Slik skaper dere kunst til hjemmet fra bryllupet

Hjem med knust fra bryllupet på veggen
Kommersielt innhold

Den fineste kunsten kan man faktisk lage selv. Etter et bryllup sitter man igjen med en drøss av fantastiske bilder, og hva er vel bedre enn å bruke disse til skape kunst til hjemmet? I samarbeid med Fotoknudsen viser vi hvor enkelt dere kan få bildene opp på veggen - i en nydelig aluminium-finish.

Tekst: Redaksjonen Foto: Unsplash  / Pexels / Fotoknudsen
Kommersielt innhold // I samarbeid med Fotoknudsen

Når bryllupet plutselig er over og roen har lagt seg, kan det kjennes litt tomt og rart. Noe man har jobbet for og planlagt så lenge tar omsider slutt, og da er det viktig å ta vare på minnene. Minnene fra tiden før bryllupet, selve dagen og bryllupsreisen etterpå.

Forhåpentligvis har dere planer om å gjøre noe med de magiske bildene dere sitter igjen med, så de ikke bare blir liggende i en «bilder fra bryllup»-mappe på pc-en. Hva med å få bildene opp på veggen? I samarbeid med Fotoknudsen viser vi deg hvordan dere tar bilder fra bryllup, forlovelse eller forlovelsesfotograferingen – og enkelt gjør det til kunst.

fotoknudsen.no kan man bestille sin egen kunst til hjemmet, gjort på en aluminiumsplate. Dette er et allsidig og robust materiale, som matcher både varmen og skarpheten i hvilket som helst bilde. Det passer vel så bra til fargebilder, som til bilder i svart-hvitt. Hva skal man så tenke på i utformingen? Vi viser vei!

Bilder fra bryllup - her et kjærestepar i lekkert interiør

Bildekvalitet

Start med å velge ut et knippe bilder dere liker spesielt godt. Se så på kvaliteten. Sannsynligvis har dere brukt en profesjonell fotograf, men det er muligens en del fine minner foreviget av mobilkameraer også. Ja, disse kameraene er i dag veldig gode, men prøv likevel å zoome godt inn for å se hvor langt disse bildene kan strekke seg kvalitetsmessig.

Fotoknudsen har heldigvis en løsning på dette, slik at du ikke trenger å henge deg for mye opp i kvaliteten på bildene du velger. Dersom du laster opp et bilde som er for lav kvalitet til å lages i ønsket størrelse, da får du faktisk beskjed. Et uklart, pixlete bilde gjør seg jo ikke akkurat så godt i storskala på stueveggen!

Hva slags motiv er finest?

Når det kommer til motivet, er det lett å tenke at et (muligens) oppstilt bilde fra bryllupsfotograferingen er det mest selvsagte å bruke. Dette er selvfølgelig fint, men kanskje det kan være litt spennende å utfordre dette noe?

Ved å velge et bilde som heller viser et øyeblikk eller detaljer, oppleves bildet mer organisk og genuint. Dersom dere har hatt forlovelsesfotografering, i deres naturlige element, kan disse bildene også være gode kandidater for en aluminiumsplate.

Bilder fra bryllup i Svart-hvitt bilde av brudgom som snurrer brud rundt i lufta

Valg av materiale

Fotoknudsen tilbyr flere ulike materialer man kan trykke opp bilder fra bryllup og forlovelsesfotografering på. Blant alternativene finner dere lerret, skumplate, fotoplakat, plexiglass og aluminimusplate. For dere som har flotte bilder av høy kvalitet, er aluminim virkelig å foretrekke.

Ved å velge aluminiumsplate får bildene rene linjer og en moderne look, perfekt for et kuratert rom i et moderne hjem. Da materialet både er allsidig og robust er det svært anvendbart, og passer slags bilder.

Farger

Et bilde som skal henge og pynte opp hjemmet, bør ha en rød tråd med resten av fargene som allerede finnes der. Er dere glad i sterke farger, kan et bilde i samme gate passe godt. Foretrekker dere heller den mer nordiske og minimalistiske stilen, kan det være fint å velge noe som er mer nedtonet og dust. Ikke tenk trend, velg noe som samsvarer med deres stil!

Tips! Bilder i svart-hvitt fungerer alltid, uavhengig av interiørstil. Dessuten gjør det seg også særlig godt på aluminiumsplate

Bilder – en viktig del av interiøret

Som resten av elementene i hjemmet, er også bildene en vesentlig del av helhetsopplevelsen. Det som også skiller bilder fra annet interiør, er at det ikke bare sier noe om hvem du er, men også viser det. Har du noen gang vært i et hjem nesten strippet for bilder og personlige komponenter? Det oppleves fort kaldt og upersonlig.

Velg derfor bilder som passer inn for den gode helheten, men velg samtidig noe som viser følelser. Da bringer du så mye mer inn i hjemmet enn bare et flatt bilde. Uansett hva du går for så kommer platene ferdig utstyrt med oppheng, slik at du lett får det opp på veggen.

Detaljbilde fra bryllupet på aluminiumsplate
Ustøttet nettleser

Vi har oppdaget at du kan bruke en utdatert nettleser som ikke er kompatibel med nettstedet vårt. Bruk et av disse alternativene for å forbedre opplevelsen din: