Ostekake med bringebær og gelelokk | Søt og syrlig med friske bær

Ostekake med bringebær er helt klart min favoritt.

Jeg elsker bringebær og jeg liker den søte og friske smaken av disse bærene sammen med den kremete ostemassen.

Her har jeg brukt friske og frosne bær i både kake og gele. Verdt å teste ut!

Tekst: Kristin Jøtun via Hjemmet Foto: Kim Holthe
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl

Ostekake med bringebær – Ingredienser til 12 personer

Bunn:
1 pk. havrekjeks
100 g smør

Ostemasse:
200 g hvit sjokolade
3 dl kremfløte
200 g kremost
2 ts vaniljesukker
400 g bringebær, frosne
100 g melis
6 pl. gelatin
4 ss vann

Gelèlokk:
400 g bringebær, frosne
2 dl melis
2 ss sitronsaft
6 pl. gelatin

Pynt:
100 g bringebær
2 stilker rips
4 spiselige blomster
6 gull lakriskuler
6 bringebær lakriskuler

Fremgangmåte

  1. Knus kjeksen fint, smelt smør og bland kjekssmuler og smør.
  2. Trykk smulene i en rund form, 20 – 22 cm, men bakepapir.
  3. Del sjokoladen i biter, ha dem i en bolle og smelt dem over vannbad. Ikke rør mens sjokoladen smelter.
  4. Pisk kremfløten stiv, bland inn kremost sammen med vaniljesukker.
  5. Tin bærene og press saften ut gjennom en sikt eller et klede.
  6. Bland sammen bringebærsaft og melis og bland det inn i ostemassen.
  7. Legg gelatinbladene i iskaldt vann i ca. 5 minutter.
  8. Kok opp vann og smelt gelatinen i vannet og bland det inn i ostemassen.
  9. Hell ostemassen over kjeksbunnen og sett den kjølig til den stivner.
  10. Ha bringebær, melis og sitron i en kjele og kok opp.
  11. Hell bringebærene gjennom en sikt og klem ut saften.
  12. Klem ut vannet av gelatinen og smelt dem i bringebærsaften.
  13. Avkjøl saften og hell den over den stivnende ostemassen. Sett formen kaldt og la den stivne.
  14. Pynt med friske bær, blomster og lakriskuler om du ønsker på toppen.
Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: