Sjokoladekake til dessertbordet: Sjokoladekake i rundform

Saftig sjokoladekake i rundform som tar seg godt ut på kakefatet og er veldig (veldig!) enkel å lage.
Tekst: Oppskrift fra Hjemmet, Story House Egmont
Foto: Tine.no / Synnøve Dreyer / Unsplash
Sjokoladekake i rundform – dette trenger du
Ca. 10 biter
200 g smør
100 g mørk sjokolade
2 egg
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss smør
2 ts vaniljesukker
GLASUR:
2 ss kaffepulver
1 ss vann
50 g smør
100 g mørk sjokolade
PYNT:
Kakestrøssel eller
3 ss finhakket sjokolade
Fremgangsmåte:
- La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
- Smelt 1 ss smør og pensle en randform på 1,5 liter med det. Fordel røren i formen og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i ca. 20 minutter.
- Løs opp kaffepulveret i litt kokende vann. Ha i smør og sjokolade, og la det smelte ved svak varme. Fordel blandingen over hele kaken, og dryss over finhakkede sjokoladebiter eller kakestrøssel.
Oppskrift hentet fra Hjemmet, Story House Egmont.