Vi bruker cookies på våre nettsider. Les mer om hvilke cookies vi bruker og hva vi bruker de til her. 

Slik planlegger du et spektakulært frieri i utlandet

Frieri i Paris krever en god planlegger - resten går av seg selv
Frieri i Paris

Drømmer du om å planlegge tidenes frieri – eller kanskje at kjæresten skal gjøre det for deg? Få inspirasjon fra Ida og Didrik som ble forlovet på magisk vis i selveste Paris!

Tekst: Redaksjonen Foto: Privat

– Det startet med at kjæresten min, Didrik, overrasket meg med at vi skulle på en helgetur til Paris. Jeg hadde faktisk ingen forhåpninger om et frieri. Vi har nemlig vært på flere turer tidligere hvor jeg i hemmelighet har håpet på dette – uten at det har skjedd. For å unngå å bli skuffet på denne romantiske turen til Paris, la jeg derfor alle forhåpninger igjen hjemme i Norge.

Paret ankommer Paris tidlig på en fredag, og Ida blir møtt med reservasjoner på selveste suiten på hotellet. Inne på suiten står det champagne på kjøl og hele rommet er dekket med roseblader.

Ida ved ankomsten til Paris før frieriet finner sted

– Utsikten fra rommet var helt utrolig – med utsyn over Eiffeltårnet og Triumfbuen. Etter at vi hadde «landet litt» på rommet, sier Didrik at jeg skal ta på meg det fineste jeg har med. Jeg ordner meg på badet med champagne i glasset og føler jeg lever i en film.

– På utsiden av hotellet blir vi møtt av en privatsjåfør som skal ta oss rundt i Paris. Vi kjører først til Eiffeltårnet hvor en fotograf hilser på oss og forteller at han skal ta bilder av oss ved severdigheter i byen. Da tenkte jeg «nå skjer det, nå frir han!» Men ingen frierier skjedde, og til slutt var vi ferdig med fotograferingen.

Paret foran eiffeltårnet i Paris

Da tenkte jeg «nå skjer det, nå frir han!» Men ingen frierier skjedde, og til slutt var vi ferdig med fotograferingen.

Rundtur i Paris

Paret går inn igjen i bilen og blir kjørt rundt av sjåføren i Paris. Didrik forteller at han har planlagt en drink på en takterrasse på et hotell i byen, og at de må forte seg dit.

– Jeg ble litt irritert over at Didrik var så innmari opptatt av dette tidspunktet. Jeg skjønte ikke hvorfor det var så viktig å komme presis til en drink. Jeg merket at han var litt stresset, men dette er nok noe jeg tenkte mer på etter frieriet.

– Vi kjørte derfor til hotellet The Peninsula Paris hvor denne drinken var bestilt. Her blir vi møtt av noen flotte ansatte som viser oss inn i heisen. Vi tok heisen opp til takterrassen, og da vi kom ut – og jeg skjønte at det faktisk var utendørs – syns jeg dette var merkelig. Det var tross alt november. «Dette blir en kald drink», husker jeg at jeg tenkte.

Frieriet

– Vi kommer rundt hjørnet, og jeg blir møtt av en takterrasse full av blomster, utsikt til Eiffeltårnet og en fiolinist som begynner å spille «You are the reason». Didrik tar med meg bort til et punkt med masse blomster rundt hvor han setter seg på kne.

Ida rett før frieriet skjer

– Hva han sa er en liten hemmelighet mellom oss to, men han skalv og var så nervøs. Det er det vakreste øyeblikket i hele mitt liv.

– Jeg er så glad for at det ble fanget på film, så vi kan se tilbake på det og vise til barna våre. Det mest rørende øyeblikket var da vi satt med pledd og drakk champagne rett etter frieriet, hvor Eiffeltårnet begynner å blinke. Da begynte begge å gråte og følte at det kun var for oss to. 

Se hele videoen av frieriet i Paris

Vi kommer rundt hjørnet, og jeg blir møtt av en takterrasse full av blomster, utsikt til Eiffeltårnet og en fiolinist som begynner å spille «you are the reason».

Det lille ekstra

Etter en stund ute på takterrassen blir paret fulgt ned til restauranten. Der har de et bord for to rett foran Eiffeltårnet hvor det står en boks med nydelige roser og et kort fra Didrik.

– Dette kortet skal jeg ha for alltid. Jeg husker ikke så mye for selve middagen, for da svevde jeg på en stor sky. 

– Etter middagen ble vi kjørt tilbake til hotellet hvor jeg igjen blir overrasket. Der har Didrik ordnet slik at rommet er pyntet med ballonger, champagne og makroner. Det var virkelig som en drøm.

– Jeg måtte fortelle det til mamma, så vi ringte på FaceTime for å fortelle nyheten. Pappa visste det allerede da Didrik hadde spurt han om lov noen uker tidligere. 

Hva han sa er en liten hemmelighet mellom oss to, men han skalv og var så nervøs. Det er det vakreste øyeblikket i hele mitt liv.

Bilder fra turen til Paris

– Resten av turen var helt magisk. Vi kysset, gikk turer og spiste fantastisk mat i Paris. Det var en helg jeg aldri kommer til å glemme, og som jeg for alltid vil se tilbake på som helt fantastisk. 

Les også: Slik velger du riktig forlovelsesring

Didrik om frieriet

Hvordan gikk du frem i å planlegge et slikt frieri?

Ida fortjente det et storslått frieri, og bare fantasien skulle sette en stopper. Jeg begynte derfor å planlegge for et frieri i god tid i forveien. Jeg visste at Ida ønsket seg et «The Bachelor»-frieri, og derfor ville jeg maksimalisere opplevelsen. Jeg ville at vi skulle kunne se tilbake på denne helgen på gamlehjemmet som den beste i våre liv.

Jeg startet med å finne ut hvor jeg ønsket å gjennomføre det. Jeg var inne på Norge og tretopphytte, men hva er vel ikke alle jenters innerste drøm etter å ha sett forskjellige serier og filmer? Paris. 

Jeg begynte å Google, og kom over en forlovelsesplanlegger i et firma som heter «Kiss me in Paris». Jeg startet dialogen, og raskt hadde vi, jeg og Chantelle i Paris, vårt første Skype-møte. Jeg fortalte kort om Ida – hennes favorittfarge, hennes kjærlighet for blomster, ballonger og diverse.

Etter noen dager kom planlegger Chantelle tilbake til meg etter med et konkret forslag til frieri. Vi gikk over det og gjorde noen tilpasninger. Og så fant jeg ut at det siste som manglet var en fiolinist som spilte vår sang – «You Are the reason». Dette ordnet fantastiske Chantelle med en gang!

Jeg overrasket Ida med Paris-tur, og visste med en gang at hun ville få forhåpninger. Vi hadde nylig vært to uker på Maldivene der hun også trodde det skulle skje. Hvordan skal jeg bruke disse forhåpningene til min fordel? Jo, jeg måtte hvert fall ikke la det skje på et tidspunkt hun forventet et frieri. Det ble derfor klekket ut en ekstra plan i samarbeid med Chantelle.

Jeg var inne på Norge og tretopphytte, men hva er vel ikke alle jenters innerste drøm etter å ha sett forskjellige serier og filmer? Paris. 

Den store lureplanen

Planen gikk ut på å få forhåpningene til Ida opp, for så å få henne til å tenke: «det skjedde ikke nå heller, så da blir det vel ikke denne helgen». Hvordan? Jo, det ble booket en privatsjåfør og fotograf som skulle følge oss i Paris i en times tid. Vi ble først kjørt fra vårt hotell til Eiffeltårnet for fotografering.

Jeg visste som sagt at Ida ville ha et storslått frieri, men rett foran Eiffeltårnet med flere tusen turister hadde hun syntes vært veldig kleint og klisje.

Fra Eiffeltårnet gikk turen videre på forskjellige plasser i Paris. Da vi var ferdige fikk Ida beskjed av meg om at jeg hadde booket bord på et hotell for en drink.

Vi sa ha det bra til Cengiz, vår fotograf, som derfra løp som han aldri hadde løpt før for å rekke rigging av utstyr til vi ankom baren. Det var nemlig viktig for meg at vi skulle forevige øyeblikket i form av både film og bilder. Alt avtalt av Chantelle som også fikk beskjed om at de skulle stå så godt skjult som mulig på takterrassen.

Jeg visste som sagt at Ida ville ha et storslått frieri, men rett foran Eiffeltårnet med flere tusen turister hadde hun syntes vært veldig kleint og klisje.

Ida og Didrik på takterrassen til det spektakulære frieriet

Etter fotografen gikk ble privatsjåføren stående og jeg måtte drøye tiden til jeg fikk «go» fra gjengen på hotellet. Det var de verste 20 minuttene i mitt liv, men det gikk heldigvis som smurt da jeg fikk beskjed om at alt var klart. Da ble jeg og Ida kjørt til hotellet. Vi ble møtt av en dame som visste om hele planen, og geleidet oss til en heis som tok oss opp til takterrassen. Jeg har aldri vært så nervøs i en heis noen gang. Resten er historie!

Det var de verste 20 minuttene i mitt liv, men det gikk heldigvis som smurt da jeg fikk beskjed om at alt var klart.

Hva var mest utfordrende med å planlegge et slikt frieri?

Det mest utfordrende var å holde det hemmelig fra dag én med tanke på planlegging. Jeg var livredd for at forlovelsesplanleggeren skulle sende meg meldinger på kvelden mens Ida så på. Og ikke minst at ting ikke skulle gå etter planen nede i Paris.

Heldigvis var både været og ting på stell. Jeg holdt løpende dialog på WhatsApp med planleggeren, fotografen og fiolinisten da vi ankom Paris. Jeg ba Ida ta på seg det fineste hun hadde med. Så fikk jeg beskjed at «teamet» om at de måtte ha et bilde av oss slik at de gjenkjente oss da vi ankom hotellet. Jeg fant på en dum unnskyldning til Ida om at vi måtte ta et speilbilde.

parets speilselfie

Jeg har aldri vært så nervøs i en heis noen gang. Resten er historie!

Og hva er ditt beste tips til andre som vil planlegge et så spektakulært frieri?

Alt var planlagt til den minste detalj. Det må også være tips nummer én til andre: planlegg og eventuelt få hjelp. Tenk på hva du tror fruen ønsker, og se for deg scenarioer der dama blir fornøyd. Happy wife = happy life!

Les også: Etter Paris-turen var det Idas tur til å planlegge – og det en kreativ forloverfest

VI TROR OGSÅ DU VIL LIKE ...