Minimuffins med bjørnebær, hvit sjokolade og lakrik | 16 stk.

Legg litt arbeid i frostingen til minimuffins, så vil disse kakene ta kakebordet til nye høyder.

Foto: Foto, styling og oppskrift: Maja Vase / @majachocolate
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Minimuffins – Ingredienser til 12 stk.

Minimuffins:

100 g smør
100 g hvit sjokolade
1½ egg
75 g sukker
1 ts lakrispulver
1 klype salt
50 g mel
50 g friske bjørnebær 

Bjørnebærglasur:

250 g melis
70 g mykt smør
3–4 ss bjørnebærpuré
1 ts sitronsaft
litt lilla konditorfarge
1 ts lakrispulver

Fremgangsmåte

Muffins: Smelt smør og sjokolade i skål over et vannbad. Pisk sammen egg, sukker, lakris­pulver og salt i en bolle og vend sjokolade­blandingen inn. Rør deretter melet forsiktig inn. Fordel deigen i minimuffins­formene og dytt noen bjørnebær ned i hver muffins. Stek de små kakene i 15–20 minutter ved 175 grader og la de avkjøle seg helt.

Bjørnebærglasur: Bland alle ingredienser i en bolle (utenom lakrispulveret). Pisk det sammen – først ved lav hastighet, og deretter høy – til glasuren er lett og luftig. Ha glasuren i en sprøytepose med en stjerneformet tupp og legg glasuren i en spiral. Start fra midten, slik at du får en fin liten blomst. Dryss litt lakrispulver på hver muffins.

Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: