Sjokoladekake til dessertbordet: Saftig sjokoladekake i langpanne

Saftig sjokoladekake i langpanne med sjokoladeglasur og topping av f.eks. bær, sjokoladebiter og kokosmaase

En god og saftig sjokoladekake i langpanne slår aldri feil.

Tekst: Anita Bakker Foto: Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Denne sjokoladekaken er en saftig klassiker!

En sjokoladekake i langpanne – med kefir – blir alltid ekstra saftig, og den holder seg saftig lenge, så bak den gjerne dagen før!

«Alle trenger en skikkelig god sjokoladekake i repertoaret sitt.»

En saftig sjokoladekake i langpanne, toppet med deilig glasur og annet du måtte elske kombinert med sjokolade, er en sikkert vinner på ethvert dessertbord.

Skal noen bake for deg til bryllupet ditt? Send denne oppskriften og du er garantert en sjokoladekake som tilfredsstiller enhver gane.

Sjokoladekake i langpanne – dette trenger du

1 stor langpanne
30 X 40 cm

4 dl sukker
5 egg
10 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts salt
1 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 dl Oboy-pulver
7 dl kefir
350 g smeltet smør

Sjokoladeglasur:
250 g sjokolade
150 g smør, romtemperert
300 g melis
2 egg

Forslag til topping:
Friske bær
Sjokoladebiter
Kokemasse

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Pisk sukker og egg til luftig eggedosis.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og pisk godt til en luftig røre.
  4. Hell røren i en smurt langpanne og stek midt i ovnen i 30-40 minutter eller til kaken er gjennomstekt og kantene har trukket seg litt vekk fra sidene.
  5. Avkjøl kaken på rist.
  6. Smelt sjokolade til glasuren.
  7. Pisk smør, melis og egg til en luftig glasur.
  8. Bland i smeltet sjokolade og pisk godt.
  9. Bre over den avkjølte kaken og dryss med kokosmasse.
  10. Server gjerne med krem og friske bær.

Oppskrift hentet fra Hjemmet.


Se flere nydelige oppskrifter på sjokoladekake, perfekt til alle typer selskap

 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: