Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Nyttårsbryllup i Bergen: Gnistrende feiring på årets siste dag

Nyttårsbryllup i Bergen
Nyttårsbryllup i Bergen blant stjerneskudd

Solveig og Espen var aldri i tvil – de ville si ja til hverandre på selveste nyttårsaften. Og koronarestriksjoner til tross, ble feiringen like magisk som de hadde sett for seg.

Tekst: Betine Bernadotte Huflåtten Foto: Ada Miko

Mange par drømmer om sommerbryllup, men heldigvis finnes de som ønsker seg noe helt annet. For hva er vel egentlig mer romantisk enn å lyse opp den mørkeste og kaldeste tida på året med en fantastisk kjærlighetsfest? Nyttårsaften er som skapt for bryllupsfeiring av det glamorøse slaget, og perfekt for deg som vil ha en unnskyldning til å gå «all in» med tyll og paljetter! Det er bare å la seg inspirere av Solveig og Espens eventyrlige nyttårsbryllup.

Solveig og Espen på bryllupsdagen

Nyttårsbryllup med byen som bakteppe

Det slo gnister da sunnmøringen Solveig traff bergenseren Espen i studiemiljøet i Bergen. Og da Espen fridde sommeren 2020, var ikke Solveig sen med å lufte forslaget om den litt spesiell bryllupsdatoen.

– Jeg må innrømme at det var min idé, ja. Jeg har alltid tenkt at det hadde vært gøy å gifte seg på nyttårsaften. Både fordi det er litt utradisjonelt, men også fordi det kler et storbyinspirert bryllup veldig godt. Vi ville gjerne ha selskapet i Bergen, og det er jo bare én gang i året man får fyrverkeri og feststemning i hele byen.

– Alle som kjenner meg vet at jeg elsker glitter og stas og fyrverkeri! Jeg liker at ting er «litt ekstra», og bryllupet ble typisk meg. Dessuten er det jo veldig stas å ha bryllupsdag på nyttårsaften, da har man en skikkelig grunn til å feire den hvert eneste år, sier Solveig.

Alle som kjenner meg vet at jeg elsker glitter og stas og fyrverkeri.

SOLVEIG LØKHAMMER
Vakkert og romantisk øyeblikk mellom brudeparet

Festen ble holdt på fasjonable Grand Hotel Terminus i hjertet av Bergen. Hotellet ble bygget i 1928, og har nylig blitt brakt tilbake til fordums prakt. Det er vanskelig å ikke se for seg Great Gatsby og det glade 20-tallet i disse elegante interiørene – en perfekt ramme rundt et nyttårsbryllup, med andre ord! I tillegg var den sentrale beliggenheten litt ekstra viktig for brudeparet:

– Grand Hotel Terminus ligger rett ved siden av plassen hvor de skyter opp raketter i Bergen. Så da klokka slo tolv, var det egentlig bare å gå rett utenfor døren for å se nyttårsrakettene, sier Solveig.

Langt slør på bruden

Da klokka slo tolv, var det egentlig bare å gå rett utenfor døren for å se nyttårsrakettene.

SOLVEIG LØKHAMMER

Fra 90 gjester til mikrobryllup

Mange brudepar som hadde planlagt å gifte seg i 2020 ble nødt til å endre planene sine på grunn av koronaepidemien. Solveig og Espen var intet unntak.

Brudeparet under middagen

– I utgangspunktet hadde vi tenkt å invitere 80–90 gjester, men vi fant fort ut at det var urealistisk med tanke på restriksjonene. Vi hadde en tett dialog med hotellet med tanke på smittevern, og til slutt ble det bestemt at vi ikke kunne være mer enn 20 personer. Derfor ble det en fest for kun nærmeste familie og forlovere, forteller Solveig, som legger til at timingen tross alt ikke kunne vært bedre:

– Èn uke senere ble hele byen stengt ned, så da hadde vært umulig å gjennomføre bryllupet. Vi var utrolig heldige som fikk drømmedagen vår.

Nyttårsbryllup i bergen under koronapandemien, ble allikevel en stor suksess
Lite og intimt: En av fordelene med et mikrobryllup er at alle gjestene får plass rundt et langbord!

Den fineste dagen

Selv om bryllupet ble kraftig nedskalert, synes ikke brudeparet at dagen ble noe mindre minneverdig eller vellykket av den grunn – kanskje heller tvert imot.

– Det føltes nærere og mer personlig med et lite bryllup.

SOLVEIG LØKHAMMER

– Planen var å arrangere en vennefest i etterkant, men det har faktisk ikke blitt noe av. Grunnen er vel egentlig at vi begge to følte at vi fikk akkurat den bryllupsfesten som vi hadde sett for oss, og derfor har vi ikke hatt noe stort behov for en vennefest heller, sier Solveig.

– Det føltes nærere og mer personlig med et lite bryllup. På forhånd var vi litt urolige for om vi hadde nok program siden vi var så få gjester, men tiden gikk fryktelig fort. Vi hadde en nydelig treretters middag, masse rørende taler og flott underholdning – og plutselig var det midnatt. Jeg ville gått for helt det samme opplegget igjen.

brudeparet gjør skoleken
HVOR GODT KJENNER DE HVERANDRE? Solveig og Espen svarer på påstander om hverandre ved å rekke en sko i været.

Les også: Vinterbryllup – tips, triks og erfaringer

Tyll, perler og paljetter – kjoledrøm med «blingfaktor»

På nyttårsaften skal det være litt mer av alt, og særlig glitter og glamour. Solveig hadde en klar strategi da hun skulle velge brudekjole til den store dagen.

Solveig i bilen etter vielsen

– Jeg kjøpte kjolen og alt tilbehør i Norges største brudesalong, Belle Amie på Sotra. Utvalget der er enormt, men jeg visste fra start at jeg ville ha paljetter. Taktikken min ble å gå etter kjolene som glitret mest, og faktisk fikk jeg følelsen for kjolen min med én gang – den var akkurat slik jeg hadde sett for meg.

– En av fordelene med å gifte seg på nyttårsaften er jo at man kan dra på litt ekstra. Dersom vi hadde giftet oss på sommeren hadde jeg nok gått for en mer bohemsk stil, men i et nyttårsbryllup er det perler og paljetter som gjelder!

nyttårsbryllup i bergen

Og vi må bare si at Solveig nailet stilen – for sammen med et glitrende diadem, hvit fuskepelsjakke og en vinterlig brudebukett med blant annet eukalyptus og hvite roser, ser hun ut som en vaskeekte isprinsesse tatt rett ut av eventyrbøkene.

Les også: Stilig tilbehør til deg som brud

Brakavslutning med fyrverkeri og stjerneskudd

Finnes det noen flottere måte å avrunde en bryllupsfest på enn med et spektakulært fyrverkeri? Da klokken slo tolv, ruslet Solveig og Espen sammen med resten av bryllupsfølget ut i Bergen sentrum for å feire det nye året – og starten på livet som mann og kone – med raketter og stjerneskudd.

nyttårsbryllup i bergen med fyrverkeri og raketter
FEIRER KJÆRLIGHETEN: Fyrverkeriet i Bergen sentrum satte prikken over i-en på Solveig og Espens nyttårsbryllup.

– Det er vanskelig å nevne ett spesielt høydepunkt fra dagen, for det var så mange. Men vi synes begge to det var utrolig flott da vi stod med stjerneskudd i hendende og så på fyrverkeriet. En uforglemmelig avslutning på den vakreste dagen i livet vårt.

nyttårsbryllup i bergen

Solveigs 5 beste tips til deg som vurderer nyttårsbryllup

  1. Våg å være utradisjonell. Selv om «alle andre» gifter seg om sommeren, betyr ikke det at dere ikke kan gå for noe annet.
  2. Vær ute i god tid, spesielt om du planlegger å ha festen på et hotell. Endel hoteller arrangerer sine egne nyttårsfester, så ha dette i bakhodet.
  3. Vær forberedt på at det kan være litt vanskeligere å finne prest/ vigsler og fotograf som jobber på nyttårsaften.
  4. Ikke vær redd for å gå «all in» med paljetter, glitter og glam. Nyttårsaften er dagen for å skinne litt ekstra!
  5. Sørg for å kjøpe inn nok stjerneskudd – det løfter feststemningen og ser fantastisk ut på bilder.

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...