Bryllupsfotografen forteller | Norsk fotograf i utlandet

Er du usikker på om dere skal gå for en lokal eller norsk fotograf i utlandet? Da kan forhåpentligvis de neste par minutters lesning invitere til refleksjoner som gjør valget litt enklere.

Hvorfor velger så mange å ta med seg en fotograf hjemmefra?

Som destinasjon-bryllupsfotograf er dette et naturlig tema som dukker opp når jeg snakker med brudeparene mine.

Tekst: Camilla Andersen Foto: Camilla Andersen / @millifoto_wedding
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg føler jeg har verdens beste jobb, som får lov til å fotografere kjærlighet blant de skjønneste folka, samtidig som jeg får oppleve de mest fantastiske steder og kulturer.

— Camilla Andersen

Hvorfor velge norsk fotograf i utlandet?

Hvem: Camilla Andersen, vår utvalgte bryllupsfotograf i Ekspertpanelet
Hva: Bryllupsfotografen bak @millifoto_wedding / www.millifoto.no
Hvor: Destinasjonsbryllup i hele Europa, og dit parene tar henne

Bryllupet i denne artikkelen: Anniken og Lasse i Barcelona (se leverandørliste nederst i artikkelen).

Utgangspunktet ved booking bør selvfølgelig alltid være at dere bare ELSKER bildene til fotografen dere har funnet, og at dere ønsker akkurat den type visuell historiefortelling fra
den store dagen.

Camilla Andersen

Personlige anbefalinger

Det er flere grunner parene mine nevner at ligger til grunn, når de velger å ta meg med på utenlandsbryllup.

Svært mange av parene som booker meg, viser til personlige anbefalinger. Hvis du kjenner til ett eller flere par som har blitt fotografert av fotografen dere ønsker å booke, har dere et veldig godt utgangspunkt for kvalitetssikring. Venner og bekjente kan gå god for hvordan vedkommende er å ha med seg gjennom bryllupshelgen, på en ufiltrert måte, uten at dere trenger å lure på om det er økonomiske bindinger eller andre hensyn som ligger til grunn for anbefalingen.

Gode referanser

Gode referanser gjør at dere forhåpentligvis kan slappe av gjennom hele prosessen, og hvile i at dere vil bli ivaretatt på en god måte. Dere skal kunne føle dere trygge på at bryllupsfotografen deres både gir dere de bildene dere ønsker, men også at personen er behagelig å ha rundt seg under en så viktig begivenhet.

Tilgjengelighet

Selv om zoom-møter bare et lite tastetrykk unna, gir gjerne fotografer fra hjemlandet følelsen av en større tilgjengelighet. Det skal være lavterskel å holde kontakten, og bryllupsfotografer er gjerne sparringspartner på alt fra lengde på slør til valg av blomster og kinkige dilemmaer knyttet til andres forventninger versus egne drømmer og ønsker.

Dersom man i tillegg bruker en lokal planlegger, er grad av tilgjengelighet til fotograf desto viktigere, oppgir mange av parene mine. Det føles trygt å bare kunne slå på tråden, hvis det er noe man ønsker å drøfte, uten at man må sette opp et møte.

Tenk at fotografen gjerne blir en naturlig del av prosessen – helt fra planleggingens spede begynnelse til utsendte takkekort

Camilla Andersen

Språk og kommunikasjon er enkelt med norsk fotograf i utlandet

Det er helt avgjørende at man snakker samme språk som fotografen, både i direkte og overført betydning! Hvilket språk spiller jo ingen rolle, bare dere forstår hverandre.

Det blir en lang og tungrodd prosess, hvis det stadig dukker opp fare for misforståelser,

Og det er utrolig mange punkter på programmet der det ikke er rom for nettopp det, i et bryllup. For ikke å snakke om selve fotograferingen. Kommunikasjon er like viktig som god kjemi, for at dere skal få en fin opplevelse og et strålende vakkert resultat.

Blende inn

Det siste punktet som gjerne dukker opp, er evnen til å blende inn med gjestene. Her er felles referanser og kultur aldri en ulempe. Parene mine er som regel like opptatt av stemningsbilder (ikke minst fra festen!), som de er av portrettene. Da er det fint å vite at fotografen gjerne slår av en prat med bestemor som tar et lite pust i bakken, eller er med på sjargongen til kompisgjengen ved bassengkanten.

Dere skal ikke behøve å sitte igjen med bilder der dere prøver å se avslappet ut, målet er at dere var avslappet, og at dette skinner igjennom.

— Camilla Andersen

Alle bildene i denne artikkelen er fra det fantastiske bryllupet til Anniken og Lasse i Barcelona.

Location:  Gran Villa Rosa
Brudesalong: Til bruden
Kjole: TSH i designsamarbeid med bruden
Sko: Valentino
Blomster: Monverd Vilanona
Hår:
We Make Up Your Day

Masse lykke til med valg av fotograf, kanskje vi ses?

Å herregud. Vi er heeeelt i ekstase!!! Vi må se over og over og over!! Det kunne bare ikke blitt bedre, Camilla!!! Tusen millioner takk den utrolige jobben du har gjort, og for at du bare er helt fantastisk!!

Anniken & Lasse
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: