Oversikt over bryllupsplanleggere i Norge

bryllupsplanleggere

Har dere lyst til å booke noen som kan planlegge bryllupet deres for dere? Her forteller to profesjonelle bryllupsplanleggere i Norge om jobben de gjør, hvordan det fungerer og hva det kan koste.

Tekst: Stine Nibe Ravneberget Foto: Jon M. Sandbu/Maxmilian Photography

Mens noen fryder seg over å planlegge bryllupet sitt med alt det innebærer av organisering, budsjetter og stress, får andre helt vondt i magen bare av tanken. Da kan det være lurt å vurdere en bryllupsplanlegger.

For det er faktisk ikke bare i amerikanske komedier brudepar har bryllupsplanleggere (hallo Jennifer Lopez i The Wedding Planner). Det finnes flere som jobber med det profesjonelt her hjemme.

Er dere nysgjerrige på hva det går ut på, hvordan det fungerer og ikke minst hva det koster?

Her forteller to bryllupsplanleggere om rollen sin og deler av sin erfaring med planlegging av bryllup. I tillegg har vi samlet et knippe bryllupsplanleggere i Norge.

Bryllupsplanlegger: – Går ut på å skape verdens beste stressfrie dag

– Bryllupsplanleggere gjør ting veldig ulikt. Det er lurt å være bevisst på. Noen planlegger alt fra start til slutt, mens andre både planlegger og designer alt fra start til slutt, sier bryllupsplanlegger Amanda Costa Thompson, som holder til i Oslo.

Hun forteller at noen bryllupsplanleggere er koordinatorer som «kun» er der på bryllupsdagen og tar over bryllupet som du kan ha planlagt selv, men du kan møte dem en måned før bryllupsdagen slik at de da tar over og gjennomfører visjonen din som brud.

– Rollen som bryllupsplanlegger for meg går ut på at jeg hjelper brudeparet med å skape verdens beste stressfri dag, der de kan være gjest i eget bryllup og oppleve en helt unik tilstedeværelse der de virkelig får nyte alle øyeblikkene, fortsetter hun.

Thompson spesialiserer seg på full planlegging og design av bryllupsdagen for sine brudepar.

– Hos meg er det utrolig viktig at de får en skikkelig bra reise dit, som gjør at de virkelig føler seg ivaretatt, sett, hørt, lyttet til og ikke minst guidet for hvert steg på veien.

Slik fungerer det

Når brudepar tar kontakt med Amanda Costa Thompson, setter de sammen opp et møte der de tar en prat om hva de ønsker seg for bryllupsdagen og reisen dit. Så skreddersyr hun et tilbud til hvert brudepar.

– Vi kan være fullbooket alt fra ett og to år frem i tid. Så to år før er ikke uvanlig å gå i gang med å booke en bryllupsplanlegger, sier hun.

– Nå som flere har utsatt bryllup, så er det virkelig viktig at du tar kontakt med en bryllupsplanlegger om du ønsker det, slik at du faktisk får booket en. Det er få planleggere i Norge, og veldig mange bryllup som skal holdes det neste året.

bryllupsfest!
UTENDØRS BRYLLUP: Enkelt med telt, eller? Her fra Amandas egne bryllup! Foto: Truls Fossum. Planlegging, design og trykksaker: Amanda Costa Thompson

Prisen hos henne varierer med antall gjester, omfang, sted og hva brudeparet ønsker seg.

– Jeg har også en nettløsning, et planleggingsverktøy som heter Bryllupsplanlegging fra A-Å, for den som har lyst til å gjøre jobben selv. Men man får tilgang til meg som bryllupsplanlegger i 1-2 år på nett.

Hva kan være lurt å tenke på når man skal benytte seg av en bryllupsplanlegger?

– Noe av det viktigste du gjør når du velger en bryllupsplanlegger, er å velge etter magefølelse og kjemi. Det skal virkelig føles riktig i magen din.

– Det er et nært bånd som skal bygges over tid og du vil jobbe tett med din bryllupsplanlegger. Derfor er det viktig at du velger en du virkelig kjenner at du vil komme overens med. Så ta gjerne et møte med en bryllupsplanlegger før du sier ja.

dekor

Se på en bryllupsplanlegger som et samarbeid

Emma Sjöholm står bak Weddings by Emma, og er basert i Oslo. Hun planlegger bryllup både i Norge og Sverige.

– Først og fremst fungerer man som en guide og en støtte gjennom hele bryllupsprosessen. Som bryllupsplanlegger sitter man på kunnskapen om hva som skal gjøres, og i hvilken rekkefølge.

Man har også pålitelige kontakter blant andre leverandører som man kan anbefale for den beste bryllupsdagen, sier hun.

bryllupsplanleggere

Hun mener det kan være lurt å tenke på en bryllupsplanlegger som et samarbeide der man sammen gjør det som kreves for at planleggingen skal gå framover.

– Jeg trenger mye informasjon og godkjenning fra dere under hele prosessen, så vi må alle samarbeide og være engasjerte – men det pleier ikke å være noe problem når det gjelder en så herlig ting som et bryllup.

vakker dekor til bryllupsbord

Setter pris ut i fra hva dere trenger hjelp med

Om dere ønsker å booke Weddings by Emma, er det enklest å sende en mail med litt informasjon om hvor og når dere har drømt om å gifte dere.

– Om dere vet kan dere også inkludere hva dere tror jeg kan hjelpe dere med. Deretter setter vi opp et første, gratis møte, ofte via Zoom, der jeg stiller dere spørsmål for å forstå mer eksakt hva dere trenger hjelp med.

Etter møtet sender hun et førsteutkast med informasjon om hva hun kan gjøre, og en pris. Så tar man det derfra.

– Jeg setter alltid mine priser ut i fra hva kunden ønsker hjelp med.

Iblant er det noen timers veiledning eller hjelp med dekorasjonene på dagen. Andre ganger er det full planlegging fra start til slutt.

– Så prisene varierer veldig og det er alltid verdt å ta kontakt for å høre om det finnes noe jeg kan gjøre.

Hun forteller at hun tar 2500 kroner for 1,5 times konsultasjon rundt ønsket emne og problemstilling.

– Man kan så klart etterkomme for flere konsultasjoner under planleggingen. Ønsker man å planlegge selv, men ha hjelp av meg på bryllupsdagen for koordinering, koster det fra 15 000 kroner. Prisen for koordinering og full planlegging avhenger av for eksempel hvor bryllupet skal være og eksakt hva kunden ønsker hjelp med.

Når bør man booke bryllupsplanlegger til et bryllup?

– Vil man være på den sikre siden for å få den hjelpen man trenger til en spesiell dato som man har sett for seg, er det bra å være ute i god tid, i hvert fall ett år i forveien. Jeg har planlagt bryllup på betydelig kortere tid også, men da finnes det risiko for at lokaler og leverandører man gjerne vil bruke er booket andre steder.

Dekor fra en bryllupsplanlegger

Oversikt over ulike bryllupsplanleggere i Norge

Under har vi samlet et knippe bryllupsplanleggere som holder til i ulike deler av landet.

Prosjekt Bryllup arrangerer bryllup i Norge, Spania, Portugal, Frankrike og Italia. Les hennes egen spalte «Bryllupseksperten» på Ditt Bryllup her.

Drømmebryllup har jobbet profesjonelt med små og store eventer siden 2018.

LaLindi arrangerer brylluper i Norge, Italia og Spania.

Bryllupspakken har base i Bergen, Oslo og København.

Weddings by Emma er basert i Oslo og planlegger bryllup i Norge og Sverige.

Glennewedding spesialiserer seg på eksklusive bryllup, og holder til i Oslo.

Amanda Costa Thompson er basert i Oslo.

4SeasonsWeddings holder til i Oslo, og arrangerer bryllup i Spania, Norge, Frankrike og Polen. Få daglig leder Cecilie Madland Lyngnes’ beste tips til valg av bryllupslokale her.

Brudepikene er basert i Drammen.

Bryllup Med Mer er en bryllupsplanlegger som holder til i Kristiansand.

Arctic Dream Weddings er basert i Tromsø.

Amanda Strand Weddings er basert i Halden, men gjør bryllupsplanlegging i hele Norge og Sverige.

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: