Ostekake med sjokolade | Himmelsk kake toppet med salte skruer

Ostekake med sjokolade

Er du på let etter den perfekte ostekake med sjokolade? Da kommer du til å elske denne.

Den smelter rett og slett på tungen.

Kaken er litt mektig, men et lite stykke passer perfekt til kaffekoppen.

Tekst: Kristin Jøtun via Hjemmet Foto: Kim Holthe
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade – Ingredienser til 12 personer

Bunn:
2 pk. oreokjeks Brownie
100 g smør

Ostemasse:
6 pl. gelatin
½ dl vann
200 g kokesjokolade
1 – 2 ss kakao
3 dl fløte
1/2 dl melis
3 dl lettrømme
200 g kremost

Pynt:
4 ss kakao
1 pk. sjokoladeskruer

Fremgangsmåte

  1. Knus kjeks fint i en blender eller i en pose. Smelt smør og bland med kjeksen. Legg et bakepapir i bunnen og trykk deigen ned i 22-24 cm rundt form. Sett formen kaldt, mens du lager fyllet.
  2. Legg gelatinplatene i iskaldt vann i ca. 5 minutter.
  3. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt.
  4. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett lettrømme, osten og sjokoladen og bland alt til en glatt krem.
  5. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland dem ut i kokende vann.
  6. Hell gelatinblandingen i sjokolade- og kremblandingen under konstant omrøring.
  7. Fordel fyllet oppå kjeksbunnen i formen. Stø over et godt lag med kakao.
  8. Sett kaken kjølig slik at den stivner. Pynt med sjokoladeskruer eller annen pynt på toppen.

Tips! 
Du kan gjerne pynte med ferske bær og eller revet sjokolade på toppen.

Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: