Sjokoladekake til dessertbordet: Sjokoladekake med nøtter og krem

Sjokoladekake med nøtter og krem! Kombinasjonen av den mørke sjokoladebunnen og krem med kaffesmak, er virkelig verdt å prøve.
Kaken smaker best om den lages dagen før den skal serveres.
Tekst: Oppskrift fra Hjemmet, Story House Egmont
Foto: Tine.no / Unsplash
Sjokoladekake med nøtter og krem – dette trenger du
Ca. 12 biter
150 g mørk sjokolade
100 g smør
175 g sukker
4 egg
3 ss hvetemel
3 ss potetmel
1 ts bakepulver
3 dl kremfløte
2 ss kald, sterk kaffe
½ dl hasselnøttkjerner
50 g mørk sjokolade, høvlet
Fremgangsmåte:
- Brekk sjokoladen i biter og smelt i vannbad. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggene. Eggeplommene og den smeltede sjokoladen blandes i smørkremen. Hvetemel, potetmel og bakepulver siktes i
- Visp eggehvitene stive og vend dem i. Fyll røren i en smurt form, 24 cm i diameter, som er drysset med litt mel. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
- Visp fløten til lett krem, bland med sterk kaffe og fordel det over kaken. Hasselnøttene hakkes og fordeles på kaken sammen med høvlet sjokolade.
Oppskrift hentet fra Hjemmet, Story House Egmont.