Sjokoladekake til dessertbordet: Formkake med sjokolade

Formkake med sjokolade med hvit sjokolade osm topping

Saftig formkake med sjokolade! En deilig sjokoladekake som passer til bær og is og alle salgs selskap – eller bare en kopp kaffe.

Tekst: Oppskrift fra Hjemmet, Story House Egmont Foto: Svein Brimi / Unsplash
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Bybiehl
Bakebolle med uferdig sjokoladerøre til formkake med sjokolade

Formkake med sjokolade – dette trenger du

200 g smør
150 g mørk sjokolade
2 dl yoghurt naturell
3 egg
250 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
175 g brunt sukker

GLASUR:
1 dl kremfløte
50 g mørk sjokolade

PYNT:
50 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og sjokolade i en kjele på middels varm plate. Rør av og til. Avkjøl litt før du visper inn yoghurt og egg, ett av gangen. Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og sukker og hell det i sjokoladeblandingen. Rør godt til en glatt
    og fin deig.
  2. Hell deigen i en godt smurt brødform på 1 1/2 liter, gjerne dekket med bakepapir i bunnen. Stek på nederste rille ved 180 grader i 45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i den – hvis ingenting henger igjen på pinnen, er den ferdig. Avkjøl i formen på rist i ca. 15 minutter før den tas ut og avkjøles videre på risten.
  3. Ha fløten til glasuren i en kjele og kok opp.
    Tilsett hakket sjokolade og ta kjelen av platen. Rør til den blir myk og blank. Fordel glasuren over kaken. Pynt med revet hvit sjokolade eller annen kakepynt.

Oppskrift hentet fra Hjemmet, Story House Egmont.


Se flere nydelige oppskrifter på sjokoladekake, perfekt til alle typer selskap

 

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: