Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Marmorert kake

Marmorert kake til bryllup er enklere enn du tror
Marmorert kake til bryllup er enklere enn du tror

Imponerende flott kake – men som absolutt ikke er for vanskelig å lage selv! Prøv deg på denne marmorerte bryllupskaken som er pyntet med makroner og få komplimenter kvelden lang…

Tekst, oppskrifter og foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold / Sentralen

Marmorert kake er en trendy bryllupskake! Kaken er et kunstverk i seg selv, men overraskende enkel å lage.

Denne kaken, laget på sukkerbrød og pyntet med makroner, er et kunstverk, men ikke vanskelig å lage for det.

Sukkerbrødet er farget med konditorfarge og glasuren er marmorert for en lekker og trendy look.

Les også: Sjokoladekake som bryllupskake

Marmorert kake til bryllup er enklere enn du tror

Dette trenger du:

  • 5 egg
  • 150 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • noen dråper konditorfarge
  • 100 g smør
  • 300 g melis
  • 1 vaniljestang
  • 3 ss fløte

Til pynt: Makroner i pastellfarger

Slik lager du marmorert kake:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
  3. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og vend det forsiktig inn til blandet. Ha halvparten av røren over i en annen bolle og vend inn ønsket konditorfarge.
  4. Fyll i to smurte former dekket med bakepapir i bunnen, ca. 18 centimeter i diameter.
  5. Stek i ovnen i 20–25 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl opp ned i ca. 10 minutter. Løsne kakene fra formene og avkjøl helt på rist. Sørg for at smøret til smørkremen er mykt og romtemperert.
  6. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk vaniljefrøene med smør, melis, og fløte til en glatt og jevn krem.
  7. Fyll et lag med smørkrem mellom kakene. Dekk hele kaken med et tynt lag glasur og sett kaldt i 30 minutter slik at glasuren stivner. Dette «forsegler» slik at den ikke smuldrer opp når du tar på resten av kremen.
  8. Smør et lag smørkrem over hele kaken.
  9. Bland en liten del av kremen med konditorfarge, det er ikke nødvendig å røre den helt ut, og gni den fargede kremen ut på kanten av kaken med en palettkniv. Ikke gni fargen for mye for du ønsker en marmorert look.
  10. Pynt toppen med makroner.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...