.

– Vi ønsket dekorasjoner i varme toner for å gjenspeile den avslappende stemningen vi ønsket. Jeg sa til stylisten at jeg ønsket «More is more, but delicate» –  og hun traff spot on, forteller bruden. 

Det som karakteriserer et bohemsk bryllup er at dekorasjoner og antrekk skal gi en følelse av frihet og harmoni. Og hva gir vel ikke mer følelse av harmoni enn å ha vielsen i en eng omringet av dekorasjoner som pampas, tørkede blomster og vintage-tepper?

For deg som drømmer om et bohemsk bryllup enten nå eller senere, bli inspirert av bryllupet til Trine-Lise og Daniel.

Vår kjærlighetshistorie

♥ Trine-Lise og Daniel ♥

Møttes sensommeren 2009
Forlovet 3. oktober 2016
Gift 27. august 2022

Vi er gode på å være rause mot hverandre når det kommer til alenetid i småbarnshverdagen. Samtidig som vi setter av tid til de fine stundene sammen som familie.

— Brudeparet

Hvor begynte kjærlighetshistorien deres?

Vi møttes sensommeren 2009 på mitt stamsted i hjembyen. Blikkene våre møttes opp til flere ganger den kvelden og til slutt tok vi initiativet til å hilse på hverandre. Vi merket fort at det var kjemi og avtalte en date allerede uken etter. Plutselig bodde jeg hos han, og bare seks måneder etterpå flyttet vi sammen.

Hvordan var frieriet?

Daniel fridde til meg på bursdagen min. Jeg hadde jo hintet i noen, men allikevel kom det som en stor overraskelse. Frieriet ble akkurat slik jeg drømte om. Intimt, personlig og romantisk over en middag hjemme hos oss.

Hva gjør dere sammen for å pleie kjærligheten?

Hverdagsromantikk er viktig for oss. De små tingene som å bare gi hverandre en lang og god klem, være litt ekstra behjelpelig og servere kaffe til hverandre på morgenen, det er små ting som gjør hverdagen ekstra fin. Vi er også gode på å snakke sammen om det er noe som plager oss.

Hva betyr ekteskap for dere?

Det betyr for oss at vi skal stå sammen tykt og tynt. Gresset er ikke grønnere på den andre siden. Det er viktig å vanne det gresset man allerede har. Ekteskap betyr at man skal være et team, et team som heier på hverandre og som gjør hverdagen både lettere og bedre. 

♥ Våre bryllupsdetaljer

Seremonisted / Engen bak Holmsbu kirke
Bryllupsplanlegger / Bryllupskollektivet
Antall gjester / 56
Invitasjoner / In the Details
Transport / Buss

Vielsen

Vi ønsket at vielsen skulle være ekstra spesiell og holdes på en unik plass. På området bak bryllupslokalet var det en perfekt liten, privat oase som passet perfekt til vielsen. Stil og tema ønsket vi i den romantiske og bohemske retningen. Som dekorasjon hadde vi pampas, tepper og gamle benker i tre.

Da tiden var inne for å gå opp midtgangen sammen med pappa, spiltes «Here comes the sun» av The Beatles i instrumental versjon. I det jeg begynte å gå var det overskyet, men da jeg møtte blikket til Daniel og gjestene kunne se meg, begynte solen å skinne. Det var helt magisk.

Vielsen var enkel, fin og personlig. Da vi endelig kunne erklære oss som rette ektefeller ble «Following the sun» av SUPER-Hi og NEEKA spilt.

Etter vielsen gikk vi samlet opp mot bryllupslokalet med musikk spillende i bakgrunn. Dette var en så morsom gåtur og en nydelig start på festen. Da vi ankom Holm Gård, hvor middagen skulle være, hadde vi stelt i stand kubb og boccia og litt mat og drikke.

Vielsesmusikk

  • Innmarsj: «Here comes the sun» av The Beatles
  • Utmarsj: «Following the sun» av SUPER-Hi og NEEKA

♥ Bryllupsfotografering

Vi var utrolig fornøyd med fotografen vi valgte, nemlig Jarran Flokkmann. Det var viktig for meg at jeg var litt trygg på den personen som skulle være så nære på en så personlig dag.

Valget falt på han da vi likte hans fotograferingsstil. Den samme stilen klarte han å gjenskape i våre bilder.

I forkant og underveis var vi flinke til å kommunisere med fotografen om hva vi ønsket. Vi forelsket oss virkelig i vielsesstedet og tok det meste av bryllupsbildene i området rundt der.

Fotograf / Jarran Flokkmann
Lokasjon / Området rundt vielsesstedet

Det jeg mener er viktig er å ha god dialog og kommunikasjon med fotografen slik at dere får de bildene dere har visualisert at dere vil ha.

Bruden

Bordkort og meny / Holm Gård
Bryllupslokalet / Holm Gård
Dekorasjoner / Linduker, Tolixstoler, strålamper, pampas og blomsteroppsett
Maten / Foodlab catering

♥ Bryllupsfesten

Vi ønsket at bryllupet skulle ha en avslappet vibe, og nettopp det ble det. I dekorasjonene ønsket vi varme toner og falt derfor for en kombinasjon av fargepalettene burgunder, rust, beige, hvitt og brunt. Det jeg sa til stylisten Cathrine var «More is more – but delicate», og der traff hun spot on.

For en dame og for et talent. Hun er virkelig god til å lytte etter ønsker. Jeg ble helt målløs da jeg kom for å se lokalet ferdig pyntet. 

Underveis i bryllupsmiddagen var det duket for både rørende og morsomme taler. Alt av trykksaker ble levert av gården vi leide for anledningen.

Fargepalettene for bryllupet var en kombinasjon av burgunder, rust, beige, hvitt og brunt.

Brudeparet

Bryllupslokalet

Bryllupslokalet – Holm Bård – ble et slags «kjærlighet ved første blikk» da jeg kom over lokalet gjennom Instagram og Bryllupskollektivet. I selve låven hadde vi bryllupsmiddagen og festen. Det ble helt magisk. Alle de gamle, fine detaljene i låven skapte en perfekt atmosfære.

Maten og desserten

Til middag var det buffet bestående av en kulinarisk smaksopplevelse levert av Foodlab catering. Dette var noe av det bedre vi hadde smakt, og hele bryllupet snakket om maten lenge etterpå.

Deilig og klassiske pølser i lompe og brød ble servert ved midnatt. Det setter festglade mennesker pris på.

Vi valgte å ikke ha bryllupskake, men serverte makroner og kaffe til dessert. Av erfaring blir det sjelden spist kaker etter et stort og langt måltid. Dette fikk vi også gode tilbakemeldinger på. 

Brudekjolen / ASOS Bridal
Brudeskoene / Rainbow club/Stockholm design
Brudebuketten / Ruby Elise
Hår og makeup / En bekjent av bruden gjorde håret / Makeup la bruden selv
Brudgommens dress / Filippa K
Brudgommens tilbehør / Sorte sko, knapphullsblomst og sløyfe

♥ Kjolen og tilbehøret

Drømmekjolen min fant jeg under brudekjolekategorien til nettsiden ASOS. En glitrende paljettkjole med et romantisk og bohemsk preg, med dyp V-hals.

Som tilbehør hadde jeg sko i rosegull lakk (fordi jeg liker å være litt ekstra, hehe). Brudebuketten var spesielt viktig for meg og jeg ønsket at den skulle stå i stil til resten av dekorasjonene for bryllupet. Brudebuketten var en nydelig bohemsk bukett med pampas og tørkede blomster.

Håroppsettet var det en bekjent som gjorde, og oppsettet besto av en knute med et lite hint av blomsten brudeslør. Makeup la jeg selv.

♥ Brudgommens antrekk

Daniel hadde en sort dress fra Filippa K, med en sort sløyfe. Knapphullsblomsten sto i stil til min bukett og resten av blomstene på låven. Som tilbehør hadde han sorte sko og sort belte. Klassisk og fint.

Hvor fant du brudekjolen?

ASOS Bridal.

Hvordan var deres bryllupsplanlegging?

Cathrine, som driver og leier ut Holm Gård, hjalp oss med planlegging og dekorering. Er det noe vi ønsker å anbefale videre, så er det å ha noen som hjelper til med planleggingen. Det er en ekstrem lettelse og fører til en mer stressfri planlegging. Jeg hadde full tiltro til henne, selv om jeg er en kontrollfreak selv.

Hvor hentet dere bryllupsinspirasjon fra?

Vi hentet mye inspirasjon fra Pinterest, men hadde også en klar visjon på hva vi ønsket oss.

♥ Deres unike bryllupsdetaljer

Bryllupsreise / Palma
Gifteringer / Mestergull

Hvis dere må trekke frem én gave, hvilken var den beste gaven dere fikk?

Vi fikk så mye fint og alle gavene var unike og settes stor pris på.

Bryllupsreisen

Bryllupsreisen startet med at vi våknet 06:10 og flyet skulle gå 06:30 – er det mulig(!). Vi skulle reise til Palma i fem dager, men vi klarte å miste flyet. Uansett så kom vi oss avgårde (bare litt senere), og kunne nyte late dager med god mat og drikke og fine opplevelser sammen.

Våre fire beste tips til kommende brudepar

  1. Husk at det er deres dag, alt dere planlegger skal føles riktig.
  2. Planlegg i god tid, spesielt valg av lokale. 
  3. Spis og drikk masse vann under dagen.
  4. Ta et steg tilbake og bare nyt. 

♥ Vår bryllupsliste

Seremonisted: Engen bak Holmsbu kirke
Bryllupslokalet: Holm Gård
Bryllupsplanlegger: Bryllupskollektivet / @bryllupskollektivet
Trykksaker: In the Details / @inthedetailsno
Antall gjester:  56
Blomsterleverandør: Ruby Elise / @
ruby_elise
Transport: Buss
Fotograf: Jarran Flokkmann /@
flokkmannphotography
Bryllupslokale: Holm Gård , tar omtrent 120 gjester
Maten: Foodlab catering / foodlab norge
Brudekjole: ASOS bridal
Brudesko: Rainbow club/stockholm design
Hår og makeup: Jonas Helland / Bruden
Brudgommens dress: Filippa K
Bryllupsreise: Palma Mallorca
Gifteringer: Mestergull

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: