Mikrobryllup på Gartneriet Bygdøy Kongsgård

mikrobryllup på bygdøy kongsgård i gartneriet

Drømmer dere om en grønn setting for bryllupet, med profesjonell service? Sjekk ut mikrobryllupet til Tina og Thomas som fant sted blant tomatplantene i Gartneriet Bygdøy Kongsgård! En vakker setting for vielse, middag og fest - sentralt i Oslo. Kan det bli bedre?

Foto: Andrea Ellefsen
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Tina og Thomas Spidsberg Rye møttes da Tina var 19 år og jobbet som kokk på Peppes Pizza. I døra var det vanskelig å unngå Thomas som jobbet som dørvakt mens han var hjemme fra studiene i Trondheim…

Spol elleve år frem i tid – Tina er høygravid og sitter foran hele familien i sin egen 30-årsdag. Så går Thomas ned på et kne og frir. Svaret er JA! Et ord som ble gjengitt to ganger til på Gartneriet Bygdøy Kongsgård i Oslo 21. august 2021.

Bli inspirert av hvordan dette brudeparet skapte romantiske vibber i en grønn oase i Oslo, med syvretters middag, en kvartett, bålpanne og norske markblomster spredt over bordene.

Hva slags bryllup drømte dere om?

Det er ingen av oss som har hatt store drømmer når det kommer til bryllup, og i hvert fall ikke Thomas. Men i starten av planleggingen lot jeg meg allikevel rive med, og ønsket meg et skikkelig stort bryllup! Dette var helt uaktuelt for han, og heldigvis ble det også det for meg etter hvert. For hvert bryllup jeg deltok i som gjest, mistet jeg nemlig lysten på dette store bryllupet… Det blir så lite personlig synes jeg.

Bryllupet deres kan kategoriseres som et mikrobryllup, men hva er et mikrobryllup i deres øyne?

Mikrobryllup i våres øyne er kun nærmeste familie og de nærmeste vennene. Vi hadde bare foreldre, søsken og forlovere, toastmaster, pluss et par venner.

Hvordan kom dere på ideen med et mikrobryllup?

Dersom Thomas hadde bestemt hadde vi gått på rådhuset og spist ute med forlovere etterpå. Jeg måtte ha litt større bryllup en det, så da tok vi med nærmeste familie. Vi ville heller ikke bruke mange hundretusen kroner på bryllup, så det var også med på å påvirke størrelsen litt.

Hadde dere valgt mikrobryllup uavhengig av korona?

Ja, det hadde vi! Det handlet mer om ønske enn restriksjoner.

Fortell om selve bryllupet

Bryllupet var etter min smak aldeles nydelig! Jeg startet dagen med å bli fikset av en tidligere kollega på et hotell med mine to forlovere. Hun ordnet både hår og sminke.

Selve vielsen fant sted i eplehagen på Bygdøy Kongsgård. Det var rigget til med stoler langs alleen hvor jeg og barna skulle gå opp mens «Canon In D» ble spilt av en kvartett.

I selve hagen mellom epletrærne var det dekket koselige små border med hvite duker, og Morten, kjøkkensjef, gikk rundt og serverte kanapeer og cremant. Barna lo, plukket epler og koste seg. Det var så fint at vi nesten følte at vi var med på film. Og den kvartetten satte virkelig en magisk stemning over det hele.

Vi hadde også været på vår side, det var noen-og-tyve grader, sol og nærmest skyfri himmel. Det var rett og slett helt perfekt.

Tid for fest!

Barna ble sendt hjem når minglingen var ferdig. Da var det tid for middag i selve drivhuset hvor vi ble omslynget av tomat- og drueplanter. Jeg og en venninne hadde vært og gjort klart litt i drivhuset dagen før. Vi hadde blant annet hengt opp lysslynger i mellom druerankene for å få litt magisk stemning når det skulle mørkne.

Blomstene på bordet var heller ikke tilfeldig da jeg elsker hager og blomster, og er en selvutnevnt «hobbygartner». Jeg ville ha blomstene spredd utover i mange vaser. Og Studiomarkblomst leverte akkurat det jeg ville ha. Jeg leide også glass fra Table Tales, for å sette prikken over i-en.

Vi er begge opptatt av god mat og vin, så vi gikk for en syvretters, og det var ikke feil. Det var mat og vin i god harmoni, dette kunne de! Selve sjefen for kokkelandslaget var til og med til stede for anledningen. Det ble holdt fine taler og vi hadde ordnet med ei som kom og sang nydelig opera under middagen.

Etter middag var det kaker og cafe avec. Det ble fyrt opp i bålpanna ute. Gjestene fikk bevege på seg. Det var musikk på anlegget og god stemning. Jeg tror alle var enige om at dette var et nydelig og originalt bryllup i fantastiske omgivelser.

Det var så fint at vi nesten følte at vi var med på film. Og den kvartetten satte virkelig en magisk stemning over det hele.

Tina

Hva vil dere si i etterkant var de viktigste detaljene for å virkelig få drømmebryllupet?

De viktigste detaljene var levende musikk, nydelige blomster og atmosfæren i rommet der selskapet skal være. Det må være en rød tråd igjennom det hele. Estetikken generelt er viktig. Bryllupet hadde nok heller ikke blitt like magisk med regn og blåst, men det rår man ikke over. Vi var heldige.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

Jeg har nok hentet litt inspirasjon fra slottsbryllup i Italia, og hagebryllup med sol og markblomster her i Norge. Jeg ville at det skulle være fint og flott samtidig som det ikke skulle være stivt. Vi ville at det skulle være folkelig og nedpå, men i fine omgivelser.

Hvor mange gjester var dere?

Vi var 23 gjester.

Tips!

Bli inspirert av bryllup i Italia du også under #italia

Hvordan fant dere brudekjolen og dressen?

Jeg har bare prøvd en brudekjole, og det er kjolen jeg kjøpte på Tise tilsendt i postkassen med megtildeg. Jeg viste veldig godt hva jeg ville ha. Den måtte bare bli sydd inn og satt da perfekt. Thomas kjøpte dress på Høyer.

Dro dere på bryllupsreise?

Vi har ikke vært på noen bryllupsreise på grunn av korona. Kanskje vi får til en reise nå utover våren?

Hvis dere må trekke frem en bryllupsgave dere fikk, hva var den beste gaven?

Av bryllupsgave var nok det beste vi fikk reise, pizzaovn og gavekort på The Thief.

Hva tenker dere er fordeler og ulemper ved et mikrobryllup?

Fordelene ved et mikrobryllup er at det blir nært, intimt, personlig og sjarmerende. Alle får snakket med hverandre. Ettersom man ikke er så mange gjester, og med det sparer inn på blant annet mat og drikke, har man anledning til å slå litt på stortromma på andre elementer. Vi gikk for eksempel for en kvartett som var med på å løfte standarden på bryllupet og gir en ekstra wow-faktor.

Vi ser ikke noen ulemper egentlig for uten om at ikke alle venner og familie får vært til stede på en viktig og minnerik dag for oss.

Les også: Slik skaper du magisk stemning i bryllupet med live-musikk

Tinas 5 beste tips

  1. Start planleggingen i god tid.
  2. Det bør være en rød tråd igjennom det hele.
  3. Kvalitet framfor kvantitet.
  4. Overrask gjerne gjestene med noe som gir en wow-faktor.
  5. Når selve dagen har kommet får du ikke gjort noe mer, da skal du senke skuldrene og bare kose deg.

 

Vår bryllupsliste

Brudekjole: Claire Pettibone

Sko: Billibi Copenhagen

Brudgommensantrekk: Dress fra Høyer

Hår og makeup: Corinne Alice Skau

Bryllupsplanlegger: Meg selv!

Fotograf: Andrea Ellefsen @fotograf_ae

Lokale: Gartneriet Bygdøy Kongsgård

Vielsesmusikk: Innmars: Canon In D.

Utmars: Dance Monkey

Blomster: Studiomarkblomst @studiomarkblomst

Kaker: @julijako_cakes

Dekor: leide glass til bordet av Table Tales @tabletales

Invitasjoner, bordkort og lignende: Min forlover Anniken @anniludesign

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: