Reisebloggernes beste bryllupsreise-tips

bryllupsreise til marokko, tips fra reisebloggere

Funderer dere på hvor i all verden dere skal reise på bryllupsreise? Vi har bedt fire norske reisebloggere om å gi dere sine beste tips til destinasjoner som passer perfekt for hete hvetebrødsdager.

Tekst: Hedda Bjerén Foto: Unsplash/@_jeremybanks

Nå som verden åpnes igjen, sakte, men sikkert, begynner fler og fler brudepar å tillate seg å tenke på dette med bryllupsreise. Men det finnes jo så innmari mye å velge blant! Her får dere bryllupsreise tips!

Så hvor skal dere tilbringe livets beste ferie?

Vi har spurt fire erfarne, norske reisebloggere om hvilke destinasjoner de mener passer best til bryllupsreise.

PS! Se UDs oppdaterte reiseinformasjon på Regjeringens sider her.

BRYLLUPSREISE TIL MAROKKO

bryllupsreise tips

Bryllupsreise til Marakko: Reiseblogger Desirée og hennes kjære, Thomas, hadde en romantisk reise til Marokko. Foto: Desirée Travels

Hvem: Desirée N. Skalle (32), reiseblogger
Blogg: Desireetravels.com
Instagram: @desireeskalle

– Mitt bryllupsreise tips er byen Marrakesh i Marokko, sier Desirée Skalle, som driver reisebloggeen «Desiré Travels».

– Marrakesh er en utrolig spennende by, og rommer det meste en kan ønske seg. Lengden og prisen på flyturen dit fra Norge er heller ikke så altfor avskrekkende.

Desirée anbefaler å bo i tradisjonell, marokkansk riad, istedenfor vanlig hotell.

Ordet riad kommer fra den arabiske betegnelsen for hage, og alle riader har flotte bakhager mellom husenes fire vegger. Riadene føles luksuriøse og mange av dem har basseng.

– Riadene kommer i alle mulige prisklasser og standarder, så dere vil definitivt kunne finne en som passer deres budsjett, forklarer Desirée.

Reisebloggeren forteller at Marrakesh har mye å by om dere vil ha en rolig og avslappende bryllupsreise. Hun foreslår å sjekke ut en eller flere av de mange spa-stedene som er her, og anbefaler en romantisk rusletur i Jardin Majorelle, byens flotte botaniske hage.

bryllupsreise

Bryllupsreise til Marakko: Skal

Hva med en romantisk skattejakt?

Er dere derimot på jakt etter eventyr, vil en skattejakt i Marrakesh’ gamleby, eller medina, som den kalles, slå an. Mange trange smug og gater fører ned til medinaen, som grunnet sine mange gamle bygninger står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

– Her kan dere både prute på varer og se på folk, forteller Desirée.

– Medinaen er en av de travleste, kaotiske og mest spennende stedene jeg har vært, med blant annet turister, fastboende, selgere, esler og motorsykler i et heseblesende sammensurium.

For de matinteresserte

Maten er også en god grunn til å besøke Marrakesh.

– For en nydelig lunsj eller middag, unn deg et besøk på Dar Moha. Restauranten ligger som en isolert og rolig oase bak en dør, rett inn fra byens larm og leven, forteller Desirée, og legger til at stedet har god mat og vin, og til og med live-musikk.

– Henna Art Café er et mer laidback sted med mange spennende kunstdetaljer og nydelig tagine – en rett som serveres stort sett over alt i Marokko.

Medinaen er en av de travleste, kaotiske og mest spennende stedene jeg har vært, med blant annet turister, fastboende, selgere, esler og motorsykler i et heseblesende sammensurium.

Desirée N. Skalle
bryllupsreise tips

Bryllupsreise til Marakko: Ønsker dere dere en helt uforglemmelig opplevelse i Marokko, anbefaler Desirée en tur til Sahara. Foto: Desirée Travels

For en skikkelig spesiell opplevelse du vil huske resten av livet, anbefaler Desirée at dere tar en natt i Sahara.

– Har dere tid og plass i budsjettet er utflukten der dere reiser ut fra Marrakech, besøker den kjente byen Ait Ben Haddou, sover en natt i glamping-telt i Sahara, og så ender opp i byen Fez en opplevelse jeg anbefaler sterkt!

– Å sitte på toppen av en sanddyne og skue utover Sahara-ørkenen i solnedgang er definitivt noe av det mest romantiske jeg har gjort. Perfekt til bryllupsreisen!

BRYLLUPSREISE TIL VENEZIA

bryllupsreise

Bryllupsreise til Venezia: Ingen kan nekte for at Venezia er en romantisk by, og følger du reisebloggen Travelletters tips, er det hit du legger bryllupsreisen. Foto: Travelletters

Hvem: Lena Eriksen (45), reiseblogger og SEO-ekspert
Blogg: Travelletters
Instagram: @paturiverden

Lena driver reisebloggen Travelletters, hvor hun gir bryllupsreise tips blant annet for par. Hun mener Venezia er perfekt for en romantisk bryllupsreise: Foto: Tenk Koffert/Travelletters

– «Venice is eternity itself!» sier Lena, kvinnen bak reisebloggen «Travelletters». Hun siterer poet Joseph Brodsky.

– Hva kan vel være et bedre sted for bryllupsreise enn byen som er evigheten selv? Og det rett etter å ha lovet hverandre «for better or worse, til death do us part», fortsetter hun.

Lena beskriver Venezia som en veldig romantisk by.

– På hvert hjørne, på hvert lille, bortgjemte spisested, hver bro og hvert smug vil dere finne romantikk, mystikk og kjærlighet. Slik er det i Venezia, forklarer Lena.

Reisebloggeren mener Venezia passer perfekt for romantiske par som vil pleie kjærligheten, men også for de av dere som er eventyrlystne, glad i historie og arkitektur, og som liker å gå seg vill i trange smug på leting etter avsidesliggende perler.

– Venezia byr på god mat og drikke og muligheter for både strandliv, historie, og instagram-vennlige steder på hvert et hjørne. Og etter min mening er det her dere finner de aller fineste solnedgangene!

Lena mener at en reise til Venezia vil huskes for alltid.

bryllupsreise

Bryllupsreise til Venezia: Lena fra Travelletters anbefaler å legge bryllupsreisen til «evighetens by». Foto: Travelletters

På hvert hjørne, på hvert lille, bortgjemte spisested, hver bro og hvert smug vil dere finne romantikk, mystikk og kjærlighet. Slik er det i Venezia.

Lena Eriksen

Hotellanbefalinger

Helt til slutt har Lena to hotellanbefalinger:

– Velger dere Venezia, kan jeg anbefale dere å bo på et koselig og intimt hotell som heter Avogaria 5 rooms. Et lite hotell med bare fem rom!

– Eller på det ultimate hotellet for luksusbryllupsreiser; Hotel Cipriani. Dette hotellet har én ansatt per gjest! Og ikke minst har rommene utsikt til kanalen.

bryllupsreise tips

Bryllupsreise til Venezia: – Fra gondolen får dere opplevd Venezia på en morsom måte. I tillegg vil gondolieren posere hver gang du tar selfie, enten dere vil eller ikke, forklarer Lena. Foto: Travelletters

HVETEBRØDDAGER I SRI LANKA

bryllupsreise til Sri Lanka

Bryllupsreise til Sri Lanka: Hanne Marit, som driver reisebloggen «Sekk & Sandaler» anbefaler bryllupsreise til Sri Lanka. Foto: Sekk & Sandaler

Hvem: Hanne Marit Tobiassen (33), reiseblogger og innholdsprodusent
Blogg: Sekkogsandaler.com
Instagram:
@sekkogsandaler

Hanne Marit, som driver reisebloggen «Sekk & Sandaler» anbefaler Sri Lanka til reiselystne nygifte, og hun mener destinasjonen passer spesielt godt for det eventyrlystne brudeparet.

– Sri Lanka er en godtepose med opplevelser, her får du strandliv, fjellturer og safari i en og samme tur. Dette er absolutt mitt beste bryllupsreise tips!

– Øya er velsignet med fantastiske strender, perfekt for avslapping og romantiske solnedganger, mens i høylandet kan du drikke den verdenskjente ceylon-teen og bestige fjelltopper.

BRYLLUPSREISE TIL GUADELOUPE

Bryllsupreise

Bryllupsreise til Guadeloupe: Tove, som som er reiseblogger, forfatter og podkast-programleder, mener en reise til karibiske Guadeloupe er perfekt for nygifte. Foto: Travelqueen

Hvem: Tove Taalesen, reiseblogger, forfatter og podkast-programleder
Blogg: Travelqueen
Instagram:
@travelqueen.no

– Guadeloupe er en fransk øygruppe som ligger i Karibien, og består av åtte øyer formet som en sommerfugl, forklarer Tove, kvinnen bak aliaset «Travelqueen», som driver reisebloggen med samme navn. Det er et godt bryllupsreise tips hvis man ønsker å oppleve.

På spørsmål om hvilket reisemål hun mener er perfekt for nygifte turtelduer er det altså Guadeloupe hun trekker fram. Tropiske paradisøyer med kritthvite sandstrender og krystallklart vann.

Øygruppen består av de to hovedøyene Basse-Terre og Grande-Terre, samt La Désirade, Marie-Galante og Les Saintes.

– Guadeloupe er romantisk, men passer også for dere som er glad i eventyr, fart og spenning, forteller Tove.

– Her kan dere oppleve romantiske strender og brusende kjærlighet i bortgjemte viker, samt nyte spektakulære solnedganger.

Tove synes Guadaloupe som bryllupsreisemål passer best for par som vil ha romantisk strandliv for å dyrke kjærligheten, men som lett kjeder seg, og trenger litt fart og spenning.

For sporty brudepar anbefaler reisebloggeren å teste surfing og kiting på de ville bølgene som herjer langs kysten.

– Øya har også en fascinerende nasjonalpark, hvor dere kan gå over hengebroer omringet av jungel og imponerende fossefall.

Her kan dere oppleve romantiske strender og brusende kjærlighet i bortgjemte viker, samt nyte spektakulære solnedganger.

Tove Taalesen
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: