Sjokoladekake med marengs og hasselnøtter

En massiv og saftig sjokoladekake toppet med fjærlett marengs. En klatt crème fraîche gjør susen ved servering.

Tekst: Emma Knowles Foto: William Meppem
Annonse
Feras_Artikkel_2024_Raymond

Sjokoladekake med marengs – Ingredienser 8–10 porsjoner

Sjokoladekake:

  • 250 g mørk sjokolade (50–60 %), finhakket
  • 150 g smør, i terninger
  • 6 eggeplommer
  • 50 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller -pulver
  • 30 g hvetemel
  • 20 g kakao + litt til pynt
  • ¼ ts bakepulver
  • 30 g malte hasselnøtter

Marengs:

  • 4 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 80 g sukker
  • 80 g brunt sukker
  • 1 ss kakao
  • 2 ss Maizena
  • 30 g malte hasselnøtter

Pynt:

  • grovhakkede hasselnøtter og sjokoladekrøller/annen sjokoladepynt

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:

  1. Sett ovnen på 160 °C. Smør en springform på 21 cm og kle den med bakepapir.
  2. Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Rør av og til helt til blandingen er jevn og glatt.
  3. Visp eggeplommer, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin/mikser til blandingen er luftig og blek på farge (4–5 minutter).
  4. Vend inn den smeltede sjokoladen, og sikt inn mel, kakao og bakepulver.
  5. Tilsett malte hasselnøtter, og vend alt forsiktig sammen.
  6. Hell røren i formen, og stryk overflaten slett med en kniv eller stekespade.
  7. Fordel sjokolademarengsen over røren i formen, og stek til marengsen er sprø, 75–80 minutter. Avkjøl i formen til romtemperatur.
  8. Fjern ringen på formen forsiktig. Dryss med litt kakao og pynt med hasselnøtter og sjokolade. Server med crème fraîche.

Marengs:

  1. Pisk eggehviter og salt i en kjøkkenmaskin eller mikser til de stivner og har myke topper (4–5 minutter).
  2. Tilsett sukkeret litt av gangen mens du pisker til du har en blank, stiv masse.
  3. Sikt inn kakao og Maizena, og vend det inn sammen med de malte hasselnøttene.
Flere vakre dessertkaker
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: