Slik lander dere den perfekte dressen

Lykkelig brudepar i drømmekjole og den perfekte dressen
Kommersielt innhold

Hva i all verden skal dere tenke på i jakten på den perfekte dressen? Snitt, passform, farger, materialer og detaljer - valgene er mange! I samarbeid med den innovative dressleverandøren Mond of Copenhagen gir vi dere her gode råd om hva man bør tenke på i valg av dress til bryllupet.

Tekst: Redaksjonen Foto: Mond of Copenhagen
Kommersielt innhold // I samarbeid med Mond of Copenhagen
Annonse
Feras_Artikkel_Start_Mondaine_1

I forbindelse med bryllup er det som regel størst fokus på bruden, og i sær hennes jakt etter den perfekte brudekjolen. Hva så med brudgommen? På den store dager er det vel så viktig at han ser fantastisk ut i dressen sin, og at den sitter som et skudd.

I likhet med kjoler er også utvalget innen dresser enormt, med store ulikheter innen kvalitet og pris. På bakgrunn av alle disse variasjonene og mulighetene, kan være vanskelig å vite akkurat hva man skal se etter.

Hos Mond of Copenhagen finner dere skreddersydde dresser med klassiske snitt og fantastisk kvalitet, som samtidig oppleves friske og tidsriktige. Dette er essensielt i valget av den perfekte dressen, da det er meningen at den skal sitte godt i dag og vare i årevis.

For å komme i gang med å finne «dressen som sier ja», avtaler man et møte med en av Monds fageksperter. Da får dere hjelp med alt dere trenger, fra oppmåling og design til selve bestillingen. Husk bare å være tidlig ute, slik at man har nok tid til alle valg, samt leveranse av den ferdige dressen. Book ditt møte her.

For dere som ikke er helt sikre på hva dere skal gå for enda – her er den optimale dressguiden!

Snitt

Som alle andre plagg, varierer også snittet på en dress mellom de ulike modellene. Gjennom årenes løp har likevel snittet endret seg noe, fra at dressen skulle være lenger og videre, til kortere og smalere. Dette mer moderne uttrykket ansees ikke helt stuerent hos de mer tradisjonelle, men det aller viktigste er til syvende og sist at du finner et snitt som kler akkurat din kropp og som du trives i.

Visse ting må man selvsagt ta hensyn til, men det er som med alle andre plagg. Dressen skal først og fremst sitte fint og behagelig, for nettopp deg!

Brudepar foran flott bil

Ditt Bryllups favorittdresser fra Mond of Copenhagen

Passform

Når det gjelder passformen til dress, må man først finne ut hva slags passform man foretrekker. Vanligst er slim fit eller classic fit, som betyr om man ønsker at dressen skal sitte stramt og kroppsnært, eller mer rett og romslig. Hvilken fit du velger vil ha mye å si for hvordan dressen ser ut og oppleves, både av deg og andre.

Dersom du har andre dresser fra før, med en passform du liker, kan disse brukes som et utgangspunkt for det nye tilskuddet. Likevel kan størrelser variere fra leverandør til leverandør, og passform oppleves ulikt utfra materiale, og det er derfor viktig å være åpen for råd fra fagfolk. De vet som regel best!

Tips! En dress skal sitte som smurt, samtidig som den oppleves behagelig på kroppen. Oppleves den stiv og ukomfortabel – er det ikke riktig dress.

mond logo

Farger

En grei huskeregel ved kjøp av dress, er å gå for en anvendelig farge. Ved å gå for en mørk dress uten mønster, i farger som svart, mørkeblå og mørkegrå, kan dressen brukes til alle anledninger og uavhengig av årstid. En mørk dress kan også kombineres med det meste av tilbehør, som skjorter, slips, tørkler og sko.

Likevel, er det en anledning det er lov å være litt vågal, er det tross alt ditt eget bryllup. Har dere for eksempel et fargetema i bryllupet, som dere vil inkludere i dekorasjonen, hva med å gjøre det samme med bekledningen? Dette tiden for å velge en dress som er noe annet enn du ville ha safet med til vanlig – dress to impress!

Mond of Copenhagens anbefalte klassiske dresser

Hva foretrekker du? Start researchen hos Mond of Copenhagen, eller gå bredt med et inspirasjonssøk på Pinterest. Legg merke til detaljene som fanger din oppmerksomhet!

mond logo

Detaljer

Husk alltid på det lille ekstra! Detaljer er det som skaper en helhet, og som gjør dressen spesiell. Visste du for eksempel at man gjerne har to eller maks tre knapper i front? Og at jakken ofte har dobbel splitt bak for et penere fall i ryggen og over baken? Når det gjelder lommer er det vanlig å ha ta gjensydde klafflommer i sidene, samt en liten klokkelomme over venstre lomme.

Videre kan dressen pyntes opp ytterligere, som med noen flotte mansjettknapper eller et tørkle i brystlommen. Til bryllup er det ekstra lekkert med blomster, i rett fargetema, festet på venstre bryst. Rett over hjertet.

Detaljer er viktig for den perfekte dressen

Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: