Redaksjonens høstfavoritt: Matcha latte

Høsten har meldt sin ankomst og vi er vel ikke de eneste som craver varme luksus-drikker som er godt for både kropp og sjel akkurat nå? Vi deler vår oppskrift på en deilig matcha latte!

Tekst: Redaksjonen Foto: Ditt Bryllup
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Høsten er en tid på året hvor flere av oss kanskje bruker litt ekstra tid hjemme under pleddet, med tente lys. For mange er høsten også starten på en lang planleggingsprosess, nemlig bryllupsplanlegging. I den anledning vil vi dele vår oppskrift på en matcha latte som du kan nyte under pleddet, få i deg masse antioksidanter, imens du blar i vårt lekre magasin, eller leter etter bryllupsinspirasjon på Instagram eller Pinterest.

Matcha latte oppskrift

Dette trenger du:

  • 1 ts matchapulver
  • 2 dl melk (mandelmelk, soyamelk, havremelk eller vanlig melk)
  • 2 ss kokt vann
  • 1 ss akasiehonning (eller annen type honning)

Slik gjør du:

  • Kok opp vann og bland matchapulveret sammen med vannet i en kopp. Visp sammen med en bambusvisp, en vanlig visp eller gaffel til du får en blanding fri for klumper. Et tips er å blande godt og deretter sile matchablandingen over i en annen kopp for å unngå klumper.
  • Bland inn honningen.
  • Varm opp melk enten i en kjele eller melkeskummer til ønsket varme (lett kok). Hell så melken over i matchablandingen – voilà!

Ps: Bruker du melkeskummer vil du få en ekstra «fin» matcha latte med skum på toppen. 

Lager du vår oppskrift og nyter den under pleddet med vårt magasin – tagg oss med @dittbryllup, da vel!

Matchapulver får du blant annet kjøpt hos Røtter, Sunkost, Life og flere andre helsekostbutikker.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: