10 elegante norske smykkemerker til forlovelse, bryllup og morgengave

Norske smykkemerker perfekte til forlovelse og bryllup

De siste årene har mange dyktige norske smykkemerker kommet på banen, hvorav flere også håndlager smykkene lokalt i Norge. Hva med å velge norsk design enten til forlovelsen deres, bryllupet eller morgengaven?

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Instagram/@pearloctopussy

Har du norske smykkemerker liggende i smykkeskrinet ditt? Smykkemarkedet er enormt – vi vet, men med den stadig stigende kvaliteten på smykkebrands her hjemme, er det ingen grunn til å ikke eie minst ett smykke signert en norsk designer – gjerne laget lokalt i Norge. Da er bryllupet deres en perfekt mulighet til å gi eller få et lite stykke Norge i sølv eller gull.

Her er 10 norske smykkemerker perfekte å velge når dere trenger forlovelsesringer, gifteringer, morgengave – eller smykker til den store dagen.

Mold Atelier

Blant de kuleste up-and-coming smykkemerkene i Norge om dagen, finner vi Mold Atelier. Bak det Oslo-baserte kreative studioet som blant annet håndlager smykker, står paret Linda Christensen og Mikal Murstad. Hun stylist og designer, han art director og fotograf. De iøynefallende, men tidløse signatursmykkene deres er laget i lekre materialer som polert brass og perler, og passer perfekt enten på selve bryllupsdagen eller som en romantisk morgengave. Øreringene i 14 karats gull med ferskvannsperler står øverst på vår ønskeliste!

Pearl Octopuss.Y

I 2018 bestemte FWSS-designer Cathrine Børter seg for å gjøre drømmen om et eget smykkemerke til virkelighet. Det som startet som en hobby under en svangerskapspermisjon, er i dag Oslo-baserte Pearl Octopuss.Y som håndlager magiske smykker du neppe har sett før, lokalt i Oslo. Merket selges blant annet hos anerkjente forhandlere som glamorøse Net-A-Porter.

Boygal

I 2019 startet paret Martine Breen og Andreas Bjørkeng Sogn smykkemerket Boygal. Mens hun har studert produktdesign og han grafisk design, er resultatet et unisex smykkemerke kjent for blant annet sine massive, hippe signetringer og smiley-smykker med glimt i øyet.

Annie Berner

Oslo-baserte Annie Berner selger håndlagde smykker, laget med 90 prosent resirkulerte materialer. Smykkene hennes kjennetegnes av organiske og snirklete, gjerne massive fasonger som lar tankene vandre til skjell og andre naturlige vidundere, ispedd perler og dekorative steiner.

Hasla

I 1982 startet Grete Fossen og Ørnulf Hasla et sølvsmedverksted i Valle, som i dag er kjent som Hasla. Mens paret nå håndlager bunadssølv i Setesdal gjennom merket deres Fossensylv, ledes Hasla i dag av døtrene deres Anne og Gunnhild Hasla. Det norske smykkemerket gjorde inntog i den norske motebransjen for fullt for rundt seks år siden, og er kjent for sine kunstneriske kolleksjoner inspirert av alt fra Botticellis Venus til Picasso.

Bjørg Jewellery

Mange forbinder nok Bjørg Jewellery med uvanlige, røffe design med teksturerte metaller og edelsteiner. Merket ble startet i 2004 av Bjørg Nordli-Mathisen, og inspireres gjerne av lyse sommernetters lys og farge, og den sterke kontrasten til vintermørket. Merket lager også unike, skreddersydde smykker til store begivenheter som bryllup på bestilling.

Crystal Haze Jewelry

Kjenner du til Crystal Haze fra før, er det stor sjans for at du forbinder merket først og fremst med smykker med fargerike gummibjørner. Merket har tatt særlig det asiatiske markedet med storm, og flere K-pop stjerner har omfavnet de søte smykkene. Kanskje ikke et typisk smykke som faller i smak hos absolutt alle, men merket med anonyme smykkedesignere i ryggen lager også mye annet fint. Fra vakre cocktailringer og armbånd til iøynefallende øreringer som høyner ethvert antrekk, uansett anledning.

Studio Bille

Bak Studio Bille står svigersøstrene Nynne og Maria. De startet opp det ferske smykkemerket i 2021, hvor smykkene håndlages i studioet, de fleste på bestilling. På den måten sørger de for en mer bærekraftig business, uten overfylte lagere. De tidløse og elegante designene lages i 18 karats forgylt sølv, hvor hvite ferskvannsperler spiller hovedrollen.

David-Andersen

Visste du at David-Andersen har eksistert helt siden 1876? Merket og verkstedet ble startet av mannen med samme navn, og ble siden ledet av både hans sønner og barnebarn. I 1927 ble lokalene på Karl Johan som vi kjenner i dag innviet – selv om butikken så annerledes ut den gang. I dag selger David-Andersen en rekke kjente merkevarer i tillegg til egen produksjon, som blant andre Georg Jensen, Efva Attling og Tom Wood.

Huldresølv

Elise Thiis-Evensen startet Huldresølv i 1994, som fjerde generasjons gullsmed. Det med et ønske om å hylle norske smykketradisjoner og ta de inn i en ny tid. Og nettopp derfor har Huldresølv sine smykker detaljer fra gamle sølvsmedteknikker i sølv og forgylt sølv og edelstener, med folketroens Huldra som muse.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: