
Miniterter fungerer supert i en buffet i bryllup. Disse har deilig geitost i seg, og passer dermed også for de med melkeallergi.
Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth
12 stk.
Dette trenger du:
- 1 pakke butterdeig
- 2 rødløk
- 2 ts grovmalt sennep
- 150 g geitost
- 1 potte fersk timian
- salt og pepper
- litt balsamicoeddik
- litt olivenolje
- litt flaksalt
Tips!
Hvis du ikke er så glad i geitost, kan du bruke fetaost i stedet.
Slik lager du miniterter
Sett ovnen på 200 grader.
Kjevl ut butterdeigen og bruk et glass som har en diameter på 4-5 cm til å stikke ut tertene. Legg bitene på en bakepapirkledd stekeplate.
Lag en kant på ca. 1 cm ytterst på deigbitene, så definerer du hvor fyllet skal være. Til dette kan du bruke bunnen på glasset.
Skell løken og skjær i ringer. Vend løken i sennepen og fordel den på deigbitene.
Skjær geitosten i skiver og legg på toppen av løken. Topp med litt fersk timian, og smak til med salt og pepper.
Stek tertene i ca. 15 minutter, til deigen er gyllen og kanten har hevet.
Serveringstips:
Server tertene varme med noen dråper balsamico-eddik, litt olivenolje, fersk timian og litt salt.
Lag et spennende tapasbord!
Variasjon er supert i ethvert bryllup – og dette skaper du enkelt med tapas. Minitertene er kjempegode sammen med for eksempel lun halloumi med tomatmarmelade, sliders av tomat og ost samt småpoteter med rosa pepperrotkrem.