Redesignet og unike brudekjoler hos norske Pas Passé

bærekraftige brudekjoler

Kunne du tenke deg en helt unik brudekjole - som ingen andre har maken til? Da kan en vintage brudekjole, eller enda bedre - en redesignet vintage-brudekjole, være tingen. I mai 2021 lanserte det nye, norske merket Pas Passé en helt egen bryllupskolleksjon. Vi tok en prat med en av designerne bak for å lære mer om konseptet og få noen tips til hvordan også du kan skape din helt unike brudekjole.

Foto: Joe Urrutia
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_2

Anette Ousdal startet i 2020 merket Pas Passé sammen med smykkedesigner og moteskribent Erica Mathiesen. De er begge vintageelskere og kreative sjeler, noe merkets kolleksjoner bærer preg av. Først ut var en jakkekolleksjon og deretter fulgte en «party-kolleksjon». Denne måneden lanserer de ikke annet enn en bryllupskolleksjon!

– Vi ser en overflod av brukte brudekjoler og ønsker å sette fokus på og inspirere folk til å kjøpe brukt, arve og sy de om til sitt eget personlige design, forteller Anette om bakgrunnen for kolleksjonen til Pas Passé.

Brudekolleksjonen går under navnet «Say Yes To The Dress» og symboliserer startskuddet for samarbeidet de gjør med konseptbutikken «Confettibird and Friends» på Aker Brygge. Målet er å fremme norske gründere og samarbeid på tvers av ulike bransjer. Et godtebutikk for alle som ønsker eksklusiv tilgang til norske merker, produkter og tjenester.

– I den nye kolleksjonen vil du finne unike brudekjoler som er redesignet av oss, i tillegg til kjoler, skjørt, topper, jakker, sko, slør og hårpynt. Alt eksklusivt til salg i konseptbutikken, forteller Anette.

Koronavennlige brudekjoler

Timingen for nye klesmerker, og ikke minst brudekjoler, er kanskje ikke heeelt perfekt, men det har ikke stoppet redesign-duoen. Tvert om!

– Vi har også designet brudekjoler for koronavennlige bryllup, forteller Anette fra Pas Passé.

– Ettersom bryllupet er mer intimt under korona, ønsker man kanskje heller ikke den lange, tradisjonelle brudekjolen. Derfor kommer det i denne kolleksjonen også flere korte og mer lekne brudekjoler.

Les også: Tør du gå for en todelt brudekjole?

Pas Passé brenner for vintage og gjenbruk – hva er din erfaring av det å kjøpe brudekjoler brukt?

– Vår erfaring er at det finnes veldig mye brukte brudekjoler der ute. Men vårt beste tips er å gå på skattejakt. Bruk lang tid og vær tålmodig. Plutselig dukker den rette opp. Man kan finne mange skatter på Tise, Finn og Fretex, tipser Anette.

– Se også etter fine kvalitetsmaterialer, og et snitt som du vet kan passe deg. Dra gjerne i en brudebutikk for å prøve kjoler i forkant. Slik vet du hvilket snitt du skal se etter, forteller Anette.

Se også etter fine kvalitetsmaterialer, og et snitt som du vet kan passe deg. Dra gjerne i en brudebutikk for å prøve kjoler i forkant. Slik vet du hvilket snitt du skal se etter.

Anette Ousdal

Hvilke tips vil dere gi til omsøm og redesign av brudekjoler?

– Man kan lett gjøre endringer på en kjole, er det for stor eller har feil snitt kan den enkelt sys inn. Er toppen på kjolen ikke så flatterende med skjørtet er fint. Klipp av toppen og sy på en linning, så har du et nydelig skjørt som kan kombineres med en annen topp til, forteller Anette.

– Er brudekjolen fin som den er, men man ønsker det lille ekstra, sy på perler, strass eller sløyfer. Det kan gjøre en enkel kjole helt unik. Og kan du ikke sy? Lever inn til en skredder. Finn inspirasjonsbilder på Pinterest og du kan få drømmekjolen!

Les også: Skredderne om tilpassing av brudekjolen

Er brudekjolen fin som den er, men man ønsker det lille ekstra, sy på perler, strass eller sløyfer. Det kan gjøre en enkel kjole helt unik.

Anette Ousdal

Noen tilbehørsfavoritter eller gode tips når det kommer til redesign?

– Ja! Kjøp noen enkle sko, sy eller lim på perler og sløyfer. Et slør kan man også gjøre mye ut av, sy på perler og strass. Vær kreativ!! Og har du stoff til overs fra kjolen, lag sløyfer til håret og sko, forteller Anette.

Og til slutt – hvis du skulle være brud til høsten, hva ville du gått for?

– En vintagekjole i silke med luftige puffermer, slør med perler og sløyfe på skoene! Avslutter Anette.

redesignet brudekjole hos pas passe
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: