På utkikk etter blå dress til bryllup?

Blå dress til bryllup
Kommersielt innhold

Blå dress er et populært valg til bryllup da det umiddelbart gir deg et moderne uttrykk, samtidig som det er et klassisk og stilfullt valg. Vi har snakket med Kevin Tournaux hos Mond of Copenhagen og sammen laget denne supre guiden til deg som vurderer blå dress til bryllupet! 

Tekst: Tekst: Redaksjonen Foto: Mond of Copenhagen
Kommersielt innhold // I samarbeid med Mond of Copenhagen
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Er forlovelsen i boks og planleggingen av bryllupet i gang? Bruden er garantert allerede på jakt etter den perfekte kjolen, men hva nå med dressen til brudgommen? Valgene i jakten på «dressen som sier ja» er mange, og særlig viktig er kanskje beslutningen om hvilken farge du skal gå for.

Mond of Copenhagen selger rundt 2.000 dresser etter prinsippet «custom tailored» hvert år, og deres Head of Product Development og Sourcing, Kevin Tournaux, estimerer at ca 75% av disse er i en blånyanse. Et sikkert valg med andre ord!

Utvalget innen blå dress er også svært godt, og du kan gjøre dressen både unik og stilsikker i en fei. I tillegg er blått en farge som kler de aller fleste og det passer enhver anledning. Dette gjør at en blå dress både er et godt valg på den store dagen, og for påfølgende anledninger.

Lykkelig par på huske, han i blå dress og hun i hvit brudekjole

Blått er ikke «bare» blått

– Det er en grunn til at blå dresser er så populært; nesten alle vil nemlig se fantastisk ut i en blånyanse! Forklarer Kevin hos Mond of Copenhagen og legger til at dette nemlig ikke er tilfellet med de andre fargevalgene.

– Innenfor blått finnes det et hav av valgmuligheter. Den mørke, marineblå, er mer formell og derfor også et populært valg for business og tradisjonelle bryllup. Det er kanskje denne de fleste har i tankene når man tenker på en typisk blå dress.

– De lysere blånyansene derimot er veldig populære for sommerbryllup da tonen gir en umiddelbar sommerlig vibbe. Disse nyansene er også mer anvendelige ettersom de kan bli stylet både mer formelt og uformelt alt ettersom design og valg av tilbehør, tipser Kevin

Ditt Bryllups blå favoritter

Finn din stil!

Etter du har landet hvilken farge du ønsker på dressen, er det lurt å finne ut av hva slags stil du liker. Slim fit eller classic fit? Shiny eller matt finish på stoffet? Med eller uten dressvest? Utvalget av ulike stiler er stort, også innen blå dresser.

– Det er veven på tekstilet som avgjør nivået av glans, struktur og den gjennomgående stilen på dressen. Derfor vil den eksakt like blånyansen se ulik ut ettersom hvilket materiale du velger, forklarer Kevin.

– «The sharkskin» og  twill-vevninger vil for eksempel ha mer glans i seg, mens «The hopsack» har et mattere uttrykk. Begge varianter er like populære til bryllup, så her er det viktig at du selv velger det materialet du synes er best, understreker Kevin.

Dress til bryllup er innen kategorien formell, og for denne stilen er det noen kjøreregler man bør ha i bakhodet. Dette omfatter blant annet at slipsknuten skal sitte stramt og godt inntil kragen. I tillegg bør du være nøye med hvilke knapper du knepper opp på dressjakken, dette gjelder spesielt dersom du går for en dressjakke med tre knapper.

Men frykt ikke! Her har vi nemlig den enkle og fiffige regelen ved navn «Sometimes, always, never». Den midterste knappen bør alltid være igjenkneppet, den øverste er opp til deg, mens den nederste knappen aldri bør kneppes igjen. Smart!

Utover dette står du ganske fritt i jakten på din stil, og kan med fordel gjøre dressen til «din egen».

Tips!
Lurer du på hvilke knapper som skal være kneppet og ikke?
Følg «sometimes, always, never»-regelen!

mond logo

Et hav av kombinasjonsmuligheter

Fordelen med blått, så vel som sort, er at dette er en farge som enkelt lar seg kombinere med forskjellig tilbehør. Bryllupsdressen er det aller mest vanlig å kombinere med en skjorte, slips, sko, sokker og et element i brystlommen, enten i form av et tørkle eller blomster.

Bryllup er som oftest en formell setting, og dette reflekteres derfor også i dressens tilbehør. Innen skjorter er det hvitt som anses som det mest formelle alternativet, og det mange i utgangspunktet også foretrekker av den grunn. Ved resten av dressens tilbehør kan det være lekkert å gå for en moderne ton-i-ton, der slips, tørkle og sokker er i ulike blåtoner, kanskje bare med et hint av en farge som matcher brudens antrekk.

– Det som er så fint med blått, er at det går bra sammen med omtrent alle farger. Allikevel vil kombinasjonen av en marineblå dress og oransje eller gulldetaljer alltid gi et statement-uttrykk! Tipser Kevin.

Følger vi fargehjulet er nemlig oransje komplimentærfargen til blå, som betyr at de to fargene vil bringe frem det beste i hverandre.

– En skandinavisk vri på dette kan være å kjøre en marineblå dress, mansjettknapper i gull på en krisp, hvit skjorte toppet med et ferskenfarget eller oransje slips, forklarer Kevin.

Psst…
En viktig huskeregel er at sko og belte alltid bør være i samme farge for et helhetlig uttrykk.

mond logo

Made to measure – tilpasset akkurat deg

Utover alle de mer kreative valgene, er det aller viktigste ved en dress at den sitter som smurt. I samarbeid med Mond of Copenhagen har vi laget denne guiden til hvordan finne den perfekte dressen. Her får du en innføring i hvilke snitt, farger, detaljer og passform som egner seg til nettopp deg.

En dress som virkelig sitter som et skudd, må også være sydd til akkurat deg. Med Mond of Copenhagens innovative 3D-teknologi, får du nettopp dette. Den tar høyde for din kropps individuelle mål, passform, ønsker og design og sikrer med det en blå dress som sitter perfekt.

Ved å kjøpe den blå dressen hos Mond of Copenhagen får du dette, i tillegg til hjelp med design og bestilling av dressen. Book ditt møte med en av Monds eksperter her.

Lykkelig par på jorde, mann i blå dress

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: