Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Sjokoladekake til bryllup

Sjokoladekake med deilig sjokoladepynt - perfekt til bryllupskake
Sjokoladekake med deilig sjokoladepynt - perfekt til bryllupskake
Hanne Stensvold / Sentralen

Er du eller bruden sjokoladeelskere, hvorfor ikke overraske med å lage en sjokoladekake til bryllup? Denne kaken er så flott at den egner seg til et hvert kakebord – også til bryllup!

Tekst, oppskrifter og foto: Nadin Martinuzzi og Hanne Stensvold / Sentralen

Det trenger ikke være hvit kake bare fordi det er bryllup! Elsker du sjokoladekake er det fullt lov å velge dette i bryllup også.

Deilig sjokoladekrem og masse av knasende sjokolade til pynt gjør at denne bryllupskaken desidert vil være oppspist innen kvelden er over!

Sjokoladekake med deilig sjokoladepynt - perfekt til bryllupskake

Dette trenger du:

Sjokoladekakens bunn

  • 175 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 2 egg
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 40 g bakekakao
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ½ dl rømme

Sjokoladekakens krem

  • 300 g melis
  • 150 g smør
  • 250 g kremost
  • 1 egg
  • 250 g kokesjokolade

Pynt til sjokoladekake

  • 300 g mørk sjokolade
  • Baileys til dynking
  • Kvikklunsj-sjokolade
  • Sjokolademakroner
  • Sjokolademarengs
  • Sjokoladekuler eller annen
  • Sjokoladepynt

Tips:

Ønsker du kaken på bildet, baker du kaken to ganger og legger oppå hverandre.

Slik lager du sjokoladekake til bryllup

  1. Sett ovnen på 180 grader og sørg for at egg og smør er romtempererte. Pisk smør og sukker hvitt og luftig.
  2. Visp inn eggene og ha i resten av ingrediensene. Pisk til en glatt og jevn røre. Fordel røren i en smurt springform på ca. 20 centimeter i diameter og stek i 30–40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren. Avkjøl på rist.
  3. Gjenta om du ønsker to tykke deler eller del bunnen i to på langs.
  4. Sørg for at smør og kremost er romtemperert før du lager sjokoladekremen og pisk med melis og egg til luftig krem.
  5. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i mens pisken går.
  6. Dynk bunnene godt med Baileys, legg et lag sjokoladekrem mellom kakelagene og dekk hele kaken med sjokoladekrem.
  7. Smelt sjokoladen til pynt over vannbad, avkjøl noe og hell rundt kanten på kaken.
  8. Dekorer toppen med masse sjokolade, makroner, knust marengs og kakepynt i sjokolade.
  9. Vips: Du har mestret å lage din helt egen sjokoladekake til bryllup!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...