Raw bringebærkake med nøtter | Uten egg, laktose og gluten

raw bringebærkake

Er du på let etter en raw bringebærkake som smaker helt himmelsk?

Tips! Lag en ekstra porsjon du kan legge i fryseren til senere.

Tekst: Lone Kjære og Sabine Nielsen Foto: Columbus Leth
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond
raw bringebærkake

Raw bringebærkake – ingredienser til 6 stk.

Bringebærkake:

  • 1½ dl mandler og hasselnøtter
  • 2 dl myke dadler uten steiner
  • ¼ ts sal

Fyll:

  • 2 dl frosne bringebær
  • 2 dl cashewnøtter (legges i vann over natten)
  • ½ dl smaksnøytral kokosolje
  • ½ dl honning
  • ½ sitron, saft og skall
  • 1 vaniljestang
  • 1 klype salt
  • friske blåbær til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Kjør mandler, hasselnøtter, dadler og salt til en myk blanding i en blender.
  2. Hell røren over i 6 smurte muffinsformer.
    Fyll:
  3. Gi bringebærene et raskt oppkok. Avkjøl.
  4. Hell av vannet fra cashewnøttene.
  5. Smelt kokosolje og honning på svak varme.
  6. Ha cashewnøtter, kokosolje, honning, sitronsaft- og skall, vaniljefrø fra en vaniljestang og salt i en minihakker til massen er glatt. Det tar litt tid.
  7. Fordel ⅔ av massen over kakene.
  8. Rør inn kalde bringebær i resten av cashewkremen, og kjør i blenderen.
  9. Ha massen over på kakene.
  10. Sett kakene i fryseren i et par timer til massen har stivnet.
  11. Ta ut kakene 30 minutter før servering og ta dem raskt ut av formene.
  12. Pynt med friske blåbær.

Tips! Husk at cashewnøttene skal bløtlegges over natten.

Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: