Planlagt på 1 måned: Avslappet bryllup med bohemske detaljer

Vakkert og avslappet bryllup i Rogaland

Med høst som favorittårstid, var det bare å hive seg rundt etter forlovelsen 23. juli. Uformelt, vakkert og i høstsola giftet Hedda Hestholm Bø og Ole Andreas Bø seg utendørs på familiegården Solastranden i Rogaland. Bli inspirert av et avslappet, bohemsk bryllup som virkelig viser hvor enkelt og utrolig hyggelig det hele kan løses!

Tekst: Redaksjonen Foto: Fotograf Ruben Hestholm
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

– Da vi forlovet oss i slutten av juli ble vi fort enige om at vi ville gifte oss raskt – og bestemte oss for at det måtte bli før vinteren. På dette tidspunktet hadde vi ikke planlagt noe som helst, annet enn at vi ville gifte oss.

Vi var begge veldig enige om at vi ønsket et bryllup som var avslappet, utradisjonelt og uhøytidelig. Vi liker å ha mer nedpå og spontane planer, og ønsket et bryllup som passet måten vi pleier å omgås venner og familie på. I tillegg ville vi at bryllupsdagen skulle være en dag hvor vi kunne kose oss på vår måte, uten å føle stress eller press på å følge en «oppskrift» på hvordan et bryllup bør være.

Vi var også sikre på at vi ønsket et bryllup som var utendørs, og at vi ønsket at vielse og fest skulle være i ett, istedenfor å dele opp dagen.

Vi liker å ha mer nedpå og spontane planer og ønsket et bryllup som passer denne måten vi pleier å omgås venner og familie på.

Brudeparet

Hvordan gikk dere frem i planleggingen?

Vi bestemte oss først for å bare sette en dato, også ta resten fra der. Datoen vi endte med å sette ble ca. 1 måned frem i tid. Jeg er selv fotograf, og elsker høstfargene og lyset. Det å ha bryllup på denne årstiden ville derfor være vår drøm.

Videre ønsket vi å ha bryllupet på familiegården til brudgommen. Det ligger i utrolig fine omgivelser ved Solastranden i Rogaland. Med en stor tomt og egen strandlinje hadde vi mange muligheter for hvor vi ville ha både vielsen og «festen».

Vi likte ideen av å ha et kveldsbryllup, med en vielse i hagen også at gjestene kunne kose seg med god mat og kaker og være sammen med familie etterpå uten å ha faste bordplasser.

Vi inviterte ikke gjester før rundt to uker før bryllupet, slik at vi kunne ha friheten og fleksibiliteten til å se ting litt an. All planlegging av pynt, vielse og organisering ble gjort i ukene frem mot bryllupet, og ble egentlig bare som å planlegge en koselig og stor familiekveld!

Fargene på dekorasjonen var dempet og naturlig. Vi ønsket høstpreg, men ikke sånn dramatisk oransje høst-look. Derfor ble det valgt med mer brunt og hvitt.

All planlegging av pynt, vielse og organisering ble gjort i ukene frem mot bryllupet, og ble egentlig bare som å planlegge en koselig og stor familiekveld!

Brudeparet

Hva serverte dere?

Når det gjaldt meny tenkte vi egentlig bare «hva er det vi liker å spise på en fredagskveld»? Derfor falt valget på kebab og pizza. Dette passet også godt ettersom det å var mange ungdommer i bryllupet. Vi bestilte også store mengder donuts, cupcakes og makroner, samt at vi hadde en isbar. Målet var at alle skulle kose seg, og at det var mye godt å velge i.

Høstbryllup i vakkert lys

Når det gjaldt meny tenkte vi egentlig bare «hva er det vi liker å spise på en fredagskveld»?

— Brudeparet
avslappet bryllup

Avslappet bryllup: Gjestene ble invitert bare 12 dager før selve bryllupet på Facebook. På grunn av korona var det kun familie og slekt som ble invitert. som i alt utgjorde 70 gjester. Vennefest blir det kanskje senere.

Brudeparet valgte å ha deling av bryllupsløfter og «first look» dagen før – fortell!

First look og vows er en fin måte å dokumentere at et bryllup først og fremst handler om de to som velger å leve livet sitt sammen. Mine foreldre, som har jobbet som bryllupsfotografer tidligere, tipset oss om dette, og vi synes det var en veldig god idé. Vi valgte heller å ha personlige bryllupsløfter for hverandre, enn å ha taler i bryllupet.

Dette ble gjort dagen før fordi vi ønsket at det skulle være en spesiell ramme – at det skulle være en ro over det, og ikke stress og hastverk.

Selve bryllupsdagen – hva gjorde dere hva når?

På bryllupsdagen prioriterte vi å ha en rolig morgen – brudgommen rakk til og med å jobbe en halv arbeidsdag! Jeg valgte å fikse hår og sminke selv fordi jeg ikke ønsket å bruke mange timer av bryllupsdagen i en frisørsalong. Dette synes vi begge var mer behagelig og at bryllupsdagen ble mindre stress, og mer harmonisk – et avslappet bryllup.

Klargjøring av området med benker og festtelt ble gjort noen dager før. Familiene våre gjorde de siste forberedelsene før vielsen. All mat ble avtalt levert eller hentet på forhånd. For oss var det egentlig bare til å pynte oss og møte opp og kose oss!

Vielsen begynte kl. 18, og vi kom sammen til vielsen. Vielsen ble holdt av brudgommens far, og ble veldig personlig og koselig. Vi valgte å ha alle søsken som forlovere – jentene satt sammen med meg og guttene med brudgommen.

Vielsen gikk rett over i at maten ble levert og at folk gikk rundt og satte seg for å spise og snakke med familie. Vi hadde ingen program for kvelden – folk koste seg med pizza og kebab. På kvelden satt vi frem søtsakene og kakene.

Utover kvelden ble det mørkt og da var det veldig koselig at vi hadde hengt opp lys, og at folk satte seg i ulike grupper og snakket med dem de hadde lyst til. På slutten av kvelden dro vi fra bryllupet med fyrverkeri. Da ble de gjestene som ønsket det værende utover kvelden.

Avslappet bryllup

Foto: Ruben Hestholm

På slutten av kvelden dro vi fra bryllupet med fyrverkeri. Da ble de gjestene som ønsket det værende utover kvelden.

Brudeparet

Brudekjolen kommer fra en privat samling – hvordan fant du den og har du noen tips?

Brudekjolen er en vintage amerikansk kjole fra 1920-1980. Den ble kjøpt gjennom en lokal brudesalong i Sandnes som videre hadde fått tak i den fra en privat samling på en utstilling. Butikken hadde satt den i perfekt stand. Jeg hadde lyst på en kjole som avspeilet min personlige stil, og de ønskene jeg hadde i form og stoff var vanskelig å finne i moderne brudekjoler.

Brud i magisk brudekjole fra privat samling

Om du vil ha en brudekjole som ikke nødvendigvis er vintage, men litt annerledes, er også et godt tips å se på kjoler som ikke er brudekjoler.

Et godt tips er å lete etter brukte kjoler. Jeg sjekket blant annet Tise og amerikanske sider for brukte brudekjoler. Og selvfølgelig carefullycollected.no.

Om du vil ha en brudekjole som ikke nødvendigvis er vintage, men litt annerledes, er også et godt tips å se på kjoler som ikke er brudekjoler.

Lange maxikjoler eller blondekjoler kan styles veldig fint som brudekjoler med blomster til. Man kan også sjekke Etsy.com hvor folk syr brudekjoler selv.

Brudgommen giftet seg i genser fremfor den tradisjonelle dressen. Perfekt understrekning for et avslappet bryllup – for ikke å snakke om det høstlige preget antrekket gir.

Stemningsfulle bilder

Bruden er selv fotograf – og har september som favorittmåned å fotografere. Denne tiden mellom sensommer og tidlig høst er utrolig vakker så det måtte bli denne måned når vi skulle gifte oss.

Brudens far og mor har i flere år arbeidet som bryllupsfotografer og har vært i mengder av bryllup. For dem var det derfor veldig gledelig at datteren og hennes mann ønsket et litt «annerledes» og avslappet bryllup. Brudens far, Fotograf Ruben Hestholm, var fotograf i bryllupet og sørget for å forevige de magiske øyeblikkene.

Brudebukett og krans ble laget av en blomsterdekoratør, Blomst, i Sandnes. Det skulle se litt ut som bruden hadde «september» i hånden.

Avslappet bryllup i vakkert høstlys kapret av fotograf Hedda Hestholm

Tips til andre som skal ha utendørsbryllup:

  • Ha en backup-plan! Hvor skal gjestene være om det regner? Tenk på om dere har steder under tak der gjestene kan være eller bestill ekstra partytelt.
  • Finn et sted som betyr noe for dere – enten en fin plass i naturen, familiehjemmet eller hytta for eksempel.
  • Informer gjestene om at det er utendørs og at de kan og bør kle seg etter været.
  • Stå i at dere har valgt et utendørsbryllup og inkluder været i dagen deres. Om det blir sol og varmt, eller vind og regn – gjør det til en del av bryllupsdagen.
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: