Ragnhild Andersen om planlegging av bryllup i Italia

Ragnhild Andersen bryllup

Makeup-artisten Ragnhild Andersen lever av å sminke andre både til bryllup og spesielle anledninger. Snart er det hennes tur til å gifte seg! Ikke bare har hun designet sin egen brudekjole - også et magisk bryllup i Italia er i kikkerten. Bli inspirert av bryllupsplanleggingen hennes her.

Tekst: Mathilde Bolette Vollebæk Jensen Foto: Privat
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

Hva er vel mer romantisk enn å ha bryllup i Italia? Vi blir med Makeup-artist Ragnhild Andersen i planleggingen av hennes drømmebryllup hvor 88 gjester skal feire paret over en lav sko i Italia denne sommeren!

Hvor finner du inspirasjon til bryllupet?

Jeg finner for det meste av inspirasjon Pinterest! Jeg var faktisk litt sent ute med den appen, og oppdaget ikke hvor brilliant den var før jeg ble forlovet.

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Pinterest Ditt bryllup

Skal dere ha et spesifikt tema?

Vi skal jo ha bryllupet vårt i Italia, og vil det skal være et klassisk preg over det. Samtidig vil jeg det skal se og føles flott ut, og at det skal være veldig oss.

Se dette innlegget på Instagram

Hvor lenge skal bryllupet vare?

Vi har leid villaen i en uke, og familie og forlovere skal være der sammen med oss hele uken. Velkomstfest og bryllup er i løpet av to dager, hvor da resten av gjestene er bedt.

Hva gjorde at dere valgte et bryllup i Italia?

Fordi vi elsker italiensk mat, vin og stemning, samt varmt vær og idyllisk landskap.

Les også: Romantisk og intimt bryllup i Italia

Hva har dere gått for som underholdning i bryllupet?

Vi har booket en dj som skal være der hele dagen, og under middagen skal vi ha «party dining». Det blir nok veldig god stemning med musikk underveis, samt at vi har veldig musikalske familier som nok kommer til å bidra med sine innslag. Søstrene mine skal synge under vielsen, men vi har fremdeles ikke landet hvilken sang.

Hva slags område og lokale falt dere for?

Jeg fant en skjult perle blant vingårdene i Umbria, nær Perugia. En 200 år gammel villa med en fantastisk hage hvor vi da skal ha både vielse og fest. Villaen heter La Torre Di Pila.

Bryllup i Italia

En magisk villa: For et drømmested Ragnhild har funnet for bryllupet deres! Foto: @latorredipila

Gjør dere planleggingen selv eller har dere en bryllupsplanlegger?

Vi har en planlegger – en norsk jente som bor i Italia og jobber som bryllupsplanlegger der. Hun heter Kathrine Brenne, og har vært over all forventning av hva en planlegger skal være.

Vi har virkelig kunne slappe helt av med hele planleggingen – selv ved utsatt bryllup på grunn av korona. Vår bryllupsplanlegger har alt under kontroll, og fikser alt som må fikses. Alt jeg trenger å gjøre er å vise hva jeg vil ha, så ordner hun resten!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Hvordan bryllupsinvitasjoner har dere gått for?

Vi har fikset og sendt ut noen helt nydelige bryllupsinvitasjoner som jeg bestilte av den norske leverandøren HeyPaperie!

Les også: Bryllupsplanlegging: Ekspertens 10 beste tips

Da du er profesjonell Makeup-artist, vil du stå for sminke og hår selv?

– Jeg skal absolutt gjøre min egen sminke, ja! He he. Jeg har til gode å møte en Makeup-artist som liker å bli sminket av andre. Og forloverne mine er veldig gode på hår, så vi bare fikser hår og sminke sammen.

Se dette innlegget på Instagram

Hvor mange gjester har dere invitert?

Vi har invitert 88, så vi er 90 til sammen. Det er stor plass på verandaen så det er plass til alle våre gjester, samtidig gir det mulighet til å få snakke med alle, og få en personlig og intim fest.

Hva er det viktigste for deg i jakten etter brudekjolen?

Jeg har lenge fulgt brudekjoledesignere på Instagram, som Galia Lahav, Pallas Couture og Berta Bridal. Deres kjoler er dessverre ikke tilgjengelige i Norge, og langt over mitt budsjett på kjoler. I stedet tok jeg rett og slett kontakt med den flinkeste brudekjoleskredderen jeg visste om, og det er Sylvia Fridman.

Se dette innlegget på Instagram

Har dere en back-up løsning dersom koronaen ikke tillater bryllup?

– Vi har jo alt utsatt bryllupet fra august 2021 til august 2022, og vet at alle avtaler er booket med en tillatelse til å kunne utsette det nok en gang. Men vi vil jo gjerne ikke utsette noe mer nå, men i verste fall får vi ta en vennetur til villaen senere, og heller gifte oss med litt lavterskel i Norge.

Ragnhild Andersen bryllup

Love is in the air: Ragnhild Andersen og hennes forlovede Erlend Rogdal. Foto: Privat

Har du funnet drømmekjolen enda?

Jeg foreslo til Sylvia Fridman at vi sammen skulle lage en brudekjolekolleksjon i stilen av disse couture-designerne, men til en mer overkommelig pris. Nå er vi ferdig med første kjole, og godt i gang med de neste. Så brudekjole(r) for bryllupet neste år er i boks!

Se dette innlegget på Instagram

Les også: Vurderer du å leie brudekjole? Slik funker det

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: