Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Slik legger du brudesminke selv

Brud som legger sminke selv

Kjenner du at bryllupsbudsjettet begynner å stramme på? Ikke la det gå på bekostning av å se smashing ut på den store dagen! Her får du de beste tipsene til hvordan du legger den perfekte brudesminke – helt selv!


Tekst: Caroline Vistung. Foto: Getty
ARTIKKELEN INNEHOLDER ANNONSELENKER 

Bryllupsdagen er noe mange av oss har sett frem til hele livet. Det er forventninger, kjærlighet og mye oppmerksomhet samlet på en og samme dag.

By affi gir makeuptips

 

PROFFE SMINKETIPS: Affi er frisør og makeupartist og har over 20 års erfaring – deriblant med brudesminke. Foto: @byaffi

Alt i alt: Sminken du legger på bryllupsdagen må være en som både sitter godt, får deg til å se smashing ut og tåler en trøkk tårer, rødme og klemmer!

Da gjelder det å kunne triksene for at sminken holder seg gjennom hele dagen. Vi har snakket med makeupartist, frisør og stylist Affi Torabbeigi som gir deg noen gode råd til hvordan du skal bli klar til den store dagen, samt tips og triks til å legge brudesminke helt selv!

Les også: Skjønn brud til bryllupet på 1-2-3

Gode hudpleierutiner!


– Først og fremst er det viktig å ha et godt grunnlag – så en optimal og fin hud er første steg. Ha gode rutiner på plass i tiden før bryllupet. Sørg for å ha gode kremer, og rens huden med et produkt som virkelig gjør jobben sin. I tillegg bør du i ukene i forkant av bryllupet ha fokus på å spise sunt, drikke masse vann og helst unngå for mye sukker, forteller Torabbeigi.

Slik vil huden din få en sunn glød – helt av seg selv, og i tillegg vil du minimere risikoen for uheldige kviser. Slik vil det også, når den store dagen kommer, være mindre innsats som skal til foran speilet for å se fantastisk ut!

Les også: Forlovelsesmanikyr – helt selv

Den viktige basen

Grunnbasen er viktig, så forsikre deg om at du har en god fuktighetskrem som du legger etter å ha renset huden. Videre bør du investere i en god primer, som vil gjøre at sminken legger seg penere på huden, samtidig som den vil gjøre at basen din holder hele dagen gjennom.

Her bør du gjerne teste ut ulike i forveien for å forsikre deg om at du finner den riktige for deg. Vi alle har ulike hudtyper, noen har tørr hud mens andre har mer oljete hud.

Brudesminke for sommerbryllup


Det er viktig å bruke ulik sminke når det kommer til sommer- og vinterbryllup.

– Er det sommer har man gjerne en sommerglød og da trengs det ikke så mye foundation. Mye foundation på en allerede glødende hud kan fremstå «kakete» fremfor fresht. For sommerbruden er det derfor bedre å bruke en bb-cream som jevner ut huden, forklarer Torabbeigi.

Torabbeigi forteller videre at det er få produkter som egentlig skal til for å legge en vakker bryllupsmakeup.

– Litt øyenskygge med skimmer som ikke tar for mye oppmerksomhet, bronzer, vannfast mascara og en nøytral lipgloss – og du er du good to go!

Les også: Dette bør du tenke på når du velger brudekjole

Brudesminke for vinterbryllup

– På vinteren krever sminken litt mer fokus. De fleste har tørrere hud på denne tiden av året enn hva man har på sommeren, og det er derfor lurt å gå for en kremet foundation. Når det kommer til øyenskygge så kan du gjerne leke deg litt mer frem og gå for bruntoner som får frem øynene dine.

øyenskygge

 

TON I TON: Gå for brune nyanser – så får du en naturlig vakker look. Foto: Kelly Sikkema

– På vinteren kan man ofte se litt mer grå ut i ansiktet så helst unngå bronzer og gå heller for en fin blush som gir deg litt frisk farge i kinnene dine. Avslutt med en rosa eller ferskenfarget lipgloss og du er klar for den store dagen, forteller Torabbeigi.

Tips! Til både sommer- og vinterbryllup anbefaler Torabbeigi at du fikser brynene dine hos en spesialist i forveien, slik at det eneste du trenger å gjøre med de er å gre dem.

Testing!

Det er kjedelig å bomme med sminken på den store dagen. Bruk gjerne litt tid på å øve deg og test ut hva slags sminke og toner som passer deg og din hudtype. Test også å legge den sminken du ønsker å ha i bryllupet i forkant, og ha den på hele dagen. Slik vet du at fargetonene stemmer og gir deg glød, at produktene er gode – og hvor lenge de vil holde seg.

 

TESTING: Test brudesminken din et par ganger i forkant av selve bryllupet, da kan du både ha lave skuldre selve dagen – og har mulighet til å endre på det som eventuelt blir feil! Foto: Element5 Digital

Det aller viktigste på denne dagen når det kommer til egen selvfølelse å føle seg komfortabel og fin, så at du legger igjen litt ekstra tid i forveien på selvpleie og til å øve deg på sminke vil hjelpe deg godt på veien!

5 Gode sminketips for brudesminke

1. Husk å få deg en god natt søvn natten før bryllupsdagen. Unngå salt, sukker og drikk mye vann for å unngå å hovne opp i ansiktet.

2. Bruk en god primer eller fuktighetskrem til å sette basen. Da holder sminken seg lengre og du er klar for å bli fotografert hele dagen lang.

3. Vent med sminken til hår og negler er ferdig stylet.

4. Fukt, fukt, fukt. Ha med deg en fuktig leppestift eller gloss som gir deg den fukten du ønsker gjennom hele dagen!

5. Sist men ikke minst, avslutt med en god settingspray som gir deg glød og som smoother ut sminken, og voila, brudesminke er satt og du er ready to go!


Masse lykke til!

Produkter for å legge brudesminken selv – med varig resultat!

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...