Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Romantiske DIY-ideer til bryllup

DIY ideer for romantiske bryllup

Det er så mye du kan gjøre selv til bryllupet! Her er seks romantiske DIY-ideer til bryllup som du kanskje ikke har tenkt på – og det hele på budsjett!

Tekst: Redaksjonen Foto: Unsplash

Vi har alle behov for å hente oss inn når det kommer til bryllupets budsjett – og et smart sted å spare inn er på nettopp dekorasjonen. Her er det nemlig masse du kan gjøre selv og allikevel få et vakkert uttrykk. Her kommer noen romantiske DIY ideer som passer både for bryllup i bohemsk stil eller moderne.

1. Søte skilt

skilt til bryllup
Foto: Seth Reese

Søte tekster skaper god stemning for både brudepar og gjester. Spør en venn om å skjære treplater så de får en vintage vri, for ekstra sjarm. Du kan også tenke utenfor boksen og ta i bruk gamle serveringsbrett og male de med svart krittmaling. Så gjelder det bare å huke tak i gjesten med den fineste håndskriften. 

2. Something old..

Vannkanne som blomstervase
Foto: Stephen Monterroso / Unsplash

Gamle vannkanner kan få nytt liv som borddekorasjon, så vel som mye annet man kan finne på bestemors loft. Gamle karafler, vaser og esker kan gjøre nytte for seg. Liker du ikke overflaten, kan du spraylakkere de hvite. 

3. Presset blomst

Tørket blomst som er presset
Foto: Cary Bates

En søt detalj å legge ved bryllupsinvitasjonen er en presset blomst. Kanskje kan den hinte om fargetemaet eller blomstervalget til bryllupet, eller om lokasjon?

4. Personlig monogram

Personlige monogram til bryllup

Et av våre favoritttips til bryllup er å skape et personlig monogram, enten med navn eller initialer, eller et design som symboliserer akkurat dere. Monogrammet vil bli et kjært minne og enkelt å bevare i en minneboks fra dagen. Det finnes flere nettsider der du kan bestille stempel med personlig monogram.

Les også: 8 DIY-ideer til bryllupsinvitasjoner

5. Bytt ris med frø

Poser med ris til bryllup i en kurv
 Foto: By Lanty

Ettersom ris sveller og er farlig for fuglene, er det er en fordel å oppmuntre brudefølget til å velge noe annet. En ny trend som så smått har begynt å etablere seg, er å kaste frø på det nygifte paret. Både solsikkefrø og linfrø er gode alternativer. Pakk frøene i små papirposer og stemple motiv på.

6. Metervis

Tekstiler setter raskt både uttrykket og fargene for festen. Skal du dekke et bord i rustikk stil vil lin komplimentere grovt treverk perfekt. Det enkle er ofte det beste. Blomster i Norgesglass, innslag av treverk og grovt lin gir uttrykket sjarme. Planlegger du å bruke benker er puter en god investering og vil understreke den bohemske og romantiske stilen.

duk som borddekorasjon i bryllup

Lange remser: Små detaljer utgjør mye av uttrykket! Foto: Stella de Smit /Unsplash

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...