Lite og intimt bryllup i Oslos gater

lite bryllup pandemi
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
Vakkert brudepar

Brudeparet gikk fra 117 gjester til 13. Les om hvordan Siri og Christian fikset et lite, intimt og utrolig vakkert bryllup midt i både Oslo-by og en pandemi!

Tekst: Anette von Osten Foto: Yolo Events

Hvordan møttes dere?

Skulle gjerne kommet med en rørende historie her, men det var faktisk på Tinder. 

Fortell om frieriet!

Kortversjonen er at det skjedde da jeg var høygravid og under en lørdagsfrokost hjemme. Helt uventet og overraskende – veldig stas!

Hva tenkte dere når korona kom og landet stengte ned?

Vi skulle selv i et bryllup i mars 2020 som ble avlyst som følge av korona, så vi ble umiddelbart litt bekymret for vårt eget bryllup som skulle holdes i september. Vi tenkte, som sikkert mange andre, at situasjonen kom til å være en helt annen da. Likevel ventet vi helt til juni før vi sendte ut invitasjoner. Alt så ganske lovende ut på det tidspunktet, så vi tenkte at bryllupet kom til å gå som planlagt.

Vi sendte ut invitasjonene på SMS, siden vi begynte å få dårlig tid. Vi hadde jo mistet tre-fire måneder med bryllupsplanlegging på våren. Det eneste vi hadde på plass på dette tidspunktet var kirke og middagslokasjon. Så da ble det et lite intimt bryllup i stedet.

Les også: Bryllup og korona: En drømmedag på Månefisken

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket oss et bryllup som de fleste av våre venner hadde hatt før oss, og som vi selv hadde vært gjester i. Det vil si, en fin vielse med påfølgende middag og med en stor fest som varte ut i de sene nattetimer.  

Brudeparet valgte et lite bryllup under en pandemi
lite bryllup under en pandemi

Alt så ganske lovende ut på det tidspunktet, så vi tenkte at bryllupet kom til å gå som planlagt.

BRUDEPARET

Var det noen gang aktuelt å utsette bryllupet?

Det var absolutt en tanke som streifet oss flere ganger, men vi var også redd for hvor lenge vi måtte utsatt det. Ville situasjonen være annerledes vinteren 2021? Skulle vi ha et vinterbryllup i stedet? Eller skulle vi utsette på ubestemt tid? Det var mange tanker.

Men, fordi pappaen min var syk, ville vi gjerne gjennomføre bryllupet når han var i form til å nyte dagen. Det betydde veldig mye for meg. Det ble derfor aldri aktuelt å utsette det, i og med at vi ikke kunne spå om omstendighetene var annerledes i 2021 eller senere.  

Vi ble utrolig rørt over at så mange møtte i kirken og var sammen med oss der, selv om vi ikke kunne tilby de den store festen etterpå. Siden det ikke var planlagt noe samling ble flere stående lengre utenfor kirken enn man vanligvis gjør i et bryllup, og det var veldig fint.

Vi ble utrolig rørt over at så mange møtte i kirken og var sammen med oss der, selv om vi ikke kunne tilby de den store festen etterpå.

BRUDEPARET

Hvordan var tiden frem mot bryllupet? 

I starten var vi relativt avslappet. Vi hadde hørt om flere som arrangerte store bryllup og smittetallene virket lovende. Etter sommerferien begynte smitten å øke i Oslo, og vi ble mer og mer nervøse. I to-tre uker gikk vi bare rundt og vurderte om vi skulle gjennomføre eller ikke. Det var helt forferdelig.

Det var utfordrende å skulle være fokusert på jobb, følge opp sønnen vår som var midt i barnehagetilvenning, og å ikke vite om bryllupet som var rett rundt hjørnet skulle bli noe av. Den ene kvelden planla vi bordplassering til 117 personer og den andre kvelden planla vi hvem vi måtte huske å ringe for å avlyse, for eksempel fiolinisten, bryllupskaken osv.

Bryllupet ble jo naturligvis annerledes enn hva vi hadde planlagt, men det var likevel mange av våre venner og øvrig familie som kom i kirken og deltok under vielsen. De opprinnelige planene våre var jo ikke et lite bryllup midt i en pandemi.

Vi ombestemte oss annenhver dag. Bare en drøy uke før bryllupet bestemte vi oss for å redusere gjestelisten fra 117 til 13, og å endre planen for kvelden totalt. Det var en veldig tøff og trist avgjørelse, men det føltes likevel riktig. På det tidspunktet var vi så slitne av tanken på korona og fest, at det også var en lettelse å ta avgjørelsen.

Vi skulle gifte oss om én uke og endelig kunne vi glede oss over det uten masse bekymringer. 

Bruden Siri venter spent på at sin bryllupsdag skal komme
DIY lite bryllup under en pandemi

Hvilke endringer måtte dere gjøre?

Vi turte ikke å gjennomføre vår opprinnelig plan med middag og fest til 117 personer. Vi vurderte om vi kunne redusere gjestelisten, men vi hadde ikke sjans til å eliminere familie og venner. Det var helt umulig. Vi ville jo så gjerne ha absolutt alle der. 

Til tross for at vi hadde et lite bryllup i en pandemi valgte viderfor å arrangere middag med bare de aller nærmeste, det vil si, foreldre, søsken og forlovere. Vi ble totalt 15 personer til middag og det ble utrolig intimt og koselig. En minnerik kveld, til tross for at vi måtte gi slipp på drømmen om en stor vennefest.

Det som også var vanskelig var å vite hva gjestene egentlig følte. Vi ville jo ikke arrangere et bryllup som de ikke ville komme i. Vi tullet med at vi burde hatt en anonym spørreundersøkelse, for å lufte stemningen.

Vi tror noen var ubekymret og hadde gledet seg, men antar at det også var noen som var bekymret og gruet seg til å være sammen med så mange mennesker. I ettertid har vi ikke vært i tvil om at det var en riktig avgjørelse å endre planen og redusere gjestelisten. 

Vi tror noen var ubekymret og hadde gledet seg, men antar at det også var noen som var bekymret og gruet seg til å være sammen med så mange mennesker

BRUDEPARET

Fortell om selve bryllupet?

Vielsen var vel det eneste i det opprinnelige programmet som gikk etter planen (og ikke minst bryllupssuiten på Grand!). Fagerborg kirke er stor, og det var lett å holde avstand. Og det er vel heller ingen hemmelighet at det er lettere å holde avstand når man er edru.

Da fikk vi snakket med flere av gjestene og tatt minnerike bilder sammen med vennegjengene våre. 

Venninnene mine hadde til og med laget en egenkomponert sang til oss, som de fremførte der. De hadde også sørget for at vi fikk musserende etter vielsen.  Det skapte så god stemning at vi følte at vi fikk et snev av bryllupsfesten bare der.

Etter vielsen dro vi og fotografen til et par lokasjoner i byen, før vi møtte venner og familie som hadde samlet seg på Nedre Foss Gård for noen drinker. Senere dro vi og de 13 middagsgjestene våre til restauranten Kontrast, der vi hadde booket et Chambre séparée (red.anm: et adskilt rom).

Her ventet 10 retter og en nydelig middag. Vi hadde mange taler og det ble en utrolig fin og intim kveld. Alt i alt ble bryllupet helt perfekt i den u-perfekte situasjonen vi befant oss i. Selv om det er merkelig å tenke på at vi verken klemte våre foreldre eller bestevenner på en så spesiell dag.

Vi føler selvfølgelig at vi ble snytt for vår drømmefest, men den kan vi forhåpentligvis ta igjen senere på et annet vis. 

DIY lite bryllup under en pandemi
Bruden Siri under sitt bryllup midt i en pandemi
Brudens Siri var glad for å ha sine venninner tilstede under bryllupet

Fagerborg kirke er stor, og det var lett å holde avstand. Og det er vel heller ingen hemmelighet at det er lettere å holde avstand når man er edru.

BRUDEPARET

Les også: Klassisk vielse i kirke

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

Det er veldig vanskelig å velge ett enkeltøyeblikk, men vi er begge enige om at da vi stod fremme ved alteret og så utover kirken og hvor mange som hadde møtt opp der, ble vi utrolig rørte. Det var kanskje det beste øyeblikket i løpet av dagen. 

Hva slags tilbakemelding fikk dere av gjestene i etterkant?

Vi fikk først og fremst inntrykk av at alle gjestene hadde forståelse for avgjørelsen om å endre bryllupsplanene, og mange mente det var riktig avgjørelse. Det var veldig godt for oss å høre. Vi fikk også høre at vielsen var rørende og kanskje ekstra spesiell med tanke på den tiden vi var i.

Mange visste jo også at vi gjennomførte vielsen fordi det var viktig for meg at min far fikk delta i bryllupet, så flere av gjestene kommenterte at de synes det var vanskelig å holde tårene tilbake under innmarsjen. 

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Vårt særpreg var vel at det var et lite bryllup midt i en pandemi. Vi hadde bestilt antibac med egne etiketter som vi delte ut til alle gjestene i kirken. Det stod navnet vårt og datoen på dem, og med morsomme slagord som; «Fjern skitten, unngå Covid 19» eller «Fest er best uten pest». 

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Vi brukte Pinterest i en tidlig fase for å finne inspirasjon til høstbryllup, men siden tiden vi var inni var preget av mye usikkerhet ble det begrenset. Det var generelt vanskelig å detaljplanlegge når man ikke visste rammene for bryllupet.

Det tvang oss til å være fleksible og å fokusere på det som betydde noe for oss. Men, vi må legge til at veldig mange vennepar som har giftet seg før oss har inspirert oss på hver sin måte, så vi følte vi hadde en god erfaringsbase for hva som fungerer og hva som ikke fungerer for gjestene. Det er fordelen når man er litt sent ute i vennegjengen! 

Hvor lang tid brukte dere på planleggingsprosessen?

I og med at det ble et lite bryllup midt i en pandemi ble planleggingen endret underveis. Vi booket kirke og opprinnelig middagslokasjon ett år i forveien, ellers ventet vi med resten, og korona-situasjonen satte jo det hele på vent. Det ble med andre ord rimelig hastverk på slutten, og derfor endte vi opp med å sende invitasjoner på SMS.

Vi fikk hjelp til å lage alt av trykksaker og borddekorasjon, men vi hadde ingen form for bryllupsplanlegger som sådan. Det var vel jeg som tok størst del i planleggingen, som sikkert de fleste bruder gjør. Men Christian var absolutt delaktig og hadde mange meninger.

Jeg var nok bare litt mer utålmodig og raskere på labben. Vi hadde en relativt lik forestilling om hvordan bryllupet skulle være, og ingen av oss hang oss opp i de små detaljene, som bordkort, blomster og farger. Vi var mest opptatt av at det skulle være god mat, ingen ufrivillige tørre glass og en skikkelig fest. 

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

Svaret på det er soleklart nei, men det var jo som følge av at gjestelisten ble redusert med over 100 mennesker. Ut ifra at vi skulle planlegge et lite bryllup i en pandemi gjorde at vi ville ikke gjort noe annerledes. Vi skulle selvfølgelig gjerne vært foruten stresset opp mot bryllupet, men når først dagen kom ble den veldig fin.   

lite bryllup under en pandemi

Er det noe dere er spesielt fornøyde med?

Vi var veldig fornøyde med avgjørelsen om å redusere antall gjester. Spesielt i ettertid da vi så hvordan smittetallene steg i denne perioden. Vi var også veldig fornøyd med restauranten som vi booket knapt én uke før bryllupet. Topp-service og fantastiske mat! Og ikke minst var vi veldig takknemlige for alle som møtte i kirken, det betydde så mye for oss.

Hva tenker dere er nøkkelen til et vellykket bryllup?

Å ikke gifte seg under en pandemi vil nok øke sjansene for at ting går som planlagt og at det blir vellykket. Men ellers er det vel så enkelt som å gifte seg med riktig person, ha dine beste venner og nærmeste familie til stede og å feire kjærligheten på deres måte! 

Vakre bryllupsbilder tatt midt i Oslos gater

Var dere på bryllupsreise?

Nei, vi tok oss fri fra jobb mandagen etter og tok en «barnefri» lunsj i byen. Magert opplegg, men med alle restriksjoner og et lite barn på 1.5 år var det uansett begrenset hvor mye vi kunne finne på. Vi har derimot en konto øremerket bryllupsreise som vi gleder oss til å benytte oss av når det passer bedre. 

Hva er deres beste tips til kommende brudepar?

Det er viktig å huske at mye planlegging aldri vil være noen garanti for at man får et perfekt bryllup. Det fikk vi oppleve. Det er derfor viktig at man husker på hva som betyr noe og hvorfor man gifter seg. Vi drømte om den store festen, men det viktigste var jo oss to – og at vi skulle gifte oss. Festen var jo bare en bonus.  

«Det er viktig å huske at mye planlegging aldri vil være noen garanti for at man får
et perfekt bryllup. Det er derfor viktig at man husker på hva som betyr noe og hvorfor
man gifter seg.»

«Vi drømte om den store festen, men det viktigste var jo oss to – og at vi skulle gifte oss. Festen var jo bare
en bonus.»

Det er viktig å huske at mye planlegging aldri vil være noen garanti for at man får et perfekt bryllup. Det er derfor viktig at man husker på hva som betyr noe og hvorfor
man gifter seg.

BRUDEPARET

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: