Magisk bryllup i Italia over tre dager

Brudeparet

Martine og Anders angrer ikke på at de valgte å gå for et destinasjonsbryllup. Det ble et magisk bryllup, tre dager til ende i Villa Cariola som ligger ved Gardasjøen i Italia.

Tekst: Redaksjonen Foto: Michaela Klouda
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket oss en stor fest og bryllup over tre dager med mange venner og familie i Italia! En feiring som vi kan se tilbake på i alle år som verdens beste dag og fest. Derfor bestemte vi oss etter hvert for et destinasjonsbryllup, for å få samlet alle og skape en avslappet og hyggelig stemning.

Vi var litt i tvil angående bestemmelse av sted tidlig i planleggingen, fordi vi var usikre på hvor mange som hadde mulighet til å sette av flere dager til reise, og i forhold til økonomien omkring reise til utlandet. Vi var redd for å ekskludere noen gjester, som for eksempel besteforeldre, gjester med flyskrekk osv.

Men i løpet av ganske kort tid slo vi oss til ro med at dette var vårt bryllup, og vi måtte gjøre det slik som vi ønsket og drømte om. Så skulle vi selvsagt legge til rette for at så mange som mulig kunne være med.

Brudeparet med forlovere

FOTOGRAFERING: Etter vielsen fotograferingsseanse i nydelig ettermiddagslys, både med og uten forlovere.

Men i løpet av ganske kort tid slo vi oss til ro med at dette var vårt bryllup, og vi måtte gjøre det slik som vi ønsket og drømte om.

Brudeparet

Les også: Drømmer du om en bryllupshelg? Slik går du frem i planleggingen

Fortell om selve bryllupet

Gjestene ankom Villa Cariola i Italia på torsdag. Vi hadde planlagt en «kvelden før kvelden»-samling, slik at alle gjestene skulle bli bedre kjent og senke skuldrene. Etter hvert som gjestene ankom tok vi dem imot og sørget for at alle fikk sjekket inn på sine rom og funnet seg til rette.

Vi hadde fordelt alle gjestene på rommene villaen hadde, og det var mer enn god nok plass til alle de rundt 80 gjestene. På rommet ventet en liten velkomsthilsen fra oss. Et lite «survival kit» med en flaske prosecco og en gave med noen utvalgte nødvendigheter for oppholdet, pluss et program for dagene.

Etter at gjestene hadde kommet seg på plass, møttes vi ved bassengkanten. Barn og voksne koste seg med bading i nydelig vær.

Kl 19.00 var det middag og første måltid samlet. En avslappet middag med pizza, øl, vin og Aperol Spritz. En veldig fin kveld med god stemning og utvalgte korte taler. Denne «kvelden før kvelden»-samlingen var veldig fin for å få familie og venner til og blandes, og få praten til å flyte på tross av alder og bekjentskap.

Vi fikk hilst på alle og pratet med alle, noe som var avgjørende for å kunne slappe av på selve bryllupsdagen. Kvelden ble avsluttet i baren som befant seg ved bassenget. Der hadde vi leid inn en isvogn som serverte nydelig italiensk is til gjestene.

Bryllupsdagen

Alle gjestene våknet til nydelig frokostbuffet. Alle spiste når de selv ønsket og det ble derfor en avslappet stemning. Noen tok seg en løpetur, andre badet, noen strøk skjorter osv. Det var en veldig varm og fin dag! For bruden gjaldt det å spise frokost, for så å begynne på dagens plan.

Forlovere og frisør samlet seg på bryllupssuiten hvor vi hadde utsikt over hotellområdet og riggingen av vielsesområdet som tok form. Bryllupsplanleggeren ankom denne morgenen og sørget for at alt ble levert og tatt imot. Blomsterbue, blomster, pynting av bord, ballonger ved midtgulvet osv.

Brudgommen gjør seg klar for sitt drømmebryllup i Italia

Brudgommen samlet sine forlovere på et forloverrom hvor de gjorde seg klare med dress/smoking, sløyfeknyting og hyggelig stemning.

På brudens suite var det også veldig god stemning. Litt nervøs selvsagt, men mest spent. Håret ble satt opp etter planen og sminken lagt. Forlovere gjorde seg klare og brudens mor fulgte med, mens hun passet de to små som skulle være brudepike og brudesvenn (barna våre).

På rommet ventet en liten velkomsthilsen fra oss. Et lite «survival kit» med en flaske prosecco og en gave med noen utvalgte nødvendigheter for oppholdet, pluss et program for dagene.

Brudeparet

Vielsen

Kl. 16.00 var det klart for vielse. Gjestene hadde funnet sine plasser og de svært hendige viftene som lå på hver stol, kom godt med. Brudens far kom inn i suiten og hentet datteren. Bryllupsplanleggeren ga oss noen siste gode tips og ønsket oss lykke til før saksofonisten begynte å spille.

Melodien til «You are so beautiful» runget i hele villaområdet og vi gikk ut på verandaen og ned trappen på forsiden av villaen. Herfra så vi ned på plassen hvor alle gjestene hadde reist seg, og det ble det første blikket brud og brudgom fikk av hverandre.

Barna ble sendt ut midtgangen i det vi gikk ned trappen, slik at de gikk like foran oss nedover midtgangen. De kastet tørkede roseblader og var verdens nydeligste brudesvenn og brudepike!

Vielsen fant sted med borgermesteren fra området, med bryllupsplanleggeren som oversetter. Vi var opptatt av at en gyldig vielse skulle finne sted der og da. Slik at vi ikke måtte gifte oss på forhånd, og ha en vielsesmarkering uten at det faktisk var bryllupet som fant sted.

Dette krevde en ekstra utgift til kommunen for å kunne gjøre stedet gyldig for vielse. Selve vielsen var ganske rask, noe som var fint siden det var veldig varmt. Ringene ble satt på hverandres finger og vi var gift! Det hele ble avsluttet med full gass fra saksofonisten, som spilte «Viva la Vida» til utmarsj og gjestene kastet tørkede blomsterblader.

Melodien til «You are so beautiful» runget i hele villaområdet og vi gikk ut på verandaen og ned trappen på forsiden av villaen. Herfra så vi ned på plassen hvor alle gjestene hadde reist seg, og det ble det første blikket brud og brudgom fikk av hverandre.

Brudeparet
magisk bryllup i Italia

Bryllupsfesten

Etter vielsen ble det en rask fotograferingsseanse i nydelig ettermiddagslys. Samtidig fikk gjestene aperitiff og en fantastisk buffet med italienske skinker og ost.

Kl. 19 var det tid for middag. Det ble servert en nydelig 4-retters middag av italiensk råvarer, med tilhørende drikke. Et knippe rørende taler, innslag og sanger ble presentert og mange tårer ble felt. Etter at middagen var overstått, tok DJ ’en og saksofonisten saken i egne hender og entret helt uventet rommet med «Uptown Funk» på full guffe.

De kjørte inn en stor høyttaler og saksofonisten spratt opp på et bord og spilte så svetten rant. Hele taket «reiste» seg og alle gjestene danset. Det ble en elektrisk stemning, og vi er så utrolig imponert over hvor raskt de klarte å få med seg både små og store på å svinge seg inn i natten.

bryllupsfest i et magisk bryllup i Italia

Dette var bare begynnelsen på en fantastisk fest! Etter denne uforglemmelige avslutningen på bryllupsmiddagen skulle kake serveres i utendørsrestauranten. Alle gjestene fikk utdelt stjerneskudd som gjorde belysningen og stemningen magisk under kakekuttingen.

Herfra ble festen tatt videre inn til festlokalet. DJ ‘en hadde rigget seg klar og baren serverte gode drinker. Brudeparet danset en koreografert og innøvd brudevals til «Daughter» av Ulrik Munther. Noen runder med dansetimer hos Kristoffer hos NeRo Sportsdansere og en nydelig koreografi imponerte gjestene!

Selv om vi klusset det litt til underveis, var det et veldig fint øyeblikk. Festen varte ut i de sene nattetimer og alle gjestene storkoste seg.

Les også: Detaljene som setter prikken over i-en i bryllupet deres

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi begynte å planlegge i god tid til et magisk bryllup i Italia, for å kunne invitere tidlig, slik at gjestene hadde mulighet til å planlegge reisen i forbindelse med ferie eller lignende. Vi brukte omtrent 1,5 år på planlegging.

Hvor hentet dere inspirasjon?

Vi brukte mye Pinterest, så på bryllupsfotografs sider og bryllupssider på Instagram. Vi hentet inspirasjon også fra det Italienske. Landet, maten, følelsen. Vi ønsket det motsatte av et stramt og stivt uttrykk.

DIY i et magisk bryllup i Italia

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Eget «monogram» på alle trykksaker. Egenkoreografert brudevals. Sanger vi liker. Våre nærmeste venner og familie. Vi fulgte våre ønsker og drømmer, derfor ble dagen og dagene veldig «oss». Det ble et magisk bryllup, slik vi hadde ønsket oss.

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg hadde sett for meg noe helt annet enn hva jeg endte opp med. Jeg startet med å prøve litt ulike typer, og var veldig åpen for innspill. Jeg fikk hjelp av en utrolig dyktig ansatt hos brudesalongen jeg var hos. Til slutt endte jeg opp med en kjole som jeg vil beskrive som klassisk, men utradisjonell.

Fasongen er klassisk, men stoffene og blondene er litt vågale. Store deler av kjolen er i kun tynn tyll som gir en veldig fin effekt med gjennomsiktighet, uten å være for avslørende. Spesielt under brudevalsen kom bena og silhuetten godt frem i det dempede lyset.

Hvor mange gjester hadde dere?

Rett over 80 gjester.

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

Martine: Å trekke siste pust før jeg og pappa skulle gå ned midtgangen.

Anders: Når jeg så Martine komme ned trappen.

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

Det overgikk alle våre forventninger! På alle mulige måter!

et magisk bryllup i Italia

Er det noe dere ville gjort annerledes?

Vi ville ikke hatt det noe annerledes disse dagene, men vi angrer på at vi ikke hadde en videograf som filmet i tillegg til fotografen. En film med levende bilder i tillegg til stillbildene hadde vært gøy å ha som minne.

Vår bryllupsplanlegger Camilla var helt «uavhengig» og kunne stelle i stand vårt bryllup på hvilket som helst sted vi ønsket. Hun var uunnværlig for å få det bryllupet vi ønsket, på et ganske ukjent sted. Ikke bare hadde hun erfaring med bryllup og stilte de rette spørsmålene om hva vi ønsket oss, men hun kjente også kulturen og de lokale raritetene.

Hun sørget for knirkefri booking av blomster og kake, organisering av pynt og borddekking. Hun hadde kontroll på hele bryllupsdagen og holdt både oss og gjestene informert og ivaretatt. Hun var virkelig vår trygghet på den store dagen og sørget for at vi kunne slappe av og nyte til det fulle!

Det var helt avgjørende for vår opplevelse å ha en så dyktig bryllupsplanlegger, som snakket vårt språk, men som allikevel kjente til den Italienske kulturen og snakket språket til de ansatte på villaen. Hun var vanvittig strukturert, rolig og veldig nøye på å følge opp alle detaljer som vi hadde snakket om.

Brudeparet med barna

Det var helt avgjørende for vår opplevelse å ha en så dyktig bryllupsplanlegger, som snakket vårt språk, men som allikevel kjente til den Italienske kulturen og snakket språket til de ansatte på villaen.

Brudeparet
et magisk bryllup i Italia

Hva er der mest glad for i etterkant at dere la vekt på?

1. At vi valgte bryllup i Italia som strakk seg over tre dager. Det gjør så mye for stemningen og samholdet. Vi som var der opplevde disse drømmedagene sammen. Vi knyttet bånd og skapte minner sammen.

2. Fotograf! Vi tok med oss en norsk fotograf ned til Italia. Vi hadde møtt henne i forkant av turen og hatt en forlovelsesfotografering for å bli kjent med henne og kameraet. Hun var til stede på en veldig diskret måte, men har allikevel fanget alle de vakre øyeblikkene. Et uvurderlig minne i hvert bilde hun tok!

3. At vi lagde en god fest! DJ og saksofonist som vi booket og fraktet fra Norge, hadde alt å si for stemningen i bryllupet. De hadde gjort seg kjent med vår musikksmak, og jeg vet at en Italiensk DJ ikke hadde kunne levere musikk på samme nivå for norske gjester.

Bare det at de overrasket oss med en pangopptreden inne i middagssalen satte standarden for kvelden!

4. Ettersom det ble bryllup i Italia over tre dager var vi veldig i tvil om hvordan vi skulle å gå frem. Hvor begynner vi? Hvordan skal vi få det som vi vil når vi ikke vet hvilke kontakter vi kan benytte? Det endte med at vi fant vår fantastiske, norske bryllupsplanlegger Camilla, fra Italienske Bryllup, som spesialiserer seg på bryllup i Italia.

et magisk bryllup i Italia

Vi som var der opplevde disse drømmedagene sammen. Vi knyttet bånd og skapte minner sammen.

Brudeparet

Deres beste tips til kommende brudepar?

Dersom dere ønsker å legge bryllupet til utlandet (utenfor koronatider), så gjør det! Det virker fjernt og skummelt i begynnelsen fordi man ikke vet hvor man skal begynne. Man lurer på om gjestene tar seg tid og råd til å komme.

Men den opplevelsen både dere og gjestene sitter igjen med kan ikke måle seg med noe annet. Dere får dele uforglemmelige dager hvor alle bor sammen, spiser frokost sammen, bader sammen og danser sammen.

Dersom dere skal gifte dere i utlandet bør dere prøve å finne en god norsk bryllupsplanlegger. Det er gull verdt og skaper ro rundt planleggingen og gjennomføringen.

Les også: Romantisk og intimt bryllup i Italia

Vakkert brudepar

Hvor var dere på bryllupsreise?

Etter at bryllupet var over dro vi tre dager til Portofino, som lå kun en kort kjøretur fra villaen. Her fikk vi landet og snakket om alle opplevelsene vi hadde så friskt i minnet. Det var nydelig å få muligheten til å bare være oss to i noen dager før vi dro tilbake til feriehuset som familien hadde leid, hvor vi tilbragte en ukes tid.

Brudeparet

Bryllupslisten

Kjole, sko og smykker

Brudekjole: «Otilia Brailoiu», kjøpt på brudekjolesalongen i 2. etg på Glassmagasinet i Oslo.

Bruden skiftet til en festkjole på kvelden. Det var en kort, tettsittende hvit blondekjole fra Asos.com.

Sko: Enkle semskede stroppesandaler fra Nelly.com Kjøpt i to ulike høyder på helen, slik at bruden kunne bytte i løpet av kvelden.

Smykker: Øredobber fra Caroline Svedbom.

Brudgommens antrekk

Blå smoking fra Oscar Jacobson.

Skjorte fra Eton.

Sløyfe fra Stenströms

Sko fra Carmina kjøpt hos Dagestad.

Ringer

Anders sin ring er en omsmeltet gullring fra hans bestefar. Bevart med bestefarens inngravering i tillegg til ny inngravering som brudeparet valgte. Martine valgte en ring i gult gull, med et smalt bånd av diamanter.

Hår & makeup

Oda Tørtberg fra Vår Frisør, Lillestrøm.

Brudekjolen i et magisk bryllup i Italia

Dekor og pynt

Invitasjoner og trykksaker

Design laget av grafiker i Tid og Rom.

Alle trykksaker trykket av Mentor Media.

Vielseslokale

Utendørs på Villa Cariola, ved Gardasjøen i Italia.

Festlokale

Innendørs festlokale på Villa Cariola.

Kake

Sukkerbrød med fruktig fyll og marengstopp fra et lokalt bakeri.

Blomster

Hvit og grønn fargekombinasjon, med innslag av ferskenfarge.

Tilfeldig og uanstrengt uttrykk. Fra lokal blomsterforhandler.

Vielsesmusikk

Innmars: «You are so beautiful» av Joe Cocker på saksofon.

Utmars: «Viva la Vida» av Coldplay på saksofon.

DJ: Ole Marius Berg

Saksofonist: Håkon Erlandsen

Pssst… Få flere tips til musikk til vielse, innmarsj og utmarsj her.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: