Romantisk og intimt bryllup i Italia

bryllup i italia

Ikke mange fikk til bryllup i utlandet i år - men Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy og Bjørn Frøsøye Eilertsen stakk av med seieren! Med hjelp av bryllupsplanlegger Valentina Lindi skapte de nemlig et magisk og intimt bryllup i Italia - bli inspirert av deres romantiske valg.

Foto: Andrea Tappo
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Hvordan møttes dere?

Vi møttes på jobben. Jeg skulle vise Bjørn hvordan han kunne bruke en regnskapsapp mens han var på en syv måneders tur i Sør-Amerika. Den turen endte opp med å vare i kun 17 dager. Han booket seg billett fra Buenos Aires og ba meg møte han i London for å feire nyttår. Vi har vært kjærester siden.

Hvordan var frieriet?

Veldig intimt og romantisk, og det var faktisk jeg som fridde! Norge var nedstengt og jeg fikk virkelig kjenne på følelsen av at man må gripe mulighetene når man har dem.

Jeg hadde leid Olsennaustet på den vakre øya Smøla hvor familien min er fra. Kvelden før laget vi god mat, drakk vin og så på solnedgangen. Morgenen etter fikk han en video som datteren min og jeg hadde laget. Seansen ble avsluttet med selve frieriet.

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket oss et såkalt mikrobryllup med kun våre nærmeste, og vi ønsket å skape en unik opplevelse både for dem og for oss. Vi er begge to veldig glad i å reise, så det var naturlig for oss å ta det til utlandet. Det hjalp veldig å ha en bryllupsplanlegger til et bryllup som skulle foregå i Italia.

Les også: Mikrobryllup – med maks effekt, slik går du frem

Fortell om selve bryllupet og hvordan det var å feire i utlandet:

Vi tok med 23 gjester til et fantastisk sted som heter Casale de Pasquinelli som ligger like utenfor Lucca i Toscana, Italia. Vi ankom stedet to dager før for å kunne slappe av. Folk fikk bli bedre kjent med hverandre og vi hadde blant annet isbil ved bassenget og pizzafest kvelden før.

På selve bryllupsdagen startet vi ganske sent for å få alt på plass og sørge for god stemning. Det kan jo også bli veldig varmt i Italia på denne tiden.

Ved å ha bryllup i Italia fikk vi laget til et helt annet opplegg en vi kunne fått til hjemme i Norge. For oss ble det en drøm. Men vi hadde ikke fått en så flott dag hadde det ikke vært for Valentina, vår bryllupsplanlegger, som både snakker norsk og italiensk.

Ved å ha bryllup i Italia fikk vi laget til et helt annet opplegg en vi kunne fått til hjemme i Norge. For oss ble det en drøm.

Brudeparet

Deretter ble det servert fingermat, drinker og musikk oppe i hagen. Etter hvert var det tid for å gå ned i den fantastiske lystunnelen for middag, tale og kaker. Kvelden endte på dansegulvet med 6-åringen vår som hadde helt overtenning.

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

Selvom vi hadde bryllupet utendørs ønsket vi å kjenne på intimiteten. Det fikk vi virkelig med lystunnelen. Det er også den gjestene våre ble mest overrasket over. Det føltes virkelig ut som å være i et Pinterest-bilde!

Det føltes virkelig ut som å være i et Pinterest-bilde!

Brudeparet

Hvor mange gjester hadde dere?

Vi var totalt 23 stykker.

Les også: Magisk bryllup i Italia over tre dager

Hvor hentet dere inspirasjon fra til bryllupet i Italia?

Da vi skulle velge bryllupsplanlegger falt valget på Valentina fordi vi likte stilen hennes veldig godt. Vi fant også så mye inspirasjon i hennes tidligere bryllup. Sammen med henne utarbeidet vi moodboards og brukte Pinterest flittig. Vi lot Valentina ta mye lead, da vi tenkte at det vil gi oss et bedre resultat.

Hvor mye var bryllupsbudsjettet på?

Det startet på 150.000,-, men vi endte opp på 250.000,-.

Hvordan var det å bruke bryllupsplanlegger til et bryllup i Italia? Hvordan var oppgavefordelingen?

Helt fantastisk! Jeg tror det ble hundre ganger bedre enn om vi skulle gjort det selv. Ikke bare er Valentina planlegger, men hun er også italiensk. Derfor kan hun kommunisere med leverandører på en annen måte enn vi kan. Hun vet hva prisnivået skal ligge på og hvilke muligheter som finnes. En annen fordel med å bruke Valentina er at alt ble så estetisk gjennomført.

Når vi ansatte Valentina som bryllupsplanlegger i vårt bryllup i Italia laget hun en kjøreplan med alt som måtte på plass, inkludert tidsfrister. Dette leverte hun til oss og vi kunne bare lene oss tilbake og velge det vi likte.

Bryllup er en dag som ofte blir den mest minnerike dagen i ens liv. Jeg tror at ved å bruke bryllupsplanlegger så blir den det og mer til.

Bryllupsplanleggeren Valentina Lindi i full sving – få hennes beste tips til dekorasjon av bryllupet her.

Bryllup er en dag som ofte blir den mest minnerike dagen i ens liv. Jeg tror at ved å bruke bryllupsplanlegger så blir den det og mer til.

Bruden

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

Vi brukte 1.5 år.

Ble det et slik dere hadde sett det for dere?

Nei. Vi kunne aldri forestilt oss at det skulle bli så magisk som det ble! Det ble et slikt bryllup som man som ung jente sitter og ser bilder av og drømmer om å oppleve engang selv.

Vi kunne aldri forestilt oss at det skulle bli så magisk som det ble! Det ble et slikt bryllup som man som ung jente sitter og ser bilder av og drømmer om å oppleve engang selv.

Brudeparet

Hvis dere kunne gjøre det på nytt – hva ville dere gjort annerledes?

Ingenting!

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

Stedet vi var på. Vi ønsket oss et sted hvor gjestene våre virkelig fikk slappet av. Men også et sted som både var rustet for et minneverdig bryllup i fint vær og til dårlig vær. Tenk å ha en bryllupsplanlegger som planlegger SÅ stort bryllup i Italia og så havner du i vinkjelleren. Da blir det plutselig noe helt annet.

Danset dere brudevals? Til hvilken sang?

Nei, Bjørn ba meg så pent om å slippe. Men det ble noen trinn utover på kvelden…

Hvor var dere på bryllupsreise?

Jeg skulle gjerne sagt Maldivene, men vi er begge to altfor rastløse til det. Vi dro rundt i Italia etter bryllupet og var blant annet innom Venezia, Lake Como og Milano.

Hvordan fant du brudekjolen?

Jeg hadde todelt brudekjole. Skjørtet er gjenbrukt Cecilie Melli kjøpt hos Carefully Collected i Drøbak, og toppen er gjenbrukt fra H&M som jeg kjøpte på Tise.

Les også: Magisk bryllupsreise til Venezia

Ga dere hverandre morgengave?

Jeg fikk en superfin veske fra YSL og Bjørn har ikke fått sin ennå. Det er en hemmelighet! Hysj!

Hvis dere må trekke frem én gave dere fikk til bryllupet, hva var den beste gaven?

Gjestene våre. Med korona, reiserestriksjoner og karantene var det jo ikke bare-bare å pakke kofferten og sette seg på flyet. Det å kunne få feire dagen sammen med de fleste av våre nærmeste var den beste gaven vi kunne fått.

Det å kunne få feire dagen sammen med de fleste av våre nærmeste var den beste gaven vi kunne fått.

Brudeparet

5 tips til kommende brudepar

  1. Husk å lag dagen slik dere vil ha den!
  2. Lag et gjennomtenkt budsjett for å unngå overraskelsen.
  3. Skriv talen fullt ut og ikke i stikkord. Det hjelper når man står og tuter.
  4. Gjør planleggingen til noe gøy, ha workshops.
  5. Bruk bryllupsplanlegger.

Bryllupslisten

Kjolen og sko: Skjørt Cecilie Melli, topp H&M, sko Zalando.

Brudgommens antrekk:

Hår og makeup: Valeriya Beauty

Bryllupsplanlegger: Lalindi

Fotograf: Andrea & Federica

Lokale: Casale de Pasquinelli

Blomster: Wedding & Co

Kaker: Wedding & Co

Dekor: Lalindi og Wedding & Co

Invitasjoner: Anne ved Eidskrem Reklame

Ringer: Hun: diamantring Vera Wang, han: svart ring fra ukjent merke.

Bordkort og lignende: Anne ved Eidskrem Reklame

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: