Miniterter med rødløk og geitost til bryllup

miniterter blir servert som tapasrett i bryllup

Miniterter fungerer supert i en buffet i bryllup. Disse har deilig geitost i seg, og passer dermed også for de med melkeallergi.

Av: Lone Kjær Foto: Columbus Leth

12 stk.

Dette trenger du:

  • 1 pakke butterdeig
  • 2 rødløk
  • 2 ts grovmalt sennep
  • 150 g geitost
  • 1 potte fersk timian
  • salt og pepper
  • litt balsamicoeddik
  • litt olivenolje
  • litt flaksalt

Tips!

Hvis du ikke er så glad i geitost, kan du bruke fetaost i stedet. 

Slik lager du miniterter

Sett ovnen på 200 grader.

Kjevl ut butterdeigen og bruk et glass som har en diameter på 4-5 cm til å stikke ut tertene. Legg bitene på en bake­papirkledd stekeplate.

Lag en kant på ca. 1 cm ytterst på deigbitene, så definerer du hvor fyllet skal være. Til dette kan du bruke bunnen på glasset.

Skell løken og skjær i ringer. Vend løken i sennepen og fordel den på deigbitene.

Skjær geitosten i skiver og legg på toppen av løken. Topp med litt fersk timian, og smak til med salt og pepper.

Stek tertene i ca. 15 minutter, til deigen er gyllen og kanten har hevet.

Serveringstips:

Server tertene varme med noen dråper balsamico-eddik, litt olivenolje, fersk timian og litt salt.

Lag et spennende tapasbord!

Variasjon er supert i ethvert bryllup – og dette skaper du enkelt med tapas. Minitertene er kjempegode sammen med for eksempel lun halloumi med tomatmarmelade, sliders av tomat og ost samt småpoteter med rosa pepperrotkrem.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: